满分5 > 初中英语试题 >

Do you have any friends? What do you thi...

Do you have any friends? What do you think of friendship(友谊)? Here are some opinions from Ann,Pedro,Crystal and Roy.

Ann comes from Japan!She likes to have friends who really care about her. She thinks a true friend won't leave her alone when she is in trouble. Besides,she hopes they can teach her English.

Pedro is from Canada. He thinks that friendship means giving. If you want others to care about you,you must care about them first.

Crystal was born in China. She has the same opinion with Pedro. The real meaning of friendship is giving others something instead of thinking about taking anything back.

What about Roy from Japan? He doesn't care about the looks of his friends. In his opinion,a sincere heart (真诚的心) is more important than looks. If you are in the same country with Roy,you can write e­mails to him.

1.Ann wants to have friends who ________.

A.have lots of money

B.have good looks

C.like to give gifts to others

D.can help her with her English

2.Where is Crystal from?

A.America.  B.Japan.  C.China.  D.Canada.

3.________are in the same country.

A.Roy and Ann       B.Pedro and Crystal

C.Roy and Pedro     D.Crystal  and Ann

4.Which of the following sayings has the same meaning with Ann's opinion?

A.A friend in need is a friend indeed.

B.Actions(行动) speak louder than words.

C.Knowledge(知识) is power(力量).

D.When you are in Rome(罗马),do as the Romans(罗马人) do.

5.What are the people above talking about?

A.The meaning of friendship. B.Their different habits.

C.Their life.                 D.Their working.

 

1.D 2.C 3.A 4.A 5.A 【解析】 试题分析:什么是真正的友谊?文中介绍了来自不同国家的四个人Ann,Pedro,Crystal and Roy,对交友标准以及朋友间友谊的不同诠释。 1.D细节理解题。由第二段中的句子she hopes they can teach her English.可知,Ann希望她的朋友能帮她学习英语。故答案为D。 2.C细节理解题。由倒数第二段中的句子Crystal was born in China.可知。Crystal来自中国。故答案为C。 3.A细节理解题。由第二段中的句子 Ann comes from Japan!及最后一段中的句子What about Roy from Japan?可知,Roy and Ann都来自日本。故答案为A。 4.A细节理解题。文中Ann的观点:She thinks a true friend won't leave her alone when she is in trouble.意思是说:她认为一个真正的朋友当她有困难时,不会抛弃她。A:患难见真情;B:行动胜于雄辩;C:知识就是力量;D入乡随俗。故答案为A。 5.A细节理解题。由开篇可知,四个人谈论的主题都是友谊的真正含义。故答案为A。 考点:情感类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

American children have exciting after-school life, a new study says. Many junior and senior students have lots of funny things to do in their free time. More than 57% have activities every day. 82% have activities at least four times a week. American students spend their free time doing sports, or enjoying arts, music and dancing. They like to have life outside school because they can make a lot of friends during their activities.

1.What are American children’s life like after school?

A. Unhappy.   B. Exciting. C. Boring.   D. Unhealthy.

2. How many students have activities every day if there are 2,000 students?

A. More than 570.    B. More than 820.

C. More than 1,840.  D. More than 1,140.

3. How often do 82% students have activities?

A. Every day.

B. Every weekend.

C. At least four times a week.

D. Every Sunday.

4. American students ______, or enjoy arts, music and dancing in their free time.

A. do sports    B. surf the Internet

C. have fun   D. watch TV

5.American students like to have life outside school because______.

A. activities outside school are more interesting

B. they can make a lot of friends

C. they don’t like school life

D. they are free to do anything outside school

 

查看答案

Mary is an American girl. She is now in Beijing with her parents. Mary doesn’t know much Chinese, but she is studying it. She often speaks Chinese with her Chinese friends. Sometimes they can’t understand her, because she can’t speak Chinese very well.

It’s Saturday morning. She goes out. She is walking in the street. She wants to go to the zoo to see the elephants and monkeys, but she doesn’t know how to get there. She asks a Chinese boy the way. The boy can’t understand her. Then she takes out a pen and a piece of paper(一张纸). She draws an elephant on it, and shows the picture to the boy. The boy understands, and shows her the way to the zoo.

1. Mary is________.

A. Chinese     B. English      C. Japanese     D. American

2.Mary is in______ with her parents now.

A. Shanghai      B. Beijing

C. New York       D. London

3. Mary doesn’t know how to get to_______.

A. the zoo     B. the park

C. her home    D. her school

4.Mary can’t speak_______ very well.

A. English      B. England      C. China       D. Chinese

5.At last the boy________.

A. can understand Mary’s Chinese

B. takes her to the zoo

C. shows her the way to the zoo

D. draws a picture for Mary, too

 

查看答案

Liu Xiang is a famous runner in the world. He was the winner(获胜者) of the Athens Olympics(雅典奥运会) . The Chinese people are proud (自豪) of him. He is a hard-working young man. He is still strong and healthy. Why is he in good health? He usually gets up early in the morning and exercises every day. He likes listening to music and he sings well. He has good eating habits. He never eats junk food and hardly ever smokes and drinks. He goes to bed early and sleeps 8 hours every night. He often says, “It is important(重要) for health to have a good lifestyle.”

根据短文,判断对错。对的写T,错的写F.

1.Liu Xiang is a singer.

2.He never wins the Olympics.

3.He doesn’t have a healthy eating habit.

4.He likes singing and smoking very much.

5.He has enough (足够的) sleep and he is healthy.

 

查看答案

完形填空(每小题1分,满分10分)

Molly spent her summer vacation in China with her parents last year. They visited a lot of famous ____, such as Beijing, Guangzhou and Shanghai. She ____ Beijing for a week. She ____ the Palace Museum, the Great Wall, Tian’an Men Square ____the Summer Palace. They ____ went to the zoos and the parks.___ was cloudy, but not rainy, so it ___ not too hot. They ____ great fun playing in the zoos and the parks. Molly learnt a lot ____ Chinese history. She said, “It is interesting to visit China. I ____ China very much.”

1.A. parks       B. gardens        C. cities         D. countries

2.A. stayed      B. stayed in      C. lived           D. lived at

3.A. made      B. cried        C. felt            D. visited

4.A. and        B. Or            C. But             D. until

5.A. too        B. either      C. so              D. also

6.A. It          B. This         C. That            D. They

7.A. is         B. are          C. were           D. was

8.A. have       B. did           C. had           D. do

9.A. about      B. at           C. for            D. in

10.A. hope     B. visit       C. love            D. decide

 

查看答案

—Steven, can you help me buy some meat?

—  ________,I like shopping.

A. That’s right   B. Sorry

C. Of course       D. You’re welcome

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.