满分5 > 高中英语试题【答案带解析】

阅读下面短文, 掌握其大意,然后从1~20各题所给的四个选项(A、B、C和D)中...

阅读下面短文, 掌握其大意,然后从1~20各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

We live in a fast-paced and anxiety-filled world that oftentimes seems to shift beneath our feet. Thus we are sometimes affected by fears or anxiety impacting our life. For as long as I could remember I had struggled with anxiety. After I left university, I made friends with a Moroccan woman at work. One day she invited me to_________her and her family back home. I wanted to, but I would have to travel there _________ and I knew we would be in a very rural area. How would I cope with my _________ ?

Then one day it _________ to me that I had a life to live. I could choose to let anxiety _________ me or I could go to Morocco and _________ something different. I was 23 years old and had never been out of the UK alone. The journey to Morocco _________ something inside me. I managed to cope with my anxiety. The sense of _________ was overwhelming(势不可挡的) and still to this day when I get afraid of going somewhere alone, I remember how_________it felt when I arrived in Morocco.

Upon arrival I was so _________ for the generous welcome I received. My friend’s family had arranged a welcome party. The people were so loving toward me. As a moment of _________ felt in a faraway village, this reminded me that I was “good enough”, which helped to_________ my anxiety.

Waking up the next day, in the morning light, I saw the area where we were. I was _________ by how rural it was and the realization that these people had very few _________ .

In the days afterwards, I traveled around Morocco. We went to Marrakesh and _________ the Atlas mountains. We had the most amazing food lots of fresh fruits and vegetables.

At the end of my _________something inside me had changed. I realized I had not felt anxious for nearly two weeks.

Experiencing a different culture far away from home helped me to realize what is important in life, what really _________, and with that my anxiety _________. When I returned home I was much more active in _________ my anxiety. Working with people, helping them_________ their anxiety, is how I can share the love I found in Morocco.

1.A. send        B. help        C. call          D. visit

2.A. alone       B. soon      C. free          D. safe

3.A. work        B. curiosity    C. homesickness   D. worries

4.A. appeared    B. hit         C. struck        D. occurred

5.A. impress   B. control      C. reach         D. persuade

6.A. enjoy      B. experience   C. take          D. experiment

7.A. changed   B. moved       C. supported     D. impressed

8.A. achievement B. fear         C. disappointment D. embarrassment

9.A. good        B. ashamed     C. afraid        D. proud

10.A. sorry    B. confused   C. confident     D. thankful

11.A. doubt     B. luck        C. love           D. surprise

12.A. improve    B. hold        C. protect       D. reduce

13.A. inspired B. moved        C. pleased       D. shocked

14.A. lands     B. difficulties C. resources      D. friends

15.A. discovered B. explored    C. examined       D. recognized

16.A. opportunity B. rush       C. stay          D. life

17.A. rules      B. exists    C. matters       D. hurts

18.A. disappeared B. expanded    C. remained      D. removed

19.A. expressing  B. challenging C. forgetting   D. remembering

20.A. drop        B. notice     C. pass           D. overcome

 

1.D 2.A 3.D 4.D 5.B 6.B 7.A 8.B 9.A 10.D 11.C 12.D 13.D 14.C 15.B 16.C 17.C 18.A 19.B 20.D 【解析】 试题分析:本文的作者一直都很焦虑,对于生活有太多的担忧,不能乐观地面对一切。在一次...
复制答案
考点分析:
考点1:日常生活类
一、完型填空题的命题特点 
     完型填空题是一种综合性比较强的测试题,它把单项填空和阅读理解等题型融为一体,它不仅考查学生对词汇、词组、语法、句型和常识逻辑等语言基础知识的掌握情况和正确使用语法知识的能力,而且也考查学生的理解能力、推理能力、以及情景语感等方面综合理解和运用语言的能力。完型填空题通常有两种题型:一种是选择填空题,即四选一;另一种是短文填空题。其中,以第一种较为普遍。 
二、完型填空的命题趋势     
1、体裁、题材多样,考察学生涉猎各种信息的能力 
    体裁有记叙文、说明文等;题材涉及到趣味故事、幽默小品、科普知识、日常生活、人物小记、社会热点话题等等。短文一般文章短小,情节连贯,层次分明,线索清楚。目的是考查学生是否有阅读各种体裁、题材文章的能力以及获取各种新息的能力。  
2、侧重整体理解、考查学生快速阅读理解能力。
   解完型填空题需要学生具备视读、跳读、查读、猜词等各种快速阅读技巧。因为解题时间有限,在短短的时间内,要完成全文和选项的阅读,还要进行正确判断、推理、核查等工作。可见阅读速度非常重要。     
3、侧重基础知识,考查学生语言知识的能力。
      完型填空以文入手,结合文章的内容考查学生的基础知识,主要是词语搭配、近义词辨 异、辨析句子结构、掌握语法规则的能力。  
4、上下文对照,考查学生捕捉关键词的能力。
      解完型填空题时,单独看一句话是找不到正确答案的,需要阅读下句或者若干句才能明白。所谓上下对照,即在上文和下文中找到与正确答案相同的关键词。因此,在做题时要边读边在大脑中储存上下文信息的能力,捕捉关键词。  
5、设置语境,考查学生的分析推理能力。
     旨在考查学生在选项都符合语法及句子结构的情况下能否利用前后语境去推断出正确答案。    
6、结合生活,考查学生利用常识题的能力。
     目的考查学生的生活常识,看看学生是否善于观察生活,积累生活常识,能否利用常识去做恰当的选择。     
7、关注连词,考查学生对行文逻辑、句子关联的理解能力。     此项用来考查学生在缺少连词的情况想,通过阅读能否理解句子的与句子的关系,是否了解行文逻辑的要求,能否掌握表示因果、转折、并列、条件、让步等的连词的用法。 
三、完型填空题的解题步骤:      
1、通读全文,了解大意    
      越过空挡,通读全文,理顺题意,找出信息词,建立语言的整体感。这是做好完型 填空题的关键。因为完型填空题的特点是着眼于整体理解。     
2、细读首尾,推测意图   
     文章的首句是全文的“窗口”,尾句是文章的总结、结论或点睛之笔。这样,通过阅 读首句和尾句,就可以了解背景知识,对于空格位置的词语进行大胆分析和判断,以便揣测作者的意图,理顺思路,为后面的答题做好铺垫。     
3、综合考虑,瞻前顾后  
      在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,分析这一空格处在 句中的地位,前后的关系和它所起的作用,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案。 
初中各年级课件教案习题汇总
语文数学英语物理化学
4、复读全文,验证答案  做完题目以后,要立足整体,再次通读全文,从语法入手,检查一下句子的时态、语法、主谓一致、代词的性、数、格以及词语的搭配等是否正确。若有疑问,必须根据文章的中心思想,从意义、语法的角度来仔细权衡,加以改正,弥补疏漏。
  
相关试题推荐

He seems to be giving the impression that he didn’t enjoy himself in Paris. ______, he has a wonderful time.

A. Above all       B. What’s more

C. As a result     D. On the contrary

 

查看答案

Learn to ______ your knowledge with your experience, and you are sure to succeed.

A.join       B. unit       C. connect      D. combine

 

查看答案

If you don’t know what their shortcoming are, your chances of overcoming them are very ______.

A.slim       B. brief       C. distant      D. obvious

 

查看答案

After walking the whole day, I was almost ______, not feeling bad, though.

A.out of shape       B. out of breath

C. out of control    D. out of order

 

查看答案

Now that you are a middle school student, you should learn to be _____ of your parents’ help.

A.energetic     B. obvious      C. independent     D. religious

 

查看答案
试题属性
Copyright @ 2008-2013 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.答案无忧