满分5 > 初中英语试题 >

阅读填空 先通读下面的短文,掌握其大意,然后根据短文内容和所给首字母,在空格内填...

阅读填空  先通读下面的短文,掌握其大意,然后根据短文内容和所给首字母,在空格内填入一个适当的词,使短文意思完整。所填单词在题后横线上必须完整写出。

Do students in your country go directly to university or college after school or do they have a break first? Taking a gap year (空档年)between high school and university is quite common in the UK, and there are lots of different ways to spend your time.

A gap year is a period of time, usually a year, when a student takes a break before going on to study in university. It is often spent traveling or working.

People used to think that taking a gap year was not acceptable. In the past you took a gap year if you had to retake exams or had problems with your study. But now, universities encourage a gap, and it is more possible for a student who takes a gap year to be offered jobs when they graduate. A gap year can give young people useful learning experiences, help them pick up new skills.

A student often takes a gap year at about eighteen years old, before going to university. It can also be taken at a different time.

Many gap year students choose to do voluntary work. Others want to travel around the world for more experiences. Lots of gap year students just want to see more of the world.

Most students who are planning a gap year take on a part-time job to save up for the trip. Some students travel for three or six months and then work for the rest of the year.

A gap year in the UK

What is a gap year?

It is the time when a student takes a break from formal    1.   .

Advantages(优势)

Though people didn’t    2.  a gap year in the past, now a gap year is thought to be helpful for young people to get useful learning experiences, new skills.

3.   to take it?

A student take a gap year at about eighteen years old, before going to university or at a different time.

What to do?

The gap year is usually    4.   to doing voluntary work or traveling around the world and so on.

How to make money?

They save up for the trip    5.   doing a part-time job to make money.

 

1.education 2.accept 3.When 4.devoted 5.by/through 【解析】 试题分析:本文叙述了学生度过空档年的好处。“空档年”是学生在上大学之前的一段时期。在这一段时间,学生可以了解世界,也会了解自己。他们不仅玩得开心,也会面对许多挑战。同时,学生可以在这一段时间为上大学积累钱。在空档年的实践经验也有利于学生被大学录取。 1.细节理解题。根据文中A gap year is a period of time, usually a year, when a student takes a break before going on to study in university. Education的描述和对全文的理解可知,答案填education。 2.细节理解题。根据文中People used to think that taking a gap year was not acceptable.的描述和题干,空格处应该是动词“接受”accept。 3.细节理解题。根据文中A student often takes a gap year at about eighteen years old, before going to university. It can also be taken at a different time的描述和题干要求,可知答案填When。 4.细节理解题。Devote to to do/doing sth 致力于……。根据文中Many gap year students choose to do voluntary work. Others want to travel around the world for more experiences. Lots of gap year students just want to see more of the world.描述,故空格处填 devoted 。 5.……而储蓄。根据文中 Most students who are planning a gap year take on a part-time job to save up for the trip.描述可知空白处答案是“通过”by/through。 考点:阅读填空。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完成句子  按所给的汉语,用英语完成下列句子。

1.天气太糟糕了,我们被迫呆在家里。

It was such awful weather       stay at home.

2.他要养活一家人,所以这份工作对他无比重要。

The job matters       since he has a family to support.

3.不要忘记关会议室的灯,它们已经开了整个晚上了。

Don’t forget to turn off the lights in the meeting room. They       for a whole night.

4.尽管他从没有让他的经理失望过,但是他发觉很难让这项工程按时完成。

He found it hard       although he never makes his manager disappointed (失望的).

5.你能不能提醒我昨天我们学的内容?

Would you please remind me       yesterday?

6.很明显,要想学好英语,发音值得充分关注。

It’s clear that pronunciation       to learn English well.

 

查看答案

动词填空  用括号内所给动词的适当形式填空。

1.What he cared about        (lead) him to his career success in the end.

2.He would rather stay up late than        (go) to bed without finishing his homework.

3.As the weather is clearing up, the travel plan        (discuss) as soon as possible.

4.When he is in difficulty, he goes to nobody for help. He just        (keep) it to himself.

5.— Jim, you have been back. I saw you in the street just now with your friends.

— Yes. Not only my friends but I        (do) research on the road safety (安全)for our reports as well.

6.He has great difficulty        (write) the letters “b” and “d” correctly.

7.— Tony looks even worse today than the other day.

— His failure on the mid-term exams made his father angry with him, and they       (not deal) with the problem.

8.He lost his parents in an accident. From then on, he        (care) for well by his uncle.

 

查看答案

根据句意和汉语注释,写出单词的正确形式。

1.He became the manager of his company ____ (凭借) years of hard work.

2.I’ve grown up but my parents are ____(严格的)with me now, to my surprise, than before.

3.We humans continue to make ____  (进步) in the fight against illness.

4.He much ____ (更喜欢)soft drinks to water because of its nice taste before he read this Article.

 

查看答案

根据句意,用括号内所给单词的适当形式填空。

1.He said nothing but  ____(simple) looked at me.

2.He went to Tibet to teach for two years although he was already in his         (forty) .

3.He has such a heart full of  ____ (sad) that it’s hard for him to cheer up.

4.Our dream is to  ____ (creative) a whole new world for our children to live in freely.

 

查看答案

One day I went to a store with a list. “Excuse me,” I said. A lady with glasses looked up, saying, “I’m Miss Bee. Come closer and let me look at you. I want to be able to describe you to the police if something is missing from the store.”

“I’m only a little girl, not a thief (小偷)!” I was surprised.

“But I think you’re potential (有可能的) ,” she said.

“I need these,” I said, holding up my list.

“So what? I am not a person who works for you. Go to get them.” she said.

The store was a puzzle to me. It took me two hours to find everything on the list. “That packet of beans is only 29 cents, but you asked me for 35 cents. I corrected her. She didn’t seem unhappy, just looked at me over her glasses.

The following summer I visited Miss Bee some times a week. She always found ways to fool me. Or shortly after I remembered the places of something on the shelf, she arranged (重排) the shelves again and made me hunt for them again. By the end of the summer the shopping trip that had once taken me an hour was done in 15 minutes.

One morning I was to get a packet of chocolate. “Miss Potential, what did you learn this summer?” she said. “That you’re a meanie (刻薄鬼)!” I answered angrily. But she laughed, “Well, I believe my job is to teach every child I meet life lessons to help them. When you get older, you’ll be glad our paths crossed!” Glad I met Miss Bee? Ha! It was absurd.

Until one day my daughter said, “ Could you finish my math problems for me?” “How will you ever learn to do it yourself if I do it for you?” I said. Suddenly, I was back at that store where I had learned the hard way to check my bill. Now I have known what Miss Bee did for me. She is my good teacher.

1.Why did Miss Bee arrange the shelves again and again?

A. To laugh at the writer.

B. To teach the writer some skills.

C. To think about other customers’ need.

D. To avoid her things being stolen.

2.What does the underlined word “absurd” mean?

A. 开心的        B. 令人兴奋的

C. 令人费解的    D. 荒谬的

3.Which word can best describe the writer’s feelings for Miss Bee in the last paragraph?

A.Thankful.        B. Hateful.

C. Uncomfortable.   D. Unkind.

4.The purpose of writing the text is to tell us _________.

A. the facts about a kind person-Miss Bee

B. how to teach your children life lessons

C. people should check everything carefully

D. the good teacher isn’t only in the school

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.