满分5 > 初中英语试题 >

Answer the questions. Only animals have ...

Answer the questions.

Only animals have the ability to see clearly when it is completely dark. A young boy who lives in a remote Chinese village seems to have the same ability.

Nong Youhuis parents live in Chinas Guangxi Province (省). They noticed their sons eyes were different on the day he was born. Instead of black or dark brown, the common color for Asian babies, they were a light blue. Even more unusual was the fact that when a flashlight was shined upon them, they would give a bluish-green light just like the eyes of a cat.

However, when the parents went to see the village doctor, he told them that they would turn to black or dark brown, as he grew older.

Since the young boy was normal in every other way, the parents soon got used to his beautiful eyes and life went on as usual. Then a few days ago, Nong Youhuis teacher heard him complaining about how difficult it was for him to see in the bright sunlight. When a classmate joked that his eyes looked like those of a cat, the teacher decided to do something. He shone a flashlight into young Nongs eyesThey in turn, flashed back.

When he asked Nong if he could see in the dark, the young boy said yes. To test his words the teacher invited him to catch crickets(蟋蟀) on a dark night Sure enough, the young boy needed no human produced light His shining eyes were enough to catch the crickets.

The news, which came about in 2013, has changed Nong Youhuis life forever. As news spread, experts from all over the world flew in to examine his special power.

Cat-boy, as he is noe called, has become world famous and recently, even earned himself a place in a new Guinness World Record (吉尼斯世界纪录) The first human who can see in the dark! How cool is that?

1.What is Nong Youhui’s same ability as animals?

2.What common color are the eyes of Asian babies?

3.Nong Youhui is normal in every other way except his eyes, isnt he?

4.How did the teacher test if the boy could see in the dark?

5.Why did the boy earn himself a place in a new Guinness World Record?

6.What other special ability would you like to have? And give your reason.

 

1.He can see clearly when it is completely dark. 2.Black or dark brown. 3.Yes, he is. 4.By inviting him to catch crickets on a dark night. 5.Because he is the first human who can see in the dark. / Because he has special power. 6.I like to have a super power like a superman then I can help others. / I’d like to be able to swim like a fish then I can enjoy the wonderful world under the sea. 【解析】 试题分析:本文叙述了小男孩不同于其他孩子的特殊之处。 1.1】细节理解题。根据Only animals have the ability to see clearly when it is completely dark. A young boy who lives in a remote Chinese village seems to have the same ability.Nong Youhui’s parents live in China’s Guangxi Province (省). 可知它不同于其他的动物是因为当天完全黑了的时候,他能够看清楚。故回答为He can see clearly when it is completely dark. 2.2】细节理解题。根据Instead of black or dark brown, the common color for Asian babies, they were a light blue.可知亚洲婴儿的共同的颜色是黑色或棕色。根据句意,故回答为Black or dark brown. 3.3】细节理解题。根据Since the young boy was normal in every other way, the parents soon got used to his beautiful eyes and life went on as usual.可知在其他别的方面他是正常的。故回答为Yes, he is. 4.细节理解题。根据To test his words the teacher invited him to catch crickets(蟋蟀) on a dark night – Sure enough, the young boy needed no human produced light – His shining eyes were enough to catch the crickets.可知为了测试他的话,老师邀请他去在一个漆黑的夜晚捉蟋蟀–果然,小男孩不需要人类产生的光利用他闪光的眼睛就能捕捉蟋蟀。根据句意,故回答为By inviting him to catch crickets on a dark night. 5.细节理解题。根据Cat-boy, as he is noe called, has become world famous and recently, even earned himself a place in a new Guinness World Record (吉尼斯世界纪录)– The first human who can see in the dark!可知他破了吉尼斯记录,因为他是第一个在黑暗中看到的人。根据句意,故回答为Because he is the first human who can see in the dark. / Because he has special power. 6.综合理解题。句意:你还想要拥有其他的什么特异功能?故回答为I like to have a super power like a superman then I can help others. / I’d like to be able to swim like a fish then I can enjoy the wonderful world under the sea. 考点:考查任务型阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Read the passage and fill in the blanks with proper words.

If you have lost 12 times in a row (连续地), will you just give up? Dale Carnegie, a pioneer in public speaking and self-development, 1.k________ trying. And he became famous by showing people how to be successful.

Carnegie was born in 1888 to a poor farming family in the central United States. The boy didnt take a 2.t_________ until he was 12 years old. In his teens, he had to get up at 3 a.m. every day to milk the cows in his family.

When Carnegie first entered the college, he felt hopeless because of his clothes and ordinary looks. His mother encouraged him: Why not try to be 3.b__________ in other things instead of just dress and good looks?

Carnegie tried to be more active in college. He4. j_________ the debate team. But one after another, he lost 12 meets. The young man was very disappointed in himself. He said later that he thought of killing himself after so many failures.

But soon Carnegie was seen practicing public speaking on the riverside. His hard work paid off (得到好的结果) at last. In 1906, Carnegie won a famous speech contest and became5.w______ known.

The young man made his own words come true: Believe that you will succeed, and you will.

In order to6. s_________ his success, Carnegie opened schools and wrote books. His best-sellers include How to Win Friends and Influence(影响) People and How to Stop Worrying and Star Living. More than 50 million copies of his books have been printed in 38 languages. They are still helping people on the7. r_________ to success.

 

查看答案

Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语完成短文):

Mary Donaldson is worried about her 16-year-old daughter, Sophia. Six months ago, Sophia came back from a party, upset and unhappy. From then on, she thinks of nothing but __________ to lose weight and become beautiful. She refuses to eat and keeps on doing exercise. Sophia had always been a little heavy, so when she decided to go on a diet, Mary ___________ her, she felt that her daughter would look more attractive if she lost 10 kilograms. However, Sophia___________ over 20 kilograms until now. Her eating and exercising habits are having__________ her health. She is too thin and is often sick.

Her mother is trying to prevent her from going on a diet and losing weight, but Sophia thinks that she is still too heavy and refuses to start eating _________.Sophias mind is full of the idea of looking like a model. Every day she goes to a club to do exercise. When she is not there, she spends her time reading magazines like Fashion & Beauty. The models in these magazines are very thin and beautiful. Sophia says, If I look like these models, I will be happy and all the boys will like me.

Mary doesnt know how to help her daughter. She feels ___________for having encouraged her at first, because Sophia no longer feels good or pleased with her body. Shes afraid that Sophia will never be happy if she keeps comparing ___________ with the models in the magazines. Mary tries to tell Sophia that true beauty is from within. Common people are not supposed to look like models. The most ordinary face becomes beautiful when the person behind it is filled with confidence, wisdom and the joy of life.

1.A. what       B. when           C. how       D. why

2.A. refused    B. encouraged     C. helped     D. agreed

3.A. has got     B. has bought     C. has lost D. has lent

4.A. a harmful effect on B. a good help to C. a different idea with D. an active change to

5.A. as usual   B. as common     C. as well as D. at last

6.A. happy      B. sorry          C. worry       D. pleased

7.A. someone    B. others         C. himself    D. herself

 

查看答案

Choose the best answer. Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案, ABC或D表示):

Can kids make their own newspapers? They do in Paris. Student editors(编辑) at a French newspaper for kids called Mon Quotidien, do every day.

The 10-year-old newspaper has its headquarters (总部) in Paris. Sometimes the newspaper sells 200,000 copies every day. It gets more than one million dollars every year! This is much more than other newspapers.

How do they decide what to put in the paper? All the adult editors working on the childrens daily agree that the paper should be easy and simple to read. Kids should be able to finish it within 10 minutes.

The paper covers school life, animals, and science, which are usually kids favourite subjects. It also talks about big world problem, like the Iraq (伊拉克) war.

In order to make the paper more popular with kids, adult editors invite students from age 10 to 15 to take part in their meetings. They have meetings every Wednesday and Sunday. Adult editors, reporters and kids sit together and decide which topics should come out in the paper and on which page.

Which topic should come out on the front page, European Union (欧盟) or bears in the zoo? Often the kid editors and adult writers disagree. Sometimes, the adult editors have to give up because their little editors wont give in.

Usually the student editors stay in the newspaper office for three hours at each meeting. Any kid in France can call the newspaper if they are interested in being a one-day editor.

1. A kid can read Mon Quotidien ____________.

A. daily              B. on school days

C.  weekly            D. weekends

2.Mon Quotidien ______________________________

A. is a 10-year-old English newspaper

B. is made only by kids

C. always sells 200,000 copies every day

D. gets over 1,000,000 dollars every year.

3. The newspaper should not be ____________

A. simple              B. interesting

C. difficult          D. easy

4. You can find the information below on the newspaper except _____________.

A.  European Union.

B. The lovely volunteers in Kingdom school.

C. Wild foxes need your help.

D. Do you know these musical instruments?

5. Adult editors may invite ___________ to the meeting to make the paper more popular with kids.

A. a college student   B. a middle school student

C. an adult editor    D. a reporter

6.Which of the following is TRUE?

A. The topic on the front page is decided by adult editors at last.

B. Any kid in France can be a one-day editor.

C. Only big world problem can come out on the front page.

D. When the kid editors and adult writers have different ideas, adults never give in.

 

查看答案

Rewrite the following sentences as required.(按要求改写下列句子,每空格限填一词1.A drop of water sped down the mountain into the Yangtze river (改为一般疑问句)

_________ a drop of water_________ down the mountain into the Yangtze river?

2.We will graduate from junior school in 10 months. (对划线部分提问)

_________ _________ will you graduate from junior school?

3. He is responsible for the science section of the paper. (保持句子含义不变)

He _________ _________ of the science section of the paper.

4. Could you please tell me how I can operate the machine? (该为简单句)

Could you please tell me __________ __________ operate the machine?

5.ought to, young children, on the escalators, parents, carry (连词成句)

 

 

查看答案

Complete the sentences with the given words in their proper forms. (用括号内所给单词的适当形式填空,每空格限填一词):

1.Please help _________ to the cake, everybody.  (you)

2.Its a good __________ to take fewer things with us. (choose)

3.We all know that trees can produce oxygen to keep people _________. (live)

4.Joyce sat __________ on a sofa watching a cartoon. (comfortable)

5.The student has ___________ to receive the invitation from the big company. (decision)

6.We all need your __________ about the things happened yesterday. (explain)

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.