满分5 > 高中英语试题 >

任务型阅读 根据对话情景和内容,从对话后的选项中选出能入空白处的最佳选项。选项中...

任务型阅读

根据对话情景和内容,从对话后的选项中选出能入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Clara Barton,founder of the American Red Cross,gained worldwide honor for her dedication to easing human suffering and earned the nickname “Angel of the Battlefield.”

Barton was born into a liberal (开明的) freethinking family in 1821. Her elder brothers and sisters happily tutored her in math and reading, so when she entered school at three years old, she could read and spell three-syllable words. ___1.___

Concerned about Barton's difficulty in making friends, her parents sent her to a boarding school, hoping it would make her more comfortable with her peers. ___2.___ Barton lost her appetite and cried constantly. After only one term, she had to be brought home. Then, Barton stayed out of school to nurse her older brother through a serious injury and also volunteered to care for poor families during a smallpox (天花)outbreak.

In 1861,the Civil War broke out. The sight of wounded soldiers touched Barton deeply. She began to collect and distribute food, bandages, medicines, and other supplies for the Union army.

___3.___ There, with little concern for her own safety, she cooked meals, assisted surgeons, and comforted wounded soldiers.

Eventually,because of working too hard,Barton collapsed,ill with typhoid fever (伤寒症).  ___4.____ It was there that she learned of an organization based in Switzerland --- called the International Red Cross, whose work mirrored her own.

Shortly after Barton arrived back home in 1873,her sister died. ___5.____ When recuperating (休养)at a health facility in New York,she began planning for the establishment of an American wing of the International Red Cross. Although at first the government resisted,her efforts finally paid off. The American Red Cross was officially organized on May 21, 1881. Her influence lives on today in the work of the organization she founded.

A. Barton fell into a deep depression.

B. Unfortunately, it had the opposite effect.

C. Many people felt sorry for the loss of her sister and her own health.

D. Barton risked her life to transport wagonloads(货车装载量)of supplies to the front lines.

E. When she recovered, her doctors prescribed (指示) a long, restful trip to Europe.

F. Barton spent the following several months learning basics about Swiss Cross.

G. She easily kept up with the older children academically but did not fit in socially.

 

1.G 2.B 3.D 4.E 5.A 【解析】 试题分析:文章讲述了美国红十字会的创始人Barton的人生经历及创建红十字会的经过。 1.G考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲Barton在哥哥姐姐的引导下智力开发很早,3岁上学并且能读会写。G项:在学业上她很容易跟上年龄大的孩子,但由于年龄小社交方面不行。与上句呼应与下句衔接,故选G. 2.B考查对上下文的理解和推理判断能力。上句讲父母为了让她多和同龄人接触把她送去寄宿学校。下句讲她失去了食欲不停地哭喊。B项:不幸的是这样做起到了反作用。连接前后,故选B. 3.D考查对上下文的理解和推理判断能力。下句讲Barton在战争中不顾个人安危积极做饭、帮助医生和照顾伤病员。D项:她冒着生命危险运输物资到前线,与下句并列都是她的具体表现,故选D. 4.E考查对上下文的理解和推理判断能力。上句讲Barton由于劳累病倒了得了伤寒。下句讲在那里她在那里接触了国际红十字会。E项:她伤寒痊愈后医生让她去欧洲休养。连接前后,故选E. 5.A考查对上下文的理解和推理判断能力。上句讲1873年她回家后不久姐姐去世了。A项:她陷入了深深地痛苦中。和上句连接,故选A. 考点:考查信息匹配。 【名师点睛】 关于七选五的做题步骤: 1、通读全文,对文章进行快速浏览,寻找主题句,抓住文章结构及文章的写作内容。在阅读过程中,要注意文章的开始与结束段落,尤其是文章的首段及末段末句,首段的末句一般是是全文的主题所在,说明本文将探讨哪些内容,并简要指出文章的写作思路,有时甚至会以提纲的形式进行呈现。首段的末句对于快速掌握文章的主题有重要意义。 2、详读段落,在短时间内,找出每段写作内容的关键词。明确各段的主题句或主旨大意。文章正文部分通常分为若干小段落。各段落会根据整体文章写作主题展开,对文章主体进行的不同方面的描述。找出各个小段落中的关键词,明确其描述内容,为整体试题的解决做好铺垫。阅读各个空的前后句,标记关键词,关键词包括句中的核心名词或名词词组(如带有形容词的名词词组)、专有名词、时间数字、代词、连词等。重点阅读各个问题附近的句子,圈定线索词,然后从选项中寻找相关的特征词,以确定答案。做题时可以采用代入排除法。 3、定位选项,明确各备选选项的含义,抓住其关键词语,根据文章整体结构与具体内容,将选项填入文中,填写时尤为注意各选项中出现的句子衔接手段及句中的衔接标志词。在定位选项时,要特别注意空格上下段的写作内容,以及空格上段尾句和下段首句的结构和意义。将所选项放入空白处,看看是否与上下文构成语义及逻辑上的直接关系,是否符合该处语境。能否承接前后的写作线索。使文章无论内容还是衔接上都能做到通顺。 4、通读复检,将所选答案代入文中,再次通读全文,重点考查逻辑关系和关联结构。 在完成选项定位后,应通读全文,检查文章内容是否完整,语义是否连贯合理、各段落内容是否紧扣主题,语篇结构是否通顺连贯、具有一致性、合乎逻辑,写作思路是否清晰明了,格式以及用语是否恰当贴切,从而判断选择的答案是否正确。同时,我们还应注意对相近选项的对比分析,个别干扰项由于与某个正确选项的内容相近具有很强的干扰性,这时就需要我们认真分析,排除干扰,从而得出正确选项。 5、确定排除,研究多余选项,确定排除理由,最终确定答案。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Have you ever wondered what a Degree might be worth to you in your job or career? It means a lot. Americans with an Associate Degree average nearly $10,000 more in yearly earnings than those with just a High School Diploma.

Harcourt Learning Direct offers you a way to get a Specialized Associate Degree in 11 of today’s growing fields without having to go to college full-time. With Harcourt, you study at home, in your spare time so you don’t have to give up your present job while you train for a better one. Choose from exciting majors like Business Management, Accounting, Dressmaking & Design, Bookkeeping, Photography, Computer Science, Engineering, and more!

Your training includes everything you need!

Books, lessons, learning aids---even professional-quality tools and equipment --- everything you need to master your training and move ahead to a new career is included in the low tuition (学费) price you pay.

Your education is nationally recognized!

Nearly 2,000 American companies --- including General Electric, IBM, Mobil, General Motors, Ford, and many others --- have used our training for their employees. If companies like these recognize the value of our training, you can be sure that employers in your area will, too!

Earn your degree in as little as two years! Get a career diploma in just six months!

The career of your dreams is closer than you think! Even if you have no experience before, you can get valuable job skills in today’s hottest fields! Step-by-step lessons make learning easy. Prepare for promotions, pay raises, or even start a business of your own.

Send today for FREE information about Harcourt at-home training!

Simply fill in your name and address on the coupon (登记表) above. Then, write in the name and number of the program you’re most interested in, and mail it today. We’ll rush your free information about how you can take advantage of the opportunities. In the field you’ve chosen. Act today!

Mail coupon today! Or call the number below 1-800-372-1589. Call anytime, 24 hours a day, 7 days a week. www.harcourt-learning.com

E-mail: Harcourt@learning.com

1.What kind of people will probably answer this advertisement?

A. High school graduates preparing to have at-home training.

B. College students preparing to study for a degree.

C. College students preparing to work in some big companies.

D. High school graduates preparing for college entrance examination.

2.People can get a Specialized Associate Degree by _____________.

A. doing full-time learning at school

B. working in some big famous companies

C. studying in their spare time

D. studying abroad for two years

3.How can you contact Harcourt Learning Direct?

A. By visiting the office on weekdays.

B. By sending an e-mail.

C. By making a call on weekdays only.

D. By sending a letter not later than today.

 

查看答案

Edmund Halley was an English scientist who lived over 200 years ago. He studied the observations of comets (彗星) which other scientists had made. The orbit(轨道)of one particular comet was a very difficult mathematical problem. He could not figure it out. Neither could other scientists who dealt with such problems.

However, Halley had a friend named Isaac Newton, who was a brilliant mathematician. Newton thought he had already worked out that problem, but he could not find the papers on which he had done it. He told Halley that the orbit of a comet had the shape of an ellipse(椭圆形).

Now Halley set to work. He figured out(解决,计算出)the orbits of some of the comets that had been observed by scientists. He made a surprising discovery. The comets that had appeared in the years 1531, 1607, and 1682 all had the same orbit. Yet their appearance had been 75 to 76 years apart.

This seemed very strange to Halley. Three different comets followed the same orbit. The more Halley thought about it, the more he thought that there had not been three different comets as people thought. He decided that they had simply seen the same comet three times. The comet had gone away and had come back again.

It was an astonishing idea! Halley felt certain to make a prediction(预言)of what would happen in the future. He decided that this would appear in the year 1758. There were 53 years to go before Halley’s prediction could be tested. In 1758 the comet appeared in the sky. Halley did not see it, for he had died some years before. Ever since then that comet had been called Halley’s comet, in his honor.

1.Edmund Halley figured out the orbit of ____.

A. some different comets appearing several times

B. the same comet appearing at different times

C. three different comets appearing at the same time

D. several comets appearing at the same time

2.Halley made his discovery ____.

A. by doing experiments

B. by means of his own careful observation

C. by using the working of other scientists

D. by chance

3.Halley made a surprising, but correct prediction in the year____.

A. 1704      B. 1705     C. 1706     D. 1707

4.This passage in general is about ____.

A. Halley and other scientists  B. the orbit of a comet

C. Newton and Halley            D. Halley and his discovery

 

查看答案

CANYOUIMAGINEHOWHARDITWOULDBETOREADSENTENCESLIKETHIS? Every one of us gets so used to punctuation marks that not many of us give them a second thought. Actually, the ancient Greeks wrote this way. The lack of punctuation marks probably didn’t bother good readers, though. As they read, they just put pauses where they fit best. Also at this time, sentences switched directions. A sentence read from left to right. The next one read right to left, and then left to right again, etc. The ancient Romans sometimes punctuated like this: They • put • something • that • can • separate • words • in • a • sentence. The word punctuation actually comes from this idea and the Latin word punctum, which means a dot.

When the 5th century arrived, there were just two punctuation marks: spaces and points. The spaces separated words while the points showed pauses in reading. Then in the 13th century, a printer named Aldus Manutius tried to standardize punctuation. He always used a period for a complete stop at the end of a sentence. He used a slash (/) to indicate a short pause. Over time, that slash was shortened and curled, and it became the modern comma (逗号).

Since that time, other marks have enlarged the punctuation family. The exclamation mark (感叹号) comes from the Latin word io. It means “exclamation of joy.” The question mark originally started out as the Latin word questio, meaning question. Eventually, scholars put it at the end of a sentence to show a question.

Punctuation even keeps changing nowadays. New marks are coming into existence, and old punctuation marks are used in new ways. Take for example the “interrobang”. This 1962 invention combines the question mark and exclamation mark for times when writers want both. For example, “She did what?” or “How much did you pay for that dress?” Obviously, the interrobang is not widely used or recognized yet, but its invention shows that English is not yet finished with its punctuation.

1.From the first paragraph, we can know that _______.

A. good readers had trouble reading without punctuation marks

B. a sentence always read from left to right in ancient Greece

C. ancient Greeks switched the direction of punctuation marks

D. the use of punctuation marks can date back to ancient times

2.The passage is developed _______.

A. by time           B. by space

C. by comparison      D. by importance

3.We can learn from the passage that _______.

A. ancient Romans didn’t use any punctuation marks

B. exclamation and question marks came from Latin

C. spaces and slashes were already used before the 5th century

D. Aldus Manutius first started to use commas

4.What can be concluded from the last paragraph?

A. The combination of two marks will not work.

B. It takes time for people to accept new punctuation marks.

C. Old punctuation marks need to be standardized.

D. Punctuation marks are still changing today.

 

查看答案

The stories we share with one another are important. They show wisdom and provide inspiration. They are important to our development. But sometimes people choose not to tell.

Consider the negative effects of not sharing a story in the news: People are wondering if public health officials are holding back too much information about the recent outbreak of Ebola.

There is a danger in holding back stories that ought to be told. Bobette Buster said it like this, “The fact is, history has shown us that stories not told can become like a dangerous genie (妖怪) left in a bottle. When they are finally uncorked, their power to destroy is set free.”

There are a number of reasons why we hide parts of our story: they often show our weaknesses or expose our disadvantages; they require courage and strength to share; and of course, there are some stories that should be kept secret—especially those that embarrass someone else.

Most of us have two selves: the one we display on the outside and the one we actually are on the inside. And the better we get at hiding the stories that show our true selves, the more damage we may be causing to ourselves and to others.

Honesty and openness is important: It proves we are trustworthy. It displays we are human. We are not perfect or better. It highlights the importance of hard work and personal development. Hard work may not allow us to overcome our disadvantages completely. But with hard work, we do not have to be restricted to our mistakes.

Does this mean we admit every weakness, every disadvantage, and every secret regret to everybody we meet? No, of course not. There is a time and a place and a certain level of relationship necessary for some stories to be told in an appropriate manner.

1.What’s the function of the example in Paragraph 2?

A. It reflects that people are concerning about the spread of Ebola.

B. It shows the bad effect caused by sharing a story.

C. It proves not sharing a story can cause trouble.

D. It concludes that one should share a story at a proper time.

2.One of the reasons why people are unwilling to share experiences is that _______.

A. story-sharing highlights the importance of hard work

B. people are used to exposing their weaknesses

C. people sometimes have no courage to share their stories

D. some stories make themselves feel uneasy

3.Which is close in meaning to the underlined word “uncorked” in Paragraph 3?

A. freed      B. broken      C. unfolded      D. untouched

4.The writer aims to convince us to _______.

A. be open to people close to you by sharing some secrets

B. share stories appropriately for the good of others and ourselves

C. remove the dangers that can be caused by untold stories

D. realize the importance of being honest when making friends

 

查看答案

书面表达

假定你是李华,从互联网(the Internet)上得知一个国际中学生组织将在澳大利亚(Australia)举办夏令营,欢迎各国学生参加。请写一封电子邮件申请参加。

内容主要包括:

1.自我介绍(包括英语能力);2.参加意图(介绍中国、了解其他国家);3.希望获准。

注意:

1.词数100左右。

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

3.邮件开头和结尾已为你写好。

Dear Sir or Madam,

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Regards,

Li Hua

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.