满分5 > 高中英语试题 >

Do you have a spare room in your house? ...

Do you have a spare room in your house? What about your driveway for your car?

Both of these can help you make money. Many people who have financial difficulties are taking advantage of what's been called the 'sharing economy.

Perhaps the best-known example of a company in this field is Airbnb. 1.It says it operates in 34,000 cities and it has 800,000 listings of rooms and apartments. They seem to have cornered the market!

2.. Just Park's founder, Anthony Eskinazi, says: "When I had the original idea, I spotted a driveway close to a sports stadium. It would have been so convenient if I could have just parked in that driveway rather than in a commercial car park." And he has a big clientele(客户): Around 200,000 people have advertised their spaces on the site, and he says around half a million drivers use it.  3.They let drivers share their cars with other passengers.

4.A church near Kings Cross in central London has apparently made over 200,000 pounds by renting out space in its yard to travelers! But the sharing economy has its competitors. People who run things like traditional hotels, commercial car parks and taxi services are afraid of ending up losing money. 5.Because this is a new business world, those rules are not there yet. How will renting out your driveway affect your neighbor?

A. Any driver knows how valuable a place to park is.

B. A British company is doing something with parking spaces.

C. There are other sites doing very similar things, like Uber and Lyft.

D. It offers travelers a global network of accommodations offered by locals

E. (AB)Another problem is that regulations for these new businesses are unclear.

F. (AC). The American web business allows you to rent out your spare room to holidaymakers.

D. (AD). Now that the sharing economy is gaining the support of the financial community, corporations start paying attention.

 

1.F 2.B 3.C 4.A 5.E 【解析】本文是一篇说明文。文章介绍了一种新的租赁形式:把你家的空闲的地方租赁出去。 1.考查对上下文的理解和推理判断。句意:你去度假的时候美国的网络公司可以将你闲置出来的房间租出去。根据上文“Perhaps the best-known example of a company in this field is Airbnb.” 也许一个公司在这个领域最著名的例子是Airbnb。引出下文,另根据“It says it operates in 34,000 cities and it has 800,000 listings of rooms and apartments.”据说它在34000个城市运作,有800000个房间和公寓。可知所填句子承上启下。根据题意,故选F。 2.考查对上下文的理解和推理判断。句意:一家英国公司在停车位上做一些事情。根据“And he has a big clientele(客户): Around 200,000 people have advertised their spaces on the site, and he says around half a million drivers use it.” 他有一个大客户(客户):大约有200000人在网站上宣传他们的空间,他说,约有一百万的司机使用它。可知本段主要介绍停车位租赁。根据题意,故选B。 3.考查对上下文的理解和推理判断。句意:还有其他网站做类似的事情,像Uber和Lyft。根据“They let drivers share their cars with other passengers.” They let drivers share their cars with other passengers.“them”指代Uber和Lyft。根据题意,故选C。 4.考查对上下文的理解和推理判断。句意:任何司机都知道一个停车的地方是多么的有价值。根据“A church near Kings Cross in central London has apparently made over 200,000 pounds by renting out space in its yard to travelers!” 伦敦国王十字车站附近的一座教堂显然以200000英镑的租金租给了院子里的旅行者!可知停车位的价值。根据题意,故选A。 5.考查对上下文的理解和推理判断。句意:另一个问题是对这些新业务的监管还不清楚。根据“Because this is a new business world, those rules are not there yet.” 因为这是一个新的商业世界,这些规则还没有出台。根据题意,故选E。 【名师点睛】 如果七选五阅读问题设在段尾时,我们要特别注意与前文的关系,与前文是并列或排比或总分关系。在这种情况下,通常是该段落要求补全说明本段主题的其他细节,因此,根据段落一致性原则,在原文和选项中找到相关的特征词,通常在选项中会出现表示并列或递进关系的关联词或与前文类似的句式结构,或出现同义词等其他信号线索。前面的一句与正确答案的第一句是紧密相连的。要特别注意阅读这样相连的两句,通常会找到关键的线索词句。如果所选答案是引出下一段的内容,如果在选项中找不出与前文之间的关联,此时可考虑与下一段开头是否有一定的衔接。认真阅读下一段开头几句,看是否与选项的最后一句紧密连接起来。如果第一段的段尾是空白,要认真阅读,看此处是细节还是主题。通常文章第一段提出文章的主题,如果在段尾提出主题,会用一些信号如转折词引出来,正确答案中应有这样的特征词。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Salvador Dali(1904-1989)was one of the most popular of modern artists. The Pompidou centre in Paris is showing its respect and admiration for the artist and his powerful personality with an exhibition bringing together over 200 paintings, sculptures, drawing and more. Among the works and masterworks on exhibition the visitor will find the best pieces, most importantly the Persistence of Memory. There is also L’ Enigme sans Fin from 1938, works on paper, objects, and projects for stage and screen and selected parts from television programmes reflecting the artist’s showman qualities.

The visitor will enter the World of Dali through an egg and is met with the beginning, the world of birth. The exhibition follows a path of time and subject with the visitor exiting through the brain.

The exhibition shows how Dali draws the viewer between two infinities (无限). “From the infinity small to the infinity large, contraction and expansion coming in and out of focus: amazing Flemish accuracy and the showy Baroque of old painting that he used in his museum-theatre in Figueras,” explains the Pompidou Centre.

The fine selection of the major works was done in close collaboration (合作)with the Museo Nacional Reina Sofia in Madrid, Spain, and with contributions from other institutions like the Salvador Dali Museum in St. Petersburg.

1.Which of the following best describe Dali according to Paragraph 1?

A. Optimistic.    B. Productive

C. Generous.    D. Traditional.

2.What is Dali’s The Persistence of Memory considered to be?

A. One of his masterworks.

B. A successful screen adaptation.

C. An artistic creation for the stage.

D. One of the beat TV programmes.

3.How are the exhibits arranged at the World of Dali?

A. By popularity.    B. By importance.

C. By size and shape.    D. By time and subject.

4.What does the word “contributions” in the last paragraph refer to?

A. Artworks.    B. Projects.

C. Donations.    D. Documents.

 

查看答案

A Californian man who was feeling sick almost died recently from a shocking cause.

26-year-old Luis Ortiz went to a hospital because of a headache and nausea(恶心). When doctors examined him, they were shocked to find a tapeworm lava(绦虫幼虫)in his brain. The story got stranger. The larva was still alive.

The creature had caused a cyst(囊肿)inside his head. The cyst was restricting the flow of liquids to different areas of his brain. The situation was so serious that doctors said they had to perform an emergency operation to remove the larva.

A doctor who operated on Ortiz told him he had only 30 minutes to live. When the doctor pulled the worm out of his head, it was still moving.

Luis Ortiz was a student at California State University in Sacramento. He began experiencing headaches in late August. But Ortiz said he did not think the headaches were serious.

In September, he visited a friend and his parents in another city. That is when the pain got worse. His mother saw Ortiz throwing up and took him to a hospital emergency room

The doctors saved Ortu’s life. However, the surgery also affected him. Ortir had to drop out of school and move i back home. For now, he is not permitted to work or drive a vehicle.

The U. S. Centers for Disease Control and Prevention says the U. S. has about 1,000 reported cases of tapeworms each year. The CDC adds that tapeworms are more common in developing countries with poor public health systems.

The best way to avoid a tapeworm infection(感染)is to wash fruits and vegetables. Also, make sure meat is cooked thoroughly. The CDC suggests cooking all meat to an internal temperature of at least 63 degrees Celsius.

1.What caused Luis Ortiz to feel sick and headaches?

A. Dirty food eaten in August    B. Travelling for a long way

C. A living creature in his brain    D. Uncooked meal eaten by him

2.If the doctors didn’t have an emergency operation on him, Luis Ortiz was likely to ______.

A. die of cancer    B. live for only half an hour

C. finish studying in school    D. pass the driving test

3.How should people avoid infecting tapeworms?

A. By washing fruits and vegetables

B. By boiling plates and bowls before meals

C. By cooking meat to at least 63oC outside

D. By improving the development of economy

 

查看答案

As the G20 Leaders Summit(峰会)kicked off on Sept 4, Hangzhou, the host city, took measures to promote its reputation for entrepreneurship(企业), as well as its many beauty sports, to those overseas people.

Although many may have been surprised when Hangzhou was chosen to host the summit over bigger cities such as Beijing or Shanghai, economic statistics suggest that it’s well deserving of the honor.

When the national economy grew at 6.7 percent in the first half of this year, the lowest in more than two decades, Hangzhou steamed ahead with a huge 10.8 percent growth, becoming one of the only two cities in China, alongside Chongqing, with a double-digit growth rate.

Walking along the streets of Hangzhou, through centuries-old paths and along the Broadway—like Yan’an Avenue, a tourist can pick up whatever he or she wants with just a smartphone, via Alipay or WeChat Pay---no cash or credit cards needed.

And starting this month, one can also rent public bikes simply by scanning the QR code(二维码)with a smartphone.

Meanwhile, a short video showing the beauty of Zhejiang Province and its capital, Hangzhou, was being aired on CNBC channels during prime time until Sept 12.

The promotional video, created by CNBC’s Catalyst Content Studio, highlighted some of Hangzhou’s most charming attractions.

From eye-pleasing beauty spots like the Qiantang River and West Lake to the towering headquarters of leading Internet corporations, the promo(宣传片)showed how the city built its culture on a long history of commerce and developed into a vast modern center of technology, imports and exports.

1.According to the passage, _________ and Hangzhou became the only two cities in China with a two-digit growth rate in the first half of this year.

A. Beijing    B. Chongqing

C. Shanghai    D. Tianjin

2.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Visitors can’t use cash or credit cards to buy things

B. Only by scanning the QR code with mobile phones can people rent public bikes

C. A short video about Hangzhou would be broadcast on CNBC channel on Sept 12.

D. Visitors can buy whatever they want through WeChat Pay on mobile phones

3.The author of the passage aims to ____________-.

A. explain why Hangzhou was chosen to host the summit

B. introduce the promotional video, created by CNBC’s Catalyst Content Studio

C. show the beauty of Qiantang River and West Lake

D. present the G20 Leaders Summit

4.This passage is most probably taken from __________-.

A. a science textbook    B. a tourist map

C. a city guide    D. a news report

 

查看答案

Zhang Kui first learned he could perfectly mimic(模仿)the sounds of animals when he was a child. The 29-year-old, who grew up in a poor family in Qiyang, Human province, today is a full-time performer of kouji.

Zhang was 15 when his father died in 2003. He dropped out of school and joined his uncle’s theater. Zhang bought CDs to study how to mimic the sounds of musical instruments and animals. He performed shortly afterward at a small theatre. “Although I wasn’t that skilled, I got a lot applause(掌声). It was my first time on the stage. And then more and more audience came to watch my performances.” he said.

He moved to Guilin in 2004, where he found work as a waiter at a karaoke bar. In 2005, Zhang went to Guangdong province and performed outside supermarkets to sell shampoo. “They paid me less, so I had to perform at bars at night.” said Zhang. He also worked as a condtruction worker. In 2007, he went to Beijing to learn from Niu Yuliang, a Beijing Kouji master. He worked as a gatekeeper to pay his way. He went to Niu on weekends and during the holidays to learn.

Zhang’s skills improved and he has since performed on more than 20 television programs. In September 2013, he was invited to Switzerland, in 2004, he performed in Africa, Europe and North America.

Last year, he made a short film about the art and said it was the first film on the subject. The film will be on this year, and he said he hoped to draw more attention to the art. He also plans to give lectures on this traditional art at universities.

1.The passage is mainly developed by _______.

A. giving examples    B. following time order

C. listing numbers    D. making comparisions

2.How were Zhang’s performances at the small theater?

A. They weren’t attractive but dull

B. They made him famous around the world

C. They were liked very much by many people

D. They had a great influence on his later performances

3.Why did Zhang perform at bars at night ?

A. To earn more    B. To pass the time

C. To know about more people    D. To get more performance experiences

4.It can be inferred from the passage that _______.

A. Zhang has a gift for making films

B. Zhang is proud of his achievements

C. Zhang’s success depends on his wisdom and knowledge

D. Zhang tries his best to make more people know about Kouji

 

查看答案

假如你是李华,你的美国网友Peter打算到中国留学,他写信询问怎样才能受到国内高校的青睐。请你根据下列要点给对方回信。

1.语言是道硬门槛。

2.适应能力很重要。

3.看重兴趣爱好。

注意:1.词数100左右

2.开头语和结束语已为你写好,不计入总词书。

Dear Peter,

In your letter you mentioned how to get the preference of Chinese universities.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________

Best wishes and good luck!

Yours,

Li Hua

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.