满分5 > 初中英语试题 >

.完形填空(10分) As we all know, Charles Dicke...

.完形填空(10分)

As we all know, Charles Dickens is considered to be a great English writer. He's very famous not only in Britain, but also in many other      in the world. He was born in 1812 and he lived in London. He wrote lots of books, and he also liked    . He was an actor.

Maybe it's interesting to hear that and that's      his books were so good. He gave public readings of his stories that were very popular. His stories first appeared in a magazine, in parts. People always wanted      part. He wrote a lot, and most of them are popular. There are films and plays of them     : Oliver Twist became a famous musical play, and Great Expectations was a wonderful    __.Dickens' early life was very hard. His family was poor, and his mother sent him out to work in a factory when he was 12. He      it, but he used his experiences in his writing. He married Catherine Hogarth and they had a big family. He continued to write      he died. When he died in 1870, he was     a story. But what a pity! We'll never know _   _ it ended.

1.A. cities         B. countries     C. towns      D. villages

2.A. reading        B. writing        C. acting        D. playing

3.A. what           B. how            C. when          D. why

4.A. the next      B. next          C. next to       D. next time

5.A. too            B. as well       C. as well as   D. also

6.A. book           B. story          C. play          D. film

7.A. hated          B. enjoyed        C. wanted        D. shamed

8.A. as             B. while         C. until        D. since

9.A. drawing      B. singing        C. writing      D. making

10.A. what          B. how          C. who          D. which

 

1.B 2.C 3.D 4.A 5.B 6.D 7.A 8.C 9.C 10.B 【解析】 试题分析:本文介绍了英国著名作家查尔斯狄更斯的一生:生活虽然很穷苦,但是,他写了很多著名的故事,他的故事被搬上舞台和屏幕,他一直写书到去世。他的一生给人们留下了深刻的印象。 1.B细节理解及名词辨析题。句意:而且在世界上其它许多国家。A. cities 城市; B. countries 国家;C. towns 城镇;D. villages村庄。not only…but also…连接两个并列的成分,由前面的 “Britain”可知此处填countries。故答案为B。 2.C细节理解及动词辨析题。句意:他也喜欢表演。A. reading 阅读;B. writing 写作;C. acting 表演;D. playing玩耍。由下句 “他是一名演员”可知,他也喜欢表演。故答案为C。 3.D细节理解及疑问词辨析题。句意:那就是他的书为什么这么好的原因。A. what 什么;B. how 如何;C. when何时;D. why为何。That’s why…是固定句式,意为 “那就是……的原因”,由句意可知选D。 4.A细节理解及形容词的用法。句意:人们总是想看下一篇。上句提到他写的故事最初以连载的形式在杂志上发表,由此可知人们总是想看下一篇。此处为特指,故next前加定冠词the。因此答案为A。 5.B细节理解及副词辨析题。句意:它们中也有电影和戏剧的剧本。too, as well和also都可以表示 “也”,too 用于句末,前面一般有逗号;as well也用于句末,前面不用逗号;also 用于句中。as well as 意为 “并且,还”,与句意不符。故答案为B。 6.D细节理解及名词辨析题。句意:《远大前程》是一部极好的电影。A. book 书;B. story 故事; C. play 戏剧;D. film电影。上文提到狄更斯的作品中也有电影和戏剧,《雾都孤儿》是一部著名的音乐剧,故可推知《远大前程》是一部极好的电影。故答案为D。 7.A细节理解及动词辨析题。句意:他讨厌在工厂工作。A. hated 讨厌; B. enjoyed 喜欢;C. wanted 想要;D. shamed批评。but表示转折关系,由后句 “但是他把他的经历用于写作之中”可知狄更斯不喜欢去工厂工作。故答案为A。 8.C细节理解及连词辨析题。句意:他一直从事写作,直到去世。A. as依照;当……时;B. while当……时;C. until 直到;D. since自从。由下文可以看出,狄更斯一直从事写作,直到去世。故until符合句意。答案选C。 9.C细节理解及动词辨析题。句意:1870年,当他去世时,他正在写一个故事。A. drawing画;;B. singing 唱;C. writing 写;D. making制造。由后面的两句话可知,狄更斯去世时正在写一个故事,故选C项。 10.B细节理解及疑问词辨析题。句意:我们将不会知道它是如何结束的。A. what 什么;B. how 如何;C. who 谁;D. which哪一个。狄更斯在写一部小说时去世,所以人们将永远不会知道这个故事是怎样结尾的,故how符合句意。答案为B。 考点:考查人物传记类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

These words are important. Please          .

A. write them down   B. write it down

C. write down them   D. write down it

 

查看答案

When you have difficulty, do remember to _________. Two heads are better than one.

A. make a mistake  B. give up

C. ask for help   D. give advice

 

查看答案

Listen! I hear someone________ the door.

A. to open   B.opening  C. openning  D. open

 

查看答案

—I’m going to Hainan with my aunt for my holiday after the exam.

—_______.

A. Have a good time B. It doesn’t matter

C. You are welcome  D. Thanks a lot

 

查看答案

—What do you think of Liu Huan?

—Oh, he is my favorite singer. I think no one can sing________.

A. good    B. well   C. better    D. best

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.