满分5 > 高中英语试题 >

When people today talk about a tiny hous...

When people today talk about a tiny house, they probably mean the trendy living space that‘s about the size of a shed (). But you would have to be five inches tall to live in the original tiny houses. Dollhouse(小房子),which have been around for several centuries, don’t offer shelter to real people, but they provide a vivid(生动的) experience of life in times and places both real and imaginary.

The National Building Museum in Washington, D.C., lets visitors time travel in this tiny world through ―Small Stories: At Home in a Dollhouse,” an exhibit that opened Saturday. Visitors can see twelve dollhouses from the Victoria and Albert Museum in London, England, which contain amazing tiny furnishings. But those people who put together the exhibit also wanted visitors to know the characters inside.

“It’s 300 years of British homes told through their inhabitants (居民),” said Alice Sage, who is in charge of the London museum.

So as visitors look inside the Tate Baby House, a fancy townhouse from 1760, they can push a button to hear a young woman get a lecture from her mother on the proper way to run a home. In the Killer Cabinet house, a servant named Betsy complains about the problems of city life in the 1830s. “We’ve got the cat to keep the rats away,” she says.

That dollhouse was John Killer‘s gift to his wife and five daughters. The girls were allowed to play with the house, but they probably also learned a few lessons, Sage said.

“The kitchen of the house would have been the perfect way to teach the girls about the management of a home,” she said, noting the tiny dishes and pots.

Those who prefer a more modern look won't be disappointed. There are two rooms displaying a white dollhouse from 1935, an apartment house from the 1960s and a brightly colored 21st-century design.

The end of the exhibit shows how imaginative design sometimes works best in small spaces.

The Building Museum asked twenty-four artists, designers and architects from across the United States to each create a “dream room” from the past, present or future. Some of these unique small rooms were made using traditional furnishings, others from materials such as clay, insects, 3D-printing, and even peeps marshmallow candies!

1.Which of the following were on show Saturday?

A. A dozen dollhouses from England.

B. Some old shelters for poor people.

C. Some imaginary tiny furnishings.

D. A couple of fashionable living spaces.

2.What is the function of the characters inside the Museum?

A. Working as organizers of the exhibit.

B. Making the exhibit more attractive.

C. Providing good services for visitors.

D. Helping visitors understand dollhouses.

3.What can we learn about the Killer Cabinet house?

A. It was made up of 24 tiny rooms.

B. Its kitchen may have an educational purpose.

C. Its history dates back to the 17th century.

D. It was owned by a woman named Betsy.

4.What might be the best title of the passage?

A. An exhibit of dollhouses.

B. The history of dollhouses.

C. How to make a dollhouse.

D. Amazing tiny furniture.

 

1.B 2.D 3.D 4.A 【解析】本文是一篇记叙文。主要讲述了博物馆开放有几百年历史的dollhouse,允许部分游客参观。dollhouse里面有不同的房间和家具,各具功能与特色。dollhouse说明再小的物体也能有精美的设计。 1.细节理解题。由“Visitors can see twelve dollhouses from the Victoria and Albert Museum in London, England,which contain amazing tiny furnishings(家具).”可知,游客可以看到许多带着微小家具的小房子。故B正确。 2.细节理解题。由“But those people who put together the exhibit also wanted visitors to know the characters inside.”可知,目的是为了让人们更好的了解dollhouse。 3.细节理解题。由"The kitchen of the house would have been the perfect way to teach the girls about the management of a home,"可知,这座小房子的厨房可以用来教导女孩子如何管理整个家,有着教育意义。故D正确。 4.推理判断题。由全文大意可知,主要介绍了一场让人们参观dollhouse的展览,可以让人们了解dollhouse的鲜明特色,体会它的历史内涵。BCD均有涉及,但不是主要内容。故A正确。 【名师点睛】文章细节的理解可以细化为:语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。答案选项也许跟原文表述并不完全一样,但具体意思一样,需要做题者自身理解转换。 D【解题剖析】此题属于细节理解中的(1)语言转述型。将原文转化为与答案内涵一致的表达。 【答案定位】由原文由"The kitchen of the house would have been the perfect way to teach the girls about the management of a home,"可知,房子的厨房可以教导女孩子们如何管理整个家,虽然没有跟答案相同的表达--educational,但具体内涵一致。故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

An Indonesia man believed to be the oldest person alive celebrated his 146th birthday Saturday,despite having claimed(声称)he no longer wants to be alive.

Mbah Gotho,whose official name is Sodimejo,lives with his grandson in a town called Sragen within Indonesia's Central Java province.

Gotho made international headlines in September after speaking to local media,which led local officials to confirm the truth of his identity card.Gotho's birth date is listed as Dec.31,1870.

While officials say the document is real,they admitted it would be impossible to prove whether Gotho was actually born that year.

However,the man claimed to remember the opening of a local sugar factory,which was recorded in 1880.

Gotho said he has outlived four wives,10 brothers and sisters,and three children.His only remaining close relatives are grandchildren,great-grandchildren and great-great-grand-children,he claimed."What I want is to die."he told local media in September,according to Reuters,one of the biggest names in media worldwide.

Gotho's grandson claimed the 146-year-old had made arrangements for his death as far back as 1992,when he bought a forever sleeping place close to the burial sites of his children.

Gotho's grandson also said the elder was in relatively good health,suffering only from eyesight problem and loss of hearing,and enjoyed his days smoking and eating.

1.Which of the following can be concluded from the passage?

A. The public had been familiar with Gotho before he celebrated his 146th birthday.

B. As early as 1992,Gotho meant to be buried next to his children's tombs when he died.

C. The local officials believed Gotho was born on Dec.31,1870.

D. Gotho's health conditions are failing as he enjoys smoking and eating.

2.What do we know from this passage?

A. Mbah Gotho is the name used on the old man's identity card.

B. Gotho wants to die because he is ill-treated by his grandchildren.

C. Reuters is regarded as one of the most famous media in the world.

D. Gotho is officially confirmed to have lived for 146 years by Dec.31,2016.

3.This text is mot probably from      .

A. a newspaper    B. a healthy guide

C. an entertainment magazine    D. an interview

 

查看答案

I was a bit of a bookworm as a child.For car journey,day trip or family holiday,many books were always packed to keep me busy.Since then,I've continued reading all kinds of books but I'll always love my childhood favorites.

The Curious Incident of the Dog in the Night-timer—Mark Haddon

This children's mystery novel is interesting,exciting,thought-provoking(发人深省的),sad and happy all at the same time.The main character is a 15-year-old boy who has autism(自闭症).The book gives you a window into his world,his thoughts,his hopes and his dreams.It's easy to read and both kids and adults love it.A must-read in my opinion.

Secret Seven—Enid Blyton

If you love adventures,this one is for you.The Secret Seven are a group of child detectives who make it their duty to solve crimes.They have many adventures along the way.It's a fun book that you won't want to stop reading. And in fact,there is more than.one book.There's a series of books about the Secret Seven's adventures so if you like the first one,you're in luck.

Matilda—Roald Dahl

It's now a film and show at the theatre,but we can't forget the original book.Matilda is about a loveable little girl who is very clever and,like me,loves to read.She goes to school and meets the very scary Miss Trunchbull who tortures(折磨)children,but thankfully makes friends with a kind.teacher.The book will have you crying one,moment and laughing the next.

The Lion,the Witch and the Wardrobe—C.S.Lewis

As a kid I read the book,watched the film and listened to the tape.I really couldn't get enough of the book.It's an exciting story set in a magical land called Narnia.When you're reading it,you'll feel like you're really there.You'll get caught up in the adventures of the four children and the characters they meet.I can't rate it highly enough.

1.Which book tells some children detectives' adventures?

A. Matilda

B. Secret Seven

C. The Lion,the Witch and the Wardrobe Secret Seven

D. The Curious Incident of the Dog in the Night-time

2.What do we know about The Curious Incident of the Dog in the Night-time?

A. It is scary but exciting and touching.

B. It is made up of a series of stories.

C. It's popular with adults as well as children.

D. Its characters are strange but lovely.

3.What do Matilda and The Lion,the Witch and the Wardrobe have in common?

A. Both are adventure-themed.

B. Both have stage adaptations.

C. Both are based on true stories.

D. Both have been made into movies.

 

查看答案

假定你是某国际高中的学生会主席李华,你校将于本周五下午两点邀请2014届优秀毕业生刘明(现就读于Harvard大学物理系)重返母校,并在学校报告厅(auditorium)进行讲座,分享他的学习经历和大学生活。请你代表学生会写一份书面通知,邀请全校学生参加。

内容要点如下:

1.刘明简介;

2.讲座内容;

3.鼓励同学们积极参与。

注意:

1.词数100左右;

2.可适当加入细节,以使行文连贯;

3.通知的开头和结尾已经给出,不计入总词数。

Notice

Exciting news! _____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

THE STUDENTS’ UNION

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Hello, everyone! I’m honored to share with you my opinion on “smile”.

Hard although life as, I want to smile whenever and wherever possible.

First, I would like to smile at my parents for giving me life and providing which I need to bring me up. Beside, I would like to say “thank you” to my teachers with a smile as well as. With their help, I have made great progresses. Then my smile should go to me. Only in this way I gain more confidence in smile my difficulties away and live a better life.

In the word, let’s greet every day with a smile.

That’s all. Thank you!

 

查看答案

Recently I have found many of us students spend too much time sending text messages or 1.(play) games on cell phones, which has negative effects on our students and also does them to our eyes. Worse still, it is2.waste of time. We have little time to communicate 3.our parents and friends. 4.do we have time for physical exercise.

What shall we do 5.(improve) the situation? All of us should be 6.(full) aware of the harmful effects of frequent use of cell phones. To begin with, let’s limit our time 7.(spend) on cell phones and start other hobbies. And we should spend more time playing sports, which is 8.(benefit) to us. besides, talking with friends is also a good choice to help us relax and get rid of the9.(addict). I hope that my suggestions will be of help to you.

Let’s put down our cell phones and focus on 10.is happening around us!

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.