满分5 > 初中英语试题 >

任务型阅读,阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词) We al...

任务型阅读,阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)

We all dream about things that we would like to do we hope to achieve in the future. But are everybody’s dreams the same? Here are some of the findings of a survey about hopes and dreams, in which thousands of students across China took part in it.

What are the hopes of teenagers? We received several different answers to the question: what would you like to do after finishing your education? It seems some students would like to start work as soon as they can, so that they can help offer better lives to their parents. Other students hope to continue studying after they finish school and to go to university. Although money is important, many teenagers said they want to do jobs they enjoy. According to the survey, the most popular choice of job is computer programming.

What are the dreams of teenagers? Teenagers have all kinds of dreams. Some are more realistic than others. For example, many students said they would like to be volunteers if Beijing could hold the World Cup, maybe working as translators or tour guides. And quite a few said they dream of going to the moon one day.

According to the survey, less realistic dreams are also common, but many students reported that they were willing to work hard to achieve their dreams. Quite a few dream of becoming famous, perhaps famous sports people or singers. Some said they’d like to have exciting trips; one student said she’d love to sail across the Pacific Ocean. And then there are dreams that are impossible; three students said they’d like to be able to fly!

Conclusion It was clear from the survey that teenagers have similar hopes. It seems that most students hope to have a good education and find a good job. On the other hand, students dream of very different things: good things, and even crazy things. It is very important to dream, so hold on your dreams; one day they may just come true.

A survey about some Chinese ____1.____ hopes and dreams

Hopes of teenagers

 

Some students hope to start working as soon as __2.____ to offer their ____3.____ better lives.

Others hope to continue studying after __4.__ school and to go to university

Computer _____5._____ is the most popular choice of job.

 

 

Dreams of teenagers

Some students have more realistic dreams like ____6.____ as volunteers at the 2008 Olympics, etc. Quite a few wished to go to the moon in the ____7.______

Others have less realistic dreams such as becoming famous sportspeople or singer, ____8._____ on exciting trips and sailing across the Pacific Ocean.

Some students have ____9.____dreams such as being able to fly.

Conclusion: The survey shows that teenagers have similar hopes and different dreams. If they hold on, the dreams may be __10._ one day.

 

1.teenagers’ /students’ 2.possible 3.parents 4.finishing 5.programming 6.working 7.future 8.going 9.impossible 10.realized / achieved 【解析】 试题分析:短文大意:本文是对中国各地的学生的希望和梦想的一个调查结果。根据调查,最受欢迎的工作是计算机编程。而他们的梦想有些比较现实,像想当一名志愿者;但是有些学生的梦想是不现实的,甚至梦想会飞。通过调查发现青少年的希望是相似的,梦想却是不同的。 1.根据第一段第最后一句Here are some of the findings of a survey about hopes and dreams, in which thousands of students across China took part in it. 可知本文是对中国各地的学生的希望和梦想的一个调查。故答案为teenagers’ /students’。 2.根据第二段第二行,It seems some students would like to start work as soon as they can, so that they can help offer better lives to their parents. 可知学生似乎想要尽早的工作帮着为他们的父母提供更好的生活。as...as one can意思是as...as possible。故答案为possible。 3.根据第二段第三行,Other students hope to continue studying after they finish school and to go to university. 可知学生似乎想要尽早的工作帮着为他们的父母提供更好的生活; offer sb.提供给某人。故答案为parents。 4.根据第二段第三行,Other students hope to continue studying after they finish school and to go to university. 可知学生似乎想要尽早的工作帮着为他们的父母提供更好的生活;after是介词,后跟动名词。故答案为finishing。 5.根据第二段第最后一句According to the survey, the most popular choice of job is computer programming.,可知计算机编程是最受欢迎的工作选择。故答案为programming。 6.根据第三段第二句Some are more realistic than others. For example, many students said they would like to be volunteers if Beijing could hold the World Cup, maybe working as translators or tour guides.可知有些学生的梦想较现实,像在2008年奥运会上作为志愿者来工作;like介词,后跟动名词。故答案为working。 7.根据第三段第二句最后一句And quite a few said they dream of going to the moon one day.可知,one day 某一天,指未来的一天,与in the future意思相近。故答案为future。 8.根据第四段第三行Some said they’d like to have exciting trips; 可知有些学生想要去作令人兴奋的旅行,与短语go on exciting trips意思相近,由于放在such as之后,go变为动名词。故填going。 9.根据第四段第最后一行. And then there are dreams that are impossible; three students said they’d like to be able to fly! 可知能够飞是不可能的。故答案为impossible。 10.根据文章的最后一行 It is very important to dream, so hold on your dreams; one day they may just come true.;可知这些梦想可能有一天会实现,come true实现,realize / achieve与之意思相近,但是本题是被动句,所以应用动词的过去分词。故答案为 realized / achieved。 考点:考查日常生活类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

词汇运用。

根据句子意思,用括号中所给汉语提示或英语单词的适当形式填空。(每空一词)

1.Many people _______(更喜欢) driving to walking in the past, but now they have changed because of the bad traffic.

2.My grandma is in her        (九十多岁),but she can still take care of herself.

3.There is something wrong with my computer. I’ll have it______. (修理)  .

4.He is quite sure to win the _____ (国家的)championship.

5.Never do anything_______(违反)the law, or you will be punished.

6.After _____            ___ (graduate) from university, he chose to be a doctor

7.Although the ___        __ (pronounce) of Chinese is difficult for foreigners, they still keep on learning it.

8.May I introduce Peter, an old friend of ____________(we) to you?

9.I ________(simple) can’t understand why you are so crazy about playing computer games.

10.He reminded me to think_________(two) before making a decision .

 

查看答案

Do you know that a fast reader can get the ideas better than a slow reader can? Of course, you save time by reading fast, but this is not the main reason for fast reading. The main reason is that you understand better what you are reading when you read fast.

As your eyes move along the line of point, they make fixations (固定) or pauses (暂停). It is important that you see several words at a fixation. It is also important that your eyes leave a group. The numbers of letters or words that you see at a fixation are called your eye span (视跨). Pay more attention to improving your rate of reading. With practice you can learn to read faster than you usually read.

The way in which you read always depends on (取决于) what you are reading and for what purpose. You should know the different ways of reading so that you can apply whatever method is necessary. Here are four ways of reading:

(1) Skimming is an important kind of reading. This method can be used when you wish to review something that you have forgotten. You can skim to get the main points.

(2) Rapid (快速) first reading and then rereading certain parts carefully is important. You may use this type of reading to study a science lesson or a history lesson.

(3) You need to do careful reading and rereading sometimes. This type of reading is necessary for making an intensive (细致的) study of your school subjects, solving maths problems or reading directions.

(4) Rapid reading is used when reading stories for enjoyment. You may also do rapid reading when reviewing materials that you already know well.

1.The main reason for reading fast is that you can ________.

A. get the ideas      B. save time

C. understand better   D. learn well

2.The way of reading always depends on ________.

A. the method that you like B. your reading material

C. your reading purpose     D. both B and C

3.The word “skimming ” means “________”.

A. reading the main points

B. reading carefully

C. reading very fast

D. reading some parts of the material

4.Careful reading is an important kind of reading ________.

A. when you review a lesson that you already know well

B. when you read the directions

C. when you read a story of enjoyment

D. when you study a history lesson

 

查看答案

What do you think of black cats? Are they unluckier than cats of other colors? Many people in Western countries think so. Scientists at the University of California, Berkeley (UC Berkeley), did a study on cat colours and people’s understandings of cat personalities.

The study found that people do judge(判断) cat personalities by color. Scientists did a survey on the Internet. There were 49 statements (描述) matching five cat colorings with 10 personalities. People think orange and bi-coloured (双色的) cats are friendly, tri-coloured (三色的) cats are not generous, and white cats are calm, lazy and shy. As for black cats, people think they don’t have special personalities.

But why do so many people dislike keeping black cats as pets? People think black cats have less special personalities, which might be because of their bad reputation (口碑). They think black cats may bring bad luck, especially at Halloween. Movies and television shows also make people believe that.

Although people have these ideas, UC Berkeley scientists give another reason: people don’t think black cats are pretty enough. After all, nothing can show black cats are unluckier than other cats. “You can’t judge a cat by its colour, because it’s the personality of the cat, not the colour, that will let you know if the cat is right for you,” Cathy Marden, a scientist said.

1.Many people in Western countries may think black cats are              .

A. lovely animals      B. a sign of bad luck

C. a sign of good luck  D. unfriendly animals

2.The main idea of paragraph 2 is that               .

A. people often complain about black cats on the Internet

B. people think cats of different colours have different personalities

C. black cats are less popular than other cats

D. the study is a great success

3.According to the study, people think that               .

A. black cats have special personalities

B. orange and bi-coloured cats are generous

C. cats with three colours are friendly

D. white cats are calm, lazy and shy

4.People don’t like black cats for the following reasons EXCEPT              .

A. black cats often appear in TV shows

B. black cats bring bad luck to people

C. black cats have bad reputations

D. they don’t think black cats are beautiful

 

查看答案

When shopping in a store, I met a boy. When I saw him waving his hands excitedly in the air and shouting in a loud voice, "Mommy, I'm here.", I knew he was mentally troubled.

I asked his name and he said proudly, "My name is Denny and I'm shopping with mother."

"Wow," I said, "that's a cool name. How old are you, Denny?"

"How old am I now, Mommy?" he asked his mother.

"You're fifteen years old, Denny; now be a good boy and let the man pass by."

I continued to talk to Denny for several more minutes about summer, bicycles and school. I watched his brown eyes dance with excitement because he was the centre of someone's attention.

Denny's mom thanked me for talking with her son. She told me that most people wouldn't even look at him, not to speak of talking to him. I told her that it was my pleasure and then I said, "There are plenty of red, yellow and pink roses in the garden, however, 'Blue Roses' are very rare and should be enjoyed for their beauty and distinctiveness. Denny is a 'Blue Rose' and if someone doesn't stop and smell that rose with their heart and kindness, then they've missed a chance to enjoy the beauty."

She was silent for a second, and then went away with tears in her eyes.

1.What was wrong with the boy?

A. He lost his way.

B. There was something wrong with his mind.

C. He didn't know his name and age.

D. He couldn't find his mother.

2.What does the underlined word "distinctiveness" mean in Chinese?

A.独立性         B.一致性           C.重要性          D.独特性

3.What can we learn from the underlined sentence?

A. He was so excited that his eyes could dance.

B. He was excited because his eyes caught someone's attention.

C. He was excited because someone was talking with him.

D. He was excited because someone paid attention to his eyes.

4.What do you think of the writer?

A. Kind.     B. Brave.      C. Clever.        D. Honest.

 

查看答案

  My Year Abroad

This month in Travelers Corner there are three teenagers’ experiences in year-abroad programmes.

Mariko Okada Tokyo

My year abroad in the United States was a fantastic experience. I’m not a shy person, and I was very comfortable speaking to everyone. So I got lots of speaking practice. I also learned lots of interesting things about American culture. When I got home, my friends all said that I had improved so much! I hope to go back again in the future.

Carla Fonseca Rio de Janeiro

I spent last year studying English in London. I’m from a small town, and London is a very big city. Sometimes I felt it was too big. There were so many people to talk to, but I always felt bad about my English. I missed my family, and I really missed my two cats. My roommate was always using our telephone, so I hardly had the chance for a nice long talk with my parents. I think it was a good experience for me, but I’m glad to be home!

Alvin Chen Hong Kong

Studying in New Zealand was an interesting experience for me, but it was also lots of hard work! I had English classes six hours a day, five days a week——with lots of homework. I also kept a diary of my experience. I like to write, and I wrote two or three pages in my diary every day. On Saturdays, my home stay family took me to lots of interesting places and showed me so many wonderful things about the culture. I’m really glad I went!

1.All the three teenagers went abroad           .

A. to study English  B. to visit friends

C. to have a holiday D. to find a job

2.Who didn’t really enjoy the stay in a foreign country very much?

A. Mariko.          B. Carla.       C. Alvin.      D. None of them.

3.Travelers Corner is most probably         .

A. a sports club newsletter       B. a science documentary

C. a travel magazine               D. a news website

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.