满分5 > 初中英语试题 >

阅读下列短文,根据短文内容完成文后表格中所缺信息,每空一词。 If someon...

阅读下列短文,根据短文内容完成文后表格中所缺信息,每空一词。

If someone asks me, "Do you like music?" I will answer him or her, "Of course, I do."Because I think music is an important part of our lives.

Different people have different ideas about music. For me, I like rock music(摇滚乐) because it's so exciting. And my favourite rock band is Foxy Ladies(酷妹). I also like pop music. My classmate

Li Lan loves dance music, because she enjoys dancing. My best friend Jane likes jazz music( 爵士乐) .She thinks it is really cool.

"I love dance music and rock very much," says my brother, " because they are interesting."

But my mother thinks rock is boring. "I like some relaxing(轻松的) music," she says. That's why she likes country music, I think.

Dear friends, do you like music? What kind of music do you like?

根据短文内容,完成表格,没空一词。

Music--- An important part of our lives

Different people Different___1.___ Reasons(理由)

I like rock music and pop music They are so __2.______.

LiLan She loves dance music Dancing is  her__3.____.

Jane She likes jazz music She thinks it’s really cool.

My__4.___ He loves dance and rock music They are interesting.

My mother She likes ___5.____ music She likes some relaxing music.

 

1.ideas 2.exciting 3.favourite/hobby 4.brother 5.country 【解析】 试题分析:这篇短文介绍了作者和他的朋友们分别喜欢哪种音乐。 1.ideas是idea的复数形式,意为“想法”,是可数名词。这一栏介绍的是每个人各自喜欢的音乐类型,是不同的想法。故填ideas。 2.exciting令人兴奋的,是形容词。根据文中“For me, I like rock music(摇滚乐) because it's so exciting.”可知,对于作者来说,他喜欢摇滚音乐,他认为摇滚乐是令人兴奋的。故填exciting。 3.favourite/hobby最爱/爱好。根据“My classmate Li Lan loves dance music”可知李兰喜欢跳舞,所以跳舞是她的最爱或者是爱好。故填favourite/hobby。 4.brother兄弟,根据“"I love dance music and rock very much," says my brother”可知,“我非常喜欢舞曲和摇滚乐”这句话是作者的哥哥写的。故填brother。 5. 考点:日常类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完成句子  按所给的汉语,用英语完成下列句子。

1.我早饭通常喝些牛奶和吃两片面包。

I usually _____ some milk and _____  ______   _____  _____  _____breakfast.

2.充足的睡眠对学生很重要,能帮助他们很好地开始一天。

Enough sleep _____ ______ _____ students. It can  help them ____the day _________

3.我们必须为会议做好准备,否则会议就不能准时开始了。

We must ____ ______ _____ the meeting, or it won’t start on time.

4.看过这个节目之后,你会对动物有了更多了解。

You can  _____ _____ ______ animals after watching this programme.

5.你需要多锻炼和多吃一些健康的食物来保持健康

To keep healthy, you need____  _____  _____ and eat more healthy food.

 

查看答案

句型转换

1.They often give us a treat of some candy.(同义句)

They often give us some candy   ______  ______  ______

2.He seldom goes roller skating. (划线提问)

_____   _____   _____he ______roller skating?

3.The girl spends three hours doing her homework every day. (划线提问)

______   _____   ____ the girl_____ on her homework every day?

4. There are two cartons of milk on the table. (划线提问)

______  ______  _______ of milk are there on the table?

5.He works hard and can remember over 1000 English words. (同义句)

He works hard and can remember _____   _____ 1000 English words.

 

查看答案

动词填空

1.Thank you for _________(take) my daughter to the zoo.

2.Everybody needs to exercise every day __________(keep) fit.

3.The boy often have fun __________(swim) in summer.

4.My sister sleeps for eight hours every night, and _________(watch) TV for an hour every day.

5.Why not __________(go) fishing with us at the weekend?

6.It’s interesting ______( let) off fireworks at Christmas

7.Let me __________(carry) water for you.

8.Tom, __________ (not talk) in class next time.

 

查看答案

单词拼写 根据中文注释和所给词,在答题卷相应的横线上,写出所给单词的正确形式。

1.I like pink best. How about  __________(涂)the room pink?

2.Today is his birthday. Let’s do something _____ (特别的) for him.

3.The weather often__________(变化)in England.

4.He will go to his ___________(祖父母) home to have dinner.

5.I’d like to buy two __________.(收音机)

6.Mary often gets good ___________(分数)in English test.

7.Mr. Li goes to a fast food restaurant and __________(点)a pizza for lunch.

8.The ____________ (整个的) country (国家) celebrates National Day on Oct. 1st in China.

 

查看答案

完成对话根据对话内容和所给的句子选项,将对话补充完整,使其通顺达意。答题时,将所选句子的序号写在答题卷上相应的空格内。

A: Hello, can I help you?

B: Hello, I’d like to buy a coat.

A: 1.__________

B: I like a yellow one.

A: The coat is young people’s favourite. 2.__________

B:  It  looks cool. 3.__________A:  Sure. Please go to the dressing room (试衣间).

B:  Great! It is my size. 4.__________

A:  150 yuan.

B:  Oh. 5.__________    Do you have a cheap one?

A:  Sorry. It is the cheapest (最便宜) one in our shop.

B:  OK. 6

A:  That’s too expensive.

B:  I’ll take it.

C:  Can I try it on?

D:  Take a look, please.

E:  What colour do you like?

F:  How much does it cost?

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.