满分5 > 初中英语试题 >

任务型阅读,根据短文内容完成下表,每空一词 If you are asked t...

任务型阅读,根据短文内容完成下表,每空一词

If you are asked to chair a meeting, remember the following six golden rules for meeting management.

Always start the meeting on time. If you begin on time, group members who show up late will realize the value of time. Beginning on time shows the skill as an effective time manager and sets an example for others to follow.

Select a note-taker or have the meeting recorded. You may need to go back to something that was discussed during the meeting at a later date. Good record-keeping is a sign of a good meeting manager as well.

Learn to listen. So many times we think about what we are going to say and, in the process, miss important points that other group members may be contributing (做贡献). What’s more, we often hear only what we want to hear, instead of really listening to other people. Meetings with effective listening are successful meetings.

Keep the discussion on track(轨道). Many times an important topic can get sidetracked(转变话题) in a meeting, especially when everyone has a different opinion about the topic. Ask members who have different opinions to meet with you after the meeting. Doing so will help keep the discussion on track and reduce the chances of wasting group members’ time of great value.

Give everyone an opportunity to be heard. Some people like to control meetings, while others wait to be asked their opinions. As the leader of the meeting, you need to keep an open mind and make sure everyone feels welcome to contribute and express ideas freely.

End on time. If you said the meeting would last no longer than one hour, make sure the meeting lasts for only one hour. Running late with a meeting makes members late for other appointments, increases the chances that the members will mentally leave the meeting and reduces your reliability as an effective meeting manager.

Title: ___1.____ on How to Manage a Meeting

___2.____

Reasons

Start the meeting on time

Show the skill and___3._ an example.

Select a note-taker or have someone __4._the meeting.

Need to go back to something that was discussed during the meeting __5.____.

Learn to listen.

Listen effectively to make sure every meeting is a ___6.___.

Keep the __7.__ on track.

Reduce the chances of wasting group members’ ___8._____ time.

Give everyone an opportunity to be_9.____.

Make sure everyone feels _____10.____ to speak.

End on time

Increase your reliability.

 

1.Advice/Suggestions 2.Rules 3.set 4.record 5.later 6.success 7.discussion 8.valuable 9.heard 10.welcome 【解析】 试题分析:这篇短文讲述的是如何组织一次成功的会议,作者告诉了我们六个黄金法则,一是要准时开会;二是要选择记录员记录会议内容;三是要学会倾听;四是要保证话题在正轨上,不跑题;五是要让每个人都有发言的机会;最后是按时结束会议。 1.1】这篇短文的第一句话即是全文的中心句,根据If you are asked to chair a meeting, remember the following six golden rules for meeting management.可知,这篇短文是对如何组织会议提出了一些建议。故这个空应该填advice或suggestions,他们都是建议的意思,advice 是一个不可数名词,suggestion是一个可数名词。 2.2】短文的第一句话中提到了关于组织会议的六个黄金法则,six golden rules,故这里表格中的这个部分应该是这几个rules。故填Rules。后面第二栏中是reasons,原因。 3.3】根据短文的第二段中Beginning on time shows the skill as an effective time manager and sets an example for others to follow.可知,按时开始会议表现出一个有效率的经理人的技能,也能给别人树立一个榜样,让他们遵守规则。set an example树立榜样。 4.4】根据短文的第三段中Select a note-taker or have the meeting recorded.可知,这里作者建议我们选择一个会议记录员,把会议内容记录下来。record 是一个动词,意思是记录。这个空使用的句型是have sb. do sth.,故这里填动词原形。 5.5】根据短文中You may need to go back to something that was discussed during the meeting at a later date.可知,这里作者告诉我们找人记录会议内容的原因,是以后的某个时候,你也许需要回顾会议上讨论的事情。later 后来,之后。 6.6】根据短文中Meetings with effective listening are successful meetings.可知,作者认为,有效倾听的会议才是成功的会议,故这里应该填success,名词成功。 7.7】根据短文中的第四个黄金规则Keep the discussion on track可知,作者建议我们要保证讨论在正轨上,不要跑题。故这里应该填discussion。 8.8】根据短文中Doing so will help keep the discussion on track and reduce the chances of wasting group members’ time of great value.可知,在开会时不跑题,这样可以减少浪费小组成员们宝贵的时间。of great value 就相当于valuable。 9.根据短文中的第五个黄金规则Give everyone an opportunity to be heard.可知,在开会时,要保证每个人都有发言的机会。故这里填heard,被听到,是一个过去分词的形式。 10.根据短文中As the leader of the meeting, you need to keep an open mind and make sure everyone feels welcome to contribute and express ideas freely.可知,作者认为,作为一个会议的领导者,你需要思想开放,保证每个人都觉得在会议上受欢迎,能自由的表达自己的想法。故这里填welcome。 考点:考查任务型阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

词汇运用

根据提示完成句子,每空一词

1.Drinking too much ____  _____(影响) peoples health. Never do it again.

2.Are you busy these days, Mr Sigmund Friend?

Yes, I must __________ (建议) different books to different teenagers.

3.During World War 2, Millions of ____________(德国人)suffered from the war, too.

4.I'm strongly _______________ (反对)smoking because it may cause cancer.

5.She has been a member of the ______________(国家的) basketball team for 5 years.

6.Although the old man is in his ____________(nine) , he is very healthy.

7.What difficulty will you have ____________ (reply) to the letter?

8.All the ____________ (win) names are on the list. You can check them again.

9.___________ (hand) in your homework on time, or your teacher will be angry with you.

10.If something  _____________(worry) him, he used to ask me for help.

 

查看答案

Last summer I went through a training program and became a literacy volunteer (扫盲志愿者). The training I received, though excellent, didn't tell me how it was to work with a real student, however. When I began to discover what other people’s lives were like because they could not read, I realized the true importance of reading.

My first student Marie was a 44-year-old single mother of three children. In the first lesson, I found out she walked two miles to the nearest supermarket twice a week because she didn't know which bus to take. When I told her I would get her a bus schedule, she told me it would not help because she couldn't read it. She said she also had difficulty once she got to the supermarket because she couldn't always remember what she needed. Also, she could only recognize items by sight, so if the product had a different label, she would not recognize it as the product she wanted.

As we worked together, learning how to read built Marie’s self-confidence. She began to make rapid progress and was even able to take the bus to the supermarket. After this successful trip, she reported how self-confident she felt. At the end of the program, she began helping her youngest son, Tony, a shy first grader, with his reading. I found that helping Marie to build her self-confidence was more rewarding than anything I had ever done before.

As a literacy volunteer, I learned a great deal about teaching and helping others. In fact, I may have learned more from the experience than Marie did.

1.What did the writer do last summer?

A. She worked in the supermarket.

B. She helped someone to learn to read.

C. She helped some single mothers.

D. She was trained by a literacy volunteer.

2.Why didn't Marie go to the supermarket by bus at first?

A. Because she liked to walk to the supermarket.

B. Because she didn't have a bus schedule.

C. Because she couldn't afford the bus ticket.

D. Because she couldn't find the right bus.

3.How did Marie use to find the goods she wanted in the supermarket?

A. She knew where the goods were in the supermarket.

B. She asked others to take her to the right place.

C. She managed to find the goods by their looks.

D. She remembered the names of the goods.

4.Which of the statements is TRUE about Marie?

A. She could do many things she had not been able to before.

B. She was able to read stories with the help of her son.

C. She decided to continue her studies in school.

D. She helped to build up my self-confidence.

 

查看答案

Today the word friendship has been used so often that it has lost its meaning. Some jokingly or seriously say that friends are made to be used. It makes me very sad.

True friendship doesn’t mean that when you need your friend’s help,you will treat him to dinner,and when you have to protect yourself,you will put your friends in a difficult situation.

In fact,true friendship is the communication and understanding of the hearts(心).

True friendship is like water. Compared wish decent wine,water is tasteless,but is of great help when we are thirsty. True friends don’t need to be with each other every day,but are connected in heart every minute.

True friendship is like medicine. Though it is bitter,it cures your illness. True friends give you some suggestions even if they know you would not take. They criticize you when others have a good word for you,not because of envy but worrying that you may lose your cool head.

True friendship has nothing to do with fame,power or money. True friends would often watch you silently far away when you are influential,but come to you whenever you need their help. You’re not his stepping-stone to success,but are his crutch to live through difficulties.

True friends make you complete. Many persons go along with you through your life─your parents,your spouse,and your children,who take care of you and make your life happy. However,you still need someone who understands your thoughts and souls. Without them,you are likely to be unhealthy in spirit.

True friends stay in your heart,rather than at your side;they know you more than yourself,and try to better you.

Once you have found such a true friend,do treasure(珍惜)him. If your true friend disappears,how can you make the sound of your heart understood?

1.The writer feels sad because some people ___________.

A. don’t understand friendship     B. make wrong friends

C. don’t treasure friendship       D. blame their friends

2.The writer speaks of water because __________.

A. it has no taste           B.it is important to our life

C. it is easy to get         D.it stays with us every day

3.The underlined word“influential” in Paragraph 5 means“ ____________”.

A.busy     B.quiet       C.helpful        D.powerful

4.According to the passage,true friends may help you _________.

A. enjoy mental health           B. achieve success

C.understand them better         D. live a happy life

 

查看答案

Ever since I was a child, my mouth has caused me trouble. I'm not a bad person; I have a hard time learning when to keep my mouth closed. My mom has told me again and again, "Robert, your constant bad words are hurting me. If you continue to be this rude, you will get into big trouble."It's been a problem at school several times too when teachers have told me something I didn't want to hear. I used to feel it was my duty to stand up for myself. One day in English class I began working on my homework until I heard a classmate talking behind me. It was Nathaniel, talking to himself as usual. I said ever so nicely, "Nathaniel, would you be quiet?"  Nathaniel continued talking to himself. I quickly shouted "Nathaniel, shut up!" For the next five minutes, we threw hurtful words back and forth at each other.  "At least I don't have an ugly lazy eye like you!" I shouted.I knew this would upset him deep inside. It would hurt his feelings and shut him up.   What I said filled him with anger. He tried to reach over my seat and grab me as he shouted, "That's it! That's it!" Surprised at his reaction, I sat back in my seat. Never had I seen Nathaniel act like this before.  Later on, we were taken to the principal's office. There, Mr. Black, the principal, told us to discuss the matter. It wasn't until then that I finally found that when I hurt someone physically, the wounds eventually heal. But when I hurt them with my words, sometimes the pain (痛苦) never goes away. At the end of the discussion, I said sorry to Nathaniel. When I headed back to my room, I spent some time praying. I began to think about how often what I said hurt others. But I believe that as I keep praying and asking God to help me, he'll tell me when to keep my mouth closed.

1.What's the writer's name?

A. Nathaniel.

B. Robert.

C. Black.

D. Green.

2.One day in English class, Nathaniel ____when the other classmates worked on their homework.

A. read the text

B. listened to the others

C. talked to himself

D. kept silent

3.What's the Chinese meaning of the underlined word heal?

A. 愈合

B. 痛苦

C. 和好

D. 伤害

4.In the text the writer tried to tell us that _________.

A. when you hurt someone, the pain never goes away

B. we should try to help each other at school

C. it is one's duty to stand up for himself

D. words cause more pain than wounds

 

查看答案

Good morning. The program today is about music. The word “music” comes from the Greek word “muse”. The Muses are the goddesses of the arts. The Music is only one of the arts. It is like the spoken language, but it uses sounds. Today’s program brings together music from different concerts of the world. Who invented music? Who sang the first song? No one knows exactly the answers to these questions. But we know that music plays an important part in almost everyone’s life. Babies and young children love to hear people singing to them. When they are a little older, they like to sing the songs they have heard. When children go to school, their world of music grows. In the middle grades, students take music lessons. When they reach high school, they become interested in listening to pop music.

The records we have chosen for you today are from American country music, Indian music, pop music and so on. Music has meaning for everyone. It can make people happy or it can make them sad. In this program we shall study the language of music. We shall be trying to find out more about how music works. We shall try to find out how music says what people feel.

Now, here comes the music today , I shall explain why they are all good music.

1.The first paragraph is mainly about the ___________.

A. styles of music   B. history of music

C. taste of music    D. knowledge of music

2.Which is NOT the purpose of this music program?

A. To study the language of music .

B. To learn more about the music.

C. To give a complete background to the music.

D. To give people some music to listen to.

3.The speaker is probably ___________.

A. a host     B. a singer     C. a dancer      D. a teacher

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.