满分5 > 高中英语试题 >

阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白...

阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Last year, my friend and I went to a nearby town to attend a wedding. After thereception(招待会), we were ______ for a bus to go back home. It was nine o'clock at night, and although many buses ______, none stopped.

We waited for one hour and were getting ______. We couldn’t stay there for all the _____ because it was a weekday, and we both needed to _____ the next day. It was almost 10 p. m. when a family who had _____ the same wedding passed by in their car. Probably _____ that we were waiting for some ______ of transport, they stopped and gave us a lift.

I was ______ by their kindness, and I expressed my feeling of being ______ to them.

When we reached our town, the family _____ us at the nearest place where we could catch a shared taxi to get back to the place where we had _____ our bike. On the _____, a man stopped the taxi. The _______ saw his clothes and asked him whether he had money to pay the ______. The man ______ his head and said, "No." When hearing this, the driver _____ to take him. I remembered my own experience a few minutes earlier, and I told the driver to _____ him to sit with us and I would pay his fare.

What a(n) ______ chance to pass on the family's act of kindness! That night, I felt a lightness in my heart, and I went to sleep ______, filled with joy about what I had done. I hope this kindness can continue all over the world with your help!

1.A. waitingB. expectingC. visitingD. guessing

2.A. emptiedB. gatheredC. promisedD. passed

3.A. embarrassedB. hopelessC. asleepD. dangerous

4.A. noonB. morningC. afternoonD. night

5.A. appearB. stayC. workD. rest

6.A. joinedB. heldC. attendedD. observed

7.A. hopingB. realizingC. rememberingD. insisting

8.A. meansB. changesC. ideasD. choices

9.A. surprisedB. terrifiedC. beatenD. moved

10.A. stressfulB. kindC. luckyD. thankful

11.A. stoppedB. helpedC. threwD. dropped

12.A. parkedB. repairedC. boughtD. changed

13.A. averageB. increaseC. runD. way

14.A. passengerB. ownerC. driverD. policeman

15.A. priceB. fareC. dinnerD. visit

16.A. noddedB. shookC. raisedD. hid

17.A. offeredB. refusedC. orderedD. planned

18.A. adviseB. forbidC. encourageD. allow

19.A. immediateB. terribleC. luckyD. funny

20.A. sadlyB. nervouslyC. happilyD. curiously

 

1.A 2.D 3.B 4.D 5.C 6.C 7.B 8.A 9.D 10.D 11.D 12.A 13.D 14.C 15.B 16.B 17.B 18.D 19.A 20.C 【解析】 试题分析:本文讲述了作者和朋友在参加婚礼后,等了1个多小时也没有来车,后来一位好心人主动把我们送到镇子里的一个出租车停靠点,作者很感动。很快作者又主动让一位没有带钱的人和作者一同乘车回家,将前面那位好心人的爱心传递给另外一个人。 1. 考查动词。A. waiting等待;B. expecting期待;C. visiting访问;D. guessing猜想。根据语境是等车回家,wait for a bus,故选A。 2. 考查动词。A. emptied腾空;B. gathered聚集;C. promised承诺;D. passed路过。根据although和none stopped可知,这些车只是路过,故选D。 3. 考查形容词。A. embarrassed尴尬的;B. hopeless无望的;C. asleep睡着的;D. dangerous危险的。根据前文waited for one hour可知,等得太久了,不抱希望了,故选B。 4. 考查上下文联系。A. noon中午;B. morning早上;C. afternoon下午;D. night夜晚。根据前文It was nine o'clock at night可知,是在晚上,故选D。 5. 考查动词。A. appear出现;B. stay停留;C. work工作;D. rest休息。根 据前文it was a weekday可知,第二天需要工作,故选C。 6. 考查动词。A. joined参加;B. held举行;C. attended出席;D. observed观察。根据第一句中attend a wedding可知,是出席婚礼,故选C。 7. 8. 9. 考查动词。A. surprised吃惊;B. terrified害怕;C. beaten打击;D. moved感动。根据上文,晚上等了一个小时没有车,而他们停下来让我们搭顺风车,故我应该是很感动,故选D。 10. 考查形容词。A. stressful有压力的;B. kind善良的;C. lucky幸运的;D. thankful感激的。前面提到我很感动,故我是表达了对他们的感激之情,故选D。 11. 12. 考查动词。A. parked停放;B. repaired修理;C. bought买;D. changed改变。我们把自行车停放在了那里,故选A。 13. 14. 15.. dinner晚餐;D. visit访问。根据a man stopped the taxi可知,是要付打车的费用,故选B。 16. 考查动词。A. nodded点(头);B. shook摇;C. raised抬起;D. hid打。根据后面said, "No."可知,是否定,故选B。 17. 考查动词。A. offered提供;B. refused拒绝;C. ordered点餐;D. planned计划。根据后面I would pay his fare可知,因为那个人没钱,故司机拒载,故选B。 18. 考查动词。A. advise建议;B. forbid禁止;C. encourage鼓励;D. allow允许。根据后面I would pay his fare可知,是请求司机让他乘车,故选D。 19. 考查形容词。A. immediate立即的;B. terrible恐怖的;C. lucky幸运地;D. funny有趣的。别人刚刚帮助她回到她的镇子里,她马上就可以有帮助别人的机会,故是“立即的”,故选A。 20.悲伤地;B. nervously紧张地;C. happily高兴地;D. curiously好奇地。根据前面的叙述可知,作者一定睡得很开心,故选C。 【名师点睛】 浅谈如何做好完形填空 1.上下文对照,抓关键词。 解完型填空题时,单独看一句话是找不到正确答案的,需要阅读下句或者若干句才能明白。所谓上下对照,即在上文和下文中找到与正确答案相同的关键词。因此,在做题时要边读边在大脑中储存上下文信息的能力,捕捉关键词。小题B考查动词。A. nodded点(头);B. shook摇;C. raised抬起;D. hid打。根据后面said, "No.",可知是否定,故选B。57小题B考查动词。A. offered提供;B. refused拒绝;C. ordered点餐;D. planned计划。根据后面I would pay his fare可知,因为那个人没钱,司机拒载,故选B。 2.结合生活,利用常识题解题。 目的考查学生的生活常识,看看学生是否善于观察生活,积累生活常识,能否利用常识去做恰当的选择。小题B考查形容词。A. embarrassed尴尬的;B. hopeless无望的; C. asleep睡着的;D. dangerous危险的。根据前文 waited for one hour可知,等得太久了,不抱希望了,故选B。 考点:考查故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。请将答案写在答题卷上。

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

How to find the perfect career

Too many people are not satisfied with their professional career (事业) and are “stuck” in situations that do not make them happy. Here are some wonderful actions you can take to begin the path to a truly happy career.

Talk to your friends.

Ask them, “what do you think I am best at”, or “what do you think I enjoy doing most”. 1.However, their advice may help you decide what you should do.

2.

Read some interesting magazines, books, newspapers or novels. They will give you a constant flow of ideas and keep the mind rich.

Talk to the happiest and most successful people you know.

3.Be serious with your questions. And see if there is anything you can learn from them. Have these people become your teachers and friends.

Keep a journal(日记).

Writing down your ideas is an important practice for your career growth. 4.You never know when great ideas will come to your mind!

Develop patience.

You may want a change in your career right now. 5.Anyway, doing the practices mentioned above will bring about the right chance much faster.

A. Read as widely as possible.

B. This may seem like a strange conversation at first.

C. Ask them how they realized their dreams.

D. Changing careers can be very difficult.

E. Talk to your family members.

F. But it is necessary to be patient and wait for the right chance to come.

G. Carrying a notebook with you at all times is also a great idea.

 

查看答案

阅读理解。

Scientists around the world have been studying the warming of waters in the Pacific Ocean known as El Nino. The appearance of El Nino is known to affect the weather around the world. Scientists still do not completely understand it. Yet they now find they can use it to tell about the future in different areas of the world.

One example is the work of two scientists at Columbia University in New York, Mark Cane and Gordon Eshel. A scientist of Zimbabwe(津巴布韦), Roger Buckland worked with them. They have found that when El Nino appears, Zimbabwe has little or no rain. This means corn crops in Zimbabwe are poor. The last El Nino was in 1991 to 1993. That was when southeastern Africa suffered a serious lack of rain.

The scientists wrote about their recent work in the publication Nature. Their computer program can tell when an El Nino will develop up to a year before it does. They suggest that this could provide an effective early warning system for southern Africa, and could prevent many people from starving.

1.El Nino is known as ________.

A. the changing of the weather in southern Africa

B. the weather which brings drought (旱灾) to Africa

C. the warming of waters in the Pacific Ocean

D. the weather phenomenon that brings heavy rains to Africa

2.Scientists study El Nino in order that ________.

A. they can put all this information into their computers

B. they can tell why Zimbabwe has little or no rain

C. they can do some research work in this field

D. they can provide a kind of early warning to the place that will suffer from drought

3.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Scientists come to understand how El Nino appears.

B. Three scientists from the USA work on this subject.

C. El Nino has something to do with Zimbabwe’s poor crops.

D. Southern Africa suffered a serious drought and many people died from hunger.

 

查看答案

阅读理解。

Some people think that they will get ill if they use their brains (大脑) too much. It is not true. Through many studies, scientists show us that the more you use your brains, the better it will be, and the cleverer you will become.

Of course, if you want to keep your mind clear and active, you must take a proper rest and study properly. To the teenagers, using their brains in the morning is good for their health.

There are many ways to rest. One is a peaceful rest. Sleep is a peaceful rest. Another is an active rest. For example, take a walk outdoors, do more exercise every day. To change the way of the brains’ activities is also a good way to rest.

In everyday life, to eat some eggs, meat, fresh vegetables and fruit is also good for the brains.

Wish you a wise man and a happy life.

1.According to the writer of the passage, our brains should be used ________.

A. hardlyB. more oftenC. seldomD. at times

2.Which of the following sentences is not true?

A. Sleep is a kind of a good rest.

B. There are different activities for a good rest.

C. Going out for a rest is an active rest.

D. Doing morning exercises is a peaceful rest.

3.Which is true?

A. The brains will be better if they are used often.

B. Fruits are the most important for the brains.

C. Illness comes from the fact the brains are used too much.

D. Sleep is the only way of having a rest.

4.Which of the following can be used as the best title for the passage?

A. How to rest

B. How to use your brains

C. How to become a wise man

D. Keep your mind clear.

 

查看答案

阅读理解。

Hank Viscardi was born without legs. He hadnot legs but stumps(残肢) that could be fitted with a kind of special boots. People stared at him with cruel interest. Children laughed at him and called him ‘Ape Man’ (猿人) because his arms practically dragged on the ground.

Hank went to school like other boys. His grades were good and he needed only eight years to finish his schooling instead of the usual twelve. After graduating from school, he worked his way through college. He swept floors, waited on table, or worked in one of the college offices. During all this busy life, he had been moving around on his stumps. But one day the doctor told him even the stumps were not going to last much longer. He would soon have to use a wheel chair.

Hank felt himself got cold all over. However, the doctor said there was a chance that he could be fitted with artificial legs(假腿). Finally a leg maker was found and the day came when Hank stood up before the mirror, For the first time he saw himself as he has always wanted to be——a full five feet eight inches tall. By this time he was already 26 years old.

Hank had to learn to use his new legs. Again and again he marched the length of the room, and marched back again. There were times when he fell down on the floor, but he pulled himself up and went back to the endless marching. He went out on the street. He climbed stairs and learned to dance. He built a boat and learned to sail it.

When World War II came, he talked the Red Cross into giving him a job. He took the regular training. He marched and drilled along with the other soldiers. Few knew that he was legless. This was the true story of Hank Viscardi, a man without legs.

1.Children laughed at Hank and called him ‘Ape Man’ because ________.

A. he kept away from them

B. he didn’t talk to them

C. his arms touched the ground when he moved

D. he couldn’t use his arms

2.It can be inferred from the story that five feet eight inches tall is ________.

A. an average height for a fully grown person

B. too tall for an average person

C. too short for an average person

D. none of the above

3.The sentence “he talked the Red Cross into giving him a job” implies that the Red Cross ________.

A. was only glad to give him a job

B. gave him a job because he was a good soldier

C. was not willing to give him a job at first

D. gave him a job after he talked to someone whom he knew in the organization

4.When Hank marched and drilled along with the other soldiers, he ________.

A. did some of the things the other soldiers did

B. did most of the things the other soldiers did

C. did everything the other soldiers did

D. took some special training

 

查看答案

第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A. B. C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

I wish there would be a way to describe China in simple terms but that's impossible. For the most part Chinese people are friendly, easy-going and optimistic. They are curious and unusually patient and they are also the hardest-working people I have ever met.

In China, family is everything. In my English classes when the students were asked what they would do if they only had a few hours to live, most students told me how they would spend their last few hours with their families and parents. Many times the subjects in the classes center on families and friends. I teach many students a year, talking to them freely.

The cost of living here is very low compared with that of the US. The city of Xiang Fan I live in isn't large and I live better. Non-imported(非进口的) foods are very cheap, so are clothing and articles of everyday use. The cost of public transportation is very low, too. Chinese value education. However, it is reported that many children can't afford the expenses of schooling and are forced to leave school in some poor areas in China. But they organized Project Hope many years ago. It creates conditions for the poor children to go back to school. In my opinion, Project Hope is of great importance to the development of the rural education.

When we read news of China in the west, rarely, if ever, will we see anything mentioned of the positive changes China has gone through. While it is true that economic miracles have not reached many areas of China, but we also have the same problems.

When I am asked which country I consider better, China or the US, my answer has always been the same, “We are not worse or better than each other, we are only different.”

1.What does the author think of Chinese people?

A. He thinks most Chinese people hardly work.

B. He thinks most Chinese people are proud.

C. He dislikes most Chinese people.

D. He praises most Chinese people a lot.

2.What is the author doing in China?

A. He is teaching English in a school.

B. He is visiting the places of interest.

C. He is studying in a college.

D. He is on business.

3.What are NOT cheap in China in the author's opinion?

A. Clothes and shoes made in China.

B. Local foods.

C. Imported foods.

D. Public transportation tickets.

4.We can infer from the passage that the author thinks ________.

A. the westerners have got to know China well

B. the progress of China is seldom reported in the US

C. China's economic miracles have appeared everywhere

D. the education in rural areas is never cared about in China

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.