满分5 > 初中英语试题 >

There was a young man who lived in Mengz...

There was a young man who lived in Mengzi ,Yunnan. He was very smart ,but he didn’t like    studying at first . His beautiful wife wanted him to study hard , so she made the young man live in a nice park. Then she cooked for him at home and every day she crossed a bridge to the park. It took a long time to get there , and she found the food cool when she got there. So she cooked a bowl of hot soup and took some rice noodles and meat there.

The young man found the food hot and delicious, and also liked it very much , and then he studied hard. His wife was very happy. She told this to other people and the meal was popular soon. People call it “Cross-Bridge Rice Noodles.”

根据短文内容,判断下列句子的正(A)误(B)。

1.The young man liked studying very much at the beginning.

2.His wife was very beautiful.

3.His wife crossed a bridge to get to the park.

4.The young man didn’t like rice noodles.

5.“Cross-Bridge Rice Noodles” is hot and delicious.

 

1.B 2.A 3.A 4.B 5.A 【解析】 试题分析:短文大意:该文介绍了辣而很好吃的云南“过桥米线”的来历。 1.B细节理解题。题干意思:开始的时候那个年轻人非常喜欢学习。根据第一段中He was very smart ,but he didn’t like studying at first可知他很聪明,但他不喜欢学习。所以选B。 2.A细节理解题。题干意思:他的妻子很漂亮。根据第一段中His beautiful wife wanted him to study hard可知他的妻子很美丽,所以选A。 3.A细节理解题。题干意思:妻子穿过一座桥到了公园。根据第一段中Then she cooked for him at home and every day she crossed a bridge to the park可知她每天在家为他做饭,她穿过一个桥到公园。所以选A。 4.B细节理解题。题干意思:那个年轻人不喜欢米线。根据第二段中The young man found the food hot and delicious, and also liked it very much可知那个年轻人喜欢米线。所以选B。 5.细节理解题。题干意思:“过桥米线”辣,很好吃。根据第二段中The young man found the food hot and delicious可知“过桥米线”辣,很好吃。所以选A。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完型填空

I think that the world will be an easy place to live in. We ___________have machines and robots and they will___________us do all the___________jobs, and we don’t have to do things___________washing dishes and___________ the beds, though we won’t have any dishes at all. Maybe we will just throw the dishes away after each meal. I ___________that doctors will be able to ___________us alive ___________a long time. I hope that when I am 80 years old, there ___________something that can keep me alive for___________ 80 years, so I will live to be 160 years old.

1.A. will    B. could         C. do

2.A. teach     B. help         C. tell

3.A. easy      B. interesting   C. boring

4.A. like      B. as           C. for

5.A. make      B. makes        C. making

6.A. know      B. hope          C. see

7.A. let      B. keep          C. learn

8.A. to        B. with          C. for

9.A. will     B. will be      C. are

10.A. other    B. many          C. another

 

查看答案

You can believe in him, because he eats no fish and never tells lies.

A. 是个诚实的人    B. 爱吃鱼    C. 不爱吃鱼    D. 没有鱼

 

查看答案

My mom always tells me that smoking would be harmful to our health.

A. 对……有益      B. 对……有用

C. 对……有帮助    D. 对……有害

 

查看答案

Why not listen to pop music, Tom?

Oh, that’s not my cup of tea. I like classical music better.

A. it’s my favorite       B. that’s not my favorite

C. it’s good for me         D. I don’t want to drink tea

 

查看答案

Every time when we are in the soup, our parents always try their best to help us.

A. are happy          B. are excited

C. are in trouble     D. are serious

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.