满分5 > 初中英语试题 >

It may seem easy to say that plants and ...

It may seem easy to say that plants and animals are different. Any child can tell the difference between a tree and a dog. But those differences are far deeper then just what they look like. The cells (细胞) that plants are made up of are different. In other words, the cell wall of plants has something special.

First of all, it’s important to find that not all plant cells have a cell wall. Besides, there are many differences of a cell wall based on the kinds of plant. The following is meant to be what a plant cell wall is like.

The cell wall of a plant is on the our side of the cell membrane (膜). It is usually hard and cannot be bent easily, but the degree of flexibility (韧性) of the cell wall is different. It is based on the special use that the cell has in keeping the plant alive. Cells that make up the trunk of a tree are clearly less flexible than cells on a leaf.

Cell walls act in many ways. They serve to protect the plant. They provide support, as well as help in the movement of chemicals and  wastes into and out of the cell. More importantly, they control the water that goes in and our. Plants must have good water controlling systems (系统), allowing them to keep water during dry seasons, and get rid of unnecessary water. Plants can’t walk around to find water, so being able to control water is very important.

So there you have it — what a plant cell wall is. Of course, there are many other things that are not talked about here. Knowing more about plant cell walls requires further study and research.

满分5 manfen5.com

 

1.The best title of the passage can be          .

A. Different Plants    B. Different Animals

C. The Plant Cell Wall D. The Uses of Cells

2. From the first two paragraphs we can find that           .

A. all plants have a cell wall

B. plant cells and animal cells are the same

C. different kinds of plant have different cell walls

D. there are no differences between the cells of a tree and a dog

3.The underlined word “bent” in the passage is the closest in meaning to           .

A. shape-changed   B. water-kept

C. sun-burnt       D. skin- broken

4. Cells in the trunk of a tree are          those on a leaf.

A. as flexible as       B. not so flexible as

C. more important than D. less important than

5. What is the most important use of a plant cell wall?

A. to protect the plant.

B. To provide support.

C. To move chemicals and wastes.

D. To control the water.

 

1.C 2.C 3.D 4.B 5.D 【解析】 试题分析:短文大意:也许很容易说植物与动物不同,任一孩子能讲出一棵树和一只狗的区别。但那些区别远比它们看上去的要深。 组成植物的细胞是不同的,换句话说,植物的细胞壁有特殊的东西。 首先不是所有的植物有细胞壁,另外,基于植物的种类细胞壁有很多不同。细胞壁在细胞膜的外面。通常坚硬不易破损,但柔韧性的程度不一样。细胞壁也有多种方法工作来保护植物。更重要的是,控制水的出入。 1.C主旨大意题。根据文章大意可知,主要介绍了植物的细胞壁。故选C。 2.C细节理解题。根据 there are many differences of a cell wall based on the kinds of plant. 基于植物的种类细胞壁有很多不同,可知答案选C. 3.D细节理解题。根据It is usually hard通常坚硬 ,可知答案选D, 表皮破损的。 4. B细节判断题。根据Cells that make up the trunk of a tree are clearly less flexible than cells on a leaf.组成树干的细胞很明显没有树叶的细胞柔韧,可知答案选B 5. 考点:科普类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

An old man walked slowly into a restaurant with his cane(拐杖). His old jacket and shoes made him unusual that day.

A young waitress named Mary watched him move towards a table by the window. She ran over to him, and said with a smile, “Here, sir. Let me give you a hand.”

Without saying a word, he gave her a smile. She pulled the chair away from the table and helped him sit down. Then she put his cane against the table so that he could reach it. In a soft, clear voice, he said, “Thank you, miss.”

“You’re welcome, sir,” she replied. “I’ll be back in a moment, and if you need anything, just wave at me!”

After he had finished a good meal. Mary brought him the change. She handed him his cane, and walked with him to the front door. Holding the door open for him, she said, “Come back and see us, sir!” The old man turned around and smiled.

When Mary went to clean his table, she was shocked. Under the plate, she found a business card, a 100-dollar bill and a note. The note said, “Dear Mary, I respect(尊敬) you very much, and you respect yourself, too. It shows the way you treat others. You have found the secret of happiness.”

In fact, the old man was the owner of the restaurant. That was the first time that she, or any of his waitresses, had seen him.

1.The old man looked __________

A. young    B. handsome   C. unusual   D. common

2.As soon as the old man entered the restaurant, Mary greeted him_______.

A. slowly    B.politely     C. sadly    D. angrily

3.Mary told the old man to _______ when he needed something.

A. ring the bell  B. wave at her

C. shout at her   D. phone her

4.Mary was shocked when she found a business card, a 100-dollar bill and a note _______.

A. on the chair  B. on the ground

C. under the bowl  D. on the plate

5.The old man was ______.

A. Mary’s father

B. Mary’s neighbour

C. the boss of the restaurant

D. a waiter of the restaurant

 

查看答案

 

DISCOVER BEIJING!

满分5 manfen5.com

Why not take your children to Beijing this coming summer holiday? Your seven-day trip includes:

visits to the Forbidden City, the Great Wall, Tian’anmen Square, the Summer Palace and some nice museums

return flights and transport to and from the airport

six nights in a five-star hotel

breakfast, lunch and dinner

visit to a shopping center

CD or video souvenir(纪念品)

Give your children the best summer holiday ever. Book early to avoid disappointment!

For further information contact World Tours.

Tel: 629715

 

1.What is this?

A. A notice.        B. An application.

C.An advertisement.  D. An interview.

2.Who is this most probably written for(为...而写)?

A. Guides.  B. Children.         C. Pupils.           D. Parents.

3.Which of the following is not true?

A. You can enjoy return flights and transport to and from the airport

B. You will sleep in a four-star hotel in the evening.

C. During the trip, you can visit a shopping center.

D. You can also buy CD or video souvenirs

4. If you want to take the trip, please call ____________.

A. 629714 B. 529715  C. 629915 D. 629715

5.What is NOT mentioned about the trip?

A. Days of the trip.    B. Places to visit.

C. Price of the trip.    D. Meals during the trip.

 

查看答案

---I will go to Hong Kong Disneyland with my parents tomorrow.

---____________!

A. My pleasure     B.Have a nice trip

C.All right       D.Congratulations

 

查看答案

---Look at the blue sky! The rain _________.

---Let’s go out for a walk.

A. stops         B. will stop

C. has stopped   D. had stopped

 

查看答案

---Will you go to the cinema with me tomorrow?

---Sorry, I ________ skating with Tom.

A. go      B. went     C. have gone    D. will go

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.