满分5 > 初中英语试题 >

任务型阅读 When I waited in the living room, ...

任务型阅读

When I waited in the living room I saw my dad come up the path with a white envelope in his hand. I had waited all day for this. As soon as he set foot in the house I reached over him to get it. He threw the envelope on the table and said that it was nothing to get excited about.

I was looking forward to seeing my report for my first year in high school. I opened the report and saw that I came in first in my class. I was feeling so excited. But when I saw my dads cold face and heard his cold words I was really hurt by how he ignored (忽略) my hard work. I didnt know why but said nothing and just shut the door with a bang. I got a good mark and I wanted to share my happiness with someone but I felt alone.

Thinking over what had happened to us I suddenly realized something. I was so busy studying that I had kept away from my family unconsciously (不知不觉地). We used to watch movies and play tennis together on weekend afternoons. I wondered when that had stopped. Then I realized they had not stopped but I just no longer joined them.

My family is very important to me so I do not want to destroy that relationship. I wanted to apologize for my rude behavior because without their support my achievements meant nothing. As I went over to him my dad said Youve done well and your mother and I are proud of you. But we do not want to use your achievements to define (定义) who you are.

Although my head may be in the clouds with all my ambitions my family keeps my feet on the ground. Whatever you do remember family is always important.

1题为用英语表达文中画线单词it所指代的内容; 2~3题为简略回答问题;4题从文中找出并写下本文的主题句;5题为将文中画线句子译成汉语。

1._______________________________________________________________________

2.How did the writer feel when he saw his report?

_______________________________________________________________________

3.Why had the writer kept away from his family?

_______________________________________________________________________

4._______________________________________________________________________

5._______________________________________________________________________

 

1.The envelope. / The white envelope. 2.Excited. / He felt excited. 3.Because he was (so) busy studying. / Because he was busy with his study. 4.Whatever you do, remember family is always important. 5.你做的不错/干得好,(而且)我和你妈妈因你而(感到)骄傲。 【解析】 试题分析:本文讲述的是领成绩单时发生的事。作者焦急等待学习成绩评价表,作者成绩很好,班上第一位。很想和家人一起分享成功的喜悦。但父亲认为没什么激动的。作者意识到自己忙于学习,忽略了自己的家人。家很重要,父母以他为自豪。 1.推理判断题。句意:When I waited in the living room, I saw my dad come up the path with a white envelope in his hand. I had waited all day for this. As soon as he set foot in the house, I reached over him to get it. 当我在客厅里等候时,我看到父亲手里拿着一个白色的信封沿路上来了。我等了一天了,一听到他的脚步声,我就向他走去去接it。可以推测出it指的父亲手中的白信封。故回答:The envelope. / The white envelope. 2.细节理解题。题意:当作者看到成绩报道时,感觉怎样?由第二段里的:I opened the report and saw that I came in first in my class. I was feeling so excited. 可知作者看到成绩报告单时感到很激动。故回答:Excited. / He felt excited. 3.细节理解题。题意:为什么作者疏远了家人?由第三段里的:I was so busy studying that I had kept away from my family unconsciously 可知作者因为忙于学习,所以在不知不觉中疏远了家人。故回答:Because he was (so) busy studying. / Because he was busy with his study. 4.主旨大意题。本文通过故事主要是想要告诉人们,家的重要性,因此主题句为最后一段里的:Whatever you do, remember family is always important. 5.do well干得好;be proud of为……感到骄傲。故译成:你做的不错/干得好,(而且)我和你妈妈因你而(感到)骄傲。 考点:考查任务型阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

What do you think of open-book exams? Do you have anything to say about this kind of exam? Here are several opinions about open-book exams from some students and their teacher.

May

We students have so many burdens (负担) in our school life. Maybe the examination is the greatest one. Open-book exams can make our burdens lighter I think. At least it means that we need not learn so many things by heart any more.

Hill

Open-book exams do not mean students do not need to recite (背) the textbooks any more. Instead it shows how much students really understand about the textbook. It may mean we need to spend even more time learning history and politics because the open-book exam means going deeply into the textbooks.

Sun

We need a long time to learn for history and politics exams because there are so many things to remember. And sometimes the results are not very good even if we have spent a long time studying. But if we are able to take textbooks into our exams we will save time and we won’t have so many headaches.

Tang (teacher)

Open-book tests are harder for students because the tests make them feel they do not need to understand the textbooks any longer. They only depend on the textbooks and spend most of their time looking for answers during exams. Sometimes they might not even be able to finish their tests because they have wasted too much time looking for answers.

 

1.Who thinks open-book exams are easier for students?

A. Sun and Hill.       B. May and Tang.

C. May and Sun.       D. Tang and Hill.

2.According to the passage students ________ today.

A. like to learn history and politics by heart

B. have so many burdens in their school life

C. are clever enough to remember all the things

D. are not clever so they need open-book exams

3.Some students cant finish their tests in time Tang thinks thats because ________.

A. the time for tests is too short for them

B. there are so many things to remember

C. they waste time learning the answers by heart

D. they don’t understand the textbooks very well

4.Hill thinks that open-book exams mean “________”.

A. students do not need to recite the textbooks any more

B. how much students really understand about textbooks

C. students will save time and they won’t have headaches

D. students needn’t learn so many things by heart any more

5.Which do you think is NOT true according to the text?

A. You dont need to learn history and politics by heart at all.

B. The open-book exam means going deeply into the textbook.

C. It has two sides to have an open-book exam—good and bad.

D. You can take your textbook with you in an open-book exam.

 

查看答案

Several months ago my husband and I were on an island for a long weekend with our five-year-old twin daughters. As we went back and forth about what to do next our girls jumped in and told us exactly what they wanted to do. “We want to go to the butterfly museum” said Emily and Hanna.

As soon as we walked into the main area of the museum we saw thousands of beautiful butterflies. They all flapped their colorful wings.

My girls were jumping up and down and I knew we had made the right decision to come to the museum. They were having so much fun.

I turned to our museum tour guide because I was curious (好奇的) and asked “How long do butterflies live?”

She said “About ten days.”

“What can butterflies do in ten days?” I asked.

The guide stopped looked at me and said “They make the world a more beautiful place.”

“Wow I said “I never thought about butterflies like that. Thank you.”

After we said goodbye I couldn’t stop thinking about what the guide had said. She was right. We all have something to offer the world with the time we have. When we focus our gifts on taking care of each other every day we can make a difference.

Appreciate (欣赏) the impact you can have on your family friends co-workers and neighbors. Like a butterfly you have your own way of making the world more beautiful for everyone.

1.There are ________ people in the writers family.

A. 5        B. 4        C. 3        D. 2

2.Where did the family finally decide to go?

A. To a butterfly museum.

B. To another island.

C. To visit friends at the museum.

D. Back to their home.

3.How long does a butterfly live on average?

A. A few weeks   B. A month.

C. About ten days.  D. One day.

4.What did the guide think of butterflies?

A. She thought butterflies could do nothing for the world.

B. She was surprised to know the long lives of butterflies.

C. She felt sorry for the butterflies that live such a short life.

D. She really appreciated what the butterflies do for the world.

5.From the story the writer tries to ________.

A. advise people to visit the butterfly museum

B. introduce us something surprising about life

C. encourage people to make a difference in the world

D. tell us about a wonderful experience with her family

 

查看答案

书面表达根据要求完成短文写作,请将作文写在答题卡指定的位置上。

许多同学在进入初三生活中会有许多烦恼,烦恼会使人产生压力,为了更好地发现及解决同学们中存在的心理压力问题,根据以下的信息点,以“Less Pressure, Better Life”为题,联系实际,适当发挥,写一篇80词左右的英语短文。

1. 同学们中普遍存在的压力(pressure)是什么;

2. 你的压力是什么;

3. 你是如何成功缓解压力的。

注意:文中不得出现真实的姓名和校名。

Less Pressure, Better Life

Pressure is a serious problem in today’s world._______________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

I hope everybody will have less pressure and a better life.

 

查看答案

信息归纳

请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成下面表格,把答案写在答题卡指定的位置上。

下面是一篇摘自《中学生英文报》网站的报道。请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成下面表格。

Life used to be fun for teenagers. They had lots of interests and they used to spend their spare time on them, like seeing a good film, going for a picnic or listening to music. But for many young people, life is harder now. Jobs are difficult to find. It is hard to find a place to live in. Teachers say students have to work harder than they used to. They are less interested in how to spend their spare time and more interested in passing exams. They know that good exam results may get them better jobs.

But teenagers often feel stressed because they have too much homework to do both at school and at home. They have lots of exams to take. They are too busy studying every day that they don’t have their own time to do what they are interested in. Now more and more teenagers are getting short-sighted(近视)as they study too long every day. So they should think of ways to relax themselves. They should make a plan for study and find time to relax as much as possible.

English Online made a survey on The Ways for Students to Relax. Here are the results. Some think that watching TV is good. Some believe that sometimes playing computer games isn’t a bad way. Others think the best way to relax is to do sports with classmates.

 

 

查看答案

短文填空

根据图画和短文的内容填词,并把所缺单词填写在答题卡指定的位置上。每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。

Do you know the man called Nick Vujicic, a 29-year-old Australian?

Nick was born without limbs(四肢), so life was not 1.______ for him.At school many students played jokes on him, 2._____ he looked different from everyone else.He was refused to be 3.______ friends, so he always felt4.____.However, he faced that bravely.He learnt to type and write 5.______ two toes(脚趾) at the age of six, and he could even surf and play golf.In college, he was one of the best 6._____ in the studies.And he decided on 7.______ to do later in his life to encourage others to work hard for their dreams.

Now Nick is8.______ of the most popular speakers in the world.He always says, “Living life happily is about looking at what you 9.____, not what you don’t have.” His story encourages millions 10.       people.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.