满分5 > 初中英语试题 >

This term we have a new teacher of Engli...

This term we have a new teacher of English. His name is Mr. Peterson. He is an Australian. He is not tall and he is thin. He has a round face and small blue eyes. He wears glasses and they make him look smart. He has brown hair.

Mr. Peterson is hard-working(勤劳的). In class, he has many good ideas to make the class very interesting. We all like his class. After class, he always encourages us to speak English. Sometimes, he plays games with us. He is very strong and he can play basketball and football very well. He is good at sports. Sometimes he plays table tennis with us, but he doesn’t play it very well.

Mr. Peterson loves living in China very much. He enjoys lots of things in China. He really loves eating Chinese food. He loves traveling(旅游)in China too. He is going to visit Xi’an next month.

1. What does Mr. Peterson do?

A. A doctor       B. A teacher

C. A farmer       D. A worker

2.We cannot use _________ to describe(描述)Mr. Peterson.

A. tall         B. thin           C. smart         D. hard-working

3.How many ball games is Mr. Peterson good at?

A. 4           B. 3             C. 2            D. 1

49.4. The underlined(划线)word “encourage” means __________ in Chinese.

A. 阻止       B. 嘲笑          C. 逼迫         D. 鼓励

5. Which of the following is NOT true(正确)?

A. Mr. Peterson is a very good English teacher.

B. Mr. Peterson enjoys playing computer games.

C. Mr. Peterson is good at football.

D. Mr. Peterson enjoys his life in China.

 

1.B 2.A 3.C 4.D 5.B 【解析】 试题分析:这篇短文中作者主要介绍了自己的新的英语老师。文章介绍新老师的外貌长相、兴趣爱好以及工作生活等情况。 1.B细节理解题。根据短文第一段This term we have a new teacher of English. His name is Mr. Fantail.的描述可知,Mr. Fantail是一名英语老师。故选B。 2.A细节理解题。联系上下文并结合第一段He is not very tall的描述可知,外貌不能用“高”来形容Mr. Fantail,故选A。 3.C细节理解题。根据短文第二段--- he can play basketball and football very well.---Sometimes he plays table tennis with us, but he doesn’t play it very well.的描述可知,Mr. Fantail只擅长打篮球、踢足球,故选C。 4.D词义猜测题。根据前文Mr. Fantail works very hard. In class, he has many good ideas to make the class very interesting.的描述可知,Mr. Fantail工作认真负责,课堂上他使自己的课有趣,课后,他也会鼓励多说英语。故应选D。 5.B细节理解题。根据短文的描述可知,Mr. Fantail是一位好老师,他足球踢得好,喜欢在中国居住,但是他不喜欢玩电脑游戏。故选B。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空 10小题,每小题1分,共10分)

My class is like () a big       . I like all my       . One of them is Suzy, a girl from Wenchuan. But now she lives       Nanjing.

Suzy is a good student. She learns () all her       well. Her      place is the     library. She thinks books are like food and help her       lot.

On Wednesday afternoons, she always goes to a nursing house (敬老院). She likes   with the old people there. “I can’t do much for them now,       I can tell some interesting stories to them,” Suzy says, “I      a lot of love in Nanjing. People in Nanjing teach me   to love. I want to give them love, too.”

1.A. family      B. playground     C. class       D. school

2.A. teachers      B. classmates    C. brothers    D. parents

3.A. for           B. about          C. in          D. with

4.A. sports      B. arts           C. lessons     D. clubs

5.A. good         B. like          C. nice        D. favourite

6.A. a             B. an            C. the        D. /

7.A. talk          B. telling        C. talking     D. speaking

8.A. for           B. but           C. and         D. like

9.A. make          B. give          C. get        D. buy

10.A. when        B. why           C. where     D. How

 

查看答案

----- Who's that man?

----- ___________.

A. He is a teacher   B. He's tall

C. He's Jim        D. He comes from America

 

查看答案

I am good at_______ ball games and           .

A. playing, swimming           B. playing, swiming

C. play, swim                  D. playing, swim

 

查看答案

My sister_______ with her family_______ Shanghai now.

A. live, on         B. lives, in

C. live, in         D.lives, on

 

查看答案

_______ computer games_______ a lot of fun.

A. Play; is         B. Playing; are

C. Playing; is      D. Play; are

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.