满分5 > 高中英语试题 >

At thirteen, I was diagnosed(诊断) with a ...

At thirteen, I was diagnosed(诊断) with a kind of attention disorder. It made school difficult for me. When everyone else in the class was focusing on tasks, I could not.

In my first literature class, Mrs. Smith asked us to read a story and then write on it, all within 45 minutes. I raised my hand right away and said, “Mrs. Smith, you see, the doctor said I have attention problems. I might not be able to do it.” She glanced down at me through her glasses, “You are no different from your classmates, young man.”

I tried, but I didn’t finish the reading when the bell rang. I had to take it home.

In the quietness of my bedroom, the story suddenly all became clear to me. It was about a blind person, Louis Braille. He lived in a time when the blind couldn’t get much education. But Louis didn’t give up. Instead, he invented a reading system of raised dots(点), which opened up a whole new world of knowledge to the blind.

Wasn’t I the “blind” in my class, being made to learn like the “sighted” students? My thoughts spilled out and my pen started to dance. I completed the task within 40 minutes. Indeed, I was no different from others; I just needed a quieter place. If Louis could find his way out of his problems, why should I ever give up?

I didn’t expect anything when I handed in my paper to Mrs.Smith, so it was quite a surprise when it came back to me the next day—with an “A” on it. At the bottom of the paper were these words: “See what you can do when you keep trying?”

1.The author didn’t finish the reading in class because ________.

A. he wanted to take the task home

B. he was new to the class

C. he had an attention disorder

D. he was tired of literature

2.What was Mrs. Smith’s attitude to the author at the end of the story?

A. Angry.B. Impatient.C. Sympathetic.D. Encouraging.

3.The underlined phrase spilled out in Paragraph 5 probably means ________.

A. put inB. crowded inC. cheated inD. broke in

4.What is the main idea of the passage?

A. A teacher can open up a new world to students.

B. One can find his way out of difficulties with efforts.

C. The disabled should be treated with respect.

D. Everyone needs a hand when faced with challenges.

 

1.C 2.D 3.B 4.B 【解析】 试题分析:本文主要讲述作者有注意力紊乱症,不想努力,但在一位老师的激励下,终于克服困难的故事。 1.细节细节题。根据第一段At thirteen, I was diagnosed with a kind of attention disorder.可知,作者被诊断出注意力紊乱,所以课上不能完成阅读。故选C。 2.根据最后一段提到so it was a surprise when it came back to me the next day—with an “A”(当我看到作业上的A时,非常的吃惊),说明史密斯小姐对我的态度是鼓励的,故选D。 3.spill out“溢出,涌出”,与B项同义,故选B。 4. 主旨大意题。本文主要讲述作者有注意力紊乱症,不想努力,但在一位老师的激励下,终于克服困难的故事,故选B。 考点:考查人物故事类短文阅读。 【名师点睛】 主旨大意题的解题思路与应试技巧 做这类题时常用略读法。快速阅读文章找出各个段落的主题句。把各个段落的主题句联系起来着眼于全文结构安排,了解文章的重心,就能概括出文章的中心。文章的标题是中心思想最精炼的表达形式,选择的标题意义范围要能涵盖全文,不能太大也不能太小。命题者在出这类题时,常常利用生活常识编造干扰项,把文中的细节当主旨,利用局部信息编造干扰项,编制超出文章范围的标题或不能涵盖文章中心意义的标题来考查考生的理解程度,考生要特别留意。 概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词。) 。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。此时,要注意一些转折词,如but, yet, however, although, in spite of, by contrast, on the contrary等。当文章中表示相反的观点时,往往用到这些词。答题时要弄清哪个是作者的观点,排除迷惑性信息,准确归纳主旨大意。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

School Activities

Our school activities are suitable for all ages and levels including primary, secondary and A-Level. We offer workshops, hands-on activities and a teacher support service to help you get the most out of your visit. All school services are free, but must be booked in advance.

Darwin Centre

Find out who you really are and where you come from in our interactive films about evolution, described by Sir David Attenborough.

Hands-on Activities

Get up close and personal with Museum in these hands-on activities, where you can handle real specimens from our collections. Hundreds of real, natural history specimens for students to touch and explore are in our hands-on science centre.

Self-led Activities

Pupils can engage with specimens through role-play in a self-guided explorer challenge through the Museum.

The Great Debate School Program

Students are introduced to the history of the debate during a lively tour. They are then divided into groups and use exhibits to prepare presentations representing the views of the debated key characters.

Booking

All school activities must be booked in advance by calling the schools booking line: 4420 7942 6666.

1.If you’re interested in human evolution, you’d better choose ________.

A. Hands-on Activities

B. Self-led Activities

C. The Great Debate Schools Program

D. Darwin Centre

2.Which of the following programs is the most suitable one for team work?

A. Hands-on Activities.

B. The Great Debate School Program.

C. Self-led Activities.

D. Darwin Centre.

 

查看答案

假设你是李华你的美国老师Miss Morgan要求你们明天下午去听一个有关美国历史的讲座。你因故不能参加。请你根据以下要点写一封短信向Miss Morgan请假。

内容要点

1.表示歉意

2.理由去机场接从法国回来的舅舅

3.询问是否有录音,以便补听讲座。

注意:

1.词数100左右

2.可根据内容要点适当增加细节,以使行文连贯。

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

    增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

    删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

    修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Mr. Smith,

I’m very much glad to hear that your international shopping center will build non-smoking supermarket. In my opinion, it is a good idea to do so, for it can not only help the smokers to smoke less, and it can also do good to other customers’ health. Since you had given up selling cigarettes, the customers who doesn’t like smoking are sure to support you. In addition, smoke in the shopping center may cause fire, which is very dangerous to both your possession and the safety of the customers. In a word, the non-smoking supermarket will not effect your business. To the contrary, it will help you attract more customers who want to keep health.

Best wishes!

 

查看答案

阅读下列材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

Being a veterinarian(兽医), I had to examine a ten-year-old Irish Wolfhound named Belker. The dog’s owners, Ron, his wife Lisa, and their boy Shane, loved Belker very much.

I examined Belker and found him 1.     (die) of cancer. I told the family we couldn’t do 2.  for Belker, and offered to perform the euthanasia(安乐死) procedure in their home.

As we made arrangements, Ron and Lisa told me they thought 3.  would be good for six-year-old Shane to watch. They felt Shane might learn something.

The next day, Belker’s family surrounded him. Shane seemed so calm, petting(拍) the old dog for the last time, that I wondered if he understood 4.   was happening. Within a few minutes, Belker slipped 5.       (peaceful) away.

The little boy seemed to accept it without any difficulty. We sat together after Belker’s death, 6. (wonder) why animal lives are shorter than human lives. Shane, having listened quietly, said, “I know 7.     .”

8.    (surprise), we all turned to him. What he said next amazed me. It has changed my life.

He said, “People are born so that they can learn how to live 9.   good life—like loving everybody all the time and being nice, right?”

The six-year-old boy continued, “Well, dogs already know how to do that, 10.  they don’t have to stay as long.”

 

查看答案

单词拼写

1.The teacher must have the __________(预先) teaching plan.

2.I’d like to take this __________(机会) to thank everyone for their hard work on the project.

3.I’m __________(谨慎) about what I say because careless remarks will hurt one’s feelings.

4.The company made an __________(调整) to my salary.

5.Have you __________(确定) decided to go to America?

6.It was very __________(体贴) of you to let us know you were going to be late.

7.I often __________(吵架) with my brother about little things.

8.A soldier has to __________(面对) death and danger.

9.The kind lady finally __________(原谅) him for what he had said to her.

10.Her __________(志向) is to be a supermodel.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.