满分5 > 高中英语试题 >

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项...

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

1.  If you are growing tomatoes in your backyard for sale you are producing for the market. You might sell some to your neighbor and some to the local manager of the supermarket. But in either case, you are producing for the market.  2.  If people stop buying tomatoes, you will stop producing them.

If you take care of a sick person to earn money, you are producing for the market. If your father is a steel worker or a truck driver or a doctor or a grocer, he is producing goods or service for the market.

3.  You may spend money in stores, supermarkets, gas stations and restaurants. Still you are buying from the market. When the local grocer hires you to drive the delivery truck, he is buying your labor in the labor market.

4.  But for each person or business that is making and selling something, it is very concrete. If nobody buys your tomatoes, it won't be long before you get the message. ___5.__It is telling you that you are using energies and resources in doing something the market doesn't want you to do.

A. The market may be something abstract.

B. The sellers are always smarter than buyers.

C. When you spend your income, you are buying things from the market.

D. The market is a concept.

E. One has to make his ends meet when shopping.

F. The market is telling you something.

G. Your efforts are being directed by the market.

 

1.D 2.G 3.C 4.A 5.F 【解析】 试题分析:本文是一篇议论文。文章用通俗的例子,讲述了市场的概念。 1.D考查学生对文章的理解和主题句的选择。根据后文可知,文章用作西红柿做例子,讲述了市场的概念。故选D。 2.G考查上下文的语境理解。上文提到你在为市场生产,下文是:如果人们不买你的西红柿,你将停止种植它们。可知空格处应该是:你的想法受市场的指导。故选G。 3.C考查上下文的语境理解。根据下文You may spend money in stores, supermarkets, gas stations and restaurants. 你可以在商店、超市、加油站和餐馆里花钱。Still you are buying from the market. 你仍然在市场上购买。可知C项符合题意。 4.A考查上下文的语境理解。根据下文的对应词concrete(具体的)可知,这里和选项中的abstract相对应。故选A。 5.F考查上下文的语境理解。根据下文中的It is telling you that you are using energies and resources in doing something the market doesn't want you to do. 它告诉你,你正在使用能源和资源做一些市场上不让你做的事情。可知上句的意思是:市场上告诉你做什么。故选F。 【学法指导】 做七选五时,首先要了解七个选项的内容,然后再看文章。当看到空格处时一定要把空格上下文中的关键词和选项中的次进行比较观察,这会事半功倍,快速地找到正确答案。39小题A考查上下文的语境理解。根据下文的对应词concrete(具体的)可知,这里和选项中的abstract相对应。故选A。 考点:考查信息匹配
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

The loneliest chimp(黑猩猩)in the world just got the best surprise—a hug from a new friend.Ponso has been by himself for nearly three years,finding himself alone after his wife and children died on the island where they were abandoned by a medical testing company many years ago.

For years a nearby villager named Germain has been Ponso’s only company,visiting him so often to bring bananas and bread—the chimp’s only source of food on the tiny island.It was clear how much Ponso missed companionship when he was recently visited by Chimpanzee Conservation Centre Director Estelle Raballand.The chimp immediately embraced Estelle Raballand in a huge hug and laughed as she reached out for him,with his smile from ear to ear.

For those who know Ponso’s backstory,his immediate ease and trust in humans might be surprising.Ponso was one of 20 chimps,all between the ages of 7 to 11 years old,relocated to an island off the Ivory Coast after being used for testing by the New York Blood Centre.After the tests were completed in 2005,the lab reportedly transferred the chimps to a string of islands,occasionally dropping off food and water because there was none in the chimps’ new homes.

Disease and hunger soon left only Ponso,his mate and their two children standing.But at the end of 2013 they died within days of each other and Ponso was now completely alone.

A group called SOS PONSO is trying to raise money for the poor lonely chimp,already achieving its goal of $20,000—all of which will be used for Ponso’s care.

1.What do we know about the chimp Ponso?

A.He was deserted by his family.

B.He found many sources of food.

C.He came to the island for a test.

D.He suffers from loneliness greatly.

2.How did Ponso feel about the visit of Estelle Raballand?

A.Excited.           B.Frightened.

C.Embarrassed.        D.Confused.

3.What is Paragraph 3 mainly about?

A.The chimps’ new settlement.

B.How Ponso came to the island.

C.Why Ponso was used for a test.

D.The medical test about chimps.

4.What can be inferred from the text?

A.Germain won’t visit Ponso any more.

B.A new lab will be built on the island.

C.Many people show concern for Ponso.

D.More chimps will be brought to the island.

 

查看答案

A new study has discovered that meditation(冥想)and oxygen sport together reduce depression. The Rutgers University study found that this mind and body combination, done twice a week for only two months, reduced the symptoms for a group of students by 40 percent.

“We are excited by the findings because we saw such a meaningful improvement in both clinically depressed and non-depressed students,” said lead author Dr. Brandon Alderman. “It is the first time that both of these two behavioral ways have been looked at together for dealing with depression.”

Researchers believe the two activities have an interactive effect in combating depression. Alderman and Dr. Tracey Shors discovered that a combination of mental and physical training (MAP) enabled students with major depressive disorder not to let problems or negative thoughts defeat them.

Rutgers researchers say those who participated in the study began with 30 minutes of focused attention meditation followed by 30 minutes of oxygen sport. They were told that if their thoughts drifted to the past or the future they should refocus on their breathing, enabling those with depression to accept moment-to-moment changes in attention.

Shors, who studies the production of new brain cells in the hippocampus—part of the brain involved in memory and learning—says scientists have shown in animal models that oxygen sport exercise keeps a large number of certain cells alive.

The idea for the human intervention(干预)came from her laboratory studies, she says, with the main goal of helping individuals acquire new skills so that they can learn to recover from stressful life events.

By learning to focus their attention and exercise, people who are fighting depression can acquire new learning skills that can help them process information and reduce the overwhelming recollection of memories from the past, Shors says.

“We know these treatments can be practiced over a lifetime and that they will be effective in improving mental health.” said Alderman. “The good news is that this intervention can be practiced by anyone at any time and at no cost.”

1.What made the research so different?

A. Adopting a way of meaningful talk.

B. Combining the two behavioral ways to treat depression.

C. Treating depression with special medicine.

D. Comparing the depressed with the non-depressed.

2.The underlined word “combating” in Paragraph 3 can be replaced by ______.

A. fighting    B. identifying

C. distinguishing    D. examining

3.What did the participants do in the research?

A. They did oxygen sport half an hour before thinking.

B. They thought quietly and then took exercise.

C. They took exercise longer than they thought.

D. They took exercise while thinking quietly.

4.What is Shors’ main purpose of her studies?

A. To find out certain brain cells of humans.

B. To study the production of new brain cells.

C. To offer people a new method to treat stress.

D. To decide the links between stress and exercise.

 

查看答案

It is good to get in touch with your inner child from time to time,and obviously some people are willing to pay big money for the chance to do so in a proper environment.A Brooklyn-based adult preschool is charging customers between $333 and $999 for the chance to act like a kid again.

At Preschool Mastermind in New York adults get to participate in show—and—tell,arts—and—crafts such as finger paint,games like musical chairs and even take naps.The month-long course also has class picture day where the adults are expected to have a field trip and a parent day.

30-year-old Michelle Joni Lapidos,the brain behind the adult preschool,studied childhood education and has always wanted to be a preschool teacher.She’s always on the lookout for new ways to get people in touch with the freedom of childhood.A friend encouraged her to start the mastermind course instead.

According to Candice,her blogger friend,Preschool Mastermind gives adults a chance to relearn and master the things that they failed to understand as children.“I realized all the significances of what we learn in preschool,”said founder Michelle Joni,“People come here and get in touch with their inner child.It’s magical.We are bringing ourselves back to another place,another time with ourselves when we are more believing in ourselves,more confident and ready to take on the world.”

“One person’s here because they want to learn not to be so serious.”Michelle said.“Another's here to learn to be more confident.”She explained that most of the classes were planned.However,Joni added that while the planned activities were fun,it was often the spontaneous(自发的)moments that attracted students.“It’s the things you don’t plan for,the sharing between friends and learning from each other.’’

1.What is the purpose of Preschool Mastermind?

A.To give adults a chance to return to childhood.

B.To help parents understand their children better.

C.To provide practical training courses for teachers.

D.To introduce some ways of playing with children.

2.What is mainly discussed about Preschool Mastermind in Paragraph 2 ?

A.Its customers.               B.Its activities.

C.Its environment.             D.Its schedule·

3.According to Candice,people come to this program to________·

A.enjoy freedom of thinking

B.realize their childhood dreams

C.discover their inner abilities

D.figure out childhood puzzles

4.What do we know about Michelle Joni?

A.She used to be a preschool teacher.

B.She likes to make plans in advance.

C.She founded Preschool Mastermind.

D.She gained confidence by sharing.

 

查看答案

Shakespeare’s Birthplace and Exhibition

Henley Street,Stratford-Upon-Avon Tel:01789 204016

Shakespeare’s Birthplace was the childhood home of William Shakespeare.Take a step back in time and see what life was like for the young Shakespeare growing up in Stratford-Upon-Avon.The house has been exactly furnished,and includes both original and copy items similar to those which would have been there in the house when Shakespeare was a boy.Beautiful painted cloths hang on the walls,brightly colored fabrics fill the rooms and his father’s glove workshop has been recreated.At the back of the house is a beautiful garden containing many plants,herbs and flowers mentioned in Shakespeare’s plays.

The neighboring exhibition shows Shakespeare's life and focuses on many rare local items connected with him,as well as a copy of the first edition of his collected plays published in 1623.

◎Limited disabled access

◎Many restaurants close to Shakespeare’s Birthplace

◎Town center parking

◎Gift shop

◎Allow at least 45 minutes to visit the house and the exhibition

1.What can we see in Shakespeare’s birthplace?

A.Old furniture.        B.Ancient restaurants.

C.Colored gloves.      D.Shakespeare’s plays.

2.How much would they pay if a couple with their two children visit the exhibition?

A.£5.2.         B.£13.4.        C.£15.      D.£18.6.

3.What is the deadline to enter the exhibition on Friday in July?

A.4:00 pm.     B.5:00 pm.     C.5:30 pm. D.6:00 pm.

 

查看答案

假设你是李华,在一所国际中学就读,你决定参加校学生会(the Students’ Union)主席的竞选。现请你用英语准备一份竞选演讲稿,内容包括:

1. 自我介绍(性格和爱好等);

2. 当选之后的举措(至少列举两点)。

要求:(1)演讲稿的开头和结尾已为你写好(不计入总词数);

     (2)文中不得出现真实的校名和人名;

     (3)字数100词左右。

Good afternoon ,everyone ! Thank you for giving me this opportunity . Now let me introduce myself .________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

Thanks for your attention !

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.