满分5 > 初中英语试题 >

任务型阅读。根据短文内容填写下列表格,每格只填一词。(共5分) Nowadays...

任务型阅读。根据短文内容填写下列表格,每格只填一词。(共5分)

Nowadays parents and their children are spending less time together. As a result, many children are getting less love than their parents once got. How to help parents and their children stay connected? Below is a list of helpful tips for family life.

Eat and chat

Sharing a meal together lets parents and their children have time to talk about each other’s lives. This is also a time for parents to listen to and give advice to their children.

Read often

It is important for parents to read to their children. Reading to your children cultivates(培养) an interest for knowledge. It also helps their attention last longer. Look for books that your children like reading. After their reading, ask questions about what the books are about.

Plan an outing

Sometimes getting out of the house is important. Jump into the family car and go for a trip to the beach. Also a visit to a zoo, a park or a museum will lead to a long discussion.

Help with schoolwork

A great way to spend more time with children and light a fire of learning is to help children with their schoolwork. A parent’s help will cause a child to become more interested in school and to improve his or her grades.

Tips for better     1.   life

Eat and chat

2.    a meal together.

Talk about each other’s lives

Listen to children and give them advice.

Read often

Read to children so that they will become    3.     in knowledge .

Look for books that children prefer to read.

Ask children questions about what the books are about.

Plan an outing

Get out of the house to visit some    4.    .

Help with schoolwork

Spend more time    5.    children with their studies.

 

1.family 2.Sharing 3.interested 4.places 5.helping 【解析】 试题分析:本文叙述了为了帮助孩子和家长的联系,提出以下建议:一是在一起吃饭的时候家长和孩子可以聊天;二是家长经常给孩子读书;三是家长和孩子一起出去郊游;四是帮助孩子做家务。 1.How to help parents and their children stay connected?句意:更好家庭生活小提示。考查细节理解。根据第一段最后一句Below is a list of helpful tips for family life.可知填family。 2.Sharing句意:一起吃饭。考查细节理解。根据第二段第一句Sharing a meal together lets parents and their children have time to talk about each other’s lives.可知一起吃饭。故填Sharing。 3.interested句意:对着孩子读书以便他们对知识感兴趣。考查细节理解。根据第三段第一句It is important for parents to read to their children. Reading to your children cultivates(培养) an interest for knowledge.可知对着孩子读书以便他们对知识感兴趣。Be interested in:对……感兴趣。故填interested。 4.places句意:走出家门参观一些地方。考查段落理解。根据第四段及名称a visit to a zoo, a park or a museum可知填places。 5..故填helping。 考点:考查生活类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完成句子, 用英语完成下列句子,1-3题每空一词,4-6题半句翻译(共 10分)

1.每年我弟弟比我少休几天的假。

My brother _________ ________ ________ _______ than I every year.

2.去年汤姆一直用英语写他的学校生活。

Tom ________ _________ __________ ___________ about his school life last year.

3.我表妹的校服跟我的是一样的。

My cousin’s school uniform is ________ ________ ________ mine.

4.与我们的邻居分享我们的快乐怎么样?

What about ___________________________ our neighbour?

5.为你的好朋友保守秘密是很重要的。

It’s very important _________________________________ your good friends.

6.李雷昨天为了赶火车起的比平时早。

Li Lei ___________________________________ to catch the train yesterday.

 

查看答案

动词填空  用括号内所给动词的适当形式填空。(共8分)

1.If the boy __________ (not be) so lazy, he’ll pass the exam.

2.Who do you think __________ (care) a lot about your health when you were young?

3.Time seems _________( go ) more slowly when we are having a boring class.

4.I hope they __________ (offer) us help when we are in trouble.

5.I think riding a bike to the city center is faster than ______(drive) a car during the rush hours.

6.Are you willing __________ (share) everything with me?

7.There _________ (be) a few football matches on the Internet tomorrow evening, aren’t there?

8.─ Don’t talk loudly. Jim with some friends __________ (plan) a trip in the next room.

Sorry, I won’t.

 

查看答案

根据句意,写出括号内所给单词的适当形式。

1.The__________ (high) of the Yellow Mountain is 1864 metres.

2.We often have an English __________(day) talk at the beginning of each class.

3.Are you sure the bags on the bench are those ___________(swim)?

4.Little Tom did ________ (badly) in the maths exam in his class.

 

查看答案

根据句意和汉语注释,写出单词的正确形式。

1.The children are too young to sit __________(从头到尾) a concert(音乐会).

2._________(物理) is a little difficult, but it is very useful.

3.At first, we spent much time ___________(讨论) the project with the famous engineer.

4.Do you want to go to any __________ (外国的) countries in the future?

 

查看答案

What do Napoleon, Clinton and Wang Nan have in common? They are all left-handed. Today about 15% of the people are left-handed. But why are people left-handed? The answer is the way the brain (大脑) works. The brain has two halves---the right half and the left half. The right half controls (控制) the left side of the body, and the left half controls the right side of the body. So right-handed people have a strong left brain, and the left–handed people have a strong right brain.

The two halves of the brain are about the same size. But each side controls different things. The left side controls language, Maths and logic (逻辑). When you remember new words, or when you put things in order, you use your left side.

The right side of the brain controls colour and music. It is also good at recognizing (认出) faces. This does not mean that all artists are left-handed and all accountants (会计师) are right-handed. Some right-handers have a strong right brain, and some left-handers have a strong left brain.

1. From the passage we know _________.

A. all artists are left-handed

B. all accountants are right-handed

C. the left side of the brain controls your love of art, colour and music

D. some right-handers have a strong left brain

2.Whether(是否) people are right-handed or left-handed is mostly decided by ________ .

A. their parents

B. their minds

C. the way the brain works

D. the way the head works

3.Each side of the brain __________ .

A. likes music and Maths

B. controls different things

C. controls the same thing

D. has two halves

4.When you are singing, you are using your __________.

A. logic thinking                 B. heart

C. right brain                    D. left halves

5.Which part of the body does the right half of the brain control?

A. The right side of the body.

B. The left side of the body.

C. The heart.

D. The language.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.