满分5 > 初中英语试题 >

History Water polo (水球) or water ball is...

History

Water polo (水球) or water ball is a team water sport. It started in England in the nineteenth century. The sport has been popular ever since.

The Sport

Water polo is played between two teams in a swimming pool. Players swim in the pool, carrying and throwing the ball to their team members. They try to score as many goals as possible.

There are 6 players and 1 goalkeeper (守门员) on a team. The teams have two different coloured caps. Visiting team field players usually wear white caps, and home team field players usually wear blue caps. Both goalkeepers wear red caps, numbered “1”. During the game, the goalkeepers can use two hands, but the other team members can only use one hand when carrying or throwing the ball. The game is divided (划分) into 4 periods. Each goal is one point.

In the Olympics

Water polo was introduced in the Olympics of 1900. The only two teams were Great Britain and Belgium (比利时). Great Britain beat Belgium at last. Water polo used to be a sport for men only, but after a long wait, women’s water polo became an official sport in the Olympic Games in 2000 in Sydney.

1.Water polo started in America in the 1800s.

2.There are 7 players on a team in a water polo game, including a goalkeeper.

3.The goalkeepers usually wear blue caps in water polo games.

4.Each water polo game has 4 periods.

5.Women’s water polo was introduced in the Olympic Games in 1900.

 

1.B 2.A 3.B 4.A 5.B 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述了水球的历史,介绍了这项运动的具体事项及何时成为奥运会的一个项目。 1.B推理判断题。根据文中It started in England in the nineteenth century可知。在19世纪水球在英国开始。此句不符合原文。故选B. 2.A推理判断题。There are 6 players and 1 goalkeeper (守门员) on a team.可知在一个团队里有6个运动员和1个守门员。符合原文。故选A 3.B推理判断题。根据文中Both goalkeepers wear red caps,可知,守门员带着红色的帽子。故句子不符合原文。故选B. 4.A推理判断题。根据 The game is divided (划分) into 4 periods. Each goal is one point.。水球比赛有4场。可知故A. 5.推理判断题。根据文中women’s water polo became an official sport in the Olympic Games in 2000 in Sydney. 可知女性水球运动一直在2000年悉尼奥运会上才有。所以本句表述错误. 可知选B. 考点:考查历史类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空(共10小题,计10分)

阅读下面短文,理解大意,然后从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。

People say Lionel Messi is from       planet. He can’t stop       . In 2012 he scored a total of 91 goals and       the record. German Gerd Muller ever scored 85 goals in 1972 and set the record.

The 26-year-old soccer player is only 169cm. But playing was never       for Messi. People call him “the Flea (跳蚤)” for both his speed      size. Thierry Henry said Messi was “able to dribble (带球) past people like they are not there.”

Many people have compared Messi to the great Maradona. “They’re both small with brilliant (厉害的) left       that can control the ball as if it were a hand, that can beat people, that can score goals, that can change games,” said former Barcelona striker Gary Lineker.

Messi is also a well-behaved young man.           many players, when he fouls (犯规), he never pretends (假装) to be hurt.          the field, he doesn’t go to the city’s bars or discos.

      Coach Pep Guardiola thinks that Messi’s relationship with soccer is just like that of a child       a toy. In both cases it is a relationship that brings       . Guardiola says, “When he’s happy, everything he does is quite excellent.”

1.A. another      B. others     C. the other      D. the others

2.A. score       B. scores     C. scored         D. scoring

3.A. held         B. set       C. broke          D. kept

4.A. important    B. exciting  C. hard          D. easy

5.A. or           B. but       C. with          D. and

6.A. hands        B. feet      C. arms          D. legs

7.A. Like         B. Unlike    C. Dislike       D. Just like

8.A. Off         B. In         C. From           D. On

9.A. and          B. of         C. with          D. for

10.A. happiness   B. sadness   C. money         D. Time

 

查看答案

You     leave your kid alone at home. It’s very dangerous.

A. wouldn’t     B. needn’t

C. couldn’t     D. shouldn’t

 

查看答案

She     too much food for us, for we aren’t hungry at all.

A. has to cook      B. should cook

C. needs to cook    D. needn’t cook

 

查看答案

    junk food and take more exercise, and you will be healthy.

A. Stay away from  B. Be afraid of

C. Focus on       D. Take up

 

查看答案

The mother just now learnt that her son hadn’t stolen the money. She regretted ___   him yesterday.

A. beat        B. beats

C. to beat     D. Beating

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.