满分5 > 初中英语试题 >

Joan’s Favourite Activities Day Activit...

 

Joan’s Favourite Activities

Day

Activity

Place

Time

Monday

Play tennis with her friends

In the Tennis Club

4:30 p.m. --- 5:15 p. m.

Wednesday

Play basketball with her classmates

In the playground

4:00 p.m. --- 5:30 p. m.

Friday

Go swimming

In the Swimming Club

6:00 p.m. --- 7:00 p. m.

Saturday

Have a picnic with her parents

In the park

10:00 a.m.--- 12:00 a. m.

Sunday

Read books with her sister

At home

2:00 p.m. --- 5:00 p. m.

1.Where does Joan often play tennis ?

A. In the playground. B. In the club.

C. In the park.       D. At home.

2. Who often goes out for a picnic with Joan?

A. Her friends. B. Her classmates.

C. Her parents. D. Her sister.

3.What does Joan often do on Friday evening?

A. Play basketball. B. Read books.

C. Go swimming.     D. Have a picnic.

4.When does Joan’s sister usually read books?

A. From 11:00 a.m. to 12:00 a. m.

B. From 2:00 p.m. to 5:00 p. m.

C. From 4:30 p.m. to 5:15 p. m.

D. From 6:00 p.m. to 7:00 p. m.

5. What can we learn from the passage?

A. Joan often plays basketball for two hours.

B. Joan likes to stay at home on Saturday.

C. Joan likes to read books on Saturday.

D. Joan likes sports very much.

 

1.B 2.C 3.C 4.B 5.D 【解析】 试题分析:这篇短文利用表格的形式,给我们介绍了Joan最喜欢的活动,表格中按照星期排列,给我们介绍了她所从事的活动、时间和地点等信息。 1.B细节理解题。根据短文中Joan周一的活动中可知,Play tennis with her friends … In the Tennis Club可知,Joan在网球俱乐部里和她的朋友们一起打网球,故选B。 2.C细节理解题。根据短文中Joan周六的活动中Have a picnic with her parents可知,Joan经常和她的父母一起去野餐。故选C。 3.C细节理解题。根据短文中Joan周五的活动安排中可知,她在晚上的6点到7点去游泳俱乐部里游泳,故应选C。 4.B细节理解题。根据短文中?Joan周日的安排可知,周日下午2点到5点,Joan和她的姐姐一起在家里读书。故应选B。 5.推理判断题。根据短文中Joan一周的活动安排我们可以看出,除了周末,Joan一周中有三天都要去做运动,如打网球、打篮球、游泳等,由此可看出她非常喜欢运动,故选D。根据Joan周三的安排中可知,她打篮球的时间持续一个半小时,故A不对;根据周六的安排可知,她和父母去野餐,不是呆在家里,故B不对;根据周日的安排可知,她是在周日读书,不是周六,故C不对。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

I am going to the Great Wall next week.

_______.

A. That's OK           B. That's right

C. Have a good time     D. Thank you

 

查看答案

I like _________. Would you like _________ with me this afternoon ?

A.swimming ;swimming  B.swim ;to swim

C.swimming ;to swim   D.swim ;swimming

 

查看答案

In my class, boys don’t love morning _______, but they like doing ______ in the playground.

A. exercises; exercises     B. exercise; exercise

C. exercises; exercise      D. exercise; exercises

 

查看答案

The homework is ___________easy. You don’t need to spend ___________ time on it.

A. too much; too much            B. much too; too much

C. much too; much too            D. too much; much too

 

查看答案

He isn’t ________his father, but he ______his father very much..

A. like; likes    B. likes; likes

C. like; like     D. likes; like

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.