满分5 > 初中英语试题 >

完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出可以填...

完形填空  先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(共10分)

People can find bears in many places in the world. They have large bodies and thick legs but________tails. Bears are not real meat-eaters because they almost eat       . Bears are not so dangerous       people think them to be. Bears are very brave. Many      were killed by bears when they wanted to kill bears.

Bears have very good smell but very poor       . So they usually find something with their noses, not with their eyes. They live mainly on root(根), fish and small insects. Sometimes they kill deer and       animals. In fact, they like ________ animals better like rabbits. Adult bears are ________ than most other animals because they can think of something. Have you seen how________they beg for(讨要)sweets and food in the zoo? They are our friends ________ we should try our best to protect them.

1.A. short           B. long             C. big              D. beautiful

2.A. something       B. nothing          C. everything      D. some things

3.A. so              B. as               C. than             D. for

4.A. children        B. students        C. pupils           D. hunters

5.A. hearing         B. eyesight        C. eyes             D. ears

6.A. another         B. the other        C. other            D. others

7.A. small           B. big              C. fat              D. large

8.A. more friendly   B. prettier         C. cleverer        D. not cleverer

9.A. clever          B. sad              C. cleverly        D. sadly

10.A. because      B. but              C. or               D. So

 

1.A 2.C 3.B 4.D 5.B 6.C 7.A 8.C 9.C 10.D 【解析】 试题分析:本文介绍了在世界许多地方都能看见熊。熊的外形:庞大的身躯,粗腿,短尾巴。熊几乎什么都吃,也很勇敢。熊嗅觉灵敏但视觉很差;主要吃植物根,鱼和小昆虫。有时捕食鹿和其他动物,它更喜欢吃像兔子这样的小动物;熊也很聪明,它们是我们的朋友,我们应该保护它们。 1.A句意:它们有庞大的身躯,粗腿但是尾巴短。考查形容词;由问题所在句They have large bodies and thick legs but tails. 它们有庞大的身体,粗的腿但是……的尾巴。句中的but表示转折,提示空格处应是short . 所以答案是A。 2.C句意:熊不是真正的肉食动物,因为它们几乎什么都吃。考查不定代词辨析。由问题所在句Bears are not real meat-eaters because they almost eat .熊不是真正的肉食者,因为他们几乎吃……句中的almost(几乎)提示应填everything , 所以答案是C。 3.B句意:熊没有人们想象的那么危险。考查同级比较;as…as…是…和……一样;not as/so…as…是……不如……;根据句意熊没有人们想象的那么危险,所以答案是B。 4.D句意:当他们想捕杀熊的时候,许多猎人被熊杀死。考查细节理解;由……when they wanted to kill bears.当他们想捕杀熊的时候,可知是猎人hunters。所以选D. 5.B句意:熊有好的嗅觉但视觉很差。考查细节理解。由第二段第一行 So they usually find something with their noses...因此他们用鼻子找东西,可知是视力不好,因此答案是B。 6.C句意:有时候它们捕食鹿和其他的动物。考查代词。由题干可猜测问题所在句句意:Sometimes they kill deer and animals.有时它们捕杀鹿和其他的动物。another(三者或三者以上)另一个;the other (两者)另一个,其余的;other其他的;others其他的(人或物)。others相当于other加复数名词。由上可知答案是C. 7.A句意:实际上,它们更喜欢吃像兔子这样的小动物。考查形容词。此题所在句中的like rabbits像兔子那样,与前一句鹿比较,兔子是小动物,故填small;选A。 8.C句意:成年熊比其他多数动物都聪明因为它们能想到某些事情。考查形容词比较级。此题所在句中的... because they can think of something...因为他们考虑事情,提示此处应是聪明的,than提示用比较级;故选C 。 9.C句意:你曾见过动物园的熊是多么聪明地讨要糖果和食物吗?考查细节理解----形容词,副词辨析。此题考核的感叹句构成的宾语从句,所填写词用于修饰beg for...动词词组,所以应用副词;而又由小题8答案可知答案是C。 10.。所以答案是D. 考点:完形填空。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

What do you think of the new film?  Oh, much _________.

A. better than I think     B. boring than I think

C. better than I thought   D. boring than I thought

 

查看答案

You have to eat ________ and take more ________ if you want to be _______ .

A. fewer; exercises; healthier

B. less; exercises; heath

C. less; exercise; heath

D. less; exercise; healthier

 

查看答案

________honest boy! He is ________ best student of all.

A. What an; the     B. How an; a

C. What a; the      D. How; a

 

查看答案

We can do the work better with ________money and _______people.

A. less…fewer  B.fewer…less

C. more…fewer    D. fewer…fewer

 

查看答案

Shanghai is bigger than ________ in Jiangsu and bigger than ________ in China.

A. any city; any city

B. any city; any other city

C. any other city; the other cities

D. any other city; any city

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.