满分5 > 高中英语试题 >

A cat with his own Facebook page and Ins...

A cat with his own Facebook page and Instagram account is taking the Internet by storm thanks to his expressive eyebrows. Curious-looking Sam has racked up 150,000 Instagram followers and 530,000 likes on Facebook since bursting onto the scene in 2012.

Owner Amanda Collado, 26, from New York, has been handling the large amount of requests from fans and media for the past three years. She said, “There have definitely been situations where I have had to ignore friends, family or work to take the time to do Sam's posts or answer emails on his behalf. Everyone gets a little annoyed when I'm on my phone and not paying attention to them. I never thought Sam would be so popular.”

Amanda's mum, Ivette Rodriguez, noticed the abandoned cat outside her home one evening.

Ivette said, “I saw a little niche (壁龛) next to the house and there was a cat in there. He willingly gave himself up to me—I guess he was so tired of being outside.”

Amanda created an Instagram account for Sam after a friend pointed out his expressive brows. She said, “I didn't notice his eyebrows initially.”

“He had about 800 followers at first—but in February someone posted his photo on Reddit and he blew up overnight—I woke up with 1600 followers. From there we made a Facebook and all other social media accounts.”

Amanda posts pictures to Sam's account every two days, but spends most of her day keeping up with all of his fans. But the effort she puts into her pet's social media has paid off—and she has bigger plans for Sam's future, including merchandise (商品).

“Right now we're trying to share him in a free way. Eventually we'll sell Sam merchandise, because I know many people do like having cute little mugs, Sam mugs, or posters, T-shirts.”

1.Why does Amanda sometimes ignore her friends?

A. She is absorbed in her work.

B. She is popular with her fans.

C. She gets along badly with her friends.

D. She is busy with Sam's business.

2.How did Amanda get the cat called Sam?

A. She bought it from her friend.

B. One of her friends gave it to her.

C. Her mother found it and adopted it.

D. The text didn't mention it.

3.What does Amanda plan to do about Sam?

A. She plans to post Sam's photo on Reddit on the Internet.

B. She plans to post pictures to Sam’s account every day.

C. She plans to buy more cats.

D. She plans to sell Sam products.

 

1.D 2.C 3.D 【解析】 试题分析:Amanda的母亲捡到了一只猫并收养了它,由于这只猫有表现力的眉毛在网上爆红,有了众多粉丝,Amanda计划开发更多的有关Sam的产品进行销售。 1. 细节推理题。根据第二段She said, “There have definitely been situations where I have had to ignore friends, family or work to take the time to do Sam's posts or answer emails on his behalf.可知,Amanda作为代表在网上整天忙于Sam的事务而忽略了朋友、家人和工作,故选D。 2. 细节推理题。根据第三、四段Amanda's mum, Ivette Rodriguez, noticed the abandoned cat outside her home one evening. Ivette said, “I saw a little niche (壁龛) next to the house and there was a cat in there.可知,是Amanda的母亲在外面捡到的Sam然后收养了它,故选C。 3. 推理判断题。根据最后一段Eventually we'll sell Sam merchandise, because I know many people do like having cute little mugs, Sam mugs, or posters, T-shirts.可知,Amanda打算开发更多的有关Sam的产品进行销售,故选D。 考点:考查社会生活类短文阅读。 【名师点睛】 做好细节理解题的几点建议: 细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。 做细节理解题具体方法与步骤如下: ①略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨; ②按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实; ③将自己精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如第21小题根据第二段She said, “There have definitely been situations where I have had to ignore friends, family or work to take the time to do Sam's posts or answer emails on his behalf.可知Amanda作为代表在网上整天忙于Sam的事务而忽略了朋友、家人和工作,故选D. 22小题根据第三、四段Amanda's mum, Ivette Rodriguez, noticed the abandoned cat outside her home one evening. Ivette said, “I saw a little niche (壁龛) next to the house and there was a cat in there.可知是Amanda的母亲在外面捡到的Sam然后收养了它,故选C.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

快餐在现在的中国很流行,但快餐对人的身体却没什么好处。请你根据下面要点以“Fast Food”为题写一篇英语短文。

注意:

1.快餐在中国十分流行,人们,尤其是儿童和青少年喜欢吃快餐。

2.快餐受欢迎至少有三个方面的原因;

⑴方便、节约时间;

⑵既可在快餐店里吃又可带回家吃;

⑶店里的环境干净、舒服;

3.从营养角度讲,快餐食品却不尽人意;

4. 建议如时间来不及可考虑吃快餐,但以偶尔品尝为宜;孩子要尽 量少吃快餐。

词数100左右。 参考词汇:营养(nutrition)

 

查看答案

短文改错

假如英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下面划一横线,并在该词下面写出改正后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Hunter likes to go traveling in summer, but he had bad lucky this time. Last week he went to an old temple on a high mountain alone. On the way there it suddenly began to rain heavily, so he ran down the mountain quick. When he got to the foot of the mountain, he found that the wooden bridge was under of the water. He had to spend the rain night in a broken house. He was so cold that he could hardly fall sleep.

The next morning the rain stopped and the bridge was damaged. He thought the river was not deep, so he tried to swim. In the center of the river, the water nearly washed he away. Luckily, he was saved by two man, but he lost his bag. Then they gave him some foods and dry clothes.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号中的单词的正确形式。并将答案填写在答题卡标号为36-45的相应位置上。

W: Hello! May I speak to Mr. White, please?

M: Mike White speaking.

W: Hello. 1.___ is Alice Green, Tom’s neighbor.

M: Hello. 2. _____ can I do for you?

W: Well, Tom said he’s been taking piano lessons from you for two years, and I wonder if I can learn from you, 3.____.

M: I don’t think that’s a problem. Have you had any musical4.______ (experience) before?

W: Well, when I was a college student, I spent about half a year 5._____ (learn) to play the guitar. But that was almost ten years ago.

M: Good. 6.___ that case we don’t have to start from the very 7.____ (begin).

W: Then can I go with Tom to your next class?

M: I don’t think 8.____. All the people in that class 9.________ (study) with us for about two years, and they come on Sunday mornings. But you can come to another class, on Saturday evening 10.___ Sunday afternoon.

W: Saturday evening is better for me. See you then.

 

查看答案

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B, C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

I have always believed that “Any man can be a father, but it ____ someone special to be a dad.” This is true. Since the____ of my son, Joshua, things have changed a lot in my life, but the____ have been good! My wife and I have been through many____ moments which have made both of us stronger.

My son was born ____ a serious breathing problem and he couldn’t keep his medicine down. He was put on several different medications, ____he did not get any better. My wife and I were both told many times by people that Joshua ____he was born early; he had not___ much weight since he was born.

As time progressed his regular doctor advised my wife and me ____ Dr. Eid, a specialist in Louisville. He was____by my son’s condition and so we were sent to Louisville’s Children’s Hospital. Joshua ____many different checkups. The____spent there was very demanding for my wife and me. But we did make it____. Our son Joshua was diagnosed (诊断) with asthma (哮喘), and with acid reflux syndrome (酸回流综合症). After the treatment, his____ began to improve slowly.

Joshua is 1 year and 1 month old now and his progress has been____ he is up to 27 pounds now. I keep telling my wife that if he keeps____ like this he might become a football ____someday. There is a ____ that has helped me get through these troublesome times, “Problems will either___you or break you.” When you think the__35__hours are upon you, remember the dawn is just in sight.

1.A. breaksB. takesC. tells D. brings

2.A. success B. illness C. death D. birth

3.A. needs B. becomes C. changes D. causes

4.A. boring B. challenging C. exciting D. puzzling

5.A. in B. at C. without D. with

6.A. but B. so C. since D. until

7.A. looked about B. looked for C. looked like D. looked at

8.A. kept B. lost C. gained D. raised

9.A. visit B. to visit C. visiting D. have visited

10.A. angeredB. scared C. disappointedD. shocked

11.A. went into B. put into C. went throughD. broken through

12.A. hour B. money C. time D. holiday

13.A. out B. down C. off D. through

14.A. diet B. skill C. healthy D. health

15.A. great B. slow C. little D. enough

16.A. walkingB. running C. training D. growing

17.A. supporter B. player C. coach D. fan

18.A. saying B. says C. said D. say

19.A. cheat B. make C. beat D. find

20.A. easiest B. latest C. brightest D. darkest

 

查看答案

Why is setting goals important? ___1.___ Instead of just letting life happen to you, goals allow you to make your life happen. Successful people imagine how their life should be and set lots of goals.

By setting goals you are taking control of your life. It's like having a map to show you where you want to go. Think of it this way. There are two drivers. One has a destination in mind which can be found on a map. She can drive straight there surely without any wasted time of wrong turns. ___2.___ She starts off at the same time from the same place as the first driver, but she drives aimlessly around, never getting anywhere, just using up gas. Which driver do you want to be?

Winners in life set goals and follow them through. They decide what they want in life and then get there by making plans and setting goals. ___3.___ Goals aren't difficult to set and they aren't difficult to reach.

___4.__ You are the one who must decide what to achieve and in what direction to aim your life.

Research tells us that when we write a goal down we are more likely to achieve it. ___ 5.__ Like a contract(合同) with yourself, they are harder to neglect or forget. Also when you write your goals in a particular way, you are able to make yourself continuously aware of situations that will bring you nearer to your goal.

A.Because everybody should have a goal in his mind.

B.Unsuccessful people usually just let life happen by accident.

C.The other driver has no goal, or destination or map.

D.It's difficult for a driver to reach his destination without a map.

E.It's up to you to find out what your goals really are.

F.Because goals can help you do, be, and experience everything you want in life.

GWritten goals can be reviewed regularly, and have more power.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.