满分5 > 初中英语试题 >

David is eight. One day his friend Rose ...

David is eight. One day his friend Rose says to him, “This Sunday is my birthday. Can you come to my birthday party?” David says, “Yes”.

On Sunday, David asks his mother if he can go to the party. His mother says, “Yes, you can go, but you must be polite(有礼貌的). Don’t ask for any food. They will give you some.” “All right, Mum.” David answers and he goes to Rose’s house on his bike.

There are lots of kids at the party. They play together for some time, and then Rose’s mother gives them some food, but she forgets David. He waits and waits and then he takes his plate(盘子) up and asks, “Do you want a nice clean plate?”

1.Whose birthday is it? _______________.

A. Rose’s             B. David’s

C. Rose’s mother’s   D. David’s mother’s

2.The birthday party is in ____________.

A. Rose’s house    B. David’s house

C. Rose’s school   D. David’s school

3.David goes to the party ____________.

A. by car      B. by bike

C. by bus       D. on foot

4.David is Rose’s ____________.

A. mother     B. classmate       C. brother     D. friend

5.Who gives David food at the party?

A. Rose          B. Rose’s mother

C. the kids       D. No one

 

1.A 2.A 3.B 4.D 5.D 【解析】 试题分析:这篇短文讲述的是David去参加朋友Rose的生日聚会,去之前他的妈妈告诉他,要有礼貌,不能主动要吃的。在聚会上,Rose的妈妈给了小朋友们一些吃的,但是她忘记了David。所以David就一直饿着。 1.A 细节理解题。根据短文的开头One day his friend Rose says to him, “This Sunday is my birthday.可知,Rose对David说这个星期天是她的生日。由此可知选A。 2.A 推理判断题。根据短文的意思可知,David的父母同意他去参加Rose的生日聚会,然后David answers and he goes to Rose’s house on his bike.可知,David去了Rose的家,因此可推断生日聚会是在Rose的家里举行。故选A。 3.B 细节理解题。根据短文中David answers and he goes to Rose’s house on his bike.可知,David是骑自行车去了Rose的家里参加聚会。故选B。 4.D 细节理解题。根据短文的开头David is eight. One day his friend Rose says to him可知,David和Rose是好朋友。故应选D。 5.细节理解题。根据短文中Rose’s mother gives them some food, but she forgets David可知,在聚会上,Rose的妈妈给了孩子们一些吃的,但是她忘记了David。所以在聚会上没有人给David食物吃。故选D。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空. (10分)

Hello, everyone! My name      Millie. I am     America. My parents come to work in China, so I come here, too. I am thirteen    old. Now I am in Class Four, Grade Seven at No.1 Secondary School. I am a(n)     student at school. My English teacher is Miss Lin, she is also new. She is very    to me. I have a brother.      name is John. He is seventeen years old.

I have many hobbies(爱好). I like all kinds of     , like running, swimming and playing basketball. I don't wear glasses, but my brother      .At the weekend, I often     with my classmates. My brother      eating fish. So he is very strong.

1.A. be         B. am        C. is          D. are

2.A. in        B. from      C. of          D. for

3.A. grades     B. days      C. months      D. years

4.A. big       B. old      C. new         D. bad

5.A. nice      B. happy    C. friend      D. young

6.A. Your       B. My        C. Her         D. His

7.A. films      B. books     C. sports      D. pictures

8.A. is        B. isn't     C. does        D. doesn't

9.A. welcome    B. look      C. play        D. go

10.A. loves     B. looks    C. meets      D. comes

 

查看答案

There are trees and plants _________the classroom.

A. in front of.    B. in the front of

C. between         D. under

 

查看答案

We’ll have a party __________the evening of June1st.

A. in     B. on    C. at       D. for

 

查看答案

—Would you like to have _________ milk?  —Yes I’d love_________.

A. some; some      B. some; any

C. any; some       D; any; any

 

查看答案

Mr Black is _________ father.

A. Lily and Lucy     B. Lily’s and Lucy’s

C. Lily and Lucy’s  D. Lily’s and Lucy

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.