满分5 > 高中英语试题 >

It's school time again! You're probably ...

It's school time again! You're probably feeling excited and maybe a little sad that summer is over. Some kids feel nervous or a little scared on the first day of school because of all the new things: new teachers, new friends, and even a new school. Luckily, these “new” worries only stick around for a little while. Let's find out more about going to a new school.

Most teachers kick off the new school year by introducing themselves and talking about all the stuff you'll be doing that year. Some teachers give students a chance to tell something about themselves to the rest of the class, too. When teachers do the talking on the first day, they often go over classroom rules and school rules so you'll know what's allowed and what's not. Please pay close attention.

You might already know a lot of people in your classes on the first day, but, it's a great day to make a new friend, so try to say hello to kids you know and new ones that you don't. Make the first move and you'll be glad you did, and so will your new friend!

Seeing old friends can make the first day a good one. You can make the day special by wearing clothes that you really like. Maybe you got a great T­shirt on one of your vacations, or a pair of sneakers (运动鞋). It also can make you feel good to be prepared and have all the things you need, such as pencils, folders, and whatever else you'll be needing. But make sure that you pack them the night before in case you don't have time in the morning.

1.The last paragraph mainly tells us about ________.

A.what to know about a new school    

B.how to prepare for a new school

C.what to do on your first day of school  

D.how to spend your first day of school

2.According to the passage, you usually do everything on the first day of school except ________.

A.introducing yourself

B.learning about the school rules

C.making new friends

D.going over your new lessons

3.If you happen to see an old friend on the first day of school, from the passage we know that you will feel ________.

A.nervous      B.unlucky

C.happy       D.upset

4.Where can you read the passage?

A.In a newspaper.           B.In a scientific report.

C.In a notice.              D.In a freshman handbook.

 

1.B 2.D 3.C 4.D 【解析】 试题分析:本文叙述了学生到了新的学校,遇到了新的老师同学,在一个陌生的环境里,怎样渡过学生的新学年的第一天,文中叙述了在第一天学生应该作自我介绍,了解学校的校规校纪,结交一些好朋友,为了迎接新学年的第一天文中还提到了要学生在开学前的一天,把自己的东西都准备好。 1.B细节理解题。根据It also can make you feel good to be prepared and have all the things you need, such as pencils, folders, and whatever else you’ll be needing. But make sure that you pack them the night before in case you don’t have time in the morning. 告诉学生要开学前的一天把东西都收拾好,故选B。 2.D细节理解题。根据Some teachers give students a chance to tell something about themselves to the rest of the class, too. When teachers do the talking on the first day, they often go over classroom rules and school rules so you’ll know what’s allowed and what’s not.和You might already know a lot of people in your classes on the first day, but it’s a great day to make a new friend. 在开学的第一天学生要作自我介绍,了解学校的规章制度和结交一些新朋友,故选D。 3.C细节理解题。根据Some kids feel nervous or a little scared(害怕) on the first day of school because of all the new things 到了一个陌生的环境,大多数学生是紧张和害怕的,可以推测当遇到老朋友时可能是高兴地,故选C。 4.D推理判断题。纵观全文,特别是第一段最后一句Let's find out more about going to a new school. 让我们了解更多关于去一所新学校。可知文章会在“大学一年级的手册”里读到。故选D。 【名师点评】 细节题的破解一般采用寻读法,即先看试题,再读文章。对有关信息进行快速定位,再将相关信息进行整合、甄别、分析、对比,有根有据地排除干扰项,选出正确答案。此法加强了阅读的针对性,提高了做题的准确率,节省了宝贵的时间。寻读法还特别适用于对图形表格类题材的理解。做此类型的题目还要特别注意句子的逻辑关系。英语中有许多功能词,如:表因果关系的because, since, as等;表转折关系的but, however ,on the contrary, on the other hand等等。5. kids feel nervous or a little scared(害怕) on the first day of school because of all the new things 到了一个陌生的环境,大多数学生是紧张和害怕的,可以推测当遇到老朋友时可能是高兴地,故选C。 考点:考查教育故事类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Why do we dream?It's a question researchers have been studying for years. Now new research suggests that some dreams may result from the brain's effort to keep learning, even as we sleep.

In a study in Boston, 100 volunteers were trained for an hour on a maze (迷宫).They tried to find their way through the difficult puzzle as quickly as possible. Then half of the volunteers were allowed to sleep for 90 minutes. The other half stayed awake, reading or relaxing. The ones who slept were asked to describe their dreams when they woke up.

After the rest, the volunteers were asked again to solve the maze. Those who hadn't slept showed no improvement or did even worse after the break. Sleepers who didn't report any maze related dreams did better but showed only a little improvement. However, four nap-takers who reported dreaming about the maze showed a surprising improvement. They scored 10 times higher after sleeping and dreaming about the maze.

Even though the number of dreamers was small, the researchers noted that the gap in learning between the dreamers and non-dreamers was so wide that the finding was significant (有意义的).

The dreamers had all performed poorly on the test before dreaming about it. That suggests that struggling with a task might be the trigger that leads the sleeping brain to focus on it and work on how to deal with it.

“It's almost as if your brain is going through everything that happened today,”Dr Stickgold,a scientist at Harvard Medical School, said. “The things you're obsessed (迷住) with are the ones that your brain forces you to continue to do with.”

1.What's the best title for this passage?

A.Learning while you dreamB.What dreams stand for

C.Dream a good dreamD.Dreams and health

2.What were the volunteers asked to do after the rest?

A.To work on a new maze.

B.To continue to do the maze.

C.To talk with each other about their dreams.

D.To tell what they thought about the maze.

3.According to the study, which group showed the greatest improvement?

A.Those who didn't sleep.

B.Those who slept but didn't dream.

C.Those who dreamed about the maze while sleeping.

D.Those who thought about the maze before falling asleep.

4.The underlined word “trigger” in Paragraph 5 probably means “________”.

A.chanceB.causeC.wayD.idea

 

查看答案

169 junior 1 students at No. 35 Middle School of Shenyang took their first no­teacher exam. After the teacher handed out the exam paper, he left the room and never came back. A student collected the papers when the exam ended.

“That test was not only a test of knowledge, but also a test of moral (道德). We wanted to show students how important honesty is,” said Cai Wenguo, the school's headmaster. The school says no cheating happened in the test. Next year, it wants 80% of its exams to be without teachers. But students have different ideas.

“I was happy and excited during the exam because my teachers trusted me,” said Lang Yudan, a 13­year­old girl in Class 11.

“Schools must trust students a lot not to use invigilators (监考人). But I think it is too early. Some students will cheat if there are no invigilators. And the students will not be able to ask for help when needed,” said Hua Sha.

“I don't like having invigilators in exams. When they walk around the classroom, they make me nervous. I would get higher marks without them in the room because I would feel more relaxed,” Liu Qingxi said.

“I think it's very important to have invigilators in exams. Many students want to check their answers with each other after they have finished papers. And they can also keep the classroom in order when something unusual happens. They may make me nervous, but I still think we need them,” Shangguan Yuan said.

Not using invigilators may be a good idea. But before using it, schools must tell students the importance of honesty and try to find ways to solve something unusual in exams.

1.The passage mainly talks about________.

A.how to pass an exam 

B.how to make students honest

C.whether there is cheating in exams 

D.whether invigilators are needed in exams

2.No. 35 Middle School of Shenyang held a no­teacher exam to________.

A.let the students have a good test    

B.teach the students in a better way

C.help all the students pass the exam  

D.find whether the students were honest

3.From what the students have said, we know________.

A.invigilators really help them a lot 

B.all of them think it is a good idea

C.something unusual never happens in exams

D.not all of them agree with the headmaster

4.What does Hua Sha think of no­teacher exams?

A.It's a good idea to have no­teacher exams but something must be done first.

B.If there are no invigilators, the students will certainly get lower marks.

C.Exams without invigilators will never be held since students are not honest.

D.She thinks it's the best way to show that schools trust their students a lot.

 

查看答案

背景介绍:假如你是李华,请你给笔友Thomas 写封信,告诉他你叔叔李明将去他所在的城市开会,带去他想要的那幅中国画,同时询问他是否可以接机。请根据以下汉语及提示翻译全文。

1. 我写信来是要告诉你我的叔叔李明将要来你的城市开一个会,and 2. 我已经叫他给你带来你之前请求得到的那幅中国画。3. 此外,我想要你帮我一个忙。4. 请你在机场接一下我的叔叔并把他带到他的宾馆因为这是他第一次到美国,行吗?Thank you in advance !  5. 他的航班号是CA985, 它将在8月6号11点半到达。6. 我的叔叔有点高并且他戴眼镜。And he will be in a blue jacket. Looking forward to your reply.

提示: (1) 会议:conference; (2) 请求得到某物:ask for sth; (3) 帮忙:favor; (4) 请你做某事,行吗?: Would you please do sth?  (5) 航班:flight;  (6)  佩戴:wear(v). (7) : 请注意各个句子的时态。

注意:请按顺序把以上6句话翻译成英语并把中间的英语单词和句子一并按顺序抄写在答题卡上以便呈现出一篇完整的短文。

Dear Thomas,

  How are you doing?

 

 

 

 

 

Yours,

Li Hua

 

查看答案

短文改错

假定英语课上老师要求同桌中间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:把缺词处叫个娄子符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除: 把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

John Snow was a famous doctor in London. He was such expert that he attended Queen Victoria as her personal physician. But he became inspiring when he thought about helping ordinary people exposed with cholera. This is the deadly disease of its day. Neither its cause nor its cure were understood. So many thousand of terrified people died every time there was an outbreak. John Snow wanted to face a challenge and handle this problem. He knew that cholera would never controlled until its cause was found.

He became interested in two theories that possibly explained that how cholera killed people. Finally the second theory was proved correctly by him.

 

查看答案

Without doubt, studying international customs can help avoid 1. (difficult) in today’s world of cultural crossroads.

  2.I get to know more international friends, I learn more about cultural “body language”. Not all cultures greet each other the same way, nor3.(be )they comfortable in the same way with touching or distance between people. Spoken language can 4. (take) full advantage of to communicate with others, they also express their feelings5. (use) unspoken “language” through physical distance, actions or posture, English people, for example, do not usually stand very close6. others or touch strangers as soon as they meet.

However, people from places like Spain, Italy or South American countries approach others7.  (close) and are more likely8.(touch) them. Most people around the world now greet each other by shaking hands, 9. some cultures use other greetings as well, such as the Japanese,  10. prefer to bow.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.