满分5 > 初中英语试题 >

It is in autumn(秋天). A young man comes t...

It is in autumn(秋天). A young man comes to a forest(森林). He’s walking beside the forest. On his right is a river. On his left is the forest. Suddenly(突然)he sees two green eyes looking at him from the trees. A tiger(老虎)is getting ready(准备)to jump on him.

What does he do? He must jump into the river. But in the river there is a big crocodile(鳄鱼). Its mouth(嘴)is very big. The young man closes his eyes. The tiger jumps over him. And the young man opens his eyes. The tiger jumps over him. And the young man opens his eyes. The tiger is now in the mouth of the crocodile.

1.When does the story take place(发生)? ______.

A. In winter    B. In spring

C. In summer    D. In autumn

2.Where is he walking? _______.

A. Near the river  B. Beside a forest

C. By the river    D. Be the lake

3.What does he see looking at him? _______.

A. Two green eyes     B. A tiger

C. A crocodile       D. A man

4.Does he close his eyes at first(起初)? _________.

A. Yes, he does     B. No, he does not

C. Yes, he must      D. No, he mustn’t

5.What does the man see at last(最后)?__________.

A. The tiger is in the mouth of the crocodile

B. The crocodile is in the mouth of the tiger

C. A fish in the mouth of the crocodile

D. A ship is in the mouth of the crocodile

 

1.D 2.B 3.B 4.A 5.A 【解析】 试题分析:这篇短文主要了一个年轻人来到一个森林边,在他的右手边有一条河。突然,他看到有两只眼睛在看着他,一只老虎正准备向他扑来。他该怎么办呢?跳进河里,河里的鳄鱼正张开大嘴。老虎向他扑了过来,在眼睛一开一合再以开之间,他发现老虎在鳄鱼的嘴里。 1.D细节理解题。根据短文“It is in autumn(秋天). A young man comes to a forest(森林).”的描述可知,这个故事发生的时间是在秋天。结合选项可知应选D。 2.B细节理解题。根据短文“He’s walking beside the forest.”的描述可知,年轻人正走在森林边缘。结合选项可知应B。 3.B细节理解题。根据短文“Suddenly(突然)he sees two green eyes looking at him from the trees. A tiger(老虎)is getting ready(准备)to jump on him.”的描述可知,一只老虎正在看着他。结合选项可知应选B。 4.A细节理解题。根据短文“ The young man closes his eyes. The tiger jumps over him. ”的描述可知,起初,年轻人闭上了自己的眼睛。因此回答是肯定的,故应选A。 5.细节理解题。根据短文“And the young man opens his eyes. The tiger is now in the mouth of the crocodile.”的描述可知,年轻人后来看到老虎在鳄鱼的口中。故应选A。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Wang Ping and Wang Bin are the twins. They are students. They go to school five days a week. They don’t have classes on Saturday and Sundays.

Today is Sunday. They want to go to the shop. Wang Ping wants to buy(买) a pen and Wang Bin wants to buy a pencil—box. In the shop there are many nice things and a lot of people . Some of them buy apples and bananas. And some of them buy food and clothes. The people in the shop are very friendly. Wang Ping and Wang Bin are very glad(高兴)to come back home with their things.

1.The twins go to school from Monday to Friday.

2.They go to the shop on Sunday.

3.Wang Bin wants to buy a pen.

4.The twins want to buy some food, too.

5.They are very glad today.

 

查看答案

Four friends live in a small town. Their names are Cook, Miller, Smith, and Carter. They have different jobs. One is a policeman, one is a carpenter, one is a farmer, one is a doctor. One day Cook’s son broke his right leg, and Cook took him to the doctor. The doctor’s sister is Smith’s wife. The farmer isn’t married(结婚). He has a lot of good hens. Miller always buys eggs from the farmer. The policeman sees Smith every day for they are neighbours.

1.Who is farmer?

A. Cook     B. Smith     C. Carter     D. Miller

2.Cook’s son is taken to _______.

A. Miller     B. Smith     C. Smith’s wife    D. Carter

3.If you need, you can get ______ to repair (修理)your desk.

A. Cook       B. Carter       C. Miller    D. Smith

4.Smith’s neighbour is ________.

A. the doctor’s wife    B. Smith

C. Carter               D. Cook

5.Who is a policeman?

A. Cook    B. Smith    C. Miller    D. cart

 

查看答案

It’s Sunday. There are many people in the bus. And an old man is looking here and there. He wants to find an empty seat(座位). Then he finds one. He goes to it. A small bag is on the seat. And a young man is sitting beside it.

“Is this seat empty?” asks the old man.

“No, it’s for a woman. She goes to buy some bananas.” Says the young man.

“Well,” says the old man, “Let me sit here please. When she comes back, I will(将) leave here.”

The bus starts(启动).

“She doesn’t come, but her bag is here. Let me give her the bag.” Then the old man throws the bag out of the bus window.

The young man jumps up and shouts, “Don’t throw! It’s my bag!”

1.The old man wants to find an empty seat _____.

A. in the room        B. in the bus

C. beside the driver   D. in a car

2.The old man finds an empty seat. He goes there and finds there is ____ on it.

A. a man    B. woman     C. a bag    D. a coat

3.The young man says the seat is for ________.

A. a man    B. a woman      C. a boy     D. a girl

4.The bus starts. The old man ______.

A. asks the woman to sit on the seat

B. takes the bag to the woman

C. throws the bag to the young man

D. throws the bag out of the window

5.The bag is ________. The young man doesn’t want the old man to throw it away.

A. the woman’s B. the old man’s

C. the driver’s D. the young man’s

 

查看答案

完型填空

I’m always very busy (忙的) every day. I usually    up early at 6:30 in the morning. But     . I’m still sleepy (睡着的) . I put on my clothes, I wash my hands    face…Do this! Do that. ________ I have my    . I go go school. I usually leave home at 7:00. At school we all study    . We study English. Chinese, maths and so on (等等).      noon (中午) I get home and have lunch. At 1:30 I go to school again. Sometimes we play    football in the afternoon. I go home at 4:30. In the evening I do   homework. I go to bed at 10:00 and I go to sleep (入睡) very ________ .

1.A. get       B. gets       C. getting      D. getting

2.A. often     B. usually   C. sometimes  D. always

3.A. and      B. or        C. but        D. so

4.A. Before  B. After       C. When         D. If

5.A. lunch     B. supper      C. breakfast    D. meal

6.A. easy     B. different  C. difficult   D. hard

7.A. on       B. On          C. at          D. At

8.A. the       B. ×         C. a            D. an

9.A. many    B. a lot of    C. any          D. a lot

10.A. next     B. soon      C. first        D. last

 

查看答案

日常交谈。请从B栏中找出与A栏各句相应的答语

1.Whar’s the weather like today?   A. Yes.Just go straight and turn right.

2.Why do you like penguins ?        B.Yes ,it is .

3.What do they do ?                C. It’s sunny .

4.Is it a boring job ?               D. Because they are cute .

5.Excuse me. Is there a post office near here E. They are waiters .

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.