满分5 > 高中英语试题 >

Alexander von Humboldt was born in 1769 ...

Alexander von Humboldt was born in 1769 in Berlin, Germany. As a young boy, he wanted to learn about the world. Humboldt followed his dream. In 1799, he traveled with a friend to Central and South America.

On their trip, Humboldt and his friend saw and did many things. They sailed down the Amazon River. They watched dolphins play in the ocean. They explored the rain forest and climbed mountains and volcanoes. They were able to make the first maps of the northern part of South America.

Humboldt set a world record for mountain climbing. He also made a discovery. During his climb, Humboldt became very sick. He found out that the higher he climbed, the less oxygen there was in the air. This made it more difficult to breathe. Later, this became known as mountain sickness.

Science was another part of Humboldt’s interests. He wanted to write about all of the new things he saw. He described the new plants, animals, and rocks which had never been seen by scientists before.

Humboldt also studied the way of life of the local people. He learned how the native people along the Amazon River used plants in their daily lives. For example, they used a strong poison from a vine(蔓生植物) to make poisoned arrows. The natives used these arrows for hunting their food.

The Amazon Indians also used a native plant to treat malaria (疟疾), a serious illness. The plant grew wild, but after it was dug up, it was never replanted. Humboldt warned the natives that the plant was in danger of dying out. He looked for ways to preserve the plant and to make it grow strong.

Although Humboldt took many risks during his trip, he lived to be 90 years old. In his lifetime, he made many discoveries and shared them with the world. As a tribute (颂扬) to Humboldt, there are rivers and mountains named after him.

1.We can infer that Humboldt was probably a (n) ________.

A. explorerB. inventorC. doctorD. writer

2.Humboldt and his friend made maps of ________.

A. the central part of South America

B. the northern part of South America

C. the north part of Central America

D. the southern part of Central America

3.What do we know about mountain sickness?

A. It can be treated with a plant.

B. It is a serious illness like malaria.

C. It mainly influences one’s breathing.

D. It was discovered by Humboldt’s friend.

4.We can tell from the text that Humboldt was ________.

A. easy-goingB. imaginativeC. optimisticD. ambitious

 

1.A 2.B 3.C 4.D 【解析】 试题分析:文章讲述了探险家Humboldt在南美洲探险的过程以及作出的贡献。 1. 推理判断题。根据第二段They explored the rain forest and climbed mountains and volcanoes. They were able to make the first maps of the northern part of South America.和下文mountain climbing及He wanted to write about all of the new things he saw.的描述可知,Humboldt是个探险家,故选A。 2. 细节理解题。根据第二段They were able to make the first maps of the northern part of South America.可知,Humboldt和朋友制作了南美洲北部的地图,故选B。 3. 细节理解题。根据第三段He found out that the higher he climbed, the less oxygen there was in the air. This made it more difficult to breathe. Later, this became known as mountain sickness.可知,高山反应主要影响呼吸,越往上呼吸越困难,故选C。 4. 推理判断题。根据Humboldt在探险、科学、生活方式、保护动植物等方面的贡献,和最后一段Although Humboldt took many risks during his trip, he lived to be 90 years old. In his lifetime, he made many discoveries and shared them with the world.可知,他是一个勇敢、有雄心壮志的人,故选D。 考点:考查人物故事类短文阅读。 【名师点睛】 在做阅读理解题过程中,应首先略读一下短文,了解一下短文的大致意思,然后把几个选项含义理解透,尤其注意意思相近,表达有交叉的选项之间的区别。然后再细读短文,把答案填入合适位置。答题时可以把含义相近的几个选项轮流填入同一处位置,反复阅读,反复体会,找出最佳选项,对于实在没有把握的小题可以最后完成。完成短文后,再认真通读一遍全文,看看上下语意是否通顺,是否符合逻辑关系。要看完全文,关键对方反复阅读,才能选对答案。 另外,做题时要注意文章的首段和每一段的首句或尾句,因为它们往往就是文章的主题句。阅读中要注意要点之间的关系。比如第31小题根据Humboldt在探险、科学、生活方式、保护动植物等方面的贡献,和最后一段Although Humboldt took many risks during his trip, he lived to be 90 years old. In his lifetime, he made many discoveries and shared them with the world.可知他是一个勇敢、有雄心壮志的人,故选D.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

It was a long week for Amanda at school. She stayed after school to work on a special project(课题) three days in a row. When she got home on Friday, she dropped into the chair with a sigh.

“What’s going on, Amanda?” her dad asked as he was reading the newspaper.

“I have to create a webpage for my technology class, and it is taking a lot more time than I thought it would,” Amanda answered.

Her dad looked over his newspaper and asked Amanda what the webpage was about.

“It’s about the difference between newspaper news and Internet news,” Amanda said and added, “I have to provide information, examples and illustrations(插图).”

“Sounds tough; do you have someone to help you?” her dad asked.

“I have a partner named Zach,” Amanda replied. “We did research on the Internet today and found some pictures to use.”

Then Amanda explained to her father the main differences: newspaper news is printed on paper, and Internet news is published online; newspaper news is only available once a day, and Internet news is published almost as soon as the news happens; many newspapers don’t even print a daily paper, and Internet news is published around the clock.

Amanda’s dad asked, “Which type of news do you like better?”

“I like Internet news better because I like to learn about the news when it happens,” she answered.

Her dad said, “I still like newspaper news better because I like to hold the paper in my hands and turn the pages.”

Amanda dropped into her chair again and said, “You are so old school, Dad.”

1.Why did Amanda sigh when she came home?

A. She failed to pass the exam.

B. She was tired of school life.

C. She was worried about her school project.

D. She made a mistake in her technology class.

2.What did Amanda’s father think of her work on creating a webpage for her technology class?

A. Exciting.B. Boring.C. Interesting.D. Difficult.

3.Which of the following may Amanda agree with?

A. People should pay for Internet news.

B. Newspaper news will soon disappear.

C. Internet news is given to readers in good time.

D. It is wrong to say no to newspaper news.

4.What kind of person is Amanda’s father?

A. He is a man who misses the past.

B. He is a man who cares little about news.

C. He is a man who knows the computer well.

D. He is a man who cannot live without the Internet.

 

查看答案

A DAY OUT IN BRITAIN

Are you planning to visit Britain? Here are a few suggestions for a beautiful weekend away.

Bournemouth

This famous tourist town has 11 km of beautiful beaches. Last year, 10,000 tourists visited this beautiful town. It’s the perfect place to go swimming or sailing. There are lots of lovely parks and gardens to visit and it’s a great place to eat out. You can also go to a classical concert or go dancing in one of the nightclubs.

Stratford-upon-Avon

This was William Shakespeare’s hometown. He spent most of his life in this town and wrote his plays here. You can visit his house or see his plays at one of the Royal Shakespeare Company’s theatres. There are some interesting museums and lots of beautiful 500-year-old house. You can also go on boat trips and visit traditional English villages.

Alford

Deep in the Lincolnshire countryside is the pleasant market town of Alford. It is known for its five-sailed windmill(风车). Have a walk round this lovely old place and you’ll see many pleasant houses from as far back as the 17th century. Captain James Smith, who was one of the founders of James town in Virginia, USA, was educated in Alford.

Bath

Most people come here to see the 2,000-year-old Roman Baths. But this city is also famous for its beautiful 18th century buildings and was the home of the writer Jane Austen. You can learn about her life at the Jane Austen Centre near Queen’s Square. In the past, Bath was also popular with the royal family and Queen Elizabeth I spent one or two weeks every year here.

1.What can visitors do in Bournemouth?

A.Enjoy plays.B. Go to museums.

C. Do sea sports.D. Visit fishing villages.

2.What is Alford famous for?

A. Its stars.B. Its market.

C. Its windmill.D. Its nightclubs.

3.Which place did a queen of England use to visit regularly?

A. Bath.B. Alford.

C. Stratford-upon-Avon.D. Bournemouth.

 

查看答案

假如你是李华,计划和同学去敬老院(nursing home)陪老人们过重阳节(the Double Ninth Festival)。请给外教露西写封邮件,邀她一同前往,内容包括:

  1.出发及返回时间;

  2.活动:包饺子、表演节目等。

  注意:

  1.词数100左右;

  2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

There is no doubt whether setting a goal is very important. By set goals you are

taking control of your life. It is having a map to guide you to where you want to head.

With a clear direction, and with certain plans, you will straightly get what you want. On the contrary, without the goal, you do not know where to go or what you want. Then your life becomes dull or meaningless just like the dead water in a muddy lake.

We find that successful people were always those having and achieving their goal.

They set goals, short-term or long-run, to help realize our dreams. Therefore, from my point of view, we should make clear what we really want it and follow our plans as many winners do.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

Man: I have been thinking about 1. (join) a healthy club myself. My doctor has been encouraging me to get more exercises. Which club do you belong 2. ?

Woman: It 3. (call) the Health Club. I have only been going 4. June, but I have already noticed a big improvement. I feel like a new person.

Man: Really? What do you do there?

Woman: They have a gym with exercises 5.  (equip) and indoor pool. I usually start by working out for about 20 minutes. Then I take a swim after exercising. The water 6. (feel) great.

Man: That sounds good. But aren’t you afraid 7. over-working yourself?

Woman: No, no. Everything is   8. (care) controlled. If you are interested in seeing for yourself, I am going again Tuesday. Why don’t you come along as my guest? You will enjoy 9..

Man: Thanks. That is 10. good idea. I just might.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.