满分5 > 初中英语试题 >

It was a winter morning, just a couple o...

It was a winter morning, just a couple of weeks before Christmas.While most people were warming up their cars, Trevor, my husband,had to get up early to ride his bike four kilometers away from home to work.On arrival, he parked his bike outside the back door as he usually does.After putting in 10 hours of work, he returned to find his bike gone.

The bike,a black 18-speed Kona, was our only transport.Trevor used it to get to work, putting in 60-hour weeks to support his young family. And the bike was also used to get everyday things,saving us from having to walk long distances from where we live.

I was so sad that someone would steal our bike that I wrote to the newspaper and told them our story.Shortly after that, several people in our area offered to help.One stranger even bought a bike,then called my husband to pick it up.Once again my husband had a way to get to and from his job. It really is an honor that a stranger would help someone they have never met before.

People say that a smile can be passed from one person to another,but acts of kindness from strangers are even more so.This experience has had a spreading influence in our lives because it strengthened our faith in humanity(人性的信念) as a whole. And it has influenced us to be more mindful of ways we,too,can share with others. No matter how big or how small, an act of kindness shows that someone cares. And the results can last forever.

1.When their bike was stolen?

A. On Christmas Day.

B. On the way to work.

C. When Trevor was ready to return home after work.

2.Why was the bike so important to the couple?

A. It was a nice Kona 18 speed.

B. They used it for work and daily life.

C. The man’s job was bike racing.

3. Who did the couple write their story to after the bike was stolen?

A. The newspaper.

B. A complete stranger.

C. Several people in their area.

4. We can infer(推断) from the article that ____________.

A. people were busy with their work before Christmas.

B. life was difficult for the young family.

C. the writer worked 60 hours a week.

5.What do we learn from their experience?

A. An act of kindness can mean a lot.

B. One should take care of their bike.

C. News reports make people famous.

 

1.C 2.B 3.A 4.B 5.A 【解析】 试题分析:本文通过讲述自己家的自行车被偷,然后很多人都主动来帮助自己的故事告诉我们要把善良的行为传播开去,让更多的人感受到世界的美好。 1.1】C 细节理解题题。根据On arrival, he parked his bike outside the back door as he usually does.After putting in 10 hours of work, he returned to find his bike gone. 可知当他下班回家的时候,发现自行车丢失了。故选C。 【小题 2】B 细节理解题。根据The bike,a black 18-speed Kona, was our only transport.Trevor used it to get to work, putting in 60-hour weeks to support his young family. And the bike was also used to get everyday things,saving us from having to walk long distances from where we live.可知这辆自行车在我的家里起着很大的作用。故选B。 2.3】A细节理解题。根据I was so sad that someone would steal our bike that I wrote to the newspaper and told them our story.可知当我们自行车被偷了,我写给了报社,给他们讲述了我们的故事。故选A。 3.4】B 细节理解题。根据It was a winter morning, just a couple of weeks before Christmas.While most people were warming up their cars, Trevor, my husband,had to get up early to ride his bike four kilometers away from home to work.可知作者一家人生活很贫困。故选B。 4.5】A 细节理解题。根据People say that a smile can be passed from one personto another, but acts of kindness from strangers are even more so.说明善良的行为的含义更为深远。故选A。 考点:考查故事类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

 

 

满分5 manfen5.com

Adults:$5.00

Students:$4.00

Children(under12):$3.00

Family:$13. 00(2 adults &2 Children)

How Brave Are you?

Join us for an evening for humor, history and horror in the streets of Old Glasgow.

Daily, April-October

Walking Tours of Glasgow

Historic Glasgow 2:00PM

Gruesome Glasgow 7:00 PM

Ghosts and Ghouls 9:00 PM

All tours from George Square.

Each tour lasts 90 minutes.

*E-mail:info@mercat-tours.co.uk

*Web: http://www.mercat-tours.co.uk

1. If Jimmy wants to visit Old Glasgow, he should start from________.

A. Historic Glasgow

B. George Square

C. Gruesome Glasgow

2. How long does the tour of Gruesome Glasgow last?

A. Half an hour.

B. Only one hour.

C. One hour and a half.

3. Mr. Smith with his wife and two children, one 11 and the other 9, will have a tour of Historic Glasgow. How much will he pay at least?

A. $13.                        B. $16.             C. $17

4. From the ad, visitor can NOT find the ________of Old Glasgow.

A. website address

B. email address

C. phone number

5.If a student wants to have a tour of Ghosts and Ghouls, he________.

A.will have to pay $5

B. can have the tour in May

C. had better go there at 10:00 AM

 

查看答案

读下面的短文,根据短文判断句子的正误。正确的涂A,错误的涂B。(共5小题,每小题2分,计10分)

It is interesting to see how different countries celebrate Christmas.

In Brazil, Father Christmas is called Papai Noel. Many Christmas celebrations are similar to those in the USA or the UK. For those who have enough money, a special Christmas meal will include chicken, turkey, ham, rice, salad, often with beer. Poorer people will just have chicken and rice.

Germans love to make their houses beautiful at Christmas. In the windows many houses will have colored pictures of paper or plastic which look beautiful from the outside at night. Father Christmas brings presents in the late afternoon of Christmas Eve, after people have been to a church meeting. The presents are then found under the Christmas tree.On Christmas Day, fish or goose will be cooked.

In Sweden, the most important day is Christmas Eve. A special Christmas meal is eaten on Christmas Eve.People often eat ham,and brown beans.This is the time when families give presents to each other.Many people go to a church meeting early on Christmas Day.

1.In Brazil, people call Father Christmas Papai Noel.

2.Poorer people eat ham with wine on Christmas Day in Brazil.

3.Germans often put the presents under the bed after people go to a church meeting.

4.In Sweden, people usually have something special on Christmas Eve.

5.The most important day isn’t Christmas Eve but Christmas Day for people in Sweden.

 

查看答案

A woman saw 3 old men sitting outside.She said, “I don’t think I know you,but you must be very hungry. Please come in and have something    . “Thanks for your invitation, madam. But we don’t go into a house together,”they refused    . “Why is that?”she asked.One of the old men said,“His name is Wealth(财富),this is Success,and I am Love.Now go in and  with your family which one of us you want in your house. "The woman went in and told her family all that happened. She said,“Let’s invite Wealth. We have been so    . ”Her husband disagreed,“My dear, why don’t we invite SuccessDon’t you want me to be a successful man?" Then her daughter asked,“Would it be   to invite Love?Our life will then be filled with love ! ”

In the end , the family decided to take the    advice. So the woman went out and asked. “Which one of you is    ? Please come in and be our guest.”Love got up and started walking to the house.The other two also got up and    him.Surprised,the lady asked Wealth and Success,“I     invite Love. Why are you coming along?”The two old men answered“If you invited Wealth or Success,the other two would have to stay out,but as you invite Love,   he goes, we go with him. Where there is Love,there is Wealth and Success. ”

1.Ato drink         B. to use              Cto eat

2.A. politely         B. impolitely          C. normally

3.Aagree            B. discuss            Cplay

4.Ahappy            Bpoor               Crich

5.Aless             Bworse               Cbetter

6.Adaughter’s      Bfather’s          CMother’s

7.AWealth           BSuccess            CLove

8.Afollowed        Bleft               Cstopped

9.Aseldom           Bnever              Conly

10.Ahowever        Bwherever           Cwhatever

 

查看答案

Long ago, people did not need money.They    on wild animals, fruits and other plants.

As time passed, people learned to raise animals and crops. Sometimes, families     more than they needed, so they started to    with other families. Later, people began to use money as a means of exchange. However, it was not the kind of money we use today. They used shells, rice, salt, large stones and so on.

During the 600s B.C, people began using coins   money. They soon found that coins were easier to carry than goods and lasted a long time.    , countries began to make their own coins.

The Chinese were the first to use paper money, probably as           as the 11th century. The Italian    Marco Polo saw the Chinese using money when he visited China in the 1200s. However, European countries didn’t start using paper money     1600s.

    Today, we have many ways to pay for things.We don’t often use coins or paper money. It’s more    for people to pay for things by card in our daily lives    paying with a card is easier and safer than carrying around a lot of “real” money.

1.Aplayed         B. lived           Cate

2.Aproduced       B. planted          Cinvented

3.Atalk           B. trade            Cget

4.Afor           B. with            Cas

5.AAt first       B. At least        CLater

6.Aearly          Blate             Clong

7.Ainventor       Bteacher          Ctraveler

8.Aafter          Buntil           Cunless

9.Acommon        Bdangerous        Cinexpensive

10.Abut           Bbecause          Cthough

 

查看答案

根据对话内容,从方框中选出恰当的选项补全对话。(共4小题,每小题1分;计4分)

满分5 manfen5.com

 

A: Rose, did you see Jack at the party? He used to be so wild!

B:    1.   He looks very serious now.

A:    2.

B: Yes, and he is on the city swim team now.

A:    3.

B: Yes, he does. At the party, he played classical music. I also saw my classmate Sally at the party. She used to be the most popular girl in our school.

A:   4.    Does she still look the same?

B: Yes, except for her hair. She doesn’t have long, brown hair anymore.

A: Wow! In fact, people sure change.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.