满分5 > 高中英语试题 >

A 6-year-old girl asked her mother , “ C...

A 6-year-old girl asked her mother , “ Can flowers speak ? ”

“ Oh , my dearie , if flowers can’t speak , how     the spring is , and who will look around it ? ”

The little girl smiled with     .

At the age of 16 , the girl asked her father , “ Can the stars in the sky speak ? ”

“ Oh , my daughter , if the stars can speak , the sky will be noisy , and who will     for the peaceful heaven ? ”

The little girl smiled with satisfaction again .

At the age of 26 , the girl had become a mature female . One day she asked in     her husband , a diplomat , “ Was the way I     and spoke appropriate at the grand party last night ? ”

“ Great ! ” the diplomat had no     of flattering(恭维), “ When you spoke , it was like the melodious music ; though you spoke so much , it was not     ; when you were silent , you were like a fragrant lotus flower ; though quiet , it involved everything … Sweetheart , can you tell me how you     it ? ”

His wife said with a smile , “ At the age of 6 , I learned from my mother as a teacher     to dialogue with nature . At the age of 16 , I learned from my father as a writer when to speak and when not . Before I     you , I learned from historians , philosophers , writers , musicians and diplomats what kind of speech I should     when I meet different kinds of people . Honey , I have also     thoughts , wisdom , courage and love from you ! ”

1.A. beautiful      B. cool    C. normal          D. lonely

2.A. happiness  B. relaxation C. satisfaction      D. excitement

3.A. leave       B. long     C. search          D. look

4.A. detail           B. private    C. person   D. advance

5.A. behaved           B. played     C. worked  D. drank

6.A. effect           B. reason    C. intention   D. mood

7.A. unnecessary   B. unclear C. unbearable       D. unavoidable

8.A. prove            B. prepare C. make        D. find

9.A. when            B. where    C. who      D. how

10.A. countered    B. met    C . sought      D. visited

11.A. have          B. make     C. announce       D. apply

12.A. regained   B. developed C. received    D. chose

 

1.D 2.C 3.B 4.B 5.A 6.C 7.A 8.C 9.D 10.B 11.B 12.C 【解析】 试题分析:本文是记叙文,讲述一个小女孩在成长过程中,她的父母,周围的人以及爱人对她潜移默化的影响,最终让她成长为一个优雅成熟的女性。 1.D考查形容词辨析 A. beautiful漂亮的;B. cool冷的C. normal正常的;D. lonely孤独的;根据语境可知,如果花儿不会说话,谁会四处浏览?春天又该是多么孤独?,故选D项。 2.2】C考查名词辨析A. happiness幸福;B. relaxation放松;C. satisfaction满意;D. excitement兴奋;句意:小女孩很满意地的笑。根据“ Oh , my dearie , if flowers can’t speak , how the spring is , and who will look around it ?可知对这个回答很满意,故选C项。 3.3】B考查动词辨析A. leave离开;B. long渴望;C. search寻找;D. look寻找;句意:如果星星可以说话,那么天空会非常的吵闹,那么谁还会渴望宁静的天堂,long for 渴望。。故选B项。 4.4】B考查名词辨析A. detail细节;B. private私人;C. person人;D. advance提前;根据第七段第二句话可知,她私下里询问丈夫自己昨晚在舞会上的表现和谈吐是否得当。In private 私下地,秘密地,故选B项。 5.5】A考查动词辨析A. behaved行为; B. played玩;C. worked工作;D. drank饮酒;她私下里询问丈夫自己昨晚在舞会上的表现和谈吐是否得当,根据第八段提到When you spoke , it was like the melodious music 可知指行为举止,故选A项。 6.6】C考查名词辨析A. effect影响;B. reason原因;C. intention企图;D. mood情结 根据Sweetheart , can you tell me how you it ?可知她丈夫没有任何恭维的意思,完全是发处肺腑地夸奖妻子的表现,故选C项。 7.7】A考查形容词辨析A. unnecessary没有必要;B. unclear 不清楚;C. unbearable难以忍受;D. unavoidable不可避免;根据语境可知,丈夫认为妻子的话语如同美妙的音乐,尽管比较多但很有必要,故选A项。 8.8】C考查动词辨析A. prove证明;B. prepare证明;C. make使;D. find发现;根据语境可知,丈夫对妻子的表现非常满意,他想知道妻子如何做到的,make it 达到预定目标,成功,故选C项。 9.9】D考查特殊疑问词;A. when什么时候;B. where哪;C. who谁;D. how如何;根据前三段内容可知,她六岁时从母亲那里学会如何同自然对话,故选D项。 10.0】B考查动词辨析A. countered反驳;B. met遇见;C . sought寻找;D. visited访问;根据语境可知,在她碰到你之前,已经向不同的人学习如何与不同的人交流,故选B项。 11.1】B考查动词辨析A. have有;B. make使;C. announce宣布;D. apply提供;句意:在我碰到你之前,已经向不同的人学习如何与不同的人交流,what kind of speech I should 我应该说什么样的话,故选B项。 12.2】C考查动词辨析A. regained恢复;B. developed发展;C. received收到;D. chose选择;此处指她也从丈夫这里得到了想法,智慧,勇气和爱,receive ..from 从。。中得到,故选C项。 考点:故事类短文。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Excuse me , Victor, but I have a favor to ask of you

---_____

A.Ask , please      B.My please

C.Go  ahead         D.Good for you

 

查看答案

---wheres Mom?

-----Shes in the kitchen. She _____the housework all morning

A.is doing             B.was doing

C. did              D.has been doing

 

查看答案

His new movie moved all audience to tears, _____to mind another moving one about war and love

A.to call          B.calling

C.called            D.being called

 

查看答案

It was from only a few supplies that she had bought in the village __________ the hostess cooked such a nice dinner .

A. thatB. where

C. whichD. when

 

查看答案

Each time we have dinner together , __________ , as a matter of fact , is indeed uncommon , turns out a fierce quarrel .

A. thatB. which

C. whenD. where

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.