满分5 > 初中英语试题 >

阅读短文,完成下列问题(共5小题, 每题2 分,满分10 分) We paren...

阅读短文,完成下列问题(共5小题, 每题2 分,满分10 分)

We parents like to make sure that our children are eating well and getting all the nutrients(营养)they need. Children need two or three kinds of vegetables every day.

A simple way to get children to eat vegetables is eating them ourselves. Following our habit, they may start eating vegetables. Don’t say things like, “If you eat your vegetables, you can have desserts(餐后甜食).” These methods work for a while but can possibly lead them to disliking vegetables more. Giving your children new varieties(多样性) which will help her or him develop a taste for trying new things.

Sometimes the simple things just don’t work. We have to start becoming a little creative when it comes to make our children eat these vegetables. By doing this in the beginning when they are small, it will hopefully help them learn to love vegetables.

Think of creative ways to make children eat vegetables. For example, cut up vegetables like carrots, tomatoes, and assemble (集合) a creative way on a plate for an afternoon snack. Or try using cheese sauce either by dipping(浸)vegetables or by putting the cheese right on top of the uncooked vegetables.

If you prefer, you can also add a teaspoon of sugar on top of cooked green beans and peas to give them a little sweeter taste. Doing this shouldn’t lead to a sweet tooth as long as you only give them a small amount.

If you have a child that refuses to eat vegetables, some of these suggestions I’ve listed will help to turn that around. In the end, you’re not just getting them to eat vegetables, you are helping them to live a healthier lifestyle.

根据短文内容回答以下问题:

1.How many kinds of vegetables does a child need every day?

_______________________________________________________________

2.What is a simple way to let the children eat vegetables?

______________________________________________________________

3.What’s the advantage of thinking of creative ways when it comes to make children eat vegetables?

________________________________________________________________

4.Which will children usually prefer, vegetables or desserts?

_____________________________________________________________________

5.What is this article mianly talking about? __________________________________

 

1.Two or three. 2.Eating them ourselves./The parents should eat the vegetables themselves. 3.It will hopefully help them learn to love vegetables. 4.Desserts. 5.How to make children eat vegetables 【解析】 试题分析:本文介绍了如何让孩子养成吃蔬菜的好习惯。 1.细节理解题。从文章的句子:Children need two or three kinds of vegetables every day.每天孩子需要两三种蔬菜。可知答案是:Two or three. 2.细节理解题。从文章的句子:A simple way to get children to eat vegetables is eating them ourselves. 3.细节理解题。从文章的句子:Children need two or three kinds of vegetables every day.每天孩子需要两三种蔬菜。可知答案是:Two or three. 4.细节理解题。从文章的句子:A simple way to get children to eat vegetables is eating them ourselves.让孩子吃蔬菜的一种简单方法就是我们自己吃蔬菜。可知答案是:Eating them ourselves./The parents should eat the vegetables themselves. 5.细节理解题。从文章的句子:By doing this in the beginning when they are small, it will hopefully help them learn to love vegetables. 有希望帮助他们学会喜欢蔬菜。可知答案是:It will hopefully help them learn to love vegetables. 6.细节理解题。从文章的句子:“If you eat your vegetables, you can have desserts(餐后甜食).”如果你吃蔬菜,你就可以得到甜食。可知答案是:Desserts. 7.细节理解题。从文章的句子:If you have a child that refuses to eat vegetables, some of these suggestions I’ve listed will help to turn that around.我列举的这些可以帮你的孩子喜欢吃蔬菜。可知答案是:How to make children eat vegetables 考点:故事类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读填词(共10小题, 每题1分, 满分10 分) 每空一词

USA? Britain? Which country is better to study in? We often hear such discussions. As China opens its door, it is a dream for many Chinese students to study abroad. They want to learn about the outside world.

It’s true that studying abroad can help students develop themselves. Their foreign language skills will be improved and it may be easier to find jobs.

But there are problems that should be considered. Language is the first. Students must spend a lot of time learning another language.

Students must also learn to live without parents’ care and deal with all kinds of things they haven’t had to do before, like looking after themselves. There are reports about Chinese students abroad  running into an ocean of difficulties and giving up finally. When they have to take care of        themselves, it is hard for students to study well.

Finally, studying abroad brings a heavy burden(负担)to the family. For most Chinese parents, the cost of studying abroad is very high. But is it worth it?

We know that there are many famous people who have achieved success through their hard work  in China. Liu Xiang is a good example. Once an American teacher invited him there, but he refused. He kept training hard with his Chinese teacher. He surprised the world when he won a gold medal at the Athens Olympic Games. So when you wonder which country is better to study in, think again.

Title: Studying at home or study   1.   ?

 

Phenomenon(现象)

 

Studying abroad has become a2.  for Chinese students.

 

Advantages

 

It is helpful for Chinese students to   3.   themselves.

 

It is helpful for Chinese students to  4. foreign language skills.

 

It enables Chinese students to find jobs more  5. .

 

6.

It  7.   Chinese students too much time to learn a foreign language.

 

It’s hard for Chinese students to get used to the life abroad 8.  parents’ care.

 

Parents may be under pressure(压力)because the cost of studying abroad is very9. .

 

Purpose: To tell us studying abroad is not the only way to be   10.  by describing Liu Xiang’s example.

 

查看答案

阅读下面短文,用括号中所给动词的适当形式填空。

We Chinese will never forget the clay of May l2th.2008.On that day,a terrible earthquake  1.   (happen)in Sichuan Province.It was one of the biggest earthquakes in Chinese history.Tens of thousands of people 2.    (kill)in the earthquake.

People all over the world have shown their love to the people there in different ways.They3.   (give)away large amounts of money to Sichuan so far.Love makes us closer and stronger.Now the people there4.    (try)their best to rebuild their homes with the support of the whole country.We know it is going to be difficult,but we never give up.Chinese people5.    (be)brave people,so we have every reason to believe that we can

 

查看答案

根据括号内所给单词的适当形式完成句子。

1.The traffic lights are ____________(control)by a central computer.

2.The Autumn Festival is one of the most _________(tradition) festivals in China.

3.Tan Dun is one of the most famous ______________ (music)in the world..

4.This book is quite good. A lot of        __ __(value) advice can be found in it.

5.We have finished the new plan_______(successful).

6.In 1989, Audrey made her final ______ (appear) in films.

7.Qian Xuesen’s death was a great _______ (lose) to the whole world.

8.We were ______(amaze) to see the great changes in Sunshine Town in recent years.

9.We classmates should live together ______ (peaceful) .

10.The sports meeting has to be _______ (cancel) because of the heavy rain.

 

查看答案

选用方框里的单词填空, 其中有一项是多余的.

满分5 manfen5.com

A.)选用方框里的单词填空,其中一个是多余的。

1.After running a 1000-metre race, he was________.

2.My cousin has bought an ___________computer.

3.Tom likes reading this kind of _______magazine.

4.Playing computer games is just a_____ of time. You should study harder.

5.Though the car has _______,he still can’t afford it.

 

查看答案

Reading is the key to school success, and like any skill, it takes practice. A child learns to walk by practicing until he no longer has to think about how to put one foot in front of the other. An excellent sportsman practices until he can play quickly, correctly and without thinking.

Educators (教育家) call it "automaticity (自动性)”.

A child learns to read by sounding out the letters and finding the meaning of the words. With more and more practice, he stumbles less and less. As a result, he can read by the phrases and soon by sentences. With automaticity, he doesn't have to think about the meaning of words, so that he can give all his attention to the meaning of the text.

It can begin as early as first grade. In a recent study of children in Illinois schools, Alan Rossman of Northwestern University found that automatic readers in the first grade not only read almost three times as fast as the others, but also got better results in exams.

According to Rossman, the key to automaticity is the amount of time a child spends reading, not his IQ. Any child who spends at least 3.5 t0 4 hours a week reading books, magazines or newspapers will probably reach automaticity. It can happen if a child turns off TV just one night for reading at home.

You can test yourself by reading something new which is suitable for your level. If you read aloud with expression, with a sense of the meaning of the sentences, you probably are an automatic reader. If you read brokenly, one word at a time, without expression or meaning, you need more practice.

1."Reading is the key to school success" means that reading_______.

A. helps school develop faster

B. is a key to a successful school

C. helps students go to a key school

D. can improve students' learning results

2.Children with "automaticiy" can read faster because they_______.

A. know how to read the words

B. pay attention to the meaning of the text instead of the words

C. read by themselves without any help

D. do not have to think while reading

3.Rossman tells that any child who __________  will possibly be an automatic reader.

A. turns off TV one night 4 weeks

B. reads books by the word quickly

C. spends an hour reading every day

D. gets the same grades as others in exams

4.The underlined word "stumble" in the second paragraph means“ _____   ”in Chinese.

A.结结巴巴地读    B.全神贯注地读

C.心不在焉地读   D.声情并茂地读

5.The best title for the passage is“_______”.

A. IQ is the Key- to the Automaticity

B. TV is Bad for Children's Reading

C. Automaticity Needs a Lot of Practice

D. Automatic Readers Must Be Successful

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.