满分5 > 初中英语试题 >

阅读理解。 Mr. Lin has a store. It’s next to ...

阅读理解

Mr. Lin has a store. It’s next to No. 5 Middle School. It sells maps, books, pens, pencils, clothes and some other things. The things in his store are not expensive. Boys and girls like to go to his store. They like Mr. Lin because he is very nice. Mr. Lin likes the boys and girls, too. Mr. Lin has a “lost and found” box in his store. Look! A baseball, a ruler and some books are in the box. This box helps some boys and girls find their lost things. A sofa is in Mr. Lin's store, too. Boys and girls can sit there and read books after school. They can ask Mr. Lin questions about these books and he often helps them to find the answers.

1. 划线单词“ sells ” 的中文意思是“_____”。

A. 展示           B. 制作

C. 购买             D. 出售

2. The boys and girls like Mr. Lin because_____.

A. he is nice

B. he is interesting

C. his store is tidy

D. the things in his store are not expensive

3. _____ are in the “lost and found” box.

A. A baseball, a pen and some books

B. A baseball, a ruler and some books

C. A basketball, a pen and some maps

D. A basketball, a ruler and some maps

4.The boys and girls can _____ in the store after school.

A. play sports       B. play games

C. read books         D. watch TV

5.下面的陈述哪一项是正确的?

A. Mr. Lin has a sofa in his house.

B. Mr. Lin ’s store is in No. 5 Middle School.

C. Boys and girls like to buy baseballs and books in Mr. Lin’s store.

D. Boys and girls can get the answers about the books from Mr. Lin.

 

1.D 2.A 3.B 4.C 5.D 【解析】 试题分析:这篇短文中给我们介绍了林先生的商店。林先生的商店挨着第五中学,因为他很友好,所以学生们都喜欢去他的商店里买东西。他的商店里还有一个失物招领盒,学生们可以在那里找到自己丢失的东西。放学后,学生们还可以在商店里读书。 1.词义猜测题。根据短文的开头划线单词的上下文Mr. Lin has a store. It’s next to No. 5 Middle School. It sells maps, books, pens, pencils, clothes and some other things.意思可知,林先生有一家商店,挨着第五中学,下面给我们列举了商店里卖的东西,有地图、书、钢笔、铅笔、衣服和其他东西。由句意可以推断出sells的意思是出售。故选D。 2.细节理解题。根据短文中Boys and girls like to go to his store. They like Mr. Lin because he is very nice.可知,学生们都喜欢去林先生的商店买东西,因为林先生非常的友好。由此可知选A。 3.细节理解题。根据短文中Mr. Lin has a“lost and found”box in his store. Look! A baseball, a ruler and some books are in the box可知,林先生那里有一个失物招领盒,里面有一个棒球、一把尺子和一些书。由此可知选B。 4.细节理解题。根据短文中A sofa is in Mr. Lin's store, too. Boys and girls can sit there and read books after school.可知,在林先生的商店里还有一个沙发,学生们放学后可以坐在沙发上读书。故选C。 5. 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

按要求改写下列句子。

1. That’s my mother(改为一般疑问句)

_______ that     mother?

2. This is her brother (改为复数句子)

_________________________________________________.

3. Is it your jacket? (否定回答)

_______,it     .

4. His name is Alan Brown. (改为同义句)

Alan Brown. _______

5. The old(年老的) man (男人) is my grandfather.(画线提问)

_______ the old man?

6. Her phone number is 13357823766. (改为否定句)

Her phone number         13357823766?

7.Are those his friends? (肯定回答)

____,they    .

 

查看答案

完形填空。

I have a friend.His name is Lin Tao.He is a student.His family has _______ people(人).They are his parents and him.He likes blue very much.All his things are _______ ,including(包括)his schoolbag.He goes to school from Monday to Friday.He has seven subjects this term.His favorite _______ is Science.Mr. Wang is his favorite teacher _______ he is fun.He has lunch at school.For lunch,he has some vegetables,rice and _______ egg.He doesn’t like hamburgers.He thinks it _______ healthy.His classes _______at 5:00 p.m.After school,he likes to play basketball with his classmates.

At the weekend(周末),he is always very _______ .His mother has a clothes store.He often helps his mother sell clothes.The clothes look cool and they are _______ very good prices.You can come to the store and have a _______ at the clothes.

1.A.two          B.three          C.four          D.five

2.A.yellow     B.white          C.blue           D.red

3.A.month        B.subject       C.sport         D.food

4.A.so           B.because        C.why            D.but

5.A.some         B.a              C.the            D.an

6.A.is           B.are            C.isn't          D.aren’t

7.A.finish       B.meet           C.take           D.have

8.A.happy        B.busy           C.free           D.nice

9.A.on           B.in             C.at             D.for

10.A.see         B.get            C.watch          D.look

 

查看答案

---Your watch is very nice.

---__________________________ .

A. All right                B. You are right

C. Thank you                D. Im fine.

 

查看答案

---Are your             workers(工人)?

---No,               .

A. friend; they aren’t            B. sister; they are

C. grandparents; they aren’t      D. brother, they arent

 

查看答案

---Where are the books?

---They’re           —on the desk, on the bed, on the sofa and under the chair.

A. there                B. everywhere

C. where                D. wheres

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.