满分5 > 初中英语试题【答案带解析】

Look around in your___, and you’ll see__...

Look around in your___, and you’ll see___inventions. These inventions have___our lives a lot. For example, the light bulb, the microwave oven, the alarm clock, the TV, the___. I think all these inventions are very___. The light bulb is used for seeing at night, so we have more time to work and___every day. The microwave oven is used for___meals. The alarm clock is used to___us time. Sometimes it can wake us up. The TV lets us know more___the world and brings us pleasure. The computer is used for playing games and studying. What do you think is the most____invention? Can you tell us?

1.A. family    B. house    C. desk    D. bed

2.A. much    B. a lot    C. many    D. lot of

3.A. change    B. changing    C. to change    D. changed

4.A. computer    B. car    C. plane    D. train

5.A. use    B. useful    C. used    D. help

6.A. play    B. to play    C. playing    D. played

7.A. make    B. cook    C. made    D. cooking

8.A. tell    B. telling    C. ask    D. asking

9.A. with    B. to    C. into    D. about

10.A. help    B. Helped    C. helpful    D. helping

 

1.B 2.C 3.D 4.A 5.B 6.B 7.D 8.A 9.D 10.C 【解析】短文大意:本文介绍了生活中常见的几项发明:电灯,微波炉,闹钟,电视,电脑等,这些发明改变了人们的生活。作者同时介绍了这些发明的用途和对人们生活的帮助。 1.句意:向你房子四处看一看,你会看到许多发明。A. family名词,家庭;B. hous...
复制答案
考点分析:
考点1:科普环保类

科普环保类阅读理解:

    阅读能力是中学生学习英语应具备的一种基本能力。学习英语的一个重要目的在于获取信息。通过阅读这一重要手段,我们可以大量地获取知识,拓展知识面,还可以增强语感,培养敏捷的思维能力。

阅读理解也是各地中考试题的必考题型之一,在中考试题中占有较大比例,主要考查学生通过文字获取信息的能力。在中考中,阅读的篇数一般是三到四篇,选材范围越来越广,除故事、幽默、人物轶事外,科普性文章也多了起来。体裁也趋于多样化,有记叙文、说明文、应用文等。还要求学生能理解及解释图表多提供的简单信息等。三四篇短文中有的难度跨度较大,以便拉开档次,体现选拔功能。并且扩大了选材范围,主要考查考生阅读所给材料,理解其中词语、句子或片段含义的能力。有时涉及对全文意思和篇章结构的理解,对一些问题作出推理和判断。阅读理解的考核中包括了对词汇、语法等语言知识的考查,要求学生具备一定的背景知识、各种常识、科普知识和一定的分析及逻辑推理能力;要求学生具有归纳段落大意、中心思想的能力。测试的方向由时间、地点、身份、人物等一些细节问题,改为测试对全文整体意义的理解程度;由考查短文的表层现象改为考对文章深层含义的理解和逻辑推断能力。另外,任务型阅读形式灵活多样,内容丰富多彩,联系实际,易考查学生的灵活运用能力和对语言的综合运用能力。在中考中占30-40分。

相关试题推荐

According ____ these messages, we knew they were ____ trouble.

A. to, in    B. at, in    C. for, at    D. of, in

 

查看答案

It _____ her half an hour _____ to school yesterday.

A. cost, walk    B. spent, walking    C. took, to walk    D. paid, to walk

 

查看答案

We can wear ______ clothes.

A. ourselves    B. us own    C. our own    D. ours own

 

查看答案

I need a reason to avoid _____ out with her.

A. going    B. to go    C. go    D. goes

 

查看答案

Eating more vegetables ____ good _____ our health.

A. are, for    B. is, for    C. are, to    D. is, to

 

查看答案
试题属性
Copyright @ 2008-2013 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.答案无忧