满分5 > 初中英语试题 >

Once an old man was walking in a street ...

Once an old man was walking in a street with his horse. It was raining hard. The old man was cold because he was walking in the rain. He wanted to go a restaurant. It was a quarter past three in the afternoon. The old man got to a small restaurant. There were lots of people in it. The old man couldn’t come near the fire. He thought and thought. At last he got an idea. He said to the waiter,  “ Take some fish to my horse.” The waiter and the people were very surprised. The waiter said, “ A horse doesn’t eat fish.” The old man told the waiter, “This horse is very interesting. It can sing, dance and does all kinds of things. It can eat fish, too.”  So the waiter brought the horse some fish.

All the people in the restaurant ran out to see the horse eat except(除…之外) the old man. So the old man sat beside the fire. After a moment the waiter came back and said, “ Your horse didn’t eat any fish.” The old man said, “ All right. Take the fish back and put it on the table. I’ll eat it.”

1.The old man felt very cold because ___________.

A. it was a windy day

B. it was snowing heavily

C. he was walking in the heavy rain

D. he was hungry

2. All the people in the restaurant ran out except the old man because ________.

A. they wanted to see the old man

B. they wanted to see the horse eat the fish

C. they wanted to see the horse

D. there was no fire over the stove

3.In fact, the horse couldn’t _________.

A. walk or eat          B. sing or sleep

C. sing or eat fish     D. talk or drink

4.Why did the old man ask the waiter to take some fish to his horse?

A. Because he was cold.

B. Because his horse liked eating fish.

C. Because he wanted to sit by the fire.

D. Because he also liked eating fish.

5.What’ s the best title of the passage?

A. A horse that can eat fish     B. A good idea

C. An old man and a horse        D. An old man

 

1.C 2.B 3.C 4.C 5.B 【解析】 试题分析:这篇短文讲述了一则小故事。故事的大概内容是:一个老人淋了雨,他非常冷,走进一家小餐馆后,想要取暖。可是人太多,他无法靠近火堆取暖。他想出一个办法。他让服务员给他的马拿一些鱼,服务员和其他人感到好奇,老人说他的马会唱歌会跳舞,还吃鱼。除了老人以外所有人都跑出去看,这样餐馆里就没人了,老人成功地取暖了。 1.C 细节信息题。根据第一段中“he was walking in the rain”可知,老人感到冷的原因是淋了雨。故选C。 2.B 推理判断题。根据文意可知,老人对服务员说他的马会唱歌跳舞,还吃鱼,人们都不相信,由此可知,人们跑出去是为了验证老人的话。故选B。 3.C 推理判断题。通读全文可知,老人想要取暖,可人太多,所以说谎把所有人骗出去,实际上,他的马不会“sing, dance and does all kinds of things”,也不会“eat fish”。故选C。 4.C 推理判断题。通读全文可知,老人想要取暖,可人太多,所以说谎把所有人骗出去是为了能靠近炉子取暖。又根据“So the old man sat beside the fire.”这句话可知,应选C。 5.主旨大意题。全文主要讲的是因为老人想出了一个好主意才坐在了炉子旁边取上暖,由此可知,好主意是本文的关键。故选B。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Here are some advice about trips.

1. Forget fashion! Always wear your most comfortable clothes when going on long trips.

2. Travelling on trains and buses can be boring, so take a good book to read.

3. If you’re going somewhere cold, remember to put on warm clothes!

4. If you are going somewhere sunny, remember to bring your sun-block and sunglasses.

5. Always take a camera with you to capture those special moments.

6. Look after your things well whenever you go to a busy place, like a train station. There are many thieves(小偷) there!

7. Most countries have lower prices for students, so if you are a student, take your student card with you.

1.If you go to Hainan for a trip in summer, you should take ______ with you.

A. warm clothes and sports shoes

B. sunglasses and sun-block

C. fashionable clothes and a big bag

D. some fruit and drinks

2.From the passage, which is a good way to keep away a boring trip when you’re on a train or a bus?

A. Taking a camera                B. Reading a good book

C. Listening to music             D. Sleeping for some time

3. If a student wants to buy some gifts at lower prices when he is travelling, he  should show _______ to the shop assistant.

A. prices             B. his things

C. his passport       D. his student card

4. The word “capture” in this passage means “_______”.

A. 看到            B. 感受           C. 捕捉          D. 控制

5.What do you have to do when you are at busy places?

A. You have to put away your things.

B. You have to look after your things well

C. You have to give away your things

D. You have to get your things ready.

 

查看答案

My mother was a servant(佣人). Through her work, she found that successful people____  more time reading than watching TV. She told my brother and me to do like that. In our free time, we had to ____ books from the library to read. After reading them, we had to ____ book reports. She would ____ them carefully with marks(标记). Years later we got to know she didn’t ____ any words.

At the beginning of my high school I was a good student, but not for ____,  I wanted

the most beautiful clothes and I wanted to ____ with my friends. I went from a good student to a ___ student. One night, my mother came home after ____ her different

jobs, and I complained(抱怨) about not having enough money.

She said, “OK, I’ll give you all the money I ____ this week, and you buy the family food and pay the bills. With everything paid off(付清), you can have all the money left(剩下的).” I was very ____ with those words, but when I paid off everything, there was ____ left.

I got to know my mother was a ____ woman. I went back to my ____ and became

a good student again. And at last my dream ____ and I become a doctor.

1.A. spent         B. took        C. saved         D. got

2. A. borrow       B. buy          C. leave         D. forget

3.A. drive         B. finish       C. write          D.cut

4.A. work         B. take         C. give           D. check

5.A. read         B. know         C. show           D. get

6.A. soon         B. far         C. long          D. often

7.A. do housework B. do homework  C. hang on       D. do lessons

8.A. good         B. bad          C. sad           D. bored

9.A. finishing     B. shopping     C. making         D. getting

10.A. pay         B. win          C. spent          D. made

11.A. happy       B. tired       C. sad            D. surprised

12.A. anything   B. everything  C. something     D. nothing

13.A. rich       B. bad         C. great          D. poor

14.A. hospitals    B. studies      C. classmates     D. teachers

15.A. comes true   B. get to      C. takes out     D. arrives

 

查看答案

----I  wondered _________.

----He went to Beijing for vacation.

A. where did he go           B. where does he go

C. where he went             D. where he goes

 

查看答案

How many students are going to the party?

—________, they are all going to the movies.

A. None       B. All        C. Both    D. Neither

 

查看答案

What do you usually do on weekends?

I usually ______ my homework at home, but last weekend I _______ with my father.

A. do, went fishing   B. did, went fishing

C. do, go fishing   D. did, go fishing

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.