满分5 > 初中英语试题 >

Famous Museums Name The Palace Museum Br...

Famous Museums

Name

The  Palace Museum

British Museum

New York Museum

Country

China

The UK

The USA

Address

Chang’an Street

New Oxford Street, London

Chestnut Street, New York

Feature

The largest ancient palace

buildings with many kinds

of collections in China

One of the largest museums

with collections of any time

and any area in the world

America’s largest museum on American history

Ticket

¥60 ( Spring& Summer)¥40  (Autumn &Winter)

Free

Monday  free

1. As one of the largest museums in the world, British museum is in _______ .

A. Beijing        B. London

C. New York        D. The USA

2. New York Museum is America’s largest museum on American__________.

A. area             B. history

C. collections     D. buildings

3.The Palace Museum which is in the center of Beijing, is also called “Forbidden City(紫禁城)” in China. It lies in __________.

A. Chang’an Street    B. New Oxford Street

C. The UK              D. Chestnut Street

4. According to the form, if you want to see ancient Chinese collections, you can visit ____ at most.

A. one museum      B. two museums

C. three museums     D. four museums

5.Which of the following is TRUE according to the information above?

A. Each ticket for the Palace Museum costs the same in the whole year.

B. You don’t have to pay for tickets if you visit New York Museum on Monday.

C. British Museum lies in Chestnut street, London.

D. New York Museum is the largest in the world.

 

1.B 2.B 3.A 4.B 5.B 【解析】 试题分析:这篇短文主要向读者详细介绍了故宫、大英帝国博物馆、纽约博物馆所在的国家、地址、显著特征以及门票等情况。 1.B细节理解题。根据对大英帝国博物馆的介绍可知,大英帝国博物馆位于伦敦新奥斯佛街。结合选项可知应选B。 2.B细节理解题。根据对纽约博物馆的介绍可知,纽约博物馆是美国历史上最大的博物馆。结合选项可知应B。 3.A细节理解题。根据对故宫的介绍可知,故宫位于长安街。结合选项可知应选A。 4.B细节理解题。根据根据对故宫“he largest ancient palace buildings with many kinds of collections in China”的介绍以及对大英帝国博物馆“One of the largest museums with collections of any time and any area in the world”的介绍可知,如果想要参观古代中国的收藏,最多可以参观两个博物馆,故应选B。 5.细节理解题。根据对纽约博物馆的介绍可知,星期一参观该博物馆是免费的,因此各个博物馆的收费不一样,大英帝国博物馆位于新奥斯佛街,纽约博物馆是世界上最大的博物馆之一,结合选项可知应选B。 考点:广告布告类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空(共15小题;每小题1分,计15分)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

Time flies so quickly! We become mature (成熟的 ) girls or boys, or at least we   we are. At the same time, our parents are no longer young.

They _ _all they have to us but never look forward to getting     back. When we are ill in bed, it is our parents who look    us day and night; when we are trying to make     , it is our parents who are much happier than we are; when we're hungry or cold or sad, it is our parents who    ` give us help.

But what have we done for our parents?     we grow up, we have our own ideas and we think we are        enough to think and act by ourselves, so we usually dislike their care.      , sometimes we don't listen to them; even     with them !

To change the    _ , we must act at once, letting them know that we love them, too. In doing so, don't hesitate(犹豫) and don't be    .Try our best to understand our parents,     _ something for our parents and not to make them feel hopeless. In a word, make it a duty to bring    to our parents, for that's the very sign that we are really mature.

Children are parents’_        and we are carrying both our dreams and theirs.

The pleasure of our parents is what we should try to do!

1.A.think        B.explain     C.advise      D.affect

2.A.pass         B.give          C.show         D.take

3.A.Something    B.everything   C.anything    D.nothing

4.A.for          B.like          C.at         D.after

5.A.progress    B.warmth       C.a decision D.a noise

6.A.never        B.hardly       C.seldom       D.always

7.A.If          B.Before       C.As          D.Though

8.A.careful     B.old          C.young       D.patient

9.A.At first    B.As a result   C.So far       D.At once

10.A.quarrel    B.help          C.begin        D.drink

11.A.choice      B.situation     C.wisdom      D.suggestion

12.A.energetic   B.active       C.shy          D.modest

13.A.throw       B.ask           C.read         D.do

14.A.stress     B.money         C.happiness   D.cheese

15.A.hope        B.award         C.task         D.aim

 

查看答案

—Thanks for listening to my problem and giving me your valuable advice.

______.

A.That’s right      B. Don’t mention it

C. All right         D.  You’re right

 

查看答案

---If you go to Bijing ,don’t forget to buy Qingfeng Baozi for me.

---_________.I also want to try the famous Baozi.

A. OK, I don’t  B. Sorry,I won’t

C.OK, I won’t.  D.Sorry I don’t

 

查看答案

—What else should we pay attention to______building the bridge.

A. finish          B. finished

C. to finish       D.finishing

 

查看答案

--- Many students think  _____exciting to play comouter games.

A. that     B.this      C. the      D.it

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.