满分5 > 初中英语试题 >

When you are learning a language, listen...

When you are learning a language, listening, speaking and writing are important, but reading can also be very helpful. When you read, you can not only learn some new words, but also learn how to use them. When you read a passage, it gives you a good example for writing. Here are some good reading tips.

Firstly, try to read at the right level (水平). Read something that you can understand. If it is too  hard for you, it is not interesting.

Secondly, try to understand the new words.  If there are four or five new words on a page,  don't  use a dictionary.  Instead, try to guess their meanings as you read. Mark (作标记) them with a pencil. Then look them up in a dictionary when you finish reading, and write them in your own vocabulary book. Try to remember them.

Thirdly, try to read for a short time once a day. Fifteen minutes or half an hour every day is better than two hours every Sunday. For example, you can read before you go to bed, or after you get up or at lunchtime.

Lastly, read something that interests you. Choose a newspaper, a book or a magazine about a subject that you like. It will be easy enough for you to understand.

1.What is helpful in learning a language?

__________________________________________________

2.How many reading tips does the writer give?

__________________________________________________

3.What can you do first if you meet a few new words on a page while reading?

____________________________________________________

4.How long you read in a day will be better for your progress?

___________________________________________________

5.Please write a title for the passage.

__________________________________________________

 

1.Reading is very helpful 2.The writer gives four tips 3.Try to guess their meanings 4.Fifteen minutes or half an hour every day will be better. 5.How to read when you learn a language. 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述的是阅读的重要性。文章还着重就如何做好阅读给出了四个小贴士:阅读相当水平的、试着理解新词、每天坚持阅读和阅读有意义的。 1.细节理解题。根据第一段的句子“When you are learning a language, listening, speaking and writing are important, but reading can also be very helpful.”的描述可知,阅读对学习语言是有帮助的。故应答Reading is very helpful. 2.细节理解题。根据第二至第五段的描述可知,文章就如何做好阅读给出了四个小贴士。故应答The writer gives four tips. 3.细节理解题。根据第三段的句子“If there are four or five new words on a page, don't use a dictionary. Instead, try to guess their meanings as you read. ”的描述可知,阅读时遇到新词应先猜测词义。故应答:Try to guess their meanings 4.细节理解题。根据第四段的句子“try to read for a short time once a day. Fifteen minutes or half an hour every day is better than two hours every Sunday. ”的描述可知,每天阅读15至30分钟较好。故应答:Fifteen minutes or half an hour every day will be better. 5. 考点:教育类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

There  was once a boy called Jim in a village .Whenever Jim asked people to do things,no one would listen to him.He was sad.So Jim asked a wizard to solve the problem by using magic.The old wizard tried a lot of spells,but didn’t work..

A young man heard about the problem .He went to Jim and said that he knew the solution .He gave Jim two small pieces of paper.“These are two spells ,my boy.Use the first before you ask others to do something,and use the second when they have done it.A smile is also necessary,”the young man said.Jim was happy and tried to use the spells.When he asked people to do something.he said “Please”before his words and “Thank you”after they had done it.People were very surprised that Jim could be polite .Soon ,they became happy to do what Jim asked them to do.The wizard was surprised ,and asked the young man about the spells.”It’s not magic.When I was a child,my teacher told me that with good manners you could get anything you want.And he was right.Jim only needed good mannersto get what he wanted.”

1.Jim was sad because_____.

A.he lived in a poor village

B.nobody would like to listen to him

C.the spells didn’t work

D.he had a lot of things to do

2.The underlined part “wizard”in the passage probably means”____”.

A.巫师    B.医生    C.演员    D.学者

3.The young man went to Jim and ____.

A.gave him no advice      B.told him how to smile

C.lent him some paper     D.helped him to sove the problem

4.People did what Jim asked them to do because Jim_____.

A.had magic     B.became an officer

C.was polite     D.was a happyboy

5.We can learn from the passage that____.

A.smile is good for health

B.good manners are very important

C.hard working can make us successful

D.we shouldn’t believe in others

 

查看答案

补全对话(5分)

A: Excuse me. 1.____________

B: Well, go along Zhongshan Road, and take the second turning on the right. 2.___________

A: 3.______________

B: it’ll take you about half an hour to walk there.

A: 4.________________

B: Yes, you can.

A: 5.__________________________

B: The No.105 bus. The bus stop is over there.

A: Thank you.

B: You’re welcome.

满分5 manfen5.com

 

 

查看答案

汉译英(15分)

1.每个人天生具有学习的能力。

Everyone ____________________ the ability to learn.

2.我涨了5磅。

I’ve ____________________ five pounds.

3.他在花园里摆出她最喜欢的水果和甜点。

He ______________ her favorite fruits and desserts in the garden.

4.我想知道在这附近是否有一个餐馆。

___________________________ there is a restaurant near here?

5.我通过听磁带的方式学英语。

I study English _____________________

6.多么好吃的月饼啊!

_______________________________________________________

7.你能告诉我怎么去邮局么?

________________________________________________________

8.请注意你的发音。

________________________________________________________

9.我发现把英语学好很难。

________________________________________________________

10.我没有一个一起练习说英语的同伴.

________________________________________________________

 

查看答案

从方框中选择适当的单词,并用其适当的形式完成短文,每词只能用一次,每空一词。

reply   beautiful  make   neighbor   ring   full   invite   on    sad   wait

Until last year, the saddest thing of my life was that my wife Alice and I couldn’t have any children. So we always 1.    all the children in our street to our house for Christmas breakfast.

Last year, Alice died. I was very2.    and decided not to invite the children for Christmas breakfast. But Kathy and Pete, my next door3.    , asked me to join them for dinner 4.    Christmas Eve.

As soon as I arrived and took off my coat, Kathy asked me, “Do you have any milk at your house?”

“Yes,” I 5.    .“If you need some, I’ll go and get it right away.”

“Oh, that’s all right. Come and sit down. The kids have been 6.    for you. Just give Peter your keys and let him do it.”

After a happy dinner with them, I went home. When I opened my door, I found my house had been decorated by Peter! It was just as 7.    as each Christmas before. At that moment, I wished that I could still serve the Christmas breakfast, but I had 8.    no preparations (准备) . Early the next morning, a little boy with a bag of candies 9.    my bell. Before I could ask him what was happening, he was joining by two of his friends. Within fifteen minuets, my house was 10.    of children, and I had all the food I needed for the usual Christmas breakfast. I had a happy breakfast with the children again.

 

查看答案

Mother's Day is an important holiday all over the world.The idea for Mother's Day     an American woman named Anna Jarvis.Anna hoped there would be a day for people to show     to their mothers,so she worte many letters to important people of her time.In 1914,the second Sunday in May was celebrated as Mother's Day.People in Denmark,Ital,Turkey,Australia and Belgium all celebrate Moteher's Day on the same day as Americans. The day gives people a good     to thank mothers.People of all ages do many things to make the day special for their mothers.A typical way is to make Moms stay     in bed.That means a mother doesn't need to     early to make breakfast for her family.     , the rest of the family make breakfast for her.Kids do secret things to     their moms.They write love letters to their moms.Some even make gifts themselves for their moms.Anna Jarvis's mother     carnations, so people chose carnations as a present for their mother on Monther's Day.Carnations of different     have different meanings.People buy red carnations if their mothers are     .However,white ones are used to express love to dead mothers

1.A.came out    B.came from     C.concentrated on   D.depended on

2.A.love        B.pity          C.panic            D.hunger

3.A.result     B.example      C.opportunity       D.cause

4.A.earlier    B.shorter       C.later            D.longer

5.A.give up    B.get up        C.cheer up        D.clean up

6.A.Unless      B.Although      C.However           D. Instead

7.A.hurt        B.surprise      C.describe         D.terrify

8.A.liked       B.drew          C.hated             D.threw

9.A.ages        B.sizes        C.colors           D.shapes

10.A.sick       B.alive        C.happy            D.alone

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.