满分5 > 高中英语试题 >

What's the most important thing in life?...

What's the most important thing in life?

     People's answers vary greatly. For British scientist Robert Edwards, the answer is having a child. "Nothing is more special than a child," he told the BBC.

     Edwards, the inventor of the In Vitro Fertilization (IVF) technology---more commonly known as "test-tube (试管) baby" technology---passed away on April 10, 2013 at the age of 87.

     "Edwards changed the lives of millions of ordinary people who now rejoice (高兴) in the gift of their own child," said Peter Braude, a professor at King's College London. "He leaves the world a much better place."

     Edwards started his experiments as early as the 1950s, when he had just finished his PhD in genetics. At that time, much of the public viewed test-tube babies as "scary", according to Mark Sauer, a professor at Columbia University, US.

     Edwards and his colleague Patrick Steptoe faced opposition from churches, governments and media, not to mention attacks from many of their fellow scientists. "People said that we should not play God and we should not interfere with nature," Edwards once told Times. He said that he felt "quite alone" at the time.

     "But Edwards was a fighter, and he believed in what he was doing," said Sauer. Without support from the government, the two struggled to raise funds to carry on. And in 1968 they finally developed a method to successfully fertilize human eggs outside the body.

    The first test-tube baby was born on July 25, 1978. Her name was Is Louise Brown. Despite people's safety concerns, Brown was just as healthy as other children.

    "IVF had moved from vision to reality and a new era in medicine had begun," BBC commented.

    Ever since then, public opinion has evolved considerably. Couples who were unable to have babies began thronging (拥向) to Edwards' clinic. Nowadays, Reuters reports, some 4.3 million other "test-tube" children exist. Edwards received a Nobel Prize in 2010 and was knighted (封为爵士) by Queen Elizabeth n the following year.

   Before his death, Edwards was still in touch with Louise. "He is like a granddad to me," she said in an interview with the Daily Mail.

He is a granddad to millions, in fact.

1.Whats the article mainly about?

A. The first test-tube baby. 

B. A new era in medicine.

C. The inventor of IVF technology. 

D. The changes IVF technology has brought.

2.The writer quoted Peter Braude to       .

A. show how difficult it was for Edwards to do his work

B. describe what kind of person Edwards was

C. explain why he is loved by all children

D. comment on his achievement

3.The underlined word "opposition" in Paragraph 6 is closest in meaning to "      "

A. attack     B. support     C. test        D. influence

4. What is the correct order of events in Edwards' life?

a. He received a Nobel Prize.

b. He struggled to raise funds.

c. The first test-tube baby was born.

d. He was knighted by Queen Elizabeth II.

e. He succeeded in fertilizing human eggs outside body.

f. He started his experiments on IVF technology.

A. f-e-b-c-a- d         B. f-b-e-c-d-a

C. f-b-e-c-a-d           D. f-e-d-a-c-b

 

1.C 2.D 3.A 4.C 【解析】 试题分析:本文介绍了IVF技术的发明者Edwards。 1.C主旨大意题。根据第三段第一句“Edwards,the inventor of the In Vitro Fertilization (IVF) technology—more commonly known as ‘test-tube(试管) baby’ technology—passed away on April 10,2013 at the age of 87.”及下文内容可知文章主要讲的是IVF技术的发明者,故选C。 2.D 推理判断题。根据文章 Peter Braude所说的话"Edwards changed the lives of millions of ordinary people who now rejoice (高兴) in the gift of their own child,""He leaves the world a much better place."Edwards改变了数百万普通人的生活,这些人因拥有了自己的孩子而高兴不已,他让这个世界更好。根据意思可知引用的话是对Edwards成就的高度评价。故选D。 3.A词义猜测题。根据第六段中的“Edwards and his colleague Patrick Steptoe faced from churches,governments and media,not to mention attacks from many of their fellow scientists.”可发现下文提到了同事的攻击(attacks),说明opposition的意思和“攻击”(attack)是相似的,故选A。 4. 考点:考查说明文短文阅读 【名师点睛】 关于推理判断题 推理题是在掌握文章大意基础上看出作者的“ 言外之意”(between the lines)。这既要求学生透过文章表面文字信息推测隐含意思,又要求学生对作者的态度、意图及文章细节的发展作正确的推理判断,有些推断题要从文章结构的角度进行分析,才能推断出正确答案。因此,阅读时不仅要注重词、句的理解,而且还要分析语篇的组织结构。这类试题常以如下句式发问: What can you infer /learn/conclude from the passage? What’s the author’s attitude toward……? What does the passage suggest? The author in this passage intends to __________。 答推理题时,一般无法直接从文中找到答案,但绝不可凭空猜测,也要找到答题依据。要通过文章主旨、字里行间或文中例子进行推断,通过含有感情色彩或描述情景的词句来领会作者的态度或语气,有的题也可根据常识理解来推断。但无论怎样,推理判断要以作者态度为准,力求从作者的角度去考虑,不要固守自己的看法或观点。如本文的第31小题29.5. . A. show how difficult it was for Edwards to do his work B. describe what kind of person Edwards was C. explain why he is loved by all children D. comment on his achievement。根据文章 Peter Braude所说的话"Edwards changed the lives of millions of ordinary people who now rejoice (高兴) in the gift of their own child,""He leaves the world a much better place."Edwards改变了数百万普通人的生活,这些人因拥有了自己的孩子而高兴不已,他让这个世界更好。根据意思可知引用的话是对Edwards成就的高度评价。故选D 做这类题时一定要注意:准确把握字里行间的意思,切忌用自己的观点代替作者的观点。特别注意表达情感(如最后一段第一句的favorite一词)、态度和观点的词语。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Papa’s jaw dropped when Mama told him that Sister had cheated on her final exams—not to succeed but to fail. “It’s unbelievable!” he said. “Sister has always been so proud of her good grades!”

“Yes, she has,” said Mama. “But it’s not unbelievable. It just shows how badly she wanted off the swimming team.”

   “Wanted off the swimming team?” said Papa. “She never said anything about that to me.”

  “Of course she didn’t,” said Mama. “She was afraid you’d blow your top. You already had her getting a swimming scholarship to college and winning gold medals at the Olympics. Can you imagine how much pressure she must have felt? For her, being on the team couldn’t have been much fun.”

  “Oh, my gosh!” Papa said, clapping a hand to his forehead. “I’ve been so stupid! I just thought she’d want to be a champion swimmer because she’s so good at it.”

  “It’s like anything else, dear,” said Mama. “No matter how good at it you are, if it stops being fun, you won’t want to do it anymore.”

  Papa put his head in his hands.

  “She must be really mad at me,” he mumbled. “Maybe I should say sorry to her.”

  Sister’s footsteps could be heard on the stairs. She came into the kitchen and looked hopefully up at her parents.

  “Honey,” said Mama with a smile, “your papa and I have decided that there’s no reason for you to be on the swimming team if you don’t want to.”

  Sister’s face lit up like a Christmas tree. “Yippee!” she cried.

  “And,” added Papa, “there’s no need for any more drills. I’m sure you’ll bring your grades back up all by yourself.”

  Sister ran to Papa and jumped into his arms. She gave him a big hug. “I’m going to go play cards with Lizzy!” she said. “See you later!”

  From the kitchen window, Mama and Papa watched their daughter run down the sunny road toward Lizzy’s house.

  “It’s good to see her happy again,” said Mama.

  “It sure is,” Papa agreed. “As for the swimming team, there’s always next year.”

  “If?” Mama prompted him.

  “Oh, right,” said Papa. “If she wants to.”

  Mama smiled. “At least you’re learning, dear,” she said. She kissed him.

  “Well, you know what they say,” Papa said. “Better late than never.”

1.The underlined expression blow your top probably means _____.

A. change your opinion   

B. become very excited

C. get very angry    

D. fall down with fear

2.Mama insisted that the child should do _____.

A. what she was willing to               B. what she felt easy to 

C. what she was able to                  D. what she felt right to 

3.Which of the following words best describes Papa?

A. Cruel but reasonable.         B. Crazy but confident. 

C. Stubborn but honest.          D. Ambitious but considerate.

4.Which might be the proper title for the passage?

A. Easier Said Than Done   

B. Health Is Better Than Wealth

C. Better Late Than Never   

D. Something Is Better Than Nothing

 

查看答案

Myth: If you cut your hair, it will grow long faster.

Truth: That’s not true. “Your hair isn’t like a lawn or a rosebush, where cutting can stimulate fresh growth,” says Phillip Kingsley. The length of your hair is genetically determined. When it reaches a certain length, it stops growing. When you clear up the dead split ends, this make your hair look healthier, but not necessarily longer.

Myth: If you skip meals, you lose weight fast.

Truth: There’s no truth in this advice. Not only will you not lose weight by starving yourself, but according to Carol Ann Rinzler, this may actually cause you to gain weight. Rinzler reasons that missing a meal causes your metabolism(新陈代谢) to slow down so that you burn food more slowly. This only makes you feel hungrier and by the time you finally do reach the table you will probably eat more food. Strange as it may seem, studies show that eating several small meals and snacks throughout the day is a more healthy way to lose pounds.

Myth: If you swallow gum,it will stay inside your stomach for seven years.

Truth: Actually, it takes just a few days for gum to make its exit---not seven years, says NeiIzenberg, M. D., editor of Kids Health Organization. But because gum is made of the same thing as rubber, it cannot be fully digested in your stomach--- so if you gum up the works on a regular basis, you might find yourself in a sticky situation.

Myth: The best way to stop a nosebleed is to lift your head back.

Truth: Now that’s bad advice. Bloody noses are caused by broken blood vessels, so while lifting your head back might stop the fluid from rushing out of your nose, it won’t stop the bleeding; you’ll just end up swallowing lots of blood. Your best bet “Rest quietly. Don’t poke or pick, and the blood will naturally clot (凝结成块) within a minute or two”, suggests Dr. Izenberg.

1.The length of your hair is determined by ________.

A. cutting it often    

B. your gene    

C. the food you eat  

D. clearing up the dead split ends.

2.According to Carol Ann Rinzler, skipping meals will __________.

A. help you lose weight fast 

B. help you lose weight slowly

C. cause you to become fatter 

D. make you burning food more quickly

3. Which of the following statements is NOT true according to the passage?

A. Gum cannot be fully digested in the stomach.

B. Gum can stay inside your stomach for seven years if you swallow it.

C. Gum can leave your stomach after you swallow in a few days later.

D. If you often swallow gum, you might find yourself in a sticky situation

 

查看答案

假如你是英国的Mike,你的朋友李华打算到国外留学,他写信询问你什么样的中国学生最受国外高校青睐。请你根据下列要点给对方写一封回信:

1.语言是道硬门槛;

2. 适应能力很重要;

3. 兴趣爱好被看重; 

4. 要有社会责任感。

注意:

1.词数100左右;

2.开头和结束语已为你写好,不计入总词数。

Dear Li Hua,

     I'm glad to hear that you want to study abroad in your letter.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________

Yours,

Mike

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请您修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜钱(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:

1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Nowadays Senior 3 students are general faced with a lot of pressure, which is rather common.

To reduce it, the followed suggestions may help. First of all, know exactly what lead to your

pressure, and then you can take measures to deal with it. Secondly, set up a goal what is not too

high, in another words, don't put too much pressure on yourself. Thirdly, find a way to relax

you occasionally. For example, you can listen to music, go swim or just simply go walking.

Eventually, make friend with others, for example, your classmates, your teachers, your parents.

They will understand you and come to your help when you are really in the trouble. In a word,

never get yourself stuck in the pressure for "impossible is nothing".

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式

Dr.Barone has helped many kids smile who were born with defects(缺陷),including me.She did my first operations when I was a baby,which were the most important and  1.   (effect).

    I don’t remember the first two operations very well.but I do recall 2.  third.Dr.Barone was kind and eased me into the process.She let me choose my sleep medicine, 3. (make)sure that I was okay.I recently saw a picture of me before my operation,and I know 4.  a big job she did.

    Dr.Barone  5.  (operate)on people with all types of birth defects.She also goes to other countries where people cannot afford this treatment and helps them 6.  free.

    Many people benefit from her new ways 7.  (invent)to fix birth defects of the head  and face.She has won many awards.A few of the most recent 8.  (be)Best Doctors in  America 2013-2014,America’s Top Plastic Surgery,and many others.

   Dr.Barone was my doctor when I was a kid,and even though I was  9.  (probable) just another patient to her,to me she was 10. (much)than just my doctor.She was and is my hero,and she gave me back my smile.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.