满分5 > 初中英语试题 >

What might the future be like Here are s...

What might the future be like Here are some predictions(预言).

Returning home during the Spring Festival is difficult for many Chinese people. More than 2 billion people travel at the same time, making buying travel tickets and the journey difficult. But 28 years later, Spring Festival travel may not be a problem at all. China plans to build more railways and a fast transportation network that will serve 90% of the population by 2020. And because most of China will be cities, people will not have to go to other places to find a job, so it will no longer be a problem.

Oil is running out faster than expected. But scientists have found something else for oil as fuel(燃料). Coal, natural gas, sun power, nuclear power(核能) and even water can take the place of oil as energy.

Schools will go electronic. Computers will be important and popular among the students. Everything will be in the computer and students will not need to bring books to school. They will find information on the Internet. A computer will be the students’ library, schoolbag and connection to the outside world. There will be robot teachers, they will check homework on computers and communicate with the students’ parents through e-mail. And school buses will be like spaceships, comfortable and safe.

1.More than 2 billion people have a hard time returning home during     according to the passage.

A.Christmas Day        B.National Day

C.the Spring Festival  D.the Mid-autumn Festival

2.In 2020, China will build a fast transportation network that will serve     of the population.

A.60%  B.70%  C.80%  D.90%

3.     is not mentioned in the passage as energy.

A.Coal  B.Wind  C.Nuclear power  D.Water

4.From the passage we can know     in the future.

A.the Spring Festival travel may still be a problem in China

B.90% of the population will live in the city

C.robot teachers will check students’ homework

D.readers can discuss topics with each other face to face

5.What’s the main idea of the last paragraph_________

A.Schools will go electronic.

B.Computers will be important.

C.There will be robot teachers.

D.School buses will be like spaceships.

 

1.C 2.D 3.B 4.C 5.A 【解析】 试题分析:这篇短文是关于未来的几个预言,这其中提到了到大约2020年的时候,春运将不再像现在这样紧张,国家会修建更多的铁路满足人们回家的需求;会有其他的能源,如煤、天然气、太阳能等来代替石油;未来在学校里电脑会有更大的用处,甚至会有机器人老师来上课。 1.C细节理解题。根据文章第二段的第一句话Returning home during the Spring Festival is difficult for many Chinese people. More than 2 billion people travel at the same time, making buying travel tickets and the journey difficult.可知,春节期间,有20亿多人需要同时回家,这就使得买票变得十分困难。故选C。A是圣诞节;B是国庆;D是中秋节。 2.D细节理解题。根据文章第二段China plans to build more railways and a fast transportation network that will serve 90% of the population by 2020可知,到2020年中国计划修建更多的铁路以及一条快捷交通网络系统,这可以为90%的人服务。故选D。 3.B细节理解题。根据文章第三段Coal, natural gas, sun power, nuclear power(核能) and even water can take the place of oil as energy.可知,煤、天然气、太阳能、核能甚至水有一天可以代替石油来作为能源。故我们可以看到没有提到是B wind,风,故选B。 4.C细节理解题。根据文章最后一段There will be robot teachers, they will check homework on computers可知,将来将会有机器人老师在电脑上给学生改作业,故选C。A选项说春运以后仍然是个问题,这与文章的叙述是不符的,这一问题将会得到很大的改善;B选项说90%的人口将会住在城市,这与文章的叙述不符;D选项说读者们可以面对面的讨论话题,这也雨文章的表述不符,将来人们可以通过电脑来交流。 5.A段落大意题。浏览文章的最后一段我们可以看出,本段的中心句就是该段的第一句话,即Schools will go electronic.,学校将会电子化。这一段主要告诉我们在未来的学校中,电脑将会更广泛的使用,学生们将会利用网络学习,而且还会有机器人老师。故选A。 考点:科普类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

It is easier to go down a hill than to climb up a hill, so it is to fall into bad habit than into good ones.

Bad habits do not come suddenly. They come little by little while people do not notice their danger. Some schoolboys first pick up bad habits in school and on the streets. When they cannot finish their lessons, they copy from their classmates. If they see bigger boys smoking, they also want to learn to smoke. When they are older, the habits become so strong that they can never get rid of them. From copying, they fall behind, then learn to steal, and smoking is bad for their health. At last they become worse and worse.

How necessary it is that we get rid of the bad habits at the very beginning.

1. Bad habits come _____________.

A.quickly            B.suddenly

C.quietly and slowly  D.easily

2. Some schoolboys first pick up little bad habits _____________ .

A.only in class

B.in schools and on the streets

C.when they were born

D.at home

3. get rid of here means ___________.

A.put on  B.ring up  C.pick up  D.give up

4. When they grow, bad habits will ____________ .

A.become too strong to get rid of  B.become smaller

C.run away                         D.leave

5. Smoking is__________.

A.harmful only to young people

B.bad for their health

C.not bad for us

D.bad for their study

 

查看答案

I Have to See Another Doctor

Mr. Clarke lives at the foot of the mountain. He keeps the forest for a rich farmer there. The only road to the forest is just in front of his house. He can easily see the people who want to enter the forest. Sometimes he has to be on duty at night. When he hears some sound, he has to get up to see if someone cuts the trees.

One day he bought something in the town. He found a strong dog and bought it. He loves it very much and often gives some meat or bread to it. And when a strange man walks close to his house, it barks(吠) loudly. So he can soon know about it and goes out to find out who it is. But last week something was wrong with Mr. Clarke. He didn’t feel well and couldn’t fall asleep in the evening. He had to go to a hospital in the town. The doctor looked him over and then asked, “Have you got a dog, sir

“Yes, I have got one.”

“You have got a skin disease(皮肤病),” said the doctor. “I am sure your dog infected(传染) it to you. You can’t come in touch(接触) with it any longer.”

When he came out of the hospital, he met a friend and told him about it. The man asked, “What are you going to do, to sell your dog or to give it to another man

“Neither,” answered Mr. Clarke, “I have decided to see another doctor. It’s much easier to find a doctor than to buy a good dog!”

1. Mr. Clarke lives at the foot of the mountain because __________.

A. it’s very quiet there

B. he has a farm there

C. his work is to keep the forest

D. he can have a good rest there

2.Mr. Clarke is afraid, so he bought a dog, because __________.

A. someone picks the fruit

B. some animals hurt him

C. someone hurt him

D. someone may cut the trees

3. __________, so Mr. Clarke loves it.

A. The dog can help him keep the forest

B. Everyone is afraid of the dog

C. The dog can stop people coming in the room

D. He can play with the strong dog

4. The doctor told him to __________.

A. buy another dog

B. throw the dog away

C. take the dog to the hospital

D. buy some medicine for his dog

5. Which of the following is true

A. Mr. Clarke thought the dog was more useful than the doctor.

B. Mr. Clarke decided to go on coming in touch with his dog.

C. Mr. Clarke wouldn’t hurt his dog.

D. Mr. Clarke hoped to cure(医好) his dog.

 

查看答案

Look at the poster! It says that there ________ a concert in our school next Saturday.

A.is  B.will have   C.will be  D.is going to have

 

查看答案

The sea water is _______ for anybody to ______.

A.enough warm, swim  B.enough warm, swim in

C.warm enough, swim  D.warm enough, swim in

 

查看答案

--I have just got my offer from the King’s College in London.  -- ______

A.What a good idea!  B.Have a good time!

C.Congratulations!   D.Thanks a lot!

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.