满分5 > 初中英语试题【答案带解析】

Li Dong is a farmer. He has a very big__...

Li Dong is a farmer. He has a very big____On the farm, he grows oranges, grapes and bananas. Many people come to____his farm. He is a successful young man and becomes very famous.

In 2003, he went back to his hometown____he finished middle school. “What work can I do?” he said to himself. Then he had an idea. “I’m interested____farming. I can grow fruit!” He began to watch many____on TV about growing fruit. He also read a lot of books about it. Then he went to____on Mr Wang’s farm for two years. He learned a lot there.

In 2005, he started his own fruit farm.____, Li Dong’s farm was small. But now, his farm is much____His fruits are very good. He sends them to many big_______________________________________________________________________food. He has a very happy family.

1.A. farm    B. park    C. school    D. shop

2.A. look    B. take    C. visit    D. notice

3.A. since    B. after    C. though    D. so

4.A. in    B. on    C. at    D. for

5.A. games    B. concerts    C. programmes    D. plays

6.A. see    B. play    C. eat    D. work

7.A. At last    B. At that time    C. At this moment    D. At once

8.A. big    B. bigger    C. the biggest    D. biggest

9.A. villages    B. schools    C. cities    D. farms

10.A. healthy    B. bad    C. terrible    D. unhealthy

 

1.A 2.C 3.B 4.A 5.C 6.D 7.B 8.B 9.C 10.A 【解析】试题分析:这篇短文讲述的是Sam的农场。Sam在中学毕业后想开办一个农场,他努力学习,并去别人的农场里工作,积累了经验,终于开办了自己的农场。他的农场里主要种植水果,也种植蔬菜和养鸡。Sam是一个很成功的年轻人,很多人来到他的农场参观。。 1....
复制答案
考点分析:
考点1:日常生活类

日常生活类阅读理解:

    阅读能力是中学生学习英语应具备的一种基本能力。学习英语的一个重要目的在于获取信息。通过阅读这一重要手段,我们可以大量地获取知识,拓展知识面,还可以增强语感,培养敏捷的思维能力。

阅读理解也是各地中考试题的必考题型之一,在中考试题中占有较大比例,主要考查学生通过文字获取信息的能力。在中考中,阅读的篇数一般是三到四篇,选材范围越来越广,除故事、幽默、人物轶事外,科普性文章也多了起来。体裁也趋于多样化,有记叙文、说明文、应用文等。还要求学生能理解及解释图表多提供的简单信息等。三四篇短文中有的难度跨度较大,以便拉开档次,体现选拔功能。并且扩大了选材范围,主要考查考生阅读所给材料,理解其中词语、句子或片段含义的能力。有时涉及对全文意思和篇章结构的理解,对一些问题作出推理和判断。阅读理解的考核中包括了对词汇、语法等语言知识的考查,要求学生具备一定的背景知识、各种常识、科普知识和一定的分析及逻辑推理能力;要求学生具有归纳段落大意、中心思想的能力。测试的方向由时间、地点、身份、人物等一些细节问题,改为测试对全文整体意义的理解程度;由考查短文的表层现象改为考对文章深层含义的理解和逻辑推断能力。另外,任务型阅读形式灵活多样,内容丰富多彩,联系实际,易考查学生的灵活运用能力和对语言的综合运用能力。在中考中占30-40分。

考点2:人物传记/故事阅读类

人物传记故事类阅读理解:

    阅读能力是中学生学习英语应具备的一种基本能力。学习英语的一个重要目的在于获取信息。通过阅读这一重要手段,我们可以大量地获取知识,拓展知识面,还可以增强语感,培养敏捷的思维能力。

阅读理解也是各地中考试题的必考题型之一,在中考试题中占有较大比例,主要考查学生通过文字获取信息的能力。在中考中,阅读的篇数一般是三到四篇,选材范围越来越广,除故事、幽默、人物轶事外,科普性文章也多了起来。体裁也趋于多样化,有记叙文、说明文、应用文等。还要求学生能理解及解释图表多提供的简单信息等。三四篇短文中有的难度跨度较大,以便拉开档次,体现选拔功能。并且扩大了选材范围,主要考查考生阅读所给材料,理解其中词语、句子或片段含义的能力。有时涉及对全文意思和篇章结构的理解,对一些问题作出推理和判断。阅读理解的考核中包括了对词汇、语法等语言知识的考查,要求学生具备一定的背景知识、各种常识、科普知识和一定的分析及逻辑推理能力;要求学生具有归纳段落大意、中心思想的能力。测试的方向由时间、地点、身份、人物等一些细节问题,改为测试对全文整体意义的理解程度;由考查短文的表层现象改为考对文章深层含义的理解和逻辑推断能力。另外,任务型阅读形式灵活多样,内容丰富多彩,联系实际,易考查学生的灵活运用能力和对语言的综合运用能力。在中考中占30-40分。

  
相关试题推荐

--- Do you know __________________?

--- They moved here soon after their son was born.

A. when would the Greens move here

B. when the Greens moved here

C. the Greens would move here

D. when the Greens would move here

 

查看答案

—What did the teacher say to you just now?

—She asked _______.

A. where did I buy the dictionary

B. where I bought the dictionary

C. where do I buy the dictionary

D. where I buy dictionary

 

查看答案

—What shall we do tomorrow morning?

—Would you like to climb the hill if it _______?

A. rains    B. doesn’t rain

C. will rain    D. won’t rain

 

查看答案

—Can you come to my party on Tuesday evening?

—_______But I’m busy studying for my test.

A. Don’t mention it.    B. I’d love to.

C. That’s all right.    D. My pleasure.

 

查看答案

—Do you know Shanghai is one of ______ in the world?

—Yes,it's bigger than ______ city in China.

A. the biggest city;any    B. the biggest cities;any

C. the biggest cities;any other    D. the biggest city;any other

 

查看答案
试题属性
Copyright @ 2008-2013 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.答案无忧