满分5 > 高中英语试题【答案带解析】

完形填空 阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入...

完形填空

阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Today I went to my daughter’s school and spoke about kindness to 60 kids plus teachers and assistant teachers. _________ a small talk about the meaning of kindness, I gave a challenge to the_________ ——I told them to write a small _________  about an act of kindness that they had done and how that made them feel. Or if they had  _________  an act of kindness, how did that make them feel? In what way had that ____________ changed them? Then the vice head and the head-teacher and I would choose the ones, the best ones that will _________  for their feeling of compassion and love _________ others.

When I was waiting for my daughter I _________ some teachers that were at the meeting passing by and I was _________ that they would tell me whether they liked the talk or not, but they didn’t _________ anything.

Then a little _________  came to me and said, “You know, I enjoyed the meeting.” “Okay, then are you going to  _________ a lovely story?” I asked. “I’m not _________ at writing,” the boy responded. So I explained that I would be _________ if he could just write a phrase or two about an act of kindness.

I didn’t have_________ to talk to him because he was in a hurry to _________ his friends who were waiting for him, but in my_________, that was a beautiful act of kindness. The fact that he was able to _________ to talk to me for two minutes, to let me know that he had _________ the meeting was worth all the effort I had _________ into preparing the talk for them.

1.A.Until          B. After         C. Since      D. Before

2.A. teachers     B. fellows      C. children    D. parents

3.A. story         B. step          C. scene        D. description

4.A. desired      B. passed       C. received     D. envied

5.A. affair         B. event        C. incident    D. act

6.A. get out       B. stand out    C. watch out    D. work out

7.A. against        B. off        C. in          D. towards

8.A. observed       B. noticed     C. witnessed    D. realized

9.A. supposing      B. wondering     C. expecting   D. imagining

10.A. say           B. speak         C. talk        D. repeat

11.A. hero        B. passer-by    C. boy          D. girl

12.A. tell         B. write        C. record       D. describe

13.A. ambitious   B. positive    C. excellent   D. special

14.A. concerned   B. delighted     C. amused       D. amazed

15.A. time        B. patience      C. energy     D. courage

16.A. join        B. company       C. treat       D. follow

17.A. depth        B. heart         C. bottom      D. life

18.A. refuse        B. encourage    C. stop         D. hesitate

19.A. attended   B. had          C. achieved    D. appreciated

20.A. put into      B. looked into   C. brought into D. turned into

 

1.B 2.C 3.A 4.C 5.D 6.B 7.D 8.B 9.C 10.A 11.C 12.B 13.C 14.B 15.A 16.A 17.B 18.C 19.D 20.A 【解析】 试题分析:本文讲述的是作者到女儿的学校,与师生讨论什么是善举,他们的感受又是什么,...
复制答案
考点分析:
考点1:日常生活类
一、完型填空题的命题特点 
     完型填空题是一种综合性比较强的测试题,它把单项填空和阅读理解等题型融为一体,它不仅考查学生对词汇、词组、语法、句型和常识逻辑等语言基础知识的掌握情况和正确使用语法知识的能力,而且也考查学生的理解能力、推理能力、以及情景语感等方面综合理解和运用语言的能力。完型填空题通常有两种题型:一种是选择填空题,即四选一;另一种是短文填空题。其中,以第一种较为普遍。 
二、完型填空的命题趋势     
1、体裁、题材多样,考察学生涉猎各种信息的能力 
    体裁有记叙文、说明文等;题材涉及到趣味故事、幽默小品、科普知识、日常生活、人物小记、社会热点话题等等。短文一般文章短小,情节连贯,层次分明,线索清楚。目的是考查学生是否有阅读各种体裁、题材文章的能力以及获取各种新息的能力。  
2、侧重整体理解、考查学生快速阅读理解能力。
   解完型填空题需要学生具备视读、跳读、查读、猜词等各种快速阅读技巧。因为解题时间有限,在短短的时间内,要完成全文和选项的阅读,还要进行正确判断、推理、核查等工作。可见阅读速度非常重要。     
3、侧重基础知识,考查学生语言知识的能力。
      完型填空以文入手,结合文章的内容考查学生的基础知识,主要是词语搭配、近义词辨 异、辨析句子结构、掌握语法规则的能力。  
4、上下文对照,考查学生捕捉关键词的能力。
      解完型填空题时,单独看一句话是找不到正确答案的,需要阅读下句或者若干句才能明白。所谓上下对照,即在上文和下文中找到与正确答案相同的关键词。因此,在做题时要边读边在大脑中储存上下文信息的能力,捕捉关键词。  
5、设置语境,考查学生的分析推理能力。
     旨在考查学生在选项都符合语法及句子结构的情况下能否利用前后语境去推断出正确答案。    
6、结合生活,考查学生利用常识题的能力。
     目的考查学生的生活常识,看看学生是否善于观察生活,积累生活常识,能否利用常识去做恰当的选择。     
7、关注连词,考查学生对行文逻辑、句子关联的理解能力。     此项用来考查学生在缺少连词的情况想,通过阅读能否理解句子的与句子的关系,是否了解行文逻辑的要求,能否掌握表示因果、转折、并列、条件、让步等的连词的用法。 
三、完型填空题的解题步骤:      
1、通读全文,了解大意    
      越过空挡,通读全文,理顺题意,找出信息词,建立语言的整体感。这是做好完型 填空题的关键。因为完型填空题的特点是着眼于整体理解。     
2、细读首尾,推测意图   
     文章的首句是全文的“窗口”,尾句是文章的总结、结论或点睛之笔。这样,通过阅 读首句和尾句,就可以了解背景知识,对于空格位置的词语进行大胆分析和判断,以便揣测作者的意图,理顺思路,为后面的答题做好铺垫。     
3、综合考虑,瞻前顾后  
      在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,分析这一空格处在 句中的地位,前后的关系和它所起的作用,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案。 
初中各年级课件教案习题汇总
语文数学英语物理化学
4、复读全文,验证答案  做完题目以后,要立足整体,再次通读全文,从语法入手,检查一下句子的时态、语法、主谓一致、代词的性、数、格以及词语的搭配等是否正确。若有疑问,必须根据文章的中心思想,从意义、语法的角度来仔细权衡,加以改正,弥补疏漏。
  
相关试题推荐

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Cell Phones: Hang Up or Keep Talking?

Millions of people are using cell phones today. In many places it is actually considered unusual not to use one. __1.__They find that the phones are more than a means of communication----having a mobile phone shows that they are cool and connected.

The explosions around the world in mobile phone use make some health professionals worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. ___2.___

On the other hand, why do some medical studies show changes in the brain cells of some people who use mobile phones? Signs of change in the tissues of the brain and head can be detected with modern scanning(扫描)equipment. In one case, a traveling salesman had to retire at a young age because of serious memory loss. ___3.__He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer's doctor didn't agree.

____4.__ The answer is radiation. High-tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small to worry about.

As the discussion about their safety continues, it appears that it's best to use mobile phones less often.___ 5.__Use your mobile phone only when you really need it. Mobile phones can be very useful and convenient, especially in emergencies. In the future, mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health. So for now, it's wise not to use your mobile phone too often.

A. Use your regular phone if you want to talk for a long time.

B. They will possibly affect their benefits.

C. In many countries, cell phones are very popular with young people.

D. He couldn’t remember even simple tasks.

E. What do the doctors worry about?

F. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.

G. What is it that makes mobile phones potentially harmful?

 

查看答案

Welcome. You have just entered the largest online museum on the Internet. A work in progress, steadily expanding with thousands of high quality images of the greatest paintings and sculpture in history, the Art Renewal Center is building an encyclopedic collection of essays, biographies and articles by top scholars in the field.

ARC is the Eye of the Storm, at the core, hub and center of a major cultural shift in the art world. With a growing body of experts, we are setting standards to become ARC Approved for artists, art schools, systems of training, museum exhibitions and historical scholarship, to bring guidance, direction, goals and reality to an art establishment that has been sailing rudderless(无领导者的) for nearly a hundred years.

Additionally, the Art Renewal Center is a non-profit educational organization committed to refreshing standards of craftsmanship and excellence. Only by gaining a full command of the skills of the past masters can we create the masters of tomorrow. This is a step forward for our culture. Experimentation and creativity can only succeed and prosper(使……繁荣) when built on a solid foundation of past accomplishments, with the tools which can make artists realize their visions.

Nothing has been more restricting(有限制的) and weakening than the theories of modernism, which got rid of these tools, along with the skills to employ them. We are providing a forum for artists, scholars, collectors and the public to appreciate great art, and to recognize that they’re not alone in their doubts about the emptiness of modern and postmodern art. These doubts are fully justified by the overwhelming(压倒的) body of evidence and historical facts.

1.Where does this passage come from?

A newspaper of art      B. A textbook

C. A magazine           D. A website

2.What can we infer from the 2nd paragraph?

A. ARC has brought guidance, direction for art schools, systems of training.

B. ARC is the Eye of the Storm of the art and museum.

C. Some arts establishment have been aimless for nearly a century.

D. ARC has employed many experts for their exhibition.

3. How shall we do to produce tomorrow experts?

A. To lay a solid foundation for the tomorrow masters.

B. To make refreshing standards of craftsmanship and excellence.

C. To obtain a good knowledge of the past experts’ skills.

D. To accept the non-profit educational organization.

4.What’s the purpose of the forum for artists, scholars, collectors and the public?

A. To get the information of great arts all over the world.

B. To help evaluate great arts and encourage to develop modern arts.

C. To show the doubts of the public and resist the exhibition.

D. To offer enough room to complain about what they are dissatisfied with.

 

查看答案

Chinese female scientist Tu Youyou won the 2015 Nobel Prize in medicine on October 5 for her discoveries concerning a novel treatment against Malaria(疟疾). This is the first Nobel Prize given to a Chinese scientist for work carried out within China.

Tu shared the prize with Irish-born William Campbell and Satoshi Omura of Japan, who were honored for their revolutionary anti-roundworm treatment. 84-year-old Tu is awarded this prize for her contribution to cutting the death rate of malaria, reducing patients’ suffering and promoting mankind’s health. Although she received several medical awards in the past, the 2015 Nobel Prize is definitely the most privilege reward that recognizes Tu’s dedication and perseverance in discovering artemisinin(青蒿素),the key drug that battles malaria-friendly parasites(寄生虫).

However, her route to the honor has been anything but traditional. She won the Nobel Prize for medicine, but she doesn’t have a medical degree or a PhD. In China, she is even being called the “three-noes” winner: no medical degree, no doctorate, and she’s never worked overseas. No wonder her success has stirred China’s national pride and helped promote confidence of native Chinese scientists.

The fact that Tu has none of these three backgrounds reminds us that science should be more accessible to all. One can become a scientist no matter what kind of background he or she comes from, as long as one dives into scientific research. There have been discussions on people who really love science but are never able to achieve much during their whole life. Their contributions can never be ignored. They work so hard to prove the wrong way so that the future researchers will be closer to the right one.

As the first Chinese mainland Nobel Prize Winner of natural science award, Tu’s record-breaking winning also serves as a reminder to those who are too eager for instant success. Science is never about instant success. Tu spent decades on scientific research before its value is officially acknowledged. There is no way to measure how much one devotes to science and compare it with how much reward he or she may get.

1. The author seems to agree that a person who is more likely to become a scientist is the one with__________.

A. a sense of national pride

B. enthusiasm for scientific research

C. a desire to achieve success

D. rich academic knowledge

2.It can be concluded from the text that __________.

A. Tu worked homeland and abroad to conduct her research

B. Tu got the Nobel Prize for her anti-roundworm treatment

C. Her discovery of artemisinin has helped to cut Malaria death rate

D. The Nobel Prize is the first award to recognize her work

3.In writing the passage, the author intends to ___________.

A. praise the award winner and encourage scientific research

B. discourage the pursuit of instant success in science

C. remind readers of the principles of scientific research

D. inform readers of the news and make comments

 

查看答案

Kate Hashimoto was picking up a few groceries at the Upper West Side Food Emporium when she ran into a friend. “Hey Kate, do you like wraps? Here’s a chicken wrap,’’ her pal said. “But be careful, it’s kind of wet.” They weren’t in the food store. They were in front of the store, digging through three overflowing trash bins.

Hashimoto Dumpster-dives(拾荒) for all her food, doesn’t use toilet paper or do laundry, and hasn’t bought makeups in 10 years. She doesn’t have to live this way she’s an employed CPA(注册会计师). “I’ve always been money-saving, but it was when I was fired that I became extreme,” Hashimoto explained.“No job is guaranteed, so I live as if I could be fired at any time.”

Manhattan, she said, is a gold mine for dumpster divers.“Consumers in wealthy areas expect their products to be perfect, so upscale stores throw out a lot of items that are still good.“New York can be the most expensive place to live, but it can also be the least expensive if you know how to work the system.”

Hashimoto let the reporter of a newspaper spend a day with her learning how to work the system. She lives in Harlem, where she bought a studio in 2010 and paid it off in nine months, but walks down to the Upper West Side three times a week for good, free food. Her other money-saving methods include using soap to wash herself after using the toilet, taking surveys online to earn gift cards, participating in medical trials, testing products for free samples, cutting her own hair, washing her clothes while she showers, and running to work to avoid using subway. “I was very angry about the latest round of subway fare rises,” she said.

Hashimoto does have her limits. Her furniture is a collection of found free gifts— but she won’t take an old mattress for fear of bedbugs, and sleeps instead on used yoga mats. And she won’t stay in a relationship with a boyfriend for free meals.“I’ve been in a relationship where I stayed because I was getting free gifts, but I got out of it,” she says. “It’s better to be single and dumpster-diving than to be with someone you can’t stand.”

1.The author mentions Kate’s friend at the beginning to ______.

A. show there are too many dumpster divers

B. introduce the topic of the text

C. show they have the same lifestyle

D. show the close relationship between them

2.The underlined word “upscale”(in Para.3) is closest in meaning to_______.

A. large     B. high-class     C. faraway   D. comfortable

3.How does the author develop the fourth paragraph?

A. Offering the sufferings of Kate.

B. Making comparisons.

B. Discussing the high living cost in New York.

D. Providing details of Kate’s daily life.

 

查看答案

书面表达

寒假即将来到,同学们都在谈论如何度过这个假期,假设你是李华,你的美国笔友Peter想要了解你的假期计划,请你给他发一封电子邮件,和他交流一下,以便更好地安排一个充实而又有意义的假期。

内容:1. 坚持运动,锻炼身体;       2. 多读好书;

3. 旅游观光;    4.当一名志愿者;  5.帮父母做家务。

要求:1.可适当增减细节,使书信内容连贯、通顺

2.信的开头和格式已给出,不计入词数,词数100字左右。

3.参考词汇: 志愿者  volunteer

Dear Peter,

How is it going? Thank you for your last e-mail.

 

 

 

 

 

 

Best wishes!

Yours’

Li Hua

 

查看答案
试题属性
Copyright @ 2008-2013 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.答案无忧