满分5 > 高中英语试题 >

Fear is a fact of life everyone faces fr...

Fear is a fact of life everyone faces from time to time. In most cases fear is a healthy reaction to a dangerous situation. But sometimes fear can be so extreme that it interferes with normal living. That is what happened to me driving cross-country last summer.

I’d agreed to help my brother, Mac, move from the East Coast to California. He would drive a rental truck loaded with his belongings and I would follow him in his car, then fly back. We figured it would be a simple trip, with four or five motel (motorists’ hotel) stops along the way.

Living and working in coastal Georgia for most of my life, I did not have a great deal of long-distance driving experience. Looking back on it today, I can see that I’d always felt a sudden, sharp pain of fear when driving over small bridges and along hilly highways. And as I was getting ready for the trip I had an unclear concern about the steep mountain roads that lay ahead. But I thought I would get used to them.

As we crossed some high bridges near the Blue Ridge Mountains on the first leg of our trip, a kind of breathlessness gripped me, a sinking, rolling feeling in the pit of my stomach. I tended to move slightly away from the edge of the roadway and the drop-off beyond. My knuckles (指关节) whitened from my tense grip on the steering wheel. At the end of each bridge, a great rush of relief would come over me, only to be replaced in short order by fear of the next obstacle.

When we stopped in Nashville the first night, I mentioned my feelings lo Mac, who is the practical sort. “Oh, that’s nothing.” he said cheerfully. “Lots of people hale driving on mountain roads and high bridges. Just turn up the music on your radio and focus on that. Keep your mind occupied.”

1.Which is NOT the author’s attitude towards fear?

A. Fear can sometimes disturb your life.

B. It is natural to feel fear in everyday life.

C. In dangerous situations, fear may do good to your body.

D. Whenever you feel fear, you are likely to make a wrong decision.

2.How did the author and his brother go to California?

A. They rented a truck and drove it in turn.

B. The author and his brother drove different vehicles.

C. The author drove while his brother flew to California.

D. The author drove a rented car while his brother drove the truck.

3.To the author the trip is       .

A. frightening    B. pleasant

C. exciting    D. exhausting

4.Mac asked his brother to turn on the radio and focus on that in order to let him       .

A. keep using his brains

B. kill time during the long trip

C. think of other things instead of fear

D. enjoy the beautiful music along the way

 

1.D 2.B 3.A 4.C 【解析】这篇短文介绍作者和弟弟Mac分别开车进行的一次惊心动魄的旅行。 1.细节理解题。根据第一段中的“that it interferes with normal living”可知,A项正确;根据第一段中的“Fear is a fact of life everyone faces from time to time.”可知,B项正确;根据第一段中的“In most cases fear is a healthy reaction to a dangerous situation.”可知C项正确。因此D项是错误的。故选D. 2.细节理解题。根据第二段中的“He would drive a rental truck loaded with his belongings and I would follow him in his car, then fly back.”可知,作者和弟弟分别开两辆车。故选B. 3.推理判断题。根据第一段中的“That is what happened to me driving cross-country last summer.”可推知,这次旅行是心惊胆战的。故选A. 4.细节理解题。根据最后一段中的“Just turn up the music on your radio and focus on that. Keep your mind occupied.”可知,Mac建议“我”打开收音机,专注于音乐避免恐惧。故选C. 【名师点睛】 文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例较少。(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要求根据动作发生的先后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,找出时间发生,发展的正确顺序。 A. 细节理解题主要设问的方式有: (1)Which of the following statements is True (Not True)? (2)Which of the questions has not been mentioned (or discussed) in the passage? (3)What is the reason that …? (4)What do we know about…? (5)How did the people know …? (6)Why was … so important to …? B. 细节理解题主要的答题策略有: (1)细心审题,直接就题找答案。解答此类试题时,不必通篇细看原文,而应采取“带着问题找答案”的方法,先从问题中抓住关键性词语(题眼),然后以此为线索,运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的:段落、语句,仔细品味,对照比较,确定答案。 (2)变通理解,间接转述找答案。细节理解题通常采用词语和句型转换的形式来取代原文中的表述,命题者在出这类题时惯用“偷梁换柱、张冠李戴”的手法来迷惑考生,即对原句细微处做改动,截取原文词语或结构进行改造,因果倒置,把A的观点说成B的观点等。所以正确理解题干和信息句的意义是关键。 (3)多点归纳,综合事实找答案。细节理解题有时考查的并不是单一的信息,而是多处信息的整合。解答此类“综合”信息细节题时,一定要全面捕捉相关信息,进行综合分析、归纳,切忌根据“一面之词”草率地作出结论。 如小题1,本题判断错误选项,可以通过排除正确选项得到正确答案。根据第一段中的“that it interferes with normal living”可知,A项正确;根据第一段中的“Fear is a fact of life everyone faces from time to time.”可知,B项正确;根据第一段中的“In most cases fear is a healthy reaction to a dangerous situation.”可知C项正确。从而用排除法得到答案。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

I Was the Doughnut Lady

In university I bad a part-time job at a shop that sold doughnuts and coffee. Situated on a block where several buses stopped, it served the people who had a few minutes to wait for their bus.

Every afternoon around four o’clock, a group of schoolchildren would burst into the shop, and business would come to a stop. Adults would glance in, see the crowd and pass on. But I didn’t mind if the children waited for their bus inside. Sometimes I would hand out a bus fare when a ticket went missing-always repaid the next day. On snowy days I would give away some doughnuts. I would lock the door at closing time, and we waited in the warm shop until their bus finally arrived.

I enjoyed ray young friends, but it never occurred to me that I played an important role in their lives—until one afternoon when a man came and asked if I was the girl working on weekdays around four o’clock. He identified himself as the father of two of my favorites.

“I want you to know I appreciate what you do for my children. I worry about them taking two buses to get borne. It means a lot that they can wait here and you keep an eye on them. When they are with the doughnut lady, I know they are safe.” I told him it wasn’t a big deal, and that I enjoyed the kids.

So I was the Doughnut Lady. I not only received a title, but became a landmark.

Now I think about all the people who keep an eye on my own children. They become, well, Doughnut Ladies. Like the men at the skating rink (滑冰场) who let my boys ring home; Or the bus driver who drove my daughter to her stop at the end of the route at night but wouldn’t leave until I arrived to pick her up; Or that nice police officer who took pity on my boys walking home in the rain when I was at work—even though the phone rang all the next day with calls from curious neighbors. “Was that a police car I saw at your house last night?”

That wasn’t a police car. That was a Doughnut Lady.

1.According to the passage, the author sometimes       .

A. sold bus tickets to the children

B. gave the children free doughnuts

C. did business with the children’s help

D. called the children’s parents to pick them up

2.By saying “...it wasn’t a big deal (Para. 4),” the author meant that       .

A. she hadn’t done anything significant

B. she hadn’t spent much time with the children

C. she hadn’t made a lot of money from the children

D. she hadn’t found it hard to get along with the children

3.What can we learn about the police officer?

A. He took the boys to the police station.

B. He helped the boys look for their mother.

C. He drove the boys back home in a police car.

D. He managed to make sure of the boys’ identity.

4.The passage suggests that       .

A. running a business requires skill

B. taking responsibility is a moral virtue

C. devotion should be everything in life

D. there are always no small acts of kindness

 

查看答案

TEEN ZONE

ANNOUNCEMENTS

At the Newton Public Library

REGISTER FOR A SUMMER OF STORIES

Sign up and receive your reading log at the Circulation Desk. Record books you read over the summer and have a parent sign next to each title. The top five readers will receive prizes such as gift cards, magazine subscriptions, and movie tickets.

TEEN ZONE RESOURCES

Look to the Teen Zone’s “Ready Reference” comer for all the help you need to locate information on the Internet. Ms. Frye, the librarian, will share tips on keyword searches to find interesting information about certain books. You must have a signed parent permission slip before using the computers. Access is limited to 30 minutes and is on a first-come, first-served basis.

EVENTS

Poetry Session                Monday, June 16                6:00-8:00 P.M.

Teen poets can be literary celebrities for a night by reading their original work at this special event. Friends and family members are encouraged to attend and show their support. A few original poems may be selected for publication in the next library newsletter. Food and drinks will be provided

Learn Origami                Wednesday, June 4                3:00-4:00 P.M.

This class provides books and instruction in the ancient Japanese art of folding colourful squares of paper into shapes, such as birds, insects, or flowers.

Eco Crafts with Jasleen        Wednesday, June 11            3:00-4:00 P.M.

Make earth-friendly crafts from recyclable materials. With guidance from a talented teacher and books, you will make new creations from everyday items. Start recycling today, and bring items to share with the group.

Magazine and Book Art        Wednesday, June 18            3:00-4:00 P.M.

The library needs to beautify the walls of the Teen Zone. We will be transforming artwork from old books and magazines into unique masterpieces to frame and hang on the walls. Put your creative spin on some photographs, and help ensure that the Teen Zone remains the highlight of the library.

Note: Registration is required for all the events. Register at the Circulation Desk or by calling 1-800-290-5992. Space is limited, so reserve your spot soon!

1.To search for information online from TEEN ZONE RESOURCES, you have to       .

A. ask Ms. Frye for the password    B. register at the Circulation Desk

C. get permission from your parent    D. bring your books and reading log

2.If you are interested in making different shapes with paper, you can come to       .

A. Poetry Session    B. Learn Origami

C. Eco Crafts with Jasleen    D. Magazine and Book Art

3.Teen Zone is a place where you can       .

A. watch movies    B. meet many world-famous poets

C. exchange artworks    D. have new experience with books

 

查看答案

假如你是李华,你在美国的笔友Henry在互联网上偶然读到了有关2017年成都菊花花会的帖子,对此很感兴趣。他来信询问有关菊花花会的相关情况。请你根据下表提示的内容给Henry回一封信。

始创于

1983

会期

每年1018日至1118

展区

龙亭公园为主会场,其它各个公园均有展区

活动内容

赏菊,观看精彩节目(历史短剧,服装秀等),品尝成都小吃

 

注意:1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

3.信的开头和结尾已给出,不计入总词数。

4.参考词汇:菊花花会Chrysanthemum Festival。

Dear Henry,

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

I am looking forward to your visit next year.

Yours,

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改仅限一词。

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Everyone should take the action to reduce haze(雾霾),which is harmless to our health.First of all,I believe that if we plant more tree,there will be less haze in their city.Trees can absorb exhaust fumes(尾气)from cars,thus reduce pollution.Second,the government should punish the factories where produce too many fumes.Exhaust fumes is the main cause of haze and do greatly harm to people’s health.Maybe we can move factories to areas where few people live.Third,I think it was a great idea to encourage people to use public transportation.Last but not least,we can call on citizens ride bikes if they travel short journeys.

 

查看答案

There’s no one reason why women return to school. Going back to school provides private and public benefits. College graduates, generally enjoy higher salaries,1.(employ) more consistently, and work in nicer conditions. College-educated people vote more, give more to charity, and rely2.(little) on government support.

Making the switch from3.(support) to supporting oneself can be a challenge,4.often a necessary one. “Financial5.(dependent) for women is key,” says Nancy Schlossberg, a professor at University of Maryland. “I think6.important for women to make some direct achievement, because chances are that women will live alone in later life, either divorced7.never married.”

To Schlossberg, education is critical in the long run. She says, “You are going to do much better than before8.you have a good education; you are going to be happier than before on condition that you have9.education that enables you to do what you have to do in life. The question is10.you are ready at this time to go for it.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.