满分5 > 高中英语试题 >

I didn't cry when I learned I was the pa...

I didn't cry when I learned I was the parent of a mentally handicapped child. I just sat still and didn't say anything.

When Kristi was old enough, we sent her to a kindergarten. It would have been comforting to cry the day I left her in that room full of kids. Kristi had spent hour upon hour playing by herself, but this moment, when she was the "different" child among them, she was probably the loneliest.

However, positive things began to happen to Kristi in her school, and to her schoolmates, too. Kristi's classmates always took pains to praise her: "Kristi got all her spelling words right today." No one bothered to add that her spelling list was easier than anyone else's.

Later, she faced a very special challenge. The final event of the term was a program based on a final outcome of the year's music and physical education activities. Kristi was behind in both. My husband and I dreaded the day as well.

On the day of the program, Kristi pretended to be sick. Desperately I wanted to keep her home. Surely missing one program couldn't matter. But my conscience wouldn't let me off that easily. So I practically got a pale, reluctant Kristi onto the school bus.

Just as I had forced my daughter to go to school, now I forced myself to go to the program. At the kindergarten, I felt worried because of her slow and clumsy reactions, she would surely hold up her team.

The performance went well until it was time for the sack race. Surely Jenny would find it tough. Now each child had to climb into a sack, hop to a goal line, return and climb out of the sack(袋子). I noticed Jenny standing near the end of her line of players.

But as her turn to join, a change took place in her team. The tallest boy behind Kristi placed his hands on her waist. Two other boys stood ahead of her. The moment the player in front of Kristi stepped from the sack, those two boys grabbed the sack and held it open while the tall boy lifted Kristi and dropped her into it. A girl ahead took her hand and supported her. Kristi gained her balance. Then off she hopped, smiling and proud.

At the cheers of teachers, schoolmates and parents, I silently thanked the warm, understanding people in life who make it possible for my disabled daughter to be like her fellow human beings.

Then I finally cried.

1.When sending her daughter to the kindergarten, the writer must have felt __________.

A. lonelyB. worriedC. cheerfulD. scared

2.What does the underlined sentence imply?

A. It didn't matter to miss one program because it was not important.

B. Kristi's illness prevented her from taking part in the program.

C. It gave the author a good excuse not to send Kristi to the program.

D. The teachers wouldn't blame Kristi for she was ill.

3.The author expressed her gratitude mainly because ________.

A. her daughter's teammates helped her experience the happy feeling of her age

B. her daughter Kristi won the competition with the help of her teammates

C. the teachers at the kindergarten arranged some teammates to help her daughter

D. the other kids' parents cheered for her daughter's good performance

4.What's the best title of the passage?

A. My disabled daughterB. An unforgettable experience

C. The day I criedD. A warm-hearted teamwork

 

1.B 2.C 3.A 4.C 【解析】 试题分析:本文作者讲述了她的女儿Jenny读幼儿园时,在她的朋友帮助下,摆脱了自卑心理,像别人一样快乐生活的故事。说明了我们只要相互理解、帮助,世界就会更美好。 1. 推理判断题。根据第二段When Kristi was old enough, we sent her to a kindergarten. It would have been comforting to cry the day I left her in that room full of kids. Kristi had spent hour upon hour playing by herself, but this moment, when she was the "different" child among them, she was probably the loneliest.(克里斯蒂七岁时,我们把她送进了我们家附近的一所幼儿园上学。我担心,当她发现自己不同于其他孩子们的时候,她会感到前所未有的孤独。)可知,作者把她的孩子送进幼儿园的时候是担忧的,故选B。 2. 词义猜测题。根据第五段On the day of the program, Kristi pretended to be sick. Desperately I wanted to keep her home. (活动的那天,克里斯蒂假装生病了。我也非常想让她呆在家里)Surely missing one program couldn't matter. But my conscience wouldn't let me off that easily.(错过一个活动并不重要。但是我的良心不会轻易让我离开。)可推知,作者是想找借口不让Kristi参加这个项目。故选C。 3. 推理判断题。根据倒数第二段At the cheers of teachers, schoolmates and parents, I silently thanked the warm, understanding people in life who make it possible for my disabled daughter to be like her fellow human beings.(我感谢上天把热情,善解人意的人们带给我和克里斯蒂,他们让我身患残疾的女儿能像她的同伴们一样生活。)可知,作者感谢是因为她女儿的队友帮助她体验了她这个年纪的快乐感觉。故选A。 4. 主旨大意题。根据文章第一段I didn't cry when I learned l was the parent of a mentally handicapped child. I just sat still and didn't say anything. 当我知道我是个智障儿的母亲时,我没有哭。和最后一段Then I finally cried. 于是,我终于哭了出来。可知C项The day I cried符合题意。 【名师点拨】 猜测词义题。事实上,阅读材料中的每个词与它前后的词语或句子甚至段落都有联系。我们可以利用语境(各种已知信息)推测、判断某些生词的词义。做这种类型的题,要根据词、词组、句子所在的语境来判断其意义。我们要特别注意熟词生义,切不可脱离语境想当然。在句子或段落中,我们可以利用熟悉的词语,根据语言环境所表示的关系推断生词词义。30小题C词义猜测题。根据第五段On the day of the program, Kristi pretended to be sick. Desperately I wanted to keep her home. (活动的那天,克里斯蒂假装生病了。我也非常想让她呆在家里)Surely missing one program couldn't matter. But my conscience wouldn't let me off that easily.(错过一个活动并不重要。但是我的良心不会轻易让我离开。)可推知,作者是想找借口不让Kristi参加这个项目。故选C。 考点:考查故事类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

The Golden Gate Bridge in San Francisco,California is one of the world's most beautiful bridges. It is also one of the most visited places in the world. Vehicles(车辆) cross the bridge an average of 41 million times each year.More than 1,800 hundred million vehicles have used the bridge since it opened more than 70 years ago.

The bridge was painted “International Orange” because that color went well with the natural surroundings. The color also is easier to see in the heavy fog that often covers the area. But the Golden Gate Bridge was not named for its orange color. It was named for the body of water that it crosses,the Golden Gate Strait.

The Golden Gate Strait is the entrance to the San Francisco Bay from the Pacific Ocean. The Golden Gate Bridge links the city of San Francisco with Marin County, California.

Planning for the bridge began in the 1920s when the area around San Francisco was growing. People living in the area needed another way to get to the city besides small ferries(渡船).

Joseph Strauss was the chief engineer for the project. Work began in 1934. Mr. Strauss demanded the strongest safety protections in the history of bridge building. These included the first use of “hard hats” to protect the workers' heads and special glasses to protect their eyes.

A special safety net was suspended(挂) under the bridge. This net saved the lives of 19 men during the construction. However, 11 other workers were killed when they fell from the bridge through the net. Still,this was a new safety record for the time.

The Golden Gate Bridge opened in 1937. It extends 1,280 meters across the water. The total length is 2,737 meters. It was the largest suspension bridge(吊桥) in the world until 1964. That is when the Verrazano Narrows Bridge opened in New York City. Today, the Golden Gate Bridge is the ninth longest suspension bridge in the world.

1.The Golden Gate Bridge was named after ________.

A.the local climateB.the color of a paint

C.its natural surroundingsD.the strait it crosses

2.How did people cross the Golden Gate Strait before the bridge was built?

A.By plane.B.By road.C.By boat.D.By train.

3.The purpose of suspending a special safety net is to ________.

A.prevent workers from falling

B.make construction easier

C.protect the environment

D.save building materials from falling

4.What do we know about Joseph Strauss?

A.His safety measures were not of practical value.

B.He attached importance to the workers' safety.

C.He built the first suspension bridge in the world.

D.He demanded strong measures to ensure the safety of the bridge.

 

查看答案

The majority of the world's most powerful and influential positions remain in men's hands. But the imbalance is gradually tilting and it shows. In 2015, some of the biggest news and successes resulted from the actions of women. Here are the new faces who inspired, defied, guided or moved the world.

Loretta Lynch

Traditionally, the top U.S. law-enforcement official is not well-known outside of the United States, but Attorney General Loretta Lynch not only made headlines around the world, she also brought a particular kind of change that billions of people had longed for but thought was out of reach.

Lynch surprised the world by taking on the entrenched(根深蒂固), corrupt officials of FIFA, the governing body of the world's most popular sport, soccer. She had the bravery to do what nobody else had dared. FIFA officials, she declared, had engaged in "rampant(猛烈的), systematic and deep-rooted" corruption, and it was time to "bring wrongdoers to justice."

Ellen Johnson Sirleaf

When the Ebola epidemic(蔓延) took on alarming proportions in West Africa, it was tough for Liberia, one of the centers of the crisis.

Ellen Johnson Sirleaf, the leader of Liberia, pleaded for international help. One reason the world responded is that the unbeatable President has international moral stature. She played a key role in guiding her country after cruel civil wars and received the Nobel Peace Prize for her effort.

Johnson Sirleaf not only helped bring an end to the epidemic, she did something just as remarkable: She revealed her emotions and admitted her faults. When it was all over she said she had been afraid, and conceded(承认) she had made big mistakes as a result of her fear. Then she showed gratitude. Instead of collecting honors, she thanked all the people and countries who made victory against Ebola possible.

Aung San Suu Kyi

The symbolic Burmese leader, also a Nobel Peace Prize winner, put the skeptics and the cynics(愤世嫉俗) to shame. To those who said nonviolent resistance could not defeat a vicious armed opponent, she seemed to say "just watch."

Following the footsteps of Mahatma Gandhi and the Rev. Martin Luther King Jr., she endured a long struggle against the pitiless military rulers of Myanmar. She gained international support for economic approval that helped persuade the generals to loosen their control, leading to elections in 2015 and an overwhelming victory for her National League for Democracy. She remains a global symbol of peaceful resistance.

Tu Youyou

It's a tough challenge to find a single human being who may be responsible for saving as many lives. The Chinese pharmacologist Tu Youyou, one of three winners of this year's Nobel Prize for Medicine, took a different route in attacking one of the world's biggest killers, malaria.

Research into ancient Chinese texts led her to discover the compounds that help prevent a disease that still kills about half a million people every year, transmitted by mosquitoes in water-logged jungles. The discovery has resulted in medication that has saved millions of lives.

1.The main purpose of the passage is to ________.

A. tell us that men's status in the world was becoming less important in 2015

B. show readers the importance of several great women who were powerful in 2015

C. analyze the reasons why some great women became the 2015 biggest news

D. introduce several great women and their achievements in 2015

2.Among the women mentioned above, who did not win the Nobel Prize?

A. Aung San Suu KyiB. Ellen Johnson Sirleaf

C. Loretta Lynch.D. Tu Youyou

3.Ellen Johnson Sirleaf was regarded as remarkable for the following EXCEPT ________.

A. that she contributed a lot to preventing the epidemic from spreading

B. that she appealed for international help in fighting against Ebola

C. that she bravely acknowledged her fear and her mistakes

D. that she expressed her gratitude to those who fought Ebola together

4.It can be inferred from the passage that ________.

A. some great women's successes are shaking the men's control of the world

B. thanks to Tu Youyou's discovery, the patients attacked by malaria will undoubtedly be saved

C. Aung San Suu Kyi won the victory with the guidance of Gandhi and Martin Luther King.

D. many people have dealt with the corruption of FIFA, but failed

 

查看答案

假定你是李华。你的美国朋友彼得来信,表示想来中国旅游,询问你是否有时间接待。请给他回信,要点如下:

1.来信已悉,欢迎来华;

2.航班信息,以便接机;

3.住宿地点,旅行计划。

注意:

1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头语已为你写好,不计入总词数。

Dear Peter,

I'm so glad to hear from you, knowing that you are visiting China.

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(Λ),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:

1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

When I first learned to write in English, I run into many difficulties. The main problem was in that I always thought in Chinese and tried to translate everything into Chinese. My teacher advised me to keep diaries. I followed her advices. Happily it worked. Soon I began to enjoy talk to myself on paper as I was learning to express me in simple English. One day I wrote a short story and showed to my teacher. She liked it very much that she read it to the class. Everyone said the story was the good one. I was great encouraged by their words.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

Mr. Johnson lived in the woods with his wife and children. He owned __1. __farm,which looked almost abandoned.__ 2. __(lucky),he also had a cow which produced milk every day. He sold or exchanged some of the milk in the towns nearby _3._other food and made cheese and butter for the family with what _4.__(leave).The cow was their only means of support,in fact. One day,the cow was eating grass _5.__it began to rain heavily. While making great efforts to run away,she _6._(fall) over the hill and died. Then the Johnsons had to make a living _7.__the cow. In order to support his family,Mr. Johnson began to plant herbs and vegetables. Since the plants took a while to grow,he started cutting down trees __8.__(sell) the wood. Thinking about his children's clothes,he started growing cotton too. When harvest came around,he was already selling herbs,vegetables and cotton in the market __9._people from the towns met regularly. Now it occurred to _10.__that his farm had much potential and that the death of the cow was a bit of luck.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.