满分5 > 高中英语试题 >

Is it possible that the sinking of the T...

Is it possible that the sinking of the Titanic was caused by a ghost? A lot of the story below is true… but did it really happen quite like this?

Our story begins not in the icy cold waters of the North Atlantic, but rather thousands of miles away in Egypt. It is here, perhaps, that we can find the start of the mystery of the Titanic, in the year 1910, in the great city of Cairo. One day, a famous professor of Egyptian history called Douglas Murray was staying in Cairo, when he was contacted by an American adventurer.

The American had something unusual to offer Murray, something that was certain to thrill him: a beautiful ancient Egyptian mummy case, containing the mummy of an Egyptian queen. It was over 3000 years old, but in beautiful condition gold, with bright paintings on it. Murray was delighted with both the object and the asking price. He gave the man a cheque immediately.

The cheque was never cashed. That evening the American adventurer died. For his part, Murray arranged to have the treasure sent back to Britain. However, it was not long before he learnt more about the beautiful mummy case: On the walls of the tomb in which it had been discovered, there were messages which warned of terrible consequences to anyone who broke into the tomb. Murray was disbelieving of these warnings until a few days later, when a gun he was holding exploded in his hand, shattering his arm. The arm had to be cut off.

After the accident, Murray decided to return to his homeland. On the return journey, two of his companions died mysteriously, and two servants who had handled the mummy also passed away. The now-terrified Murray decided he would get rid of the cursed case as soon as he arrived in London. A lady he knew named Janet Jones said she would like it, so he gave it to her. Shortly afterwards, Jones’ mother died, and she herself caught a strange disease. She tried returning the mummy, but naturally Murray refused it. In the end, it was presented to the British Museum.

Even in the museum, the mummy apparently continued to cause strange events. A museum photographer died shortly after taking pictures of the new exhibit; and a manager also died for no apparent reason. In the end, the British Museum decided to get rid of the mummy too. They sold it to a collector in New York.

At the start of April 1912, arrangements for the transfer were complete, and the mummy began the journey to its new home. But the New Yorker never received the mummy or its case. For when the Titanic sank, one of the objects in its strong room was the mummy case. Or so they say.

1.In Paragraph 5, the underlined word “cursed” is closest in meaning to ________.

A. forgottenB. uncommonC. unluckyD. expensive

2.In what order did the following events occur?

a. The case was given to the British Museum.

b. Janet Jones caught a mysterious illness.

c. Murray’s arm was cut off.

d. The mummy case was sold to an American.

e. A man who took a picture of the case died.

f. Warnings were written on the tomb’s walls.

A. f, c, b, a, e, dB. c, f, b, a, e, d

C. d, f, b, c, a, eD. f, a, c, b, e, d

3.According to the passage, where is the Egyptian mummy now?

A. At the British Museum.B. In New York.

C. In Egypt.D. Under the sea.

4.What’s the main purpose of this passage?

A. To introduce an important historical event to readers.

B. To entertain readers with a story of mystery.

C. To warn readers about the dangers of mummies’ curses.

D. To inform readers about the true cause of the Titanic’s sinking.

 

1.C 2.A 3.D 4.B 【解析】 试题分析:本文主要通过分析与古埃及的木乃伊接触过的人的神秘死亡,来猜测泰坦尼克号的沉没是否与埃及的木乃伊有关。 1. 词义猜测题。第四、五段讲述了与他同行的人员的相继死亡与失踪,因此可推知,该词意为“不祥的”,故选C。 2. 细节理解题。根据文章内容可知,美国人探险家把木乃伊卖给了Murray;之前探险者在坟墓中看到了墙上的警告;接下来Murray的同伴们相继死去与失踪;Murray回到英国后将木乃伊卖给了Janet Jones,但是之后Janet Jones得了一种奇怪的疾病,她想归还给Murray,却遭到了拒绝,所以木乃伊被送到了大英博物馆;但是不幸的事情又发生了,给它拍照的摄影师也死了;最后木乃伊被卖给了纽约的一位收藏家,可是对方并没有得到它。故答案选A。 3. 细节理解题。根据文章最后一段可知,最后一次转卖是英国博物馆卖给纽约博物馆,但是对方没有得到,有人说它放在泰坦尼克号上,但泰坦尼克号已经沉没,所以它在海底,故选D。 4. 推理判断题。文章通过分析与古埃及的木乃伊接触过的人的神秘死亡,来猜测泰坦尼克号的沉没是否与埃及的木乃伊有关。作者是想通过神秘故事来娱乐读者,故选B。 考点:考查故事类短文阅读。 【名师点睛】 做好细节理解题的几点建议: 细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。 做细节理解题具体方法与步骤如下: ①略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨; ②按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实; ③将自己精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如第25小题根据文章内容可知,美国人探险家把木乃伊卖给了Murray;之前探险者在坟墓中看到了墙上的警告;接下来Murray的同伴们相继死去与失踪;Murray回到英国后将木乃伊卖给了Janet Jones,但是之后Janet Jones得了一种奇怪的疾病,她想归还给Murray,却遭到了拒绝,所以木乃伊被送到了大英博物馆;但是不幸的事情又发生了,给它拍照的摄影师也死了;最后木乃伊被卖给了纽约的一位收藏家,可是对方并没有得到它,因此石沉大海。可知答案选A.26小题根据文章内容可知,最后一次转卖是英国博物馆卖给纽约博物馆,但是对方没有得到,有人说它放在泰坦尼克号上,但泰坦尼克号已经沉没,所以它在海底,故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Lake Forest High School Clubs

Environmental Club

Club members are provided opportunities to realize their goals of environmental service. The majority of projects are student-initiated. Last year’s activities included: the LFHS Courtyard Garden upkeep, Bike to School Day with free cocoa and snacks, an “eat local” 100-mile dinner, recycling solutions for LFHS, beach clean­up through the Great Lakes Alliance, and Earth Week celebrations.

Meetings: First Friday of the month in Room 5 at 7:00 a.m.

Advisor: Ms Mary Beth Nawor, mnawor@lfschools.net

Peer Tutoring

Students volunteer to help fellow students in improving their academic and organizational skills. Students tutor LFHS and middle school students on an individually scheduled basis. LFHS tutors must have proficiency(精通) in the academic area in which they wish to tutor, but middle school tutors only need general academic proficiency.

Meetings: All tutoring is done on an individually scheduled basis.

Advisor: Ms Kathy O’Hara, kohara@lfschools.net

Young Idea

Young Idea is LFHS’s art and literary magazine. Students of all ages who love writing and art are encouraged to become part of the staff of this award-winning magazine. Young Idea encourages all students to submit art and literature works to the magazine, whether they are a part of the staff or not. From September to February, Young Idea meets on Thursdays after school in the Public Room to discuss the pieces that have been submitted to the magazine and provide feedback for the authors.

Meetings: See above explanation.

Advisor: Ms Debbie Zare, dzare@lfschools.net

Scout Buddies

Scout Buddies is a friendship club which helps build friendship among individuals with and without disabilities. Club members participate in a variety of social activities both within the school and in the community. Activities include organizing holiday parties in the school, bowling, going to the movies, and eating out in local restaurants.

Meetings: Monthly meeting dates vary, but in Room 134.

Advisor: Ms Donna Lovitsch, dlovitsch@lfschools.net

1.Which club provides help for students poor in study?

A. Peer Tutoring.B. Environmental Club.

C. Young Idea.D. Scout Buddies.

2.When is the staff of Young Idea most likely to meet?

A. 6:30 p.m., August 11, Thursday

B. 6:00 p.m., January 5, Thursday

C. 7:30 a.m., November 17, Thursday

D. 7:00 p.m., September 23, Friday

3.What is the requirement for students to join a certain club?

A. They are required to have a bike to join Environmental Club.

B. They need to be athletic to join Scout Buddies.

C. They need to win a literary award to join Young Idea.

D. They need to be academically proficient to join Peer Tutoring.

 

查看答案

假如你是李明,对今年频繁出现的严重雾霾感触很深,认为绿色生活方式对于改善空气质量十分有益。请根据下列要点写一篇短文,向校刊“英语角”栏目投稿。

注意:词数100左右;文章开头已给出,不计入总词数。

  简述雾霾情况

  倡导绿色生活

持续一周左右

影响全国各地

造成极大不便

乘坐公交出行

节约水电纸张

……

Greener Life, Cleaner Air

It is not easy to forget the heavy smogs that have occurred frequently this year. _______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 

查看答案

短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多两处错误。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在该词下面写出修改后的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

This morning, I got an email from the library. It said the book I reserved was ready to be picking up. Because I had always been waiting to read it, so at that moment I was very exciting. Outside the library, I saw the man driving around the small parking lot, try to find a parking space. He head for the disabled parking space, the only one that was free. He got off his car with a pile of library book to return. Seeing that, I offered to return them to him. He thanked me and jumped quick in his car and drove off, keeping the disabled parking space free for someone needed it.

 

查看答案

Over the years, I have met some interesting people. Two of  1.  most interesting people were two elderly sisters, Joan and Bernice, 2.way of talking about people inspired me.

It was always a 3. (pleasant) to visit these two sisters. Just being greeted at the door was a joy. They couldn’t be 4.(happy) when seeing me. I always heard about the people who were there before me. Every person 5. (talk) about in a positive way. The conversation would go something like this, “Oh, Kay, so and so was here yesterday, she 6. (be) just the ‘salt of the earth’, isn't she?” The other sister would reply, “Oh yes! You just can't believe7. wonderful she is.” I never heard they said a negative word about anyone. NEVER!

I understood why these two had so much company when other people complained that no one cared about 8. (they). It was their attitude 9. people. There was no doubt that when the next person came to visit, they were going to hear how I was the “salt of the earth”.

What a wonderful example these two elderly sisters were to me! I will always be10. (thank) that I had the opportunity to know them.

 

查看答案

完形填空

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

This is a story about a student, who kept a diary filled with private memories. Some were ________ memories from childhood when he felt hurt, confused, lonely and insecure. He had ________ fragments(片段) of dreams and personal ________ of anger and hatred, as well as things he ________ such as magic shops, coin dealers and Christmas reunion.

Then a ________ thing happened. After dinner one night he realized that he had ________ his diary in the dining hall outside the campus. He was afraid that someone might ________ it and find out the truth about him, so he ________ back from the campus, only to find that it was gone.

Weeks passed, and eventually he gave up the ________ of ever finding it again. A month later, he was hanging up his jacket in the same place ________ he saw his old brown diary, just where he had left it. ________ he flickered (快速翻阅) through the pages and found that a stranger had written this entry: “God bless you. I am a lot like you, only I don’t keep a diary. I am ________ to know there are others like me. I hope things ________ well for you.

Tears came to his eyes. He had never ________ that someone could know his inner feelings and also feel things just like the ________ he did.

So whether you are rich or poor, brilliant or ________, attractive or plain, there are people like you. One of the most deadly ________ we have is that we are not satisfying others. Perhaps you feel you won’t impress others ________ they are more confident, successful, intelligent or attractive than you. Such ________ is misguided. Get rid of your fears of not measuring up, and ________ yourself as you are.

1.A. falseB. valuableC. painfulD. pleasant

2.A. describedB. copiedC. provedD. reported

3.A. secretsB. feelingsC. belongingsD. experiments

4.A. studiedB. enjoyedC. hatedD. misunderstood

5.A. terribleB. commonC. movingD. strange

6.A. leftB. broughtC. storedD. opened

7.A. readB. sellC. stealD. destroy

8.A. lookedB. jumpedC. rushedD. wandered

9.A. beliefB. hopeC. lifeD. habit

10.A. whichB. whileC. whereD. when

11.A. PatientlyB. NervouslyC. CalmlyD. Unwillingly

12.A. unawareB. sorryC. gratefulD. disappointed

13.A. work outB. take offC. turn overD. give up

14.A. expectedB. seenC. promisedD. explained

15.A. theoryB. meansC. wayD. method

16.A. humorousB. averageC. lazyD. generous

17.A. fearsB. weaknessesC. diseasesD. efforts

18.A. untilB. soC. althoughD. because

19.A. findingB. practiceC. thinkingD. rule

20.A. amuseB. acceptC. improveD. treat

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.