满分5 > 初中英语试题 >

It was the first day of class. Two of Ta...

It was the first day of class. Two of Tara’s new ESL (English as a Second Language) classmates wanted to know where she was from. They were both from Korea. Because Tara looked like Korean, one of the women asked Tara, in English, if she was from Korea. Tara replied, “No, I’m not.” Then the women took turns asking Tara if she was from Japan, or Thailand, or China. To each question, Tara answered them a simple “no”. Laughing, one woman said to the other, “She’s not from anywhere!” The two went to their desks, talking to each other in Korean.

The next day, the teacher divided the students into groups of four. The students in each group asked introductory questions of each other. A student in Tara’s group asked her, “Where are you from?” Tara answered that she was from Korea. The two women who had questioned Tara the day before were sitting only a few feet away. Both of them heard Tara’s answer.

“Aha!” they both exclaimed, “You are from Korea!” Tara smiled and said yes. Then she apologized (道歉) to both of them for lying the day before. She told them that she had not wanted to get into a Korean conversation with them. It had been her experience that many ESL students continued to speak their mother languages in ESL class, and Tara had not come to ESL class to practice her Korean. In her opinion, ESL students should try to speak English only.

“I agree.” said Rose.

“You’re 100 percent right.” agreed Jenny, “Rose and I must stop speaking Korean to each other. Right, Rose?” Rose nodded, and then said something in Korean. All three women laughed.

The next half a year, Tara became friendly with both women, although she never spoke a word of Korean to them during class or break.

1.Where does Tara come from?

A. China.       B. Thailand. C. Japan.    D. Korea.

2.The underlined word “exclaimed” in Paragraph 3 means “_________”.

A. cried in fear           B. shouted in surprise

C. screamed with joy       D. announced with excitement

3.According to the passage, we can infer (推断) that _________.

A. Tara said she was from Korea because she knew the student in her group was also from Korea.

B. Tara said she was from Korea because she wanted to make friends with the student in her group.

C. Tara said she wasn’t from Korea because she didn’t like Rose and Jenny and wasn’t willing to speak Korean with them.

D. Tara said she wasn’t from Korea because she didn’t want Rose and Jenny to speak Korean with her during the class.

4.What can be the best title of this passage?

A. Let’s Speak English         B. An ESL Class

C. Don’t Tell Lies             D. Let’s Practice Korean

 

1.D 2.B 3.D 4.A 【解析】 试题分析:本文叙述了塔拉正在学习英语。两个韩国同学问她来自哪里,她没有告知,理由是她希望用英语进行对话,以便练习英语。最后,这个想法获得两个同学的认可,她们成为了好朋友,但没说过一句韩语。 1.D细节理解题。根据后文“ “You are from Korea!” Tara smiled and said yes.”可知,塔拉是一名来自韩国的学生。故选D。 2.B词义猜测题。根据前文可知,两个韩国同学文塔拉是否来自韩国,塔拉回答说不是。但后来其他同学问她时,她回答说是。两个韩国同学听到这个答案后的反应是惊讶的大叫“Aha!”。故选B。 3.D推理判断题。根据“Where are you from?”可知,塔拉回答是因为同学问她问题,并非是A选项中“she knew the student in her group was also from Korea”,也不是B选项中“she wanted to make friends with the student in her group”。根据后文“She told them that she had not wanted to get into a Korean conversation with them.”可知塔拉没有说她来自韩国是因为不想和同学进行韩语对话,她希望练习英语,不是C选项中“she didn’t like Rose and Jenny and wasn’t willing to speak Korean with them”,而是“she didn’t want Rose and Jenny to speak Korean with her during the class”。故选D。 4.A主旨大意题。塔拉因为希望练习英语,才没有回答韩国同学的问题,由此可知,整篇文章的主题是“英语”。故选A。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Recycling is a way to take trash and turn it into new products. There are a number of different recycling processes that allow materials to be used more than once.

All kinds of materials can be recycled. Some of the most common processes in use today involve(牵涉) recycling plastic, glass, metals , paper, electronics and so on. Items made of these materials include soda cans, plastic boxes, newspapers, old computers, and cardboard boxes.

There are many steps in recycling. It isn’t actually a simple process and is different for each type of material. For example, paper starts its recycling process by being mixed with water and other chemicals to break it down. This process finally turns the paper into a pulp(纸浆). Then remove the plastics and other useless materials from the pulp. After that, it gets cleaned. Now the pulp is ready to be made into new paper.

However, computers and batteries(电池) are usually recycled in order to remove harmful chemicals as well as to find again some valuable materials such as gold.

In general, we should follow different steps in the recycling process. These steps are:

•Collecting recyclable materials, like cans and plastic bottles.

•Processing(加工) the old materials and making new items.

•Buying items made from recycled materials.

根据短文内容,选择正确答案。

1.What is recycling?

A. It makes your heart and body strong.

B. It is to reuse anything that can be used again.

C. It means keeping the land , air and water clean.

D. buying items made from recycled materials

2.Paragraph 2 mainly tells us _____.

A. recycling is very easy

B. recycling process is different

C. what materials can be recycled

D. throwing cans and plastic bottles away

3.Which shows the recycling process of paper correctly?

a. cleaning it

b. removing useless materials

c. being mixed with water and other chemicals

d. turning the paper into a pulp

A. c-d-b-a      B. b-a-d-c

C. c-a -b-d     D. a-b-d-a

 

查看答案

In China, a lot of food is wasted every year and the waste food is enough for       people. The food is wasted in restaurants, at home and in schools, etc.

In restaurants or at home, people often order or cook       food. But they can’t eat it up. When they go out of a restaurant, full and happy, they never look back       the uncertain food on the table again. Should Chinese consumers(消费者) be        for the terrible waste?

In schools, we can often see a lot of students        food away after meals and they only eat the food they like.

Everyone is supposed to have enough food to eat. However, in some places, the food is so little ________ a lot of people died from hunger(饥饿. Although China has tried hard to solve the   ________  of hunger over the past thirty years, the job is not finished yet. Food is important to us all. We     live without food. So         is necessary for us to love food and try to eat up everything on our plates. When we eat in restaurants, we should pack up the leftovers(剩菜剩饭). We also need to tell other people to stop ________ food as soon as possible.

1.A. 200 million   B.200 millions    C.200 million of    D.200 millions of

2.A. too many       B. many too       C. too much         D. much too

3.A. in            B. at              C. on                D. up

4.A. interested     B. excited        C. happy            D. sorry

5.A. throw         B. threw           C. thrown           D. to throw

6.A. which         B. when            C. where            D. that

7.A. problem        B. question        C. danger           D. mistake

8.A. can            B. can’t         C. mustn’t          D. must

9.A. it             B. he              C. she               D. they

10.A. waste         B. to waste        C. wasting           D. to be wasted

 

查看答案

-- Have you been to Shanghai_______?

--Yes, I have _______been there twice.

A. already; already  B. already; yet

C. yet, already      D. yet, yet

 

查看答案

There are many bees _______among the flowers.

A. fly      B. to fly       C. flew       D. flying

 

查看答案

---Do you know _____the members in this club?

---It’s about 200.

A. a number of    B. the number of

C. a lot of       D. plenty of

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.