满分5 > 高中英语试题 >

Music is magic! Music speaks louder than...

Music is magic! Music speaks louder than words and it is a “language” that the whole world can understand. A piece of music can produce a response in the heart and mind. Like feeling an electrical current or receiving a personal radio signal, music has a spiritual effect on a person. Different kinds of music influence people in different ways.

I have listened to music all my life. When I was twelve years old, the Beatles came to America and my whole world opened up. Maybe young people today cannot understand the influence of the Beatles when they exploded across America. Their influence changed the way we dressed, looked, acted and spoke... even our culture. The Beatles arrived in America from the UK just three months after the assassination(暗杀) of President John Kennedy, which had put America into a great depression. And the freshness and lively spirit of the Beatles was exactly what the country needed to refresh itself.

Music links the heart of the hearer with that of the composer. This means that it mixes the spirit of the composer with your spirit when you listen to it. And the music can take your spirit out of your body and transport you into another world. Music has a great way of touching people. Music can make you laugh, cry or shout. It's also a great source of inspiration.

Try this one day and notice what happens: make yourself a cup of tea, sit on your sofa and play one of your favorite songs. Close your eyes, and soon you'll find yourself creating vivid mental imagesmatching the music that you are listening to.

1.Music has magical power because it ________.

A. is a kind of language

B. can be played much louder than words

C. receives a personal radio signal

D. can influence a person's spirit

2.What can we learn about the Beatles from the passage?

A. They were the biggest band in American history.

B. They are not accepted by modern American people.

C. They appeared at a special time in American politics.

D. They represented the roots of American culture.

3.Music influences people in the following ways except ________.

A. connecting the listener and the composer mentally

B. transporting people from one place to another

C. allowing people to express their emotions

D. touching and inspiring people

4.What does the writer suggest people do in the last paragraph?

A. Relax and listen to their favorite music.

B. Enjoy drinking in spare time.

C. Create vivid pictures.

D. Notice everything happening around.

 

1.D 2.C 3.B 4.A 【解析】 试题分析:本文讲述的是音乐很有魔力,它比语言更有力,以不同的方式影响着人们。 1. 细节理解题。根据第一段提到A piece of music can produce a response in the heart and mind. Like feeling an electrical current or receiving a personal radio signal, music has a spiritual effect on a person. Different kinds of music influence people in different ways.可知,音乐会对人的身心产生影响,不同的音乐用不同的方式来影响人们,所以说音乐是有魔力的,故选D项。 2. 细节理解题。根据第二段提到The Beatles arrived in America from the UK just three months after the assassination(暗杀) of President John Kennedy, which had put America into a great depression.可知,披头士是在肯尼迪被暗杀3个月之后,是美国政治的特殊时期,故选C项。 3.B 推理判断题。根据第三段第一句Music links the heart of the hearer with that of the composer.音乐把听众和作曲家连在一起,A项是方式之一,故排除;根据最后一句Music can make you laugh, cry or shout.音乐能让你笑、哭或大喊,所以C项是方式之一,故排除C项;第四句Music has a great way of touching people. 音乐有一种伟大的感人方式,排除D项;根据第三句the music can take your spirit out of your body and transport you into another world.可知,音乐可以把你带入另外一个世界,而不是把人从一个地方带到另外一个地方,B项表述错误;故选B。 4. 推理判断题。根据最后一段Try this one day and notice what happens: make yourself a cup of tea, sit on your sofa and play one of your favorite songs.(喝茶,坐在沙发上,听自己喜欢的歌曲);Close your eyes, and soon you'll find yourself creating vivid mental images-matching the music that you are listening to. (你会发现自己创造一个生动的心理图像与所听到的音乐匹配。)可知,作者建议人们放松、听自己喜欢的音乐。故选A。 【名师点睛】 如何做好推理判断题?做题时一定要从整体上把握语篇内容,在语篇的表面意义与隐含意义、已知信息与未知信息间架起桥梁,透过字里行间,去体会作者的弦外之音。 首先,要求考生在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义。在进行推理时,考生一定要仔细阅读短文,千万不可脱离原文而仅凭个人的看法,主观臆断。 其次,对于暗含在文章中的人物的行为动机、事件的因果关系及作者未言明的倾向、意图、态度、观点等要进行合乎逻辑的判断、推理、分析,进一步增强理解能力,抓住材料实质性的东西。31.5.Try this one day and notice what happens: make yourself a cup of tea, sit on your sofa and play one of your favorite songs.喝茶,坐在沙发上,听自己喜欢的歌曲 ;Close your eyes, and soon you'll find yourself creating vivid mental images-matching the music that you are listening to. 你会发现自己创造一个生动的心理图像与所听到的音乐匹配。可知作者建议人们放松、听自己喜欢的音乐。故选A。 考点:考查文化类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

In Florida, one McDonald's customer started a pay-it-forward chain that inspired other 249 customers to be generous and do the same.

ABC News reports the spirit of giving is in the air as 250 drive-thru (免下车服务) customers at a local McDonald's paid for the meals of the people next to them. Lakeland customer Torie Keene was paying for her food on Wednesday morning when she decided to pay for the meal of the car next to her.

Keene then purposely told McDonald's cashier Marisabel Figueroa to greet the other customer "Merry Christmas" and not "Happy Holidays." The next customer was moved when Figueroa said her food was already paid by the previous car. That's when she thought that she would love to do the same and the domino effect followed.

Figueroa, who worked from 9 a.m. to 3 p.m. on Wednesday, said that the chain reaction almost lasted for her entire shift. "I just kept giving everyone the same message, and they were all so stunned and so happy," she continued. "One lady even paid for the meals of the next three cars behind her."

While people were amazed by how generous they could get, Figueroa said she had "never experienced something like that before" in her 12 years of working for McDonald's. "I feel very blessed to have been a part of all that," the cashier said.

Keene contacted Figueroa on Facebook when the pay-it-forward chain came out in the local news. She revealed that she was the "mystery customer" that started the long chain of kindness.

Keene added that she was surprised by the number of people who continued her good deed when she was "only trying to brighten someone's day."

1.Who started the pay-it-forward chain?

A. Father Christmas.

B. Marisabel Figueroa

C. Manager of a McDonald's.

D. Torie Keene from Lakeland.

2.What're the drivers' reactions towards the generous behavior?

A. Lucky and unbelievableB. Funny and surprised

C. Amazed and moved.D. Ridiculous and happy

3.For how long did the chain last?

A. A week.B. A whole day.

C. About twelve hours.D. About six hours.

 

查看答案

Book: No Looking Back

Author: Shivani Gupta

Shivani had thrown a party one evening and awoke the next morning in hospital because of a car crash. It took Shivani years of pain, struggle and determination to regain control of her life and her body. Then tragedy struck again. As the newly-married Shivani drove to Manali with her family, a truck crashed into her car. Shivani refused to give inshe wouldn't let her injury keep her from achieving her ambitions.

Book: Courage Beyond Compare

Author: Sanjay Sharma

The 10 sportspersons in the book are champions in diverse fields like athletics, swimming, and badminton, who have brought glory to the country. They overcame their physical limitations to reach the top of their chosen fields.

Book:Face to Face

Author: Ved Mehta

Blind since the age of four, the author led a lonely childhood in India until he was accepted to the Arkansas School for the Blind, to which he flew alone at 15. America and the school changed his life, leading him to degrees at Oxford and Harvard and a fruitful writing career.

Book: This Star Won’t Go Out

Author: Lori and Wayne Earl

Diagnosed with cancer at 12, Esther Earl was a bright and talented, but very normal teenager. She lived a hope-filled and generous life. A cheerful, positive and encouraging daughter, sister and friend, Esther died in 2010, shortly after turning 16, but not before inspiring thousands through her growing online presence.

1.The book No Looking Back mainly talks about ________.

A. an unlucky girl who experienced two car accidents

B. 10 disabled athletes who are champions in sports field

C. a successful author who was blind during his childhood

D. an inspiring teenager who died of cancer

2.When reading the book written by Sanjay Sharma, we will ________.

A. find the author is a sports lover

B. get inspired by the sportspersons' spirits

C. be proud to be a sportsperson

D. find sportspersons are full of power

3.In which book does the author tell of himself?

A. Face to FaceB. This Star Won’t Go Out

C. Courage Beyond CompareD. No Looking Back

4.Which word can best describe the characters of all the four books?

A. Intelligent.B. Passionate.C. InspiringD. Pessimistic.

 

查看答案

假如你叫李平,你的美国笔友Tom来信询问你暑假过的怎样。请根据以下信息给他回信,说明你在假期中的活动和理由。

活动

 

休息

学习紧张,缺少锻炼和休息

看望乡下的祖父母

帮助他们做点家务,并给他们谈了身边的新鲜事

和朋友进行短途旅游

欣赏大自然,呼吸新鲜空气

注意:词数100左右。

Dear Tom,

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours,

Li Ping

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处,错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均限一词。

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

As we all know, everyone have a dream. I have dreamed of being a doctor since I enter the primary school. With modern life go rapidly nowadays, many people suffer from different kind of diseases, both mentally and physically. As a result, doctors are in great need at home and abroad. My dream is to become successful doctor, helping to save people’s lives. Although to be a good doctor is very difficult, but nowadays I will do whatever I can to keep everyone health. To make my dream come true, I have told me over and over again that I’ll pay more attention on studies. After all, only by working hardly can one succeed.

 

查看答案

按要求填写词或词的适当形式

1.Alexander tried to get his work __________ (recognize) in the medical circles.

2.He lived in a town close to the countryside in a __________ (furniture) house.

3.Who are these people with banners?

A group __________ (call) the league for Peace.

4.Wounds __________ (expose) to the air heal more quickly.

5.The boss is __________ (caution) about making promises.

6.As we all know, the UK is a large country __________ (consist) of four parts.

7.The English countryside is beautiful beyond __________(describe).

8.__________ (worry) about the time available, she had made a list of the sites she wanted to see.

9.The stone, square tower had remained __________ (stand) there for one thousand years.

10.He spoke slowly and clearly so that he could make himself __________ (understand).

11.Video games can be a poor influence if __________ (leave) in the wrong hands.

12.__________ is known to all is that smoking does harm to our health.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.