满分5 > 高中英语试题 >

As the G20 Leaders Summit(峰会)kicked off ...

As the G20 Leaders Summit(峰会)kicked off on Sept 4, Hangzhou, the host city, took measures to promote its reputation for entrepreneurship(企业), as well as its many beauty sports, to those overseas people.

Although many may have been surprised when Hangzhou was chosen to host the summit over bigger cities such as Beijing or Shanghai, economic statistics suggest that it’s well deserving of the honor.

When the national economy grew at 6.7 percent in the first half of this year, the lowest in more than two decades, Hangzhou steamed ahead with a huge 10.8 percent growth, becoming one of the only two cities in China, alongside Chongqing, with a double-digit growth rate.

Walking along the streets of Hangzhou, through centuries-old paths and along the Broadway—like Yan’an Avenue, a tourist can pick up whatever he or she wants with just a smartphone, via Alipay or WeChat Pay---no cash or credit cards needed.

And starting this month, one can also rent public bikes simply by scanning the QR code(二维码)with a smartphone.

Meanwhile, a short video showing the beauty of Zhejiang Province and its capital, Hangzhou, was being aired on CNBC channels during prime time until Sept 12.

The promotional video, created by CNBC’s Catalyst Content Studio, highlighted some of Hangzhou’s most charming attractions.

From eye-pleasing beauty spots like the Qiantang River and West Lake to the towering headquarters of leading Internet corporations, the promo(宣传片)showed how the city built its culture on a long history of commerce and developed into a vast modern center of technology, imports and exports.

1.According to the passage, _________ and Hangzhou became the only two cities in China with a two-digit growth rate in the first half of this year.

A. Beijing    B. Chongqing

C. Shanghai    D. Tianjin

2.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Visitors can’t use cash or credit cards to buy things

B. Only by scanning the QR code with mobile phones can people rent public bikes

C. A short video about Hangzhou would be broadcast on CNBC channel on Sept 12.

D. Visitors can buy whatever they want through WeChat Pay on mobile phones

3.The author of the passage aims to ____________-.

A. explain why Hangzhou was chosen to host the summit

B. introduce the promotional video, created by CNBC’s Catalyst Content Studio

C. show the beauty of Qiantang River and West Lake

D. present the G20 Leaders Summit

4.This passage is most probably taken from __________-.

A. a science textbook    B. a tourist map

C. a city guide    D. a news report

 

1.B 2.D 3.A 4.D 【解析】文章主要讲了G20领导人峰会在9月4日开幕,而主办城市杭州向全世界展现这座城市的企业家精神,以及众多风光美景。 1.细节理解题。根据“becoming one of the only two cities in China, alongside Chongqing, with a double-digit growth rate.”在中国只有两个城市增长率达到了两位数杭州,还有重庆。根据题意,故选B。 2.细节理解题。根据“a tourist can pick up whatever he or she wants with just a smartphone, via Alipay or WeChat Pay---no cash or credit cards needed.”只用智能手机游客们就可以拿任何他们想要的,通过支付宝或微信,不需要使用现金或信用卡。并不是不能使用,选项A错误;选项D正确。根据“was being aired on CNBC channels during prime time until Sept 12.” 黄金时段在CNBC频道播出,一直持续到9月12。选项C错误。根据题意,故选D。 3.写作意图题。作者使用大篇幅介绍了杭州的美景以及经济的发展,解释了为什么杭州主办这次首脑会议。根据题意,故选A。 4.推理判断题。文章主要讲了G20领导人峰会在9月4日开幕,而主办城市杭州向全世界展现这座城市的企业家精神,以及众多风光美景。可知这是一篇新闻报道。根据题意,故选D。 【名师点睛】推理判断型 推理判断题属于高层次阅读理解题。这种题型包括判断题和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了得出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。做好该题型要从整体上把握语篇内容,在语篇的表面意义与隐含意义、已知信息与未知信息间架起桥梁,透过字里行间,去体会作者的“弦外之音”。推理判断题常常可以分为如下几类:(1)细节推断。如时间、地点、人物关系等;(2)逻辑推断。根据已知的结果推断导致结果产生的可能原因;(3)目的、意图、态度推断。根据文章的论述,推断作者的写作目的以及作者的情感态度;(4)预测想象推断。文章没有明确说明,要求根据语篇对文章可能涉及的内容进行预测判断。例如:本题中的第4小题。 【解题剖析】此题属于推理判断型中的(2)逻辑推断。根据已知的结果推断导致结果产生的可能原因
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Zhang Kui first learned he could perfectly mimic(模仿)the sounds of animals when he was a child. The 29-year-old, who grew up in a poor family in Qiyang, Human province, today is a full-time performer of kouji.

Zhang was 15 when his father died in 2003. He dropped out of school and joined his uncle’s theater. Zhang bought CDs to study how to mimic the sounds of musical instruments and animals. He performed shortly afterward at a small theatre. “Although I wasn’t that skilled, I got a lot applause(掌声). It was my first time on the stage. And then more and more audience came to watch my performances.” he said.

He moved to Guilin in 2004, where he found work as a waiter at a karaoke bar. In 2005, Zhang went to Guangdong province and performed outside supermarkets to sell shampoo. “They paid me less, so I had to perform at bars at night.” said Zhang. He also worked as a condtruction worker. In 2007, he went to Beijing to learn from Niu Yuliang, a Beijing Kouji master. He worked as a gatekeeper to pay his way. He went to Niu on weekends and during the holidays to learn.

Zhang’s skills improved and he has since performed on more than 20 television programs. In September 2013, he was invited to Switzerland, in 2004, he performed in Africa, Europe and North America.

Last year, he made a short film about the art and said it was the first film on the subject. The film will be on this year, and he said he hoped to draw more attention to the art. He also plans to give lectures on this traditional art at universities.

1.The passage is mainly developed by _______.

A. giving examples    B. following time order

C. listing numbers    D. making comparisions

2.How were Zhang’s performances at the small theater?

A. They weren’t attractive but dull

B. They made him famous around the world

C. They were liked very much by many people

D. They had a great influence on his later performances

3.Why did Zhang perform at bars at night ?

A. To earn more    B. To pass the time

C. To know about more people    D. To get more performance experiences

4.It can be inferred from the passage that _______.

A. Zhang has a gift for making films

B. Zhang is proud of his achievements

C. Zhang’s success depends on his wisdom and knowledge

D. Zhang tries his best to make more people know about Kouji

 

查看答案

假如你是李华,你的美国网友Peter打算到中国留学,他写信询问怎样才能受到国内高校的青睐。请你根据下列要点给对方回信。

1.语言是道硬门槛。

2.适应能力很重要。

3.看重兴趣爱好。

注意:1.词数100左右

2.开头语和结束语已为你写好,不计入总词书。

Dear Peter,

In your letter you mentioned how to get the preference of Chinese universities.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________

Best wishes and good luck!

Yours,

Li Hua

 

查看答案

I was pleased to hear from you and I am written to tell you something about the changes in my school.

You are right. Great changes have been taken place in my school. It is not longer what it used to be three years ago, when there were only one teaching building and a playground. I am happy to tell you two new buildings had been built and are on use. One of them is a new classroom building, in it there are rooms for music, arts and computer teaching. The other is a library, where there are all kinds of books, newspapers and magazines. However, my school is good equipped with sports facilities and musical instruments. The number of students has also grown from 1,500 to 2,500. What’s more, we had planted a lot of trees and flowers in and around the school.

I believe my school become better and better, and I hope you will visit my school again.

 

查看答案

I needed to get some money so I 1.(take) a job in the clothes department at Graham’s for the January sale. I can’t say that I enjoyed it,2. it was an experience I’ll never forget.

When I arrived half an hour before opening on the first day of the sale, there was already 3. queue around three sides of the building. This made me very nervous. The moment the security guards 4. (lock) the doors, they hid behind the doors for protection as the noisy crowd rushed in. I couldn’t believe my eyes: this wasn’t shopping; it was a battlefield!

After a while, clothes were flying 5. all directions as people searched for the sizes, colours and styles they wanted. Within minutes I had half a dozen people 6. (push) clothes under my nose, each wanting 7.  (be) the first served. The whole day continued like that. People were spending money like water thinking 8. they needed what they were buying. As long as it was a bargain it was OK.

That night, after a quick dinner I went to bed 9. (exhaust), fearing the sound of the alarm10. would tell me to get ready for the second day of the sale.

 

查看答案

My parents passed away ten years ago and I miss them terribly. But I know they are with me every day in what they taught me and in the ______ they gave me. Every morning my father’s message to me was: Remember that ______ you walk out of this door, you carry responsibility, the good name of this family, the hopes and dreams of your mom and dad. My mother often urged me to ______ the high standards she set for me.

When I was in high school, I played in a rock band with friends in my class. We were devoted and practiced constantly. We moved past the guys - in - a - garage stage and ______ to be pretty good, doing getting - paid gigs (演奏会) most weekends, which made me ______. At that time, though part of me was ______ up in that band, another part of me was the oldest son in the Clark family,______ of my origin and a dedicated student busy applying to colleges. Without even telling my parents, I applied to Harvard. I didn’t think I had much chance of getting in,______ I wanted to try. So I was riding around being Mr Cool Rock Musician half of the time, and the other half I was focused on family and ______ goals. I was running on parallel ______.

When the group won a city wide Battle of the Bands, things heated up. My band mates had stars in their eyes - we might be able to make it big. However, I began to feel ______. I realized I was on quite different tracks: I ______ was becoming two people,______ identities back and forth depending on who I was with. I had to make an option. As I considered my ______, my parents’ words were right there, helping me to see that my dreams weren’t about signing a record deal, letting my hair grow, and living in a tour bus. So I ______ out. My bandmasters were ______. They thought I was crazy to withdraw ______ the peak of real success. But however successful that band got, I knew it wasn’t in line with my ______, with my feeling of what I was ______ to do, with who I was - it simply wasn’t me.

In that instant and in many others throughout my life, my parent’s advice has helped me recenter and ______. I could remember who I was - the hopes and dreams I carried.

1.A. property    B. advice    C. guide    D. aid

2.A. when    B. before    C. while    D. since

3.A. come up with    B. stand up to    C. live up to    D. keep pace with

4.A. got    B. failed    C. hoped    D. attempted

5.A. lost    B. disappointed    C. confused    D. thrilled

6.A. wrapped    B. centered    C. spent    D. offered

7.A. scared    B. proud    C. guilty    D. ashamed

8.A. if    B. unless    C. until    D. yet

9.A. economic    B. political    C. academic    D. literary

10.A. tracks    B. ways    C. processes    D. directions

11.A. confident    B. optimistic    C. cheerful    D. uncomfortable

12.A. exactly    B. actually    C. eventually    D. fortunately

13.A. switching    B. acting    C. discovering    D. seeking

14.A. conditions    B. choices    C. competence    D. health

15.A. gave    B. looked    C. called    D. dropped

16.A. disturbed    B. cool    C. shocked    D. tolerant

17.A. in    B. to    C. by    D. at

18.A. goals    B. interests    C. personality    D. consideration

19.A. meant    B. demanded    C. forced    D. aimed

20.A. recall    B. refocus    C. rebuild    D. reunite

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.