满分5 > 初中英语试题 >

阅读短文,判断正(T)误(F) (10%) The biggest tree i...

阅读短文,判断正(T)误(F)  (10%)

  The biggest tree in the world is General Sherman Tree. The man came from an American general(将军).It is in the Giant of the Sequoia National park, near Visalia, California, USA. Can you imagine how big the tree is? In 2002 it was about 1.487cubin meters. That means you have to join hands with more than twenty of your friends and make a circle in order to embrace it,

The biggest tree is also very tall. It is about 84 meters tall. However, it’s not the tallest tree in the world. The tallest tree is about 156 meters, It is in Australia.

General Sherman Tree has lived for over 2,000 years and it is still growing now. Scientists think it may live for another 2000 years .What will the world be like in 2000 years?

Only General Sherman Tree will know.

1.General Sherman might be a great general in the USA.

2.people named the biggest tree in world according to an American solider.

3.The General Sherman Tree is more than 1.487cubic meters now.

4.The writer uses the underline sentence to show how old the tree is.

5.The last paragraph mainly tells us that the tree will die very soon.

 

1.T 2.F 3.F 4.T 5.F 【解析】 试题分析:短文大意:该文介绍了世界上最大的树是舍曼将军树,它在美国加州附近的巨型红杉国家公园,它是最大的,但不是最高的。舍曼将军树已存活了2000多年,科学家预测还会存活2000年。 1.T细节理解题。根据文中第二句The man came from an American general(将军)可知,General Sherman是美国的一位将军。所以该选T。 2.F细节理解题。根据文中第一二据,可知树名来源于舍曼将军,而不是一位士兵。所以该选F。 3.F细节理解题。根据文中第三行In 2002 it was about 1.487cubin meters.可知1.487cubin meters是2002的大小,而不是现在。所以该选F。 4.T细节理解题。根据文中划线句子General Sherman Tree has lived for over 2,000 years .可知这棵树已存活2000多年,也就是它的树龄。所以该选T。 5.很快死亡。所以该选F。 考点:考查日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空

My favorite subject is math. It’s my favorite because I am     it. I never have t work hard at it and I          get good grades in tests. I am      that I was born with (天生具有的) a clear—thinking brain(头脑).The great thing about math is that there is not much to remember. In other      like history and geography, you used to remember a lot of things.

Though math is easy for me, some of my friends thinks it’s        .They often have difficulties with their  math. I often help them with their         at school.Math is easy for me,       I don’t have to spend very much time on it. I have       time to study other subjects. But some of my classmates can’t        their  math homework. It often makes the teacher angry. I feel sorry for them. I think I should give them more          . I am going to try to do that.

1.A、good  at    B、worried about C、good  for

2.A、always     B、sometimes      C、never

3.A、quiet      B、angry          C、happy

4.A、books       B、names          C、subjects

5.A、difficult  B、popular        C、fun

6.A、physics   B、math          C、history

7.A、or         B、because     C、so

8.A、more        B、many           C、less

9.A、listen     B、finish       C、find

10.A、homework  B、time          C、help

 

查看答案

My father wanted     in London.

A、works   B、working    C、to work

 

查看答案

I don’t     if she can buy some clothes for me.

A、stand  B、like   C、mind

 

查看答案

If you see      in today’s newspaper, please tell me.

A、interesting something

B、something  interesting

C、nothing interesting

 

查看答案

----Do you play computer games?

-----No,        I don’t like them at all.

A.always   B、never  C、often

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.