满分5 > 初中英语试题 >

How do most students spend their weekend...

How do most students spend their weekends? Do they have time to do the things they like? Let’s see what some students do during their weekends.

Ben is eleven. He has a sister, Kate. Both of them like going to the cinema. Every Sunday morning, they go to the town by train and then they go to the cinema because they live in a village (农村) and there is no cinema there.

They get to the town at noon. They usually have a big lunch in their favourite restaurant first, and then they buy some food in the supermarket before they go to their favourite cinema called Star Cinema. They like it because the seats there are comfortable and the films in the cinema are always the newest. They always have a good time on Sundays. But when the weather is bad or they are busy with their homework or someone visits them, they can’t go to the cinema.

1.Ben and Kate always spend their Sundays ________.

A. watching TV       B. going shopping

C. doing homework    D. seeing films

2.They go to the town to see a film because ________.

A. they like the cinema there

B. there is no cinema in the village

C. they don’t know other cinemas

D. they want to go shopping in the town

3.When they are in the town, they ________ first.

A. go to the cinema   B. buy food

C. have lunch         D. play in the street

4.What does the underlined word “comfortable” mean in Chinese?

A. 舒适的    B.新鲜的       C. 美味的  D. 流行的

5.Ben and Kate can’t go to the cinema when __________.

A. The weather is not good.

B. They have a lot of homework to do.

C. They have visitors at home.

D. All above.

 

1.D 2.B 3.C 4.A 5.D 【解析】 试题分析:你是如何度过周末的?这篇短文给我们讲述的是Ben和Kate度过周末的方式,他们喜欢在星期天的时候看电影,但是在他们住的地方没有电影院,所以他们要坐火车去镇里的电影院观看,他们总是非常的开心。 1.D细节理解题。根据短文中Ben is eleven. He has a sister, Kate. Both of them like going to the cinema. Every Sunday morning, they go to the town by train and then they go to the cinema可知,Ben和Kate都喜欢看电影,他们每个星期天都去看电影。故选D。 2.B细节理解题。根据短文中Every Sunday morning, they go to the town by train and then they go to the cinema because they live in a village (农村) and there is no cinema there可知,Ben和Kate去镇里看电影,因为他们住在农村,那里没有电影院。故选B。 3.C细节理解题。根据短文中They get to the town at noon. They usually have a big lunch in their favourite restaurant first可知,Ben和Kate到镇里的时候是中午了,他们先吃午饭。故选C。 4.A词义猜测题。根据文意和划线单词所在的句子They like it because the seats there are comfortable可知,comfortable这个单词在这里修饰的是电影院的座位,因此应该是舒服的,所以他们才喜欢。故选A。 5. 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Teachers Wanted

Are you a teacher? Do you like children? Can you help them with Chinese on weekends? Come to join us. Call John at 6378-5788 for more information(信息).

Football Club

Do you like to play football? Do you want to play football well? Mr. Cai can teach you. You can come here every Saturday afternoon.

Tel: 6368-5778

Add: Room 212 in School's P.E. Building.

Learning French

Can you speak French? Do you want to learn French? Please join the French Club now.

Class time: 6:30 p.m. ~8:30 p.m. every day

Call Jane at 6345-1238 on weekdays if you’re interested in French.

Musicians Wanted

Are you music lovers? Can you sing or dance? Can you play any instruments(乐器)? Welcome to our Star Rock Band. Please call Tina at 6898-3443 or send an e-mail to music@163.com.

1.Gina is a good teacher and she wants to find a job. Who may offer(提供)her a job?

A. Tina.   B. John.   C. Jane.   D. Mr. Cai.

2.You are in the French Club for _____________ every week if you go to each French class.

A. 2 hours.   B. 14 hours.     C. 2 days.  D. 5 days.

3.If you are a music lover, you want to be a dancer, how can you contact (联系) them?

A. Go to Room 212 in School's P.E. Building.

B. Call Jane.

C. Send an e-mail to music@163.com.

D. Call 6368-5778.

4.Who can teach you to play football?

A. Tina.   B. John.   C. Jane.   D. Mr. Cai.

5.Vera teaches French. Can you guess (猜)where she works?

A. The Football Club.    B. The Star Rock Band.

C. The Teacher Club.     D. The French Club.

 

查看答案

完型填空

What grade can an 11-year-old boy be in? In Grade 5 or 6, right?

      11-year-old Carson Huey-You is in a university(大学)now. And he is doing well in his       . He surprises(让…吃惊)all his classmates and teachers. Many people are         about him in the university now. But Carson doesn’t think much of their surprised(感到吃惊的)      .

Carson hopes to         new things and make new friends in the university. His mother goes to classes with him because he is too         .

Carson is very clever. His mother, Claretta Huey-You, says numbers and Maths are      so difficult for him. He       Chinese at home, but English at school. Carson is not a bookworm(书虫). Sometimes he is just a         . Like many other children, he has many     , such as playing computer games and playing the piano.

Now all the teachers and students like this young student.

1.A. And           B. So            C. But           D. Because

2.A. activities    B. lessons      C. games         D. sports

3.A. thinking       B. reading       C. talking      D. listening

4.A. legs          B. heads         C. ears        D. eyes

5.A. learn          B. make          C. chat        D. show

6.A. strong         B. tall          C. clever       D. young

7.A. sometimes      B. always       C. usually      D. seldom

8.A. speaks         B. says         C. starts        D. stops

9.A. parent       B. student      C. child         D. teacher

10.A. classes     B. hobbies       C. friends      D. sports

 

查看答案

句型转换

1.The little girl goes to school by bus every day.(改为同义句)

The little girl _____________ ____________ ____________ to school every day.

2.We’re all in the Reading Club.(改为同义句)

We’re all ______________ ______________ the Reading Club.

3.My mother dances for half an hour every day.(划线部分提问)

_______________ ______________ _____________ your mother dance every day?

4.He comes from Guangdong.(改为同义句)

He _______________ _______________ Guangdong.

 

查看答案

动词填空

1.What about ______________ (chat) online(在线的)with each other?

2.My grandpa ______________ (not go) walking in the morning, because it’s too cold.

3.Sandy does well in singing. Let her ________________ (sing) a song for us.

4.Look! One of the boys _______________ (have) a bottle of pear juice in his hand.

5.It’s 5:30 now. Mother _______________ (cook) supper in the kitchen.

6.___________ (not look) out of the window, Joseph. We’re having the Art lesson.

7.Thanks for ______________ (write) the letter to me.

8.__________ (be) Steven and his sister nice to their new neighbor(邻居)?

 

查看答案

--- We’re going to have a basketball match with Class 3 next week.

--- _____________!

A. Wish you good luck   B. Let me see

C. Thank you            D. Have a good time

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.