满分5 > 初中英语试题 >

Some people believe that schools will no...

Some people believe that schools will no longer be necessary in the near future. They say that because of the Internet and other new technology, there is no longer any need for school buildings, classes or teachers. Perhaps this will be true one day,but if the world has no schools, I can't imagine how our society will be. In fact, we should learn how to use new technology to make schools better. We should invent a new kind of school that is linked(链接) to libraries, museums, science centres, labs and even companies. Technological companies should create(创造) learning programs for schools. Scientists could give talks through the Internet. TV networks and local(本地的) stations could develop programs about things students are studying in school. Labs could set up Web sites to show new technology so students could see it on the Internet.

Is this a dream? No. There are already many cities where this is beginning to happen. Here the whole city is linked to the Internet, and learning can take place at home, at school, and in the office. Businesses provide programs for the schools and the society. The schools provide computer labs for people without their own computers at home. Because everyone can go on the Internet, older people use it as much as younger ones, and everyone can visit faraway libraries and museums as easily as nearby ones. How will this new kind of school change the usual way of learning? It is too early to be sure, but it is very exciting to think about it. Technology will change the way we learn; schools will change as well; and we will all learn something from the Internet.

1.Who thinks that students don't have to learn at school?

A. Everyone.        B. The writer.

C. Some people.      D. The teachers.

2.What does “a new kind of school” mean in the passage?

A. A school with many new computers.

B. A school with many new students.

C. A school with many new teachers.

D. A school which is linked to the Internet.

3.Older people ________.

A. never go on the Internet

B. go on the Internet more often than younger ones

C. use the Internet as much as younger ones

D. go on the Internet less often than younger ones

4.What the writer thinks is that ______.

A. schools are still necessary

B. more schools should be built

C. there should be fewer schools

D. more computers are needed in schools

5.Which of the following sentences is NOT true?

A. Technology will change our way of learning.

B. If you are a student, you can set up Web sites to show new technology.

C. The schools provide computer labs for those who have no personal computers.

D. On the Internet, you can visit another city's library as easily as the people there.

 

1.C 2.D 3.C 4.A 5.B 【解析】 试题分析:这篇短文主要给我们介绍了未来的一种与互联网相连的新型学校。新技术会改变我们的生活方式,学校会为没有个人电脑的人提供电脑室以及在互联网上,你可以像那儿的人一样访问另一个城市的图书馆。技术将改变我们学习的方式,学校将会改变,我们都会从互联网学到一些东西。 1.C细节理解题。依据短文中的句子“Some people believe that schools will no longer be necessary in the near future.”可知,有些人认为学校在不久的将来不再是必要的。故答案为C。 2.D 细节理解题。依据短文中的句子“We should invent a new kind of school that is linked(链接) to libraries, museums, science centres, labs and even companies.”可知,这种新的学校是指网上学校。故答案为D。 3.C细节理解题。依据短文中的句子“Because everyone can go on the Internet, older people use it as much as younger ones,”可知,老年人和年轻人一样,都可以使用网络。故答案为C。 4.A细节理解题。依据短文中的句子“but if the world has no schools, I can't imagine how our society will be.”可知,作者认为学校仍然有必要存在。故答案为A。 5.B细节判断题。依据短文中的句子“Labs could set up Web sites to show new technology so students could see it on the Internet.”可知,实验室可以建立网站来展示新技术,这样学生可以看到它在互联网上。而非学生建立网站。故答案为B。 考点:科教类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据短文内容,判断下列各句正误。正确的写“T”,错误的写“F”。

Edinburgh, the capital city of Scotland, is famous for its festivals. There are twelve festivals around the year. Half of them are celebrated during the months of July and August. Thousands of people visit it. Here are some of the events(公开活动)you can enjoy in Edinburgh.

Edinburgh International Festival

The first Edinburgh International Festival was planned during World War II for artists to find hope and communicate with each other. Later, actors, musicians, dancers and singers from all over world came over to give performances.

Edinburgh Festival Fringe

This is one of the largest art festivals in the world. There are thousands of shows across the city. It was first held as a supplement(补充)to the Edinburgh International Festival. Then it developed very well. Anyone can perform in the festival and many artists take part in it. During the festival, you can go to the Royal Mile to watch performances for free.

Edinburgh International Book Festival

It began in 1983. It is the largest book festival in the world. It is held every year in Charlotte Square Gardens in the center of Edinburgh. There are over 700 events for kids and adults who love books. You can meet many writers, talk to them or ask them to sign a book. Kids also like it because they can listen to stories and watch artists draw pictures of the stories.

1.In Edinburgh, six festivals are celebrated in July and August.

2.We can watch performances for free in the Royal Mile during the Edinburgh Festival Fringe.

3.The first Edinburgh International Festival was planned for artists to give performances.

4.The Edinburgh International Festival is a supplement to Edinburgh Festival Fringe pictures.

5.Kids like the Edinburgh International Book Festival because they can watch artists draw their favorite

 

查看答案

完形填空

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

Mr. Evans lives in a city. He was a math ________ three years ago. He taught well and his students   ________ him. So he decided to work in the middle school all his life. But an accident ________everything.

One spring, he took his class to ________ a place of interest. The children saw a lot of interesting things and had a good time there. But on their way to school, their bus was hit by a truck because the young driver was drunk. Five students died and more than half of the children were badly ________  in the accident. He didn’t know how it had happened and was ________ it and after he came out of hospital, he left the school and became a ________. He tried his best to stop the drivers breaking the traffic rules. He worked hard and was strict with the drivers. So they are afraid of him.

One afternoon it was very hot. Mr. Evans was ________ . He was standing at the crossing and watching the traffic. Suddenly he saw a   ________ rushing towards the crossing. It ran so fast that it almost hit a man riding a bike. He stopped it at once and saw a girl in it. ________  your license to me, madam,” said Mr. Evans.

The girl passed her bag on to him and said, “Please look for it in it yourself. I can’t see anything without glasses.”

1.A. worker    B. teacher       C. doctor        D. farmer

2.A. liked      B. wished        C. helped         D. answered

3.A. beat       B. won        C. lost          D. changed

4.A. build      B. break         C. visit         D. find

5.A. hot         B. hurt          C. touched        D. stopped

6.A. sad about   B. afraid of     C. worried about  D. pleased with

7.A. soldier   B. policeman     C. bookseller    D. cleaner

8.A. in the home B. at home      C. on duty        D. in the office

9.A. runner      B. policeman     C. player         D. car

10.A. Throw    B. Show          C. Lend          D. Write

 

查看答案

根据汉语意思完成句子,每空一词。

1.他上午十一点才醒。

He didn't ____________ ____________ until 11 o'clock in the morning.

2.不要为你母亲的健康担心。

Don’t _____________ _____________ your mother’s health.

3.上周我偶然碰见一位老朋友高原。

Last week I _________ ___________ an old friend named Gao Yuan.

4. 在中国,人们经常轮流为饭菜买单.

In China, people often _________ __________ paying for the meal.

5. 你经常收到Tom的来信吗?

Do you often __________ _________ Tom?

 

查看答案

选择下列动词词组的正确形式填空。

满分5 manfen5.com

1.Tom _________________________ when he was listening to the music.

2.My father _______________________________ what I did.

3.I am sorry to hear that your grandmother                last month.

4.Don’t use water to _______________________ kitchen fires.

5.It’s hot inside. You can                    your coat.

 

查看答案

I ____________ a picture when my mother came back from work.

A. drew     B. draw     C. am drawing     D. was drawing

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.