满分5 > 初中英语试题 >

Mike went to a small town(城镇) for his ho...

Mike went to a small town(城镇) for his holiday. On March 4th, he arrived there. He rent a bike to travel around the town in the day. He visited some places of interest and had lunch in a restaurant. He had a good time. In the evening he stayed at an old hotel(旅馆) near the train station.

Before going to bed, he went to the owner(主人) of the hotel and said to the old man, “Excuse me, sir. Will you please wake(叫醒) me up at a quarter to five? I must take the five o’clock train tomorrow morning.”

“Oh, sorry,” the owner said, “I’m sorry I can’t. I never get up so early.”

“Do you have a clock? That can help me,” asked Mike.

“Yes, here it is.”

Mike took the clock to his room. But when he looked at the clock, he found it didn’t work. So he went to the owner again.

“Does it ring on time?” he asked the old man.

“Of course! Just shake(摇晃) it when it’s time to get up, and it will ring.”

1.Mike visited the small town ______.

A. on foot      B. by bike     C. by car   D. by bus

2.Where did Mike have lunch?

A. At the train station.      B. At the old hotel.

C. In a park.      D. In a restaurant.

3.Mike wanted to get up at ______ the next morning.

A. 4:15    B. 4:45     C. 5:00    D. 5:15

4.What does the word “ring” mean ______ in the passage(文章)?

A. 计时    B. 安眠    C. 响铃   D. 录音

5.Which is WRONG?

A. The owner of the hotel was an old man.

B. The owner never got up so early.

C. Mike wanted to take a train on March 4th.

D. There was something wrong with the clock.

 

1.B 2.D 3.B 4.C 5.C 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述了迈克去一个小镇上度假,过得很开心。他住在火车站旁的一个小旅馆里,叫老板第二天四点四十五叫醒他,因为他要赶五点的火车。老板起不了那么早,于是他借了老板的闹钟。但是他发现这只闹钟不动。他问老板钟会不会按时响铃,老板告诉他,到时只要摇一下,它就会响铃。 1.B主旨大意题。根据根据第一段第三句话:He rented (租) a bike to travel around the town in the day.可知他骑着租的自行车参观的这个小镇。故选B。 2.D细节理解题。根据文中He visited some places of interest and had lunch in a restaurant.可知是在一个饭馆里吃的午饭。故选D。 3.B细节理解题。由第二段里的:Will you please wake me up at a quarter to five?可知他想在“差一刻钟到五点”起床,即:4:45.故选B。 4.C猜测词义题。句意:Does it ring on time?它按时ring吗?这是一只钟,作者想要它到时叫醒它,可以推测出这是一只闹钟,进一步可以推测出ring的意思是“响铃”,故选C。 5.C推理判断题题。 根据文中On March 4th, he arrived there. He rent a bike to travel around the town in the day.可知,他想骑自行车。可知选项C是错误的。故选C。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

My name is Sally White. I am a school girl. My school is far from my home. Every day it takes me a lot of time to get there. The road is not flat(平整).So I can not go to school by bike. I often get there by bus or on foot. It takes me thirty minutes to get there by bus and an hour on foot. I must get up early every morning. I have no time for breakfast at home. I often have something for breakfast on the way or on the bus. I don’t want to be late for school, so sometimes I run to school.

1.Where is Sally?

A. In China.        B. In Japan.

C. I don’t know. D. In Cube

2.Her home is _____ from her school.

A. new.            B. far.             C. near.       D. away

3.It takes her _____ to get to school on foot.

A.an hour.               B. thirty minutes.

C.one hour and a half.   D.thirteen minutes.

4.Where does Sally have breakfast ?

A.At home.              B.In her school.

C.On the way to school. D. I don’t know

5. Is she late for school ?

A. No, she isn’t.        B. Yes, she is.

C. No, she doesn’t.      D. yes, she does

 

查看答案

完形填空

Mary’s mother’s birthday was coming. So she wanted to buy a birthday present for her mother. But she knew her family was very   _________  . And she didn’t have any money to buy her a beautiful present. She was not _________. She thought and thought. Then she had a(n)   _________  . She could    _________ a present by herself. So she used a piece of paper(一张纸) to make a   _________  . On the front, she drew a beautiful _________  with some flowers around it. On the back she wrote, “To my dear mom. One day, I will buy you a real (真的) house like this.” On her mother’s birthday, Mary gave her the card. _________ her mother saw the card, tears (眼泪) fell down from her face. “Why are you crying (哭), Mom?” Mary asked, “You don’t   _________ it, right?” “No,” she said, “I love it very much. I cry _________  I’m the happiest(最幸福) mother in the world. I am very _________  that I have a great daughter like you. Thank you, my dear daughter.”

1.A. poor      B. far     C. big        D. kind

2.A. careful     B. clean     C. busy       D. happy

3.A. cake       B. idea    C. present    D. wallet

4.A. find       B. buy      C. borrow     D. make

5.A. card        B. book     C. picture   D. home

6.A. cake       B. house     C. car       D. garden

7.A. If         B. Before   C. When      D. Because

8.A. need       B. miss    C. like      D. forget

9.A. so          B. because   C. but       D. before

10.A. lucky     B. safe    C. wrong     D. Right

 

查看答案

书面表达

假如你是简(Jane),你的表姐苏珊(Susan)在QQ上邀请你下周和她一起去购物,但你很忙去不了。请你根据自己的实际情况给她回复信息,说明你下周要做的事情,以及什么时间可以和她去购物。词数60个左右。以下短语和句式可供参考。

1.重点短语:have to, look after, at home

2.重点句式:①Thanks for…     ②…can do sth.      ③…be+v.-ing

Susan,

I’m sorry I can’t……

 

 

 

 

 

 

Yours

Jane

 

查看答案

补全对话。

Andy:Hi, Vince?

Vince:Yeah, hi, Andy!

Andy:    1.

Vince:When?

Andy:    2.

Vince:Oh, sorry. I can’t. I have to go to the doctor and I’m studying for a test today.

Andy:   3.

Vince:Sorry. I’m playing soccer and I am going to have a piano lesson tomorrow.

Andy:Well, what are you doing the day after tomorrow?

Vince:    4.

Andy:Oh, I see.

Vince:    5.   I’m really busy this week.

A.Today.

B.Can you play tennis with me?

C.Im sorry, Andy.

D.How about tomorrow?

E.I have to babysit my sister.

 

 

查看答案

任务型阅读

Boys and girls, this summer vacation is the time for you to take your mind off homework and prepare yourself for the future. The following is some advice on how to make your vacation meaningful and colorful.

Take regular exercise. You have worked most of the time. Therefore, you need to join in outdoor activities, which can bring your whole body into action. You can keep 1_________

by doing different kinds of exercise such as swimming, jogging and mountain climbing.

Learn some basic life skills. One day, you will live alone. You can’t 2        on your family any longer. So, you should learn to cook, wash and other practical skills.

Go for a journey. Travel to places of interest. In this way, you’ll understand cultures that are different from that of your hometown. Beautiful sights can also make you relaxed.

Enjoy family time. Don’t always sit in front of a computer. It’s great fun for family members to sit around the table, discussing sports, clothes or other common topics.

If you follow the advice above, your summer vacation will be full of joy and meaning.

We wish you a wonderful time!

请根据短文内容,分别写出1、2处所缺的单词。(每空限填一词)

1.

2.

3.请把上文中画线的句子译成汉语。

 

请根据短文内容回答下列问题。

4.How many pieces of advice are mentioned in the passage above?

 

5.What’s the main idea of the passage?

 

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.