满分5 > 高中英语试题 >

Not all of us are outgoing and ready to ...

Not all of us are outgoing and ready to take the world by storm. 1.  This usually happens when a person is still in his or her teen years and going through the socialization process. So, what can a person do to overcome this tendency to be awkward. Let’s try to find answers to the questions.

Stay in shape and dress up well

Sometimes, awkwardness could be due to being overweight. When you are large in size, you tend to get very self-conscious. So, in order to avoid this, get into the habit of exercising every day.   2.  If you look as if you have just stepped out of a 1980’s film when actually it is 2011, there is no doubt that you are bound to feel awkward about yourself.

Be optimistic

Another effective tip on how not to feel awkward is to always keep a smile on your face. 3.   On the other hand, a smiling, happy and positive think person is appreciated by everybody. So, smile when you meet acquaintances or even strangers, say a cheerful “Hi!” and automatically some of your awkwardness will disappear completely!

Participate in team activities

This one really helps. Awkwardness generally develops when a person remains isolated from others. So, in order to change this situation, join groups.   4.   Joining people in book reading sessions as well as debates will help remove your awkwardness. Choose any activity of your choice, such as playing team sports or joining a dance class, and soon you will find your comfort level around people increasing day by day!

Develop your personality

Being a book-worm or an Internet addict will not get you anywhere. For self-improvement, take up a hobby that adds meaning to your life. Learn singing or try adventure sports.   5.  

A. Learn how to end a conversation.

B. Secondly, have appropriate clothes on.

C. For instance, if you are a reading lover, join a book club.

D. If you look sad, nobody will actually like being with you.

E. Something as simple as listening to music will do wonders too.

F. Many among us are shy and may even feel kept apart from others.

G. Awkwardness could be because you do not have anything in common to talk about.

 

1.F 2.B 3.D 4.C 5.E 【解析】 试题分析:怎样使自己不笨拙不尴尬,作者提出了几点建议,如保持体型注意穿着、保持乐观、参加团体活动、发展个性等。 1.F 考查对上下文的理解和推理判断能力。上句讲并不是所有人都是外向的,都能从容面对风雨。下句讲这经常发生在一个人年轻步入社会时。F项“我们当中一些人是害羞的,总感觉和别人有距离。”连接前后,故选F。 2.B 考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲保持体型穿着得体。空后讲“如果在2011年你看起来像从1980年代的电影中走出来的,毫无意义你会自己感到尴尬。”故B项“第二要穿合适的衣服”。与本段意思相符,故选B。 3.D 考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲要乐观。上句讲避免尴尬的一个有效办法是要经常保持微笑。故D项“如果你看起来总是悲伤,没有人喜欢和你在一起。”是对上一句的进一步补充说明,故选D。 4.C 考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲要积极参加团队活动,C项“比如,如果你是读书爱好者就加入读书俱乐部。”符合本段文意,故选C。 5.E 考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲要发展个性,上句讲自我提高,发展爱好,学唱歌或参加冒险运动增加生活的意义。E项“最简单的听音乐也能起作用。”与上文例子并列,故选E。 考点:考查对文章的整体理解和上下文逻辑关系的把握。 【名师点睛】 关于七选五的做题步骤: 1、通读全文,对文章进行快速浏览,寻找主题句,抓住文章结构及文章的写作内容。在阅读过程中,要注意文章的开始与结束段落,尤其是文章的首段及末段末句,因为“开门见山”与“结尾总结”的写作方式为常见的写作方式,首段的末句一般是是全文的主题所在,说明本文将探讨哪些内容,并简要指出文章的写作思路,有时甚至会以提纲的形式进行呈现。首段的末句对于快速掌握文章的主题有重要意义。 2、详读段落,在短时间内,找出每段写作内容的关键词。明确各段的主题句或主旨大意。文章正文部分通常分为若干小段落。各段落会根据整体文章写作主题展开,对文章主体进行的不同方面的描述。找出各个小段落中的关键词,明确其描述内容,为整体试题的解决做好铺垫。阅读各个空的前后句,标记关键词,关键词包括句中的核心名词或名词词组(如带有形容词的名词词组)、专有名词、时间数字、代词、连词等。重点阅读各个问题附近的句子,圈定线索词,然后从选项中寻找相关的特征词,以确定答案。做题时可以采用代入排除法。如果一题做不出或拿不准,可先放过,继续往下读,先做容易的能做出的题,直到读完整篇文章。至此,文章的要点和主旨 3、定位选项,明确各备选选项的含义,抓住其关键词语,根据文章整体结构与具体内容,将选项填入文中,填写时尤为注意各选项中出现的句子衔接手段及句中的衔接标志词。在定位选项时,要特别注意空格上下段的写作内容,以及空格上段尾句和下段首句的结构和意义。将所选项放入空白处,看看是否与上下文构成语义及逻辑上的直接关系,是否符合该处语境。能否承接前后的写作线索。使文章无论内容还是衔接上都能做到通顺。 4、通读复检,将所选答案代入文中,再次通读全文,重点考查逻辑关系和关联结构。 在完成选项定位后,应通读全文,检查文章内容是否完整,语义是否连贯合理、各段落内容是否紧扣主题,语篇结构是否通顺连贯、具有一致性、合乎逻辑,写作思路是否清晰明了,格式以及用语是否恰当贴切,从而判断选择的答案是否正确。同时,我们还应注意对相近选项的对比分析,个别干扰项由于与某个正确选项的内容相近具有很强的干扰性,这时就需要我们认真分析,排除干扰,从而得出正确选项。 5、确定排除,研究多余选项,确定排除理由,最终确定答案。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Planning to go to a gym? If you are one of those who spent many days planning to join a gym or to attend it regularly, then why not choose some home exercise? Here are some home exercises without equipment.

Jumping jacks

This one is the best home workout without weights which is a great exercise that will work your hands and legs. Perform this exercise by standing with your feet placed together and arms at your sides. Now tuck in your abs(收腹) and jump by bending in your knees. At the same time, move your feet apart as much as you can and raise your hands to bring in line with your shoulder. While you come back you must be in a starting position, feet together, hands at sides and knees bent. You must land on your heels and again jump.

Jogging

Jogging is one of the best home exercises without weights. You don’t need to have a lawn or jogging track at home to perform this exercise. There are many benefits of jogging. It will work your entire legs. Moreover, it is a classic cardiovascular(心血管) workout. Make sure you wear jogging footwear even if you are jogging at home to avoid any stress on your feet. Also, you can gradually increase the jogging time and speed.

Rotating(旋转) exercise

Start by rotating your wrists, clockwise(顺时针地) and anticlockwise. Now, alternately rotate your feet in the same fashion. Now place both your hands on the shoulder and start rotating your shoulder clockwise and anticlockwise. Place an exercise mat and lie flat on your back. Now lift your left leg and rotate it clockwise; do not bend your knees. Now rest the left leg, lift your right leg and rotate it anticlockwise.

It is necessary to set a perfect mood for exercise which will help you stick to the exercise routine and excitement. Make sure you wear proper exercise clothes to perform the workout with ease. Also, putting on your favorite music will make your exercise session more lively. If you get bored with exercises, just dance, after all it’s also one of the best home exercises.

1.To carry out jumping jacks effectively, you ________.

A. need to keep your two feet apart at first

B. must stand straight first and bend your abs

C. must use your arms to support your body

D. need to use your heels to touch the ground

2.What can we learn from Paragraph 3?

A. You may exercise your body entirely by jogging at home.

B. It may do harm to your feet to jog at home without shoes.

C. You’d better choose a space as the jogging track at home.

D. You must stick to a fixed time and speed while jogging.

3.What is the right order of your body parts during rotation exercise?

A. hands—legs---back----legs.

B. wrists—hands---feet---shoulders.

C. wrists---feet---shoulders---legs.

D. hands---shoulders---knees---legs.

4.To carry out home exercises continuously, you need ________.

A. a good atmosphereB. a good coach

C. a dance teacherD. a good timer

 

查看答案

You may have heard of the book Moby Dick(《白鲸记》), written by the American author Herman Melville. You may also know that Moby Dick is considered one of the greatest novels ever written. However, it might surprise you to find out Herman Melville was not always a highly regarded author.

Melville’s first two novels, Typee and Omoo, were widely read and financially successfully. They were both exciting tales of adventures at sea and experiences with people in foreign lands. Melville became quite famous. However, upon the publication of his third book, Mardi, Melville’s popularity began to weaken. He was no longer interested in telling tales of pure adventure, and his writing took on a style that alienated(使疏远) the general reading public of his time.

Melville published Moby Dick in October of 1851. It was an original novel, combining aspects of sociology and philosophy, which confused readers by its complex symbolism. The book sold poorly.

Melville’s next book, Pierre, was almost completely disregarded by the public. Debt frustration and ill health finally forced Melville to take a low-paying job as a customs inspector. Eventually, Melville abandoned prose(散文) and began to write poetry.

The Civil War is the main subject of Melville’s poetry. He and his brother made a trip to the front line, and he published a book of poems, Battle-Pieces and Aspects of War, based on this experience.

Melville died in 1891 at the age of 72. At this point, his work had been completely forgotten by the public. His talent was to go unrecognized for the next thirty years. Then, in 1920s, his reputation began to improve as critics and readers rediscovered his work. Today Moby Dick is one of the best-known novels ever penned by an American author.

1.What were Melville’s first two novels mainly about?

A. His travel experience.

B. His successful communication skills.

C. Adventurous experiences in the front line.

D. Adventurous voyages and foreign experiences.

2.We can learn from the text that Moby Dick ________.

A. sold a little better than Pierre

B. was Melville’s favorite novel

C. was copied from other books

D. made Melville popular again

3.The text may be taken from ________.

A. a writing guide

B. a literary journal

C. a science magazine

D. a critical book on literature

4.What is the text mainly about?

A. The main works of Melville.

B. The skills in Melville’s writing.

C. The ups and downs of Melville.

D. The reason for Melville’s failure.

 

查看答案

It has always been thought that alcohol causes people to put on weight because it contains a lot of sugar, but new research suggests a glass a day cold form part of a diet. Looking at past studies they found that, while heavy drinkers do put on weight; those who drink in moderation can actually lose weight.

A spokesman for the research team at Navarro University in Spain says, “Light to moderate alcohol intake, especially of wine, may be more likely to protect against, rather than promote, weight gain.” The International Scientific Forum on Alcohol research reviewed the findings and agreed with most of the conclusions, particularly that data do not clearly indicate if moderate drinking increases weight.

Boston University’s Dr. Harvey Finkel found that the biologic mechanisms(生物学机制) relating alcohol to changes in body weight are not properly understood. His team pointed out the strong protective effects of moderate drinking on the risk of getting conditions like diabetes(糖尿病), which relate to increasing obesity. Some studies suggest that even very obese people may be at lower risk of diabetes if they are moderate drinkers.

The group says alcohol provides calories that are quickly absorbed into the body and are not stored in fat, and that this process could explain the differences in its effects from those of other foods. They agree that future research should be directed towards assessing the roles of different types of alcoholic drinks, taking into consideration drinking patterns and including the past tendency of participants to gain weight.

For now there is little evidence that consuming small to moderate amounts of alcohol on a regular basis increases one’s risk of becoming obese. What’s more, a study three years ago suggested that resveratrol, a compound present in grapes and red wine destroys fat cells.

1.The passage is mainly for those_________.

A. who produce wine

B. who have a drinking habit

C. who go on a diet

D. who are eager to lose weight

2.The underlined phrase“ in moderation” in the first paragraph means _________.

A. excitedlyB. carefullyC. frequentlyD. properly

3.What can we learn from the passage?

A. Current data clearly show that moderate drinking increases weight.

B. Resveratrol is proved to increase the risk of becoming fat.

C. The research found moderate drinking has a strong protective effect.

D. The specific roles of different types of alcoholic drinks are very clear.

4.What is most likely to be discussed in the paragraph that follows?

A. How to do some easy experiments.

B. How to reduce the calories contained in wine.

C. How to prove the finding mentioned above.

D. How to make wine in a healthy way.

 

查看答案

If you’re making the film with other people, organize your cast and crew effectively. Make sure everybody knows their roles and what day and times they’re needed.

Give people specific jobs so they can become experts in their field. For example, a sound recordist listens to the sound through headphones as it’s being recorded, and holds an extra microphone if needed.

A camera operator frames the picture(取景), sets focus, checks the light and records the action. The editor “cuts” the picture together after it’s shot.

A producer is the contact point for the film. He or she makes sure crew and cast are there on time, talks to the press and organizes the budget.

A director has to make sure their vision is communicated. To do this everyone needs to be clear about what the director expects from each scene and each shot.

You may also need a make-up-artist, a choreographer, a driver, etc. However, you can quite easily make your first film on your own. Make a schedule that says which shots are to be taken where and when (this is called a shooting schedule) and when you’ve completed a take, cross it off the list. Remember that you may want to shoot “out of sequence”, e.g. shoot the last scene first, and the first last. Similarly if the film begins and ends by a tree in the park, it may make sense to film both scenes while you’re there.

If you’re making animation (动画片), have a space that you can control. You may need extra lights and you may need to leave work in progress. Make sure people living with you are aware what’s happening. Animation needs a lot of undisturbed concentration and patience. Keep at it and it’ll pay off. Aardman and Disney both started off at home experimenting with clay, pens and a camera.

1.From the first two paragraphs we can learn that ________.

A. every crew member is an expert in his field

B. careful preparations and arrangements are quite necessary

C. both the cast and crew must arrive at the same time every day

D. every person should have his equipment while working together

2.A director knows the purpose of each step of the work, but ________.

A. he needn’t tell others about that

B. other members just follow his orders

C. he must have it known and well understood by others

D. others may have their own ideas and special ways of working

3.To shoot a film, a shooting schedule must be fixed first ________.

A. but it may be crossed off if unnecessary

B. but you needn’t work exactly on it

C. and each step must be carried out according to it

D. and no one can change it once it is settled

 

查看答案

假定你是李华。你的美国笔友Jack给你发来邮件,告诉你他参加美国中西部“汉语桥”比赛(U. S. Midwest Chinese Bridge Speech Contest) 获得了一等奖,希望你继续帮他学习中文。请你给他回复一封电子邮件。要点如下:

  1.祝贺他获奖;

  2.希望继续向他学习英语,你帮他学中文;

  3.祝愿他能来中国参加决赛。

  注意:

  1.词数100左右;

  2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

________

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.